Hur man får reda på om någon är i fängelse

Att ta reda på om en vän eller släkting är i fängelse eller om någon som nyligen har arresterats fortfarande i fängelse kan tyckas skrämmande, men det kan vanligtvis göras med lite tid och tålamod. För att ta reda på om någon är i fängelse finns det ett antal resurser du kan använda. Du måste samla lite information om personen och göra lite sökning, antingen online eller via telefon, men du kommer förmodligen att kunna hitta den person du letar efter i slutet.

Steg

Metod 1 av 3:
Minska din sökning
  1. Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 1
1. Samla information om den person du letar efter. Ju mer information du har, desto lättare blir det att ta reda på om den personen är i fängelse. Minst bör du försöka få individens fullständiga namn till hands. Andra identifierande egenskaper, som den personens födelsedatum, ålder, kön, ras och hårfärg, kan också vara till hjälp för att utföra en sökning, speciellt om den personen har ett gemensamt namn.
  • Om du inte har ett eget namn, kan du kanske spåra den personen om du åtminstone har ett smeknamn och datum för arrestering. Du kommer inte att kunna använda några online-resurser med denna information ensam, och kommer sannolikt att ha svårare att ta reda på den information du behöver.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 2
    2. Ta reda på om personen är sannolikt i en fängelse eller ett fängelse. De människor som normalt är inrymda i fängelse har arresterats men har ännu inte arraignats, väntar på rättegång, men har inte släppts på borgen, eller betjänar meningar som är mindre än ett år i längd.
  • Om någon tjänar en mening som är längre än ett år, är de vanligtvis inrymda i fängelse.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 3
    3. Ta reda på vilken fängelse som personen sannolikt skulle hållas på. Om du känner till status för den person du tror kan vara i fängelse, kan det vara lättare att ta reda på vilken fängelse han eller hon hålls i. Om individen bara har arresterats är det troligt att han eller hon kommer att vara i fängelset i länet där han eller hon arresterades.
  • Dessutom, om någon väntar på rättegång eller arraignment, kommer de sannolikt att hållas i fängelse i hans eller hennes hemlän, eller vilket län som personen arresterades i.
  • Men ibland om en inmate tjänar sin eller hennes mening, kommer fängelset att överföra inmate av rymdskäl.
  • Metod 2 av 3:
    Söker på nätet
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 4
    1. Använd en online-sökmotor för att hitta ett länets hemsida.Om du vet var den aktuella personen arresterades, börja med att söka efter det länets hemsida. Om du inte vet var den ifrågavarande personen greps, men du vet var individens hem är, sök efter det länets hemsida istället.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 5
    2. Kolla webbplatserna för länsskytten, polisavdelningen eller kommunen i länet. Vissa länsfängelseswebbplatser har sökbara databaser av de personer som hålls där. Oftast behöver du inte mer än en persons namn för att söka i databasen.
  • Inte varje län har en online-resurs som kan användas för att hitta inmates, men idag, många gör, och du kan hitta länken till den resursen på en länsstyrka.
  • Inte alla online-databaser uppdateras ofta, och informationen kan lätt vara föråldrad.
  • Om du hittar den person som du söker online, vill du bekräfta att individen fortfarande är där genom att ringa fängelset direkt.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 6
    3. Kontrollera webbplatserna i angränsande län. Om det finns någon chans att du har länet fel och att individen kan hållas någon annanstans, skulle det troligen vara i ett grannlän. Försök med en online-resurs som listar alla inmate locators för ditt tillstånd.
  • Observera dock att dessa resurser endast får lista län som har en online inmate Locator och kan inte lista angränsande län som bara kan kontaktas via telefon.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 7
    4. Använd programmet "offerinformation och anmälan varje dag" (vin). Vin är en tjänst som möjliggör offer för brott för att få information om förvaringsstatusen för brottslingar. De flesta stater kontrakt med vinstockar för att ge tjänsten, men i vissa stater är vinstocken endast tillgänglig i vissa län eller inte alls.
  • För att använda vinstockar, besök bara webbplatsen här och klicka på den stat där den gärande du letar efter är belägen. Du kan söka efter gärningsmannen med namn, eller med hjälp av ett identifikationsnummer.
  • Dessutom kan du registrera dig för att kontaktas med vinstockar (antingen via e-post, textmeddelande eller ett telefonsamtal) när gärningsmannen är förekommande.
  • Du kan också ladda ner vinstocken för att hålla dig informerad.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 8
    5. Använd Federal Bureau of Prisons hemsida. Om du försöker hitta någon som du tror kan vara i federal fängelse istället för ett länsfängelse så kommer Federal Bureau of Prisons hem att vara ett bra ställe att se. Detta är en regeringskörningssida som har en sökmotor som hjälper dig att hitta den person du letar efter.
  • Att använda den här webbplatsen, måste du till det allra minimumet veta personens för- och efternamn. Båda namnen måste stavas korrekt.
  • Tänk på att Federal Bureau of Prisons webbplats endast gäller för personer som hålls i federal vårdnad, i motsats till statliga brott. Under de flesta omständigheter straffas trädgårdsförmåner enligt statlig lag, medan brott som äger rum i flera stater eller bryter mot en federal stadga kommer att straffas enligt federal lag. Till exempel skulle en DUI sannolikt straffas enligt statlig lag, medan brott mot värdepapper och utbyteskommissionsregler skulle straffas enligt federal lag.
  • Tänk också på att den här regeringens webbplats endast har poster för inmates som fängslades från 1982 till nutiden.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 9
    6. Använd en inmate Locators webbplats. Om du inte hade tur att hitta den person du letade efter via länswebbplatsen eller federal byrå webbplats, kan du försöka använda en rikstäckande inmate locator webbplats. I din online sökmotor, använd sökfältet och skriv in "hitta en inmate" eller någon variation av denna fras.
  • Några få webbplatser kommer upp. Undvik de som ser ut som om de är en bluff. Till exempel, om de är fyllda med annonser eller ber dig att anmäla dig till något, använd inte den inmate Locator.
  • När du har hittat en webbplats kan du välja det tillstånd du är intresserad av och kan riktas till den statens hemsida eller inmate Locator System.
  • Metod 3 av 3:
    Söker offline
    1. Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 10
    1. Ring länet fängelse eller clerk av domstols kontor. Om du inte har tillgång till internet, kan inte hitta en online-inmate-lokaliserare för det misstänkta arresteringen, eller om du inte har den nödvändiga informationen som krävs för att använda den online inmate-locator, kontakta en icke-nödsituation med någon där.Dessa nummer kommer att vara på länets fängelses hemsida eller i din lokala telefonbok.
    • Om du är osäker på vilket län person du letar efter har arresterats, kan du behöva ringa flera olika kontor.
    • Det kan finnas ett speciellt telefonnummer eller förlängning för att använda för inmate förfrågningar, men även om du inte vet det numret och inte kan spåra det, kan det vara till hjälp med icke-nödsituation.
    • Receptionisten eller operatören ska kunna sätta dig i kontakt med vem du behöver prata med. Men var medveten om att vem du pratar kanske inte kan ge dig namnen på personer som hålls i den fängelse om du inte har tillräckligt med information. Förstå dessutom att det kan ta några dagar för personer som just har blivit arresterade att läggas till i systemet.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 11
    2. Be om att prata med arresteringsansvarig. Om du fortfarande inte kan hitta den person som du söker, men du är säker på att den berörda personen arresterades av en officer i det länet, be om att prata med den officer som gjorde arresteringen. Han eller hon kanske kan berätta var den aktuella personen transporterades till.
  • Bild med titeln Ta reda på om någon är i fängelse Steg 12
    3. Tryck framåt tills du går igenom alla möjligheter. När du har kontaktat någon av de län som den ifrågavarande personen kan hållas och efter att du har talat med någon som kanske kan rikta dig någon annanstans, kan du behöva vänta några dagar och försök igen. Det kan vara att personens information var felaktig eller inte hade gått in i systemet än.
  • Vet att om den person du letar efter inte hålls i fängelse i någon av de län som du kan förvänta dig att han eller hon är på, det finns en anständig möjlighet att individen inte är i fängelse.
  • Det är också möjligt att vem du söker efter har gett ett falskt namn till brottsbekämpande tjänstemän. Detta kan resultera i en mycket svår sökprocess.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du letar efter en familjemedlem kan du nämna det när du ringer länsstyrelsen. Clerks är mer benägna att ge information till berörda familjemedlemmar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande