Hur man hanterar en väns död

Vänskap är några av de mest meningsfulla och livsföränderliga relationerna du har. Det är därför det kan vara mycket svårt att klara när en vän dör. Den här personen kan ha varit din primära förtroende, din partner-i-brott, eller den som fastnar av dig under din föräldrars skilsmässa. Om din vän var ung, kan efterdyningarna av deras död vara ännu mer chockerande och förvirrande. Hantera din väns död genom att hitta sätt att klara av dina känslor, hålla sitt minne levande och lära sig att fortsätta utan dem.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera förlusten
  1. Bild med titeln Deal med en vän
1. Delta i minnet för att säga "farväl."Delta i ceremonier som begravningar, vaknar eller Shivas hjälper det levande att säga sina farväl till den avlidne. Om din vän har en minnesmärken, försök att delta. Du kan också ta med blommor att placera på kisten, eller kolla med familjen för att se om du kan lämna en memento i kisten.
  • Sitta nära deras familj och / eller andra vänner. Att vara nära andra som älskade den här personen hjälper dig att lura.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    2. Själva på det sätt som fungerar för dig. Det finns många myter där ute om hur en person ska lura. Verkligheten är du måste söka på det sätt som passar dig. Detta kan innehålla gråt, ropa, gå vilse i ditt arbete, eller sitta tyst. Håll inte dig själv till några jämförelser om vad sorg ska se ut - bara känna dina känslor, men de kommer.
  • Du kanske tycker det är bra att göra något på uppdrag av din vän som passerade, som att skapa ett minnesmärke för dem.
  • Om du är mer bekväm att tröja i privat, kan du journal, skriva ett brev till din vän eller besök graven ibland.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    3. Låt andra hjälpa dig. Du kanske vill dra tillbaka från andra eftersom du inte tror att de kan förstå. Det är dock bäst att nå ut till andra istället för att hålla sig själv. Prata med vänner och familj om hur du känner och ber om deras stöd också. De kan också påverkas av din väns död, eller de kan bara vilja trösta dig.
  • Acceptera hjälp när andra erbjuder att hålla dig, prata med dig, eller ta med dig mat eller snacks.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    4. Kanal dina känslor i kreativa sysslor. Negativa känslor kan känna sig hemska, men du kan faktiskt använda den här energin för att skapa något nytt. Fokusera din sorg mot kreativa aktiviteter som att skriva, måla eller dansa. Du hittar att det kan vara terapeutiskt.
  • När du inte kan sova, äta eller prata, vänd dig till din tidskrift eller en tom duk och släpp känslorna inuti dig.
  • 5. Försök att skapa något positivt ur din väns död. Arbeta genom din sorg genom att använda din väns död för att hjälpa andra. Du kan starta en välgörenhet, samla in pengar, utbilda allmänheten eller leta efter andra sätt att ge tillbaka.
  • Till exempel, om din vän dog av en sjukdom, kan du skapa en välgörenhetsvandring för att dra nytta av en ideell som finansierar forskning om den sjukdomen.
  • Om din vän dog i en olycka, volontär att prata med andra om hur man undviker sådana olyckor.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    6. Ta det lugnt. Var inte för svår eller sätt baren för hög för dig själv. Var försiktig med dig själv och gör gott om självvård. Du kan ställa ett enkelt mål varje dag för att äta frukost eller dusch och klä sig. Sådana prestationer hjälper dig att må bättre om dig själv, samtidigt som han är hanterbar.
  • Försök att införliva självomsorg i varje dag. Be, gör yoga, meditera, utföra en självmassage, läs en bok eller lyssna på lugnande musik.
  • Metod 2 av 3:
    Kom ihåg din vän
    1. Bild med titeln Deal med en vän
    1. Säg deras namn. Många gånger när någon dör, kan andra ha svårt att prata om dem utan att bli upprörd. Men det gör de som vill dela historier känner sig isolerade. Om du känner dig bekväm att prata om din vän, använd deras namn i konversation. De bodde och de var mycket viktiga för dig. Det behöver inte förändras eftersom de dog.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    2. Begär ett minnessak från sin familj. Att hålla på ett objekt som var viktigt för din vänskap kan hjälpa dig att klara din sorg och känna dig närmare din vän. Nå ut till sin familj i veckorna efter döden. Fråga om de tillåter dig att ta ett speciellt föremål som ett minnesminne.
  • Till exempel kan du ta boken du lånade dem som de aldrig återvände, eller den t-shirt de hade på den dag du träffade. De bästa minnessakerna kommer att ha symboliskt värde för vänskapen.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    3. Återkalla förtjusta minnen. Ett bra sätt att komma ihåg någon som har dött återupplivar de goda tiderna du delade med dem. Tillbringa lite tid att tänka på speciella tillfällen du hade med personen: födelsedagar, milstolpar, och till och med bara dagar som hänger hemma.
  • Hitta andra som var nära din vän, som en pojkvän / flickvän, syskon eller andra vänner. Prata med dessa människor om dem när du vill återuppleva minnena.
  • Spendera tid med minnena från din vän är en hälsosam del av den sorgande processen, och det kan hjälpa dig att bearbeta hur du känner.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    4. Besökra heliga platser eller återskapa favoritpraxis. Ett annat bra sätt att din väns minne levande är genom att återskapa de minnen du delat med personen. Bara för att de är borta betyder inte att du inte kan fortsätta att äta lunch på pizza-salongen på fredagar eller titta på din favorit TV-show.
  • Det kan vara svårt först, men du kan hitta att du besöker vissa platser eller att göra vissa aktiviteter kan hjälpa dig att känna dig närmare din vän.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    5. Gör en klippbok av din väns liv. Inkludera bilder av din vän på olika poäng i livet. Också, inkludera bilder av er två tillsammans. Skriv lilla bildtexter eller berättelser bredvid bilderna.Titta på det när du känner dig nere och dela den med andra vänner.
  • 6. Skapa en digital memorial sida. Du kan hedra din vän på internet med en digital sida. Det är ett bra sätt att erkänna framtida årsdagar och bara delar dina känslor med andra. Du kan även bjuda in gemensamma vänner att arbeta på sidan med dig.
  • Här är ett exempel på en bra minnessida: https: // muchloved.com / g_home.aspx
  • Bild med titeln Deal med en vän
    7. Gör något coolt i din väns ära.Om din vän tyckte om att åka på sin cykel, ta reda på när nästa ms-körning är och åker på din väns ära.Eller, om de var en livslång läsare, starta en bokklubb i deras minne. Höj pengar och starta en stipendiefond i din väns namn. Hitta sätt att hedra din vän genom att hålla sitt äldre levande.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker gå vidare
    1. Bild med titeln Deal med en vän
    1. Hålla fast vid din rutin. Vid någon tidpunkt kommer du att kunna återvända till ditt dagliga liv. Saker kommer inte att gå tillbaka till det normala, men du kan klara av justeringen genom att skapa ett schema. Att ha struktur kan nästan känna sig som en varm filt när världen annars har spunnit ur vår kontroll. Så, utveckla en rutin som fungerar för dig och hålla fast vid det.
    • Tänk på de saker du vanligtvis gör på en dag och skriv ner dem i en planerare. Allot tillräckligt med tid för olika evenemang och aktiviteter, som att äta lunch eller pendling till jobbet eller skolan. Försök att hålla ett stabilt sömnschema genom att vakna och ligga i samma tider varje dag.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    2. Omdefiniera dig själv. Tiden efter en död leder ofta människor att tänka på meningen med livet. Din väns död kan ha gjort dig mer medveten om saker som du vill ändra. Ta dig tid att bestämma vilken typ av person du vill gå vidare.
  • En död är vanligtvis en viktig tid att reflektera över ditt eget liv och hur du vill leva det. Var noga med att göra lite självreflektion och avgöra om du lever upp till dina personliga värden.
  • Till exempel, kanske du inte kände att du tillbringade tillräckligt med familjen. Om så är fallet, börja göra det prioriterat. Eller kanske din väns liv skedde kort och du är mer inspirerad av att leva ditt eget liv mer fullständigt.
  • Bild med titeln Deal med en vän
    3. Tillbringa tid med stödjande kära. Under veckorna och månaderna efter din väns död betalar den att omge dig med positiva och stödjande människor. Det här kan vara en annan nära vän, en syskon, en förälder, en lärare eller en andlig rådgivare. Du kanske pratar om din sorg eller bara fråga personen att stödja dig på något sätt.
  • Till exempel kan du säga, "Jag förberedde mig för att ansöka om college när Jenny dog. Kan du hjälpa mig att komma tillbaka på spår med mina applikationer?"
  • Bild med titeln Deal med en vän
    4. Prata med en sorgsrådgivare. Om du inte verkar återuppta din plats i världen efter din väns död, kan du behöva professionell hjälp. Vissa människor upplever komplicerad sorg. Du kan skylla dig själv för döden, sluta gå till skolan eller arbeta, försumma ditt utseende, och till och med ha tankar om självmord.
  • En sorgsrådgivare kan hjälpa dig att komma överens med döden och lära dig att bättre klara av dina känslor. Också, om du är deprimerad, kan de referera till en psykiater som kan ordinera antidepressiva läkemedel.
  • Tips

    Var noga med att sätta åt sidan för dig själv att lura. Det är viktigt att låta dig tänka.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande