Hur man deltar i en karriärnätverkshändelse

När det gäller karriärsucces, ibland vem du vet kan vara viktigare än vad du vet. Att delta i en karriärnätverk är ofta nyckeln till att landa ett jobb, övergång till en ny karriär eller utöka ditt företag. Vid nätverkshändelser har du möjlighet att göra anslutningar med personer som kan hjälpa till med att utveckla din karriär och växa ditt företag.

Steg

Del 1 av 3:
Planera i förväg
  1. Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 1
1. Välj Nätverkshändelser baserat på dina karriärmål. Branschorganisationer och branschhändelser kan vara ett effektivt sätt att lära sig mer om ditt fält och få insidan av scoop på nuvarande trender. Du kommer dock inte sannolikt att generera ledningar i Trade Association Events, där alla konkurrerar om samma affärskontrakt. Om ditt mål är att öka försäljningen, överväga händelser där flera olika branscher är representerade.
  • Förutom affärsfokuserade nätverkshändelser, överväga icke-vinstdrivande, sociala, kulturella och atletiska händelser.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 2
    2. Utveckla några pratpunkter före tid. Potentiella företagskontakter kommer att uppskatta att höra om ditt företag, men kommer att stängas av med en försäljningshöjd. Var beredd att dela ditt företags uppdrag med en kortfattad beskrivning. För att hjälpa människor att komma ihåg dig, ge ett intressant exempel på ett aktuellt eller nyligen.
  • Förbered ditt svar i förväg så att du inte fumlar med dina ord eller gör beskrivningen för lång.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 3
    3. Gör en lista med mål du vill uppnå. Innan du deltar i evenemanget skapar du en lista med mål som du kan fokusera på när du är på nätverkshändelsen. Detta hjälper dig att hålla dig fokuserad på uppgiften till hands och påminna dig om varför du går i första hand.
  • Några bra exempel kan innehålla att hitta ett nytt jobb, vilket gör nya kontakter i en viss nisch på din marknad, eller utöka dina företagsintäkter genom att öppna nya försäljningsmarknader.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 4
    4. Skriv ut visitkort. En avgörande aspekt av någon nätverkshändelse gör kontakter och ger ut dina visitkort till dessa kontakter. Att visa upp sans visitkort kan se oprofessionellt, och kommer att minska sannolikheten för att kontaktas av de personer du ansluter till i nätverkshändelsen.
  • Se till att du beställer dina visitkort när din leverans är låg. Du vill inte inse att du är ute av nya kort som du går ut genom dörren för en nätverkshändelse.
  • Försök med att ta med minst 20 visitkort med dig till varje evenemang. Du skulle inte vilja springa ut innan evenemanget är över!
  • Del 2 av 3:
    Gör ett bra intryck
    1. Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 5
    1. Klä på lämpligt sätt i företagskläder. Även om din dagliga arbetsmiljö är avslappnad, är jeans och andra avslappnade kläder ofta inte acceptabla för nätverkshändelser. När du är i tvivel, ring evenemangsorganisatören och fråga om föreslagna klädsel.
    • För män, slacks med en knapp-uppskjorta och en blazer ska fungera för de flesta händelser. Ett slips är förmodligen inte nödvändigt, men det gör aldrig ont för att gå den extra milen.
    • För kvinnor, en arbetskraftig pantsuit eller en mellängdsklänning med pumpar och slang skulle vara lämplig för en nätverkshändelse.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 6
    2. Introducera dig själv. När du möter en ny kontakt, bör du presentera dig själv genom att ange ditt namn och ge en kort beskrivning av din anslutning med evenemanget. Försök att fortsätta konversationen genom att ställa frågor från den nya personen och lyssna när de talar. Upprätthålla en luft av professionalism under introduktionen.
  • Prova något som, "Hej, jag är Ben. Jag jobbar i marknadsföring på XYZ Telecommunications."
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 7
    3. Få ögonkontakt. Att göra ögonkontakt är avgörande när man möter nya människor. Det förmedlar förtroende och likvärdighet, vilket är en del av det goda första intrycket du vill göra. Det låter också folk veta att du är förlovad, intresserad och lyssnar på vad de säger.
  • När du träffar en ny person i en nätverkshändelse, gör ögonkontakt med dem när du presenterar dig själv, skaka hand och fortsätt konversationen.
  • Bilden med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 8
    4. Vara välkommen. Vid händelser så här är det viktigt att verka vänliga och tillmötesgående. Annars kan du gå bort med noll extra kontakter. Håll ett leende på ditt ansikte och var noga med att ställa frågor om den andra personen. Detta kommer att göra dig mer uppriktig och sympatisk.
  • Undvik att lugga runt en stor portfölj av ditt arbete med dig, eftersom det gör att du verkar mindre tillvägagångssätt.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 9
    5. Undvik långvarig. När du träffar en ny person, sticka inte med dem för resten av natten. Detta kan vara frestande, speciellt om du deltar i händelsen ensam, men du vill inte överstiga din välkomst. När du har avslutat din konversation och utbytt visitkort, fortsätt till en annan kontakt.
  • Detta kommer att ge dig (och den person du pratar med) en chans att göra fler kontakter, träffa fler människor och bli mer framgångsrik övergripande vid evenemanget.
  • Även om du verkligen slog av det med någon, gå vidare till en annan kontakt så att du kan nätverk så effektivt som möjligt. Du kan alltid återvända till de kontakter som verkar särskilt fördelaktiga. Du vill inte dyka upp som om du huggar en persons uppmärksamhet för hela evenemanget.
  • Del 3 av 3:
    Byggnadsrelationer
    1. Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse steg 10
    1. Börja engagerande samtal. Du kan slå upp en ny konversation med en annan händelse deltagare genom att helt enkelt introducera dig själv. Ge höjdpunkterna i din professionella situation, men försök att ägna lite tid att ställa frågor om den andra personen. Människor älskar att prata om sig själva, så det verkar som mycket engagerande till den andra personen.
    • Spendera ungefär fem till tio minuter med varje ny kontakt och försök att prata med så många människor som möjligt.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 11
    2. Byt ut visitkort. När du har gjort några anslutningar, lämna ut dina visitkort och be om deras i gengäld. Denna utbyte är viktigt för att utveckla ömsesidiga relationer i framtiden.
  • Håll dessa kort i en Rolodex eller någon annan plats för säker hållning. Du vet aldrig när du kan behöva hänvisa till en gammal kontakts visitkort.
  • Bild med titeln Delta i ett karriärnätverkshändelse Steg 12
    3. Följ med ett e-postmeddelande. För kontakter som du tycker är särskilt fördelaktiga, vänta inte för länge efter evenemanget att kontakta dem med en uppföljning. Du vill inte att de ska ha svårt att komma ihåg din konversation.
  • Om du inte har något att diskutera just nu, kan du bara skicka ett kort e-postmeddelande som säger att du tyckte om att träffa dem och ge en kort omgång av din diskussion.
  • Prova något så här: "Hej, Greg. Detta är James från handelskonventionen. Jag ville skicka en snabb anteckning för att berätta att det var ett nöje att träffa dig. Jag har verkligen haft vår konversation om mitt företags bokföringsprogram, och jag ser fram emot möjligheten till ett framtida samarbete."
  • Saker du behöver

    • Visitkort
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande