Hur man köper alkohol för din fest

VIDEO

Många människor kastar fester och erbjuder sina gäster alkohol i form av öl, vin eller andar. Men du kanske undrar vilken typ av alkohol att köpa och hur mycket av det du borde få. Dessutom kan alkohol vara dyrt, så du vill få nog för dina gäster att dricka medan du bor i din budget. Genom att beräkna hur mycket alkohol du behöver och får alkohol och andra tillbehör kan du köpa alkohol och ha en bra fest som någon kommer att njuta av.

Steg

Del 1 av 2:
Beräkna hur mycket alkohol du behöver
  1. Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 1
1. Ange en budget. Innan du kan tänka på vem som ska bjuda in och hur mycket alkohol att köpa är det viktigt att ställa en budget för din fest. Detta kan hjälpa dig att inte överskrida och styra dig vilka typer av alkohol som kan vara bäst för din fest.
  • Låt hur mycket pengar du vill spendera övergripande guide dig. Till exempel, om du kan spendera $ 150, kanske du vill ha hälften att gå till alkohol och den andra halvan till mat. Men om du har vänner över för en vinprovning, kanske du vill spendera mer på några flaskor kvalitetsvin och erbjuda 2-3 små aptitretare.
  • Tänk om du ska be gästerna att ta med en flaska vin, öl eller en annan ande. Detta gör att du kan fokusera på ett par typer av alkohol.
  • Ta reda på vad du vill erbjuda på festen. Om du har alkohol är chansen att du kanske vill erbjuda snacks eller annan mat som pizza eller hamburgare.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 2
    2. Bestäm storlek och typ av parti du kommer att kasta. Ju större fest du kastar, desto mer alkohol måste du leverera. Men olika typer av parter kommer att kräva olika mängder alkohol. Till exempel kommer en enkel lunchfest inte att kräva så mycket alkohol som en cocktailfest eller en bröllopsmottagning.
  • Bestäm hur länge partiet kommer att vara. Ju längre din fest är, desto mer alkohol måste du leverera till dina gäster. En bra tumregel för fester är att ge tillräckligt med alkohol så att varje gäst har 2 drycker för den första timmen av festen, följt av 1 drink för varje ytterligare timme av festen.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 3
    3. Gör en gästlista för festen. Om du har en formell eller lite formell fest, måste du skicka ut inbjudningar. Listan kan styra dig för det belopp och typer av alkohol du borde få. Om det inte är ett formellt, inbjudan-bara parti, uppskattar det antalet personer som du tycker kan dyka upp. Även en grov figur kan hjälpa dig att uppskatta hur mycket alkohol att köpa.
  • Skriv en anteckning bredvid varje gästs namn för att påminna dig själv hur mycket och vad personen dricker. Du kan kategorisera gäster med "lätt drinkare, genomsnittlig drinkare, tung drinkare."Lägg till en anteckning av" vin "," sprit "eller" öl "för att hjälpa dig att styra dig på vilken specifik alkohol och kvantiteter du kan behöva köpa. Var noga med att kasta bort listan före festen så att du inte förolämpar någon.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 4
    4. Göra slutliga beräkningar på alkoholmängder. När du har din gästlista eller uppskattning av hur många som kommer att delta och vad de ska dricka, kan du sätta ihop en inköpslista. Se till att överskatta lite så att du inte går tom för alkohol under festen. Du kan alltid spara extra för dig själv eller nästa parti.
  • Känn dig fri att spela med förhållandena av öl, vin och sprit beroende på din publik och tillfälle. Till exempel kanske du vill ha mer öl än sprit för en världscupfest. En formell middag kan tjäna mer vin. För en folkmassa under 35, få mer vodka, rom och öl.
  • Välj så brett en mängd olika alkoholhaltiga drycker som du kan. Om du vet säkert att ingen av dina gäster kommer att dricka en dryck av en viss typ, köp inte det. Annars, försök att erbjuda en kombination av öl, vin och flera vätskor. För referens har en 750 ml flaska vin ca 5 portioner och samma storlek flaska sprit kommer att ha cirka 16 drycker. För öl, om du har en större grupp, kanske du vill få en keg eller halv keg. Om du serverar öl i 10 ounce koppar, kommer en keg att ha cirka 200 portioner och en halv keg 100-portioner. För mindre parter, få burkar eller flaskor öl.
  • Expertips
    Rachel weinshanker

    Rachel weinshanker

    Certifierad part PLANNERRACHEL WEINSHANKER är ett certifierat evenemang och bröllopsplanerare och ägaren till San Diego Life-evenemang, ett prisbelönt bröllop och evenemangsplanering med säte i San Diego, Kalifornien. Rachel har över åtta års evenemangsplanering, och hennes arbete har presenterats i många anmärkningsvärda publikationer. San Diego Life Events har tilldelats Wedding Wire Couple`s Choice Award 2018, 2019 och 2020. Rachel är en examen från San Diego State University.
    Rachel weinshanker
    Rachel weinshanker
    Certifierad partsplanerare

    Expertrick: För att undvika under- eller överköpsalkohol för din fest, planera för varje gäst att ha 2 drycker under cocktailtid och en drink varje timme därefter. Du behöver inte inkludera gäster under den lagliga dricksåldern, men var noga med att ha alkoholalternativ för dem och andra gäster som inte dricker alkohol.

    Del 2 av 2:
    Få alkohol och tillbehör
    1. Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 5
    1. Köp din alkohol. Det finns ett brett utbud av platser som säljer alkohol. Du kan få det du behöver för din fest på både online och personligen vid spritbutiker, öldistributörer, livsmedelsbutiker och några stora återförsäljare.
    • Spara pengar på din alkohol genom att jämföra priserna. Ofta har online-återförsäljare eller grossistbutiker lägre prispunkter. Spritbutiker och öldistributörer kan ha mer av ett urval, men de kan också vara betydligt dyrare. Klipp ut kostnader där du kan och splurge lite på något speciellt som en premium sprit eller vin.
    • Fråga butikspersonal om de är villiga att ge dig en affär. Förklara att du kommer att köpa en större mängd alkohol och hoppades hjälpa den lokala ekonomin genom att stödja verksamheten. Ta reda på om leverantören kommer att återbetala dig för oöppnade flaskor. Men var inte för att driva förhandlingspriserna eller du kan förolämpa butiksägaren.
    • Ta med några vänner eller familjemedlemmar för att hjälpa dig att bära dina inköp.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 6
    2. Få alkoholfria drycker. Du kan få människor som inte konsumerar alkohol och många gäster kanske vill ha något alkoholiskt mellan drycker. Se till att du antingen har kran eller flaskvatten tillgängligt för dina gäster och ett sortiment av andra alternativ som läsk, juice eller te.
  • Känna igen att du kan använda många alkoholfria drycker som mixers med sprit.
  • Kom ihåg att alkohol får kroppen att dehydrera, vilket innebär att dina gäster behöver dricka vatten för att fylla på förlorade vätskor. Uppmuntra dina gäster att dricka mer än bara alkohol.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 7
    3. Ge blandare. Förutom dina alkoholfria drycker drinkare kan de gästerna ha alkis ha något som att göra en blandad dryck. Att ha ett brett utbud av mixeralternativ kommer att hålla dina gäster lyckliga och kan också hjälpa till att spara på alkohol. Du kanske också vill ha extrafunktioner som Grenadin eller Angostura Bitters. Tänk på alla eller några av följande mixers för din fest:
  • Club Soda eller Seltzer
  • Tonic
  • Ingefära ale
  • Cola
  • Diet Cola
  • Citron-lime soda
  • Tomat juice
  • Grapefruktjuice
  • apelsinjuice
  • Tranbärsjuice
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 8
    4. Har gott om garnering. Vissa människor gillar en garnering med sina blandade drycker och vissa gäster som dricker alkoholfria drycker kan också gilla dem i sina drycker. Garnishes är relativt billiga, så du kan köpa extras och använda rester för andra tillfällen. Figur på ½ citron, ½ lime och två vardera av följande för varje gäst: oliver, körsbär, cocktail eller gibson lök.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 9
    5. Kyl av drycker med is. Varje person har olika smaker när det gäller alkohol. Vissa människor gillar varm öl, medan andra gillar iskall öl. Några av dina gäster kan tycka om sina blandade drycker på klipporna eller alkoholfria drycker med några isbitar.
  • Planera att köpa eller göra 1.5 pounds av is per person. Detta kommer att se till att du har gott om is för drycker och några isbad för vin eller öl.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 10
    6. Erbjuder olika livsmedel. Att dricka alkohol på en tom mage kan leda till sjuka gäster. Som värd för en fest med alkohol, servera mat - en måltid eller fingermat - bredvid alkoholen.
  • Har 5-6 val av fingermat om din fest äger rum utanför en måltidstid. Beräkna 1-2 av varje val per gäst. Om det är under en måltid, behöver du 8-10 livsmedel. Du måste hitta på 2-3 av varje val per gäst i det här fallet.
  • Tänk på vilken typ av drycker du tjänar för att styra dina matval. Till exempel, saker som kycklingvingar, skjutreglage och pizza, går bra med öl. Du kan göra ost och arugula toasts med örtolja eller tomat mozzarella spett med vin. För sprit, kan du göra deviled ägg eller en guacamole. Tänk andra alternativ som soppor, små smörgåsar, fruktkorgar, skär grönsaker och dopp eller kött som salami.
  • Var noga med att lägga till extrafunktioner för hungriga eller större män.
  • Bild med titeln Köp alkohol för din fest Steg 11
    7. Få koppar och redskap. Dina gäster kommer inte att kunna njuta av dryckerna och mat spridning du ger om de inte har något att dricka dem ur eller av vilka att äta. Se till att du får gott om koppar, tallrikar, redskap och servetter för dina gäster. Om du använder engångs- eller plastredskap, planerar du att få extra om folk slänger dem bort. För koppar, har gästerna skriver sina namn på kopparna så att de kan fortsätta att använda dem hela kvällen.
  • Köp engångsbambu redskap om du vill se upp för miljön. Ofta ser bambualternativ trevligt ut än sina plastmottagar, även om de kan vara dyrare.
  • Se till att du har pappershanddukar eller tygdukar till hands för att städa upp eventuella spill eller röra. Du kanske också vill få dukar för att skydda några tabeller eller andra möbler från spill.
  • WikiHow Video: Hur man köper alkohol för din fest

    Kolla på

    Varningar

    Ge en plats att sova för alla som kanske dricker för mycket. Låt aldrig en berusad person bakom en bilhjul.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande