Hur man daterar en man som har ett barn när du inte

Du daterar en man och han har barn. Dessa dagar blir det allt vanligare för att någon ska komma in i ett förhållande med barn från ett tidigare äktenskap. Men hur hanterar du den här situationen när du inte har några egna barn?

Steg

Metod 1 av 4:
Vet vad du kommer in i
  1. Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
1. Var ärlig med dig själv. Bedöma dina egna behov. Vet från början vad du verkligen förväntar dig av det här förhållandet. Fråga dig själv om du tänker fortsätta och begå ett livslångt förhållande med fadern eller om du bara är intresserad av ett avslappet förhållande.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    2. Förvänta sorg. Huruvida fadern är en änkling, en skilsmässa eller en förälder utanför äktenskapet, vet att han är mest sannolikt under en tidsperiod för sitt tidigare förhållande. Också vara medveten om att män är mer benägna än kvinnor att dölja sina känslor, så antar inte allt är bra bara för att han säger att det är. Om du är intresserad av att driva ett långsiktigt förhållande, bjuda in honom att diskutera sin förlust öppet. Använd dina konversationer för att utvärdera hur bra han klarar av det.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    3. Acceptera andra plats i början. Omfamna tidigt på att hans barn borde vara hans # 1 prioritet. Var flexibel när du planerar din egen kvalitetstid med honom. Uppskatta det faktum att hans pengar ska öronmärkas först och främst för sitt barns behov.
  • Detta kan låta som en bummer, men tänka på det som ett utmärkt sätt att döma faderns karaktär. Oavsett om han är en änkling, skild, eller på annat sätt östrad från moderen, föreställ dig att du är modern i den här situationen. Fråga dig själv om han agerar som ansvarsfullt mot sitt barn som du förväntar dig att agera mot din egen. Om han duschar dig med tid, pengar och uppmärksamhet samtidigt som han försummar sitt barn, överväga att en röd flagga.
  • Kom ihåg det här är bara tillfälligt. Ser fram emot att bli en lika familjemedlem som du gradvis integrerar över tiden.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    4. Vet att du börjar mer än ett förhållande. Om du förväntar dig att ditt förhållande till fadern blir permanent, var beredd att ha en med barnet och moderen också. Även om mamman har gått vidare eller är i stor utsträckning från ditt eget liv, kommer de fortfarande att behålla en stor närvaro i både fadern och barnets sinne.
  • Fråga fadern tidigt om familjens historia. Lär dig om både barnet och moderen innan du träffar dem: deras karaktär, deras intressen, deras styrkor och svagheter, etc.
  • Använd faderns svar för att bättre förstå mannen du är dating. Till exempel, medan han kan ha kritik om moderen som är helt giltiga, var försiktig om han lägger 100% av skulden för allt som någonsin gått fel helt på henne. Döm själv hur bra han kan bedöma en situation objektivt och acceptera ansvaret för sin del i det.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    5. Förvänta det oväntade. Vet att du kommer att stå inför många fler variabler än vad du skulle vara i ett förhållande med en enda man utan barn. Förstå att faderns förhållande med moderen kan förändras över tiden, för bättre eller sämre. Uppskatta det faktum att barnets tankar och känslor kan förändras också, både när de åldras och som din egen status i sina liv förändras. Förvänta sig att möta mycket mer stress och utmaningar än du har blivit van vid i barnlösa relationer.
  • Tänk positivt! Medan det är viktigt att vara realistiskt om situationen som du kommer in, låt inte utmaningar och stress avskräcka dig från att driva en framtid med fadern om du tycker att det är värt det. Kom ihåg att utmaningarna träffas och övervinnas kan vara givande erfarenheter i sig.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    6. Inse att du inte kommer att dela "först."Oavsett om du hoppas gifta sig med fadern och / eller ha egna barn, acceptera det faktum att fadern redan har uppnått en eller båda dessa milstolpar. Fråga dig själv hur mycket vikt du verkligen ställer på att nå dessa steg tillsammans som ömsesidiga "första" i din livsresa.
  • Samtidigt, överväga det faktum att du har en partner som har tidigare konkret erfarenhet av saker som för närvarande är bara hypotetiska för dig personligen. Oavsett om det begår ett långsiktigt förhållande eller ett annat barn, får du en partner med mer intim kunskap om situationen som helhet och vad man kan förvänta sig, liksom mer självkännedom om sina egna förmågor i den situationen.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    7. Ompröva dina behov. När du har angett verkligheten att träffa en enda far, omvärdera vad du ärligt behöver från ett förhållande. Baserat på det, fråga dig själv om du verkligen kan förvänta dig att de behöver uppfyllas under dessa omständigheter. Beslut då att gå eller fortsätta datera.
  • Om du bara söker ett avslappet förhållande, låt fadern veta. Om han är bra med det, fortsätt hittills utan att involvera dig själv i barnets liv.
  • Om du vill hålla sakerna avslappnade men han vill ha mer, eller om du vill driva ett djupare förhållande, men känner mig alltför avskräckt av omständigheterna, låt honom veta att det finns en intressekonflikt här. Berätta för honom att, medan du gillar honom bara bra, är situationen helt enkelt för mycket för dig. Låt inte dig själv säkerhetskopieras i en situation som du inte kan hantera.
  • Om du är villig att begå ett långsiktigt förhållande och bli en del av barnets liv, ta reda på så mycket du kan om vad du går in i. Fråga andra människor under liknande omständigheter om sina egna erfarenheter. Söka professionell hjälp om vad du kan förvänta dig. Ta reda på mer om barnet och deras mamma, både från fadern och från andra ömsesidiga bekanta kan du ha för en mer rundad vy. Varje situation är annorlunda, så lära dig så mycket som du kan om din egen innan du tar den större dungen.
  • Metod 2 av 4:
    Kommunicera med fadern från början av ditt förhållande
    1. Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    1. Fråga vad han förväntar dig. Prata om sina egna behov. Vet från början vad han förväntar sig av ditt förhållande tillsammans såväl som ditt framtida förhållande med sitt barn.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    2. Definiera dina egna gränser. Motstå uppmaningen att behaga. Undvik att ta på sig mer ansvar än du är bekväm med eller skyldig att acceptera. Tydligt definiera dig som en källa till stöd för honom, föräldern, och inte en förälder själv.
  • På grund av lärda könsroller kan änklingar och manliga skilsmässa ofta att finna sig sakna i vissa föräldraföräldrar som befinner sig av moderen. För att kompensera kan fadern hoppas att du ska gå in och fylla moderens roll, oavsett om han ens är medveten om det. Göra det klart för honom att hans plikt är att lära sig dessa färdigheter själv och inte bara ersätta moderen med dig.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    3. Ta det långsamt. Oavsett om du daterar tillfälligt eller redan galet kär, undvik rusning i förhållandet vid något steg. Uppskatta det faktum att din status som ett par nästan säkert kommer att vara en omvälvning i sitt barns liv. Undvik att störa barnets värld genom att gå in i det för snabbt.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    4. Kommunicera ständigt. Betona ärlighet för barnets skull. Acceptera det faktum att din situation kommer att ge en stor mängd stress och potentiellt negativa känslor. Uttrycka eventuella tvivel eller misgivningar som du eller fadern kan ha. Vet var var och en står vid vilken tidpunkt som helst, särskilt innan du gör det större steget att involvera dig själv i sitt barns liv.
  • Metod 3 av 4:
    Hantera modern
    1. Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    1. Fråga fadern om deras förhållande. Vet var de står med varandra. Ta reda på om deras splittring var vänligt, bittert eller någonstans däremellan.
    • Om deras nuvarande förhållande är öppet ondskan, stärka dig själv för extra drama och betona att detta utan tvivel kommer att lägga till dina egna relationer med Fadern och hans barn.
    • Om deras nuvarande förhållande är ganska vänlig, artigt men fast etablera dig som faderns nya partner. Uppskatta det faktum att de två har en tidigare intimitet som kan informera sina interaktioner, men var inte rädd för att tala upp när du tror att någon har korsat en linje.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    2. Respektera hennes roll. Kom ihåg att hon är barnets förälder. Förstå att hon alltid kommer att ockupera ett utrymme i barnets liv, och vice versa. Acceptera det faktum att du i viss mån måste hålla dig ansvarig för henne som en närvaro i hennes barns liv.
  • Även om hon är oaktsam eller annars dålig förälder, kom ihåg att hennes status som mamma aldrig kommer att förändras. Känner sig inte skyldig att respektera kvinnan, men respektera det faktum att hon alltid kommer att spela någon form av roll i både fadern och barnets liv.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    3. Vara artig. Även om du inte kan stå varandra, göra en punkt att vara civil. Tjäna respekt och / eller den moraliska höga marken genom att visa respekt för att bättre säkerställa en positiv atmosfär för alla berörda, särskilt barnet.
  • Också vara medveten om att barnet kommer att känna sig mer lojalitet mot sin mamma än de kommer mot dig. Tjäna deras respekt genom att alltid behandla sin mamma med artighet.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    4. Hedra den avlidne. Om fadern är en änkling, acceptera moderens fortsatta närvaro i både hans liv och barnets. Tillåta dem att tala fritt av henne så att de kan hedra sitt minne och så du kan utvärdera hur varje hanterar sin förlust. Även om en avundsjuk twinge här och det kan finnas en helt naturlig knä-jerk reaktion, undvika att förgifta dina relationer genom att fadern och / eller barnet känner att de måste undertrycka hennes minne i din närvaro.
  • Metod 4 av 4:
    Lättar dig själv i barnets liv
    1. Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    1. Prata det med med fadern först. Var säker på ditt eget förhållande innan du börjar en med sitt barn. Om någon av er fortfarande känner sig mer avslappnad än begåtts mot den andra, förekomet något engagemang med barnet. Undvik att störa barnets liv för tidigt eller onödigt.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    2. Vänta lite längre. Om du och fadern både känner sig redo för att du träffar sitt barn, ge dig lite extra tid innan du faktiskt gör det. Tillåt dig mer tid att få kalla fötter. Om du har andra tankar, fråga dig själv om det bara är jitter eller ett tecken på att du verkligen inte är redo för det här.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    3. Håll det enkelt. Ta ett barnsteg för att komma in i sitt liv. För din första introduktion, planera inte mer än ett tillfälle att säga hej till barnet och sedan presentera dig som en vän till deras pappas.
  • Välj en lågnyckelinställning för att träffas. Hålla det avslappet i motsats till en formell miljö där du tydligt skulle identifieras som faderns "datum."
  • Välj en tid och plats som är båda tydligt en del av fadern och barnets tid tillsammans, snarare än ett datum mellan er med barnet i släp.
  • Planera att göra ett kort utseende och sedan avsluta dig själv, lämna dem ensam tillsammans, så att din närvaro kommer över som tillfällig. Undvik att lämna barnet med intrycket att du "tar pappa borta."
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    4. Ta det långsamt. Öka tiden du spenderar tillsammans väldigt gradvis. Dyker upp här och där för att säga hej och fastställa att du är en närvaro i pappas liv, men begränsa din exponering i början så att majoriteten av barnets tid med pappa spenderas en-mot-en med honom.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    5. Föreställ dig barnets perspektiv. När du spenderar mer tid med dem, förbli medvetna om vilka intryck som barnet kan ta bort från dina möten. Prioritera faderns barnförhållande. Var försiktig så att du inte stöter på som tävling om pappas uppmärksamhet.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    6. Upprätta din roll. När du och fadern har gjort barnet medvetet om ditt förhållande, anta din roll som faderns nya partner. Gör det klart för barnet att du inte är här för att vara den nya "mamma" eller en annan "pappa."Jämför dig själv med moster, farbror eller en liknande respekterad vuxenfigur med ett investerat intresse för deras välbefinnande, som en lärare.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    7. Fortsätt ta det långsamt. Låt barnet acceptera din nya roll i sitt liv. Förstå att även när de accepterar det kan deras acceptans inte utvecklas till ett emotionellt band. Acceptera detta som en verklighet. Undvik att försöka tvinga ett band mellan dig. Under tiden, vara närvarande och konsekvent i sina liv, som erbjuder dig själv som en extra resurs för dem om de någonsin väljer att utnyttja det.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    8. Behålla din roll när den utmanas. Oavsett hur väl justerat eller beteende barnet är, förväntar sig att de agerar ibland som alla barn gör. Var beredd på en delikat balanseringslag. När du konfronterar barnet, förvänta dig att du inte är deras mamma eller pappa. Acceptera sanningen i det uttalandet. Samtidigt, hävda dig själv som en vuxen figur till vilken de måste visa något respekt.
  • Efterfrågan stöd från fadern. Påminn honom om att medan din roll är att stödja honom som förälder, är hans roll att vara föräldern. Låt inte dig själv stödjas i stället för att vara den disciplinär som standard.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    9. Respektera moderen i sitt barns närvaro. Kom ihåg att de sannolikt kommer att fortsätta att känna sig mer lojalitet mot sin mamma än mot dig. Oavsett dina personliga känslor mot henne, var försiktig med vad du uttrycker inom öronskytten. Förlora inte barnets respekt genom att respektera sin mamma framför dem.
  • Bild med titeln Datum en man som har ett barn när du don
    10. Ha tålamod. Acceptera det faktum att din nya roll i barnets liv kommer att testa dem kontinuerligt. Förvänta dem att ta ett tag att acceptera din närvaro. Förvänta dig också att deras framsteg är upprörd av varje milstolpe som du och deras far uppnår - till exempel, medan de kan ha vuxit för att acceptera din roll som pappas nya partner, kan de bli knackade tillbaka ett par steg när du och pappa meddelar dig att du " ll flyttar ihop eller gifta sig.
  • Tips

    Var realistisk. Ju snabbare du kommer till termer med verkligheten och utmaningarna med att dö en ensamstående förälder, desto mer sannolikt kommer ditt förhållande att lyckas.

    Varningar

    Majoriteten av äktenskap till tidigare ons föräldrar misslyckas på grund av den tillagda stressen och utmaningarna.
  • Styvor rapporterar högre instanser av depression än naturliga mödrar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande