Hur man frågar om lön

Det är helt normalt att känna sig besvärlig med lön med en potentiell arbetsgivare, men det behöver inte vara en obekväm konversation. Frågar om lön är inte oförskämd! Du har rätt att ställa frågor om lönen för ett jobb du är intresserad av och förhandla om du tror att du förtjänar mer. Om du inte är säker på hur du går om det, oroa dig inte. Den här artikeln kommer att gå igenom hur man ska ta upp lön och ge dig tips om hur du ber om mer pengar om du vill.

Steg

Metod 1 av 2:
Öva din förhandling
  1. Bild med titeln Fråga om lön Steg 1
1. Samla information om vad folk i liknande positioner tjänar. Att göra forskning tillåter dig att se den typiska lönen för en position som din. Denna information hjälper dig att försvara din begäran om en högre lön.
  • I Förenta staterna upprätthåller presidiet för arbetsstatistik också en detaljerad löneatabas som är uppdelad efter region och yrke: https: // statistik.blås.Gov / OES / Tabeller.htm.
  • Begränsa det typiska lönområdet med din geografiska plats, års erfarenhet, utbildningsnivå och verifierbara färdigheter genom att klicka på ditt specifika yrke och bläddra igenom tillgängliga data.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 2
    2. Fras frågan så att du låter självsäker och naturlig. Det är helt normalt att känna sig nervös för att få upp frågan om lön. Du kan underlätta lite av denna nervositet genom att förbereda och öva frågan i förväg.
  • Att fråga direkt om lön är ett sätt som du kan visa för intervjuaren att du har förtroende och kommunikationsförmåga att trivas i den position för vilken du ansöker.
  • Du kan säga, "Vad är den förväntade lönen för denna position?"Eller "Hur mycket kan jag förvänta mig att tjäna per år i den här rollen?"
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 3
    3. Rollspel med en vän eller familjemedlem för att öva förhandlingar. Att öva en lönförhandling kommer att bidra till att bygga upp ditt självförtroende. Din vän eller familjemedlem kommer också att kunna ge dig värdefull feedback på din förhandlingsstil.
  • Om du inte känner dig bekväm att öva med någon annan, försök att öva framför en spegel.
  • När du övar, försök att förutse hyreschefens svar på din förfrågan.
  • Metod 2 av 2:
    Diskutera lön med en potentiell arbetsgivare
    1. Bild med titeln Fråga om lön Steg 4
    1. Fråga om lön så snart som möjligt så att du inte slösar bort din tid. Fråga om lönområdet för ett jobb, antingen när du först pratar med en rekryterare eller under din första intervju. Om du inte tar upp frågan om lön tidigt i processen kan du inte ta reda på vad jobbet betalar tills du erbjuder positionen.
    • En bra tid att ta upp frågan om lön är när intervjuaren frågar dig om du har några frågor för dem.
    • Om du är ovillig att acceptera en årslön under ett visst belopp, bör du göra det klart tidigt i processen, så du och rekryteraren är på samma sida.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 5
    2. Höj problemet med enkel och direkt språk. Medan du frågar en vän eller en granne kan deras lön vara oförskämd i många kulturer, fråga om lönområdet för ett jobb som du ansöker är inte. De flesta rekryterare och anställningschefer förväntar sig att bli frågad denna fråga. "Vad är lönområdet för denna position?"Är ett sätt att formulera den här svåra frågan.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 6
    3. Försök att undvika att diskutera din nuvarande eller tidigare lön. Under intervjuprocessen kan en intervjuare fråga dig hur mycket du tjänar på din nuvarande position. Du bör försöka undvika att ge dem ett direkt svar, eftersom om din nuvarande lön är betydligt lägre än positionens genomsnittliga lön, kan anställningschefen sänka sitt ursprungliga löneavtal. Försök istället att avböja frågan genom att berätta intervjuaren dina löneförväntningar.
  • Till exempel, som svar på en fråga som: "Vad är din nuvarande lön?"Hyrigt undvika att svara med att säga något som:" Jag letar efter ett jobb som betalar någonstans i intervallet på $ 40,000-45,000 per år."
  • Om en intervjuare fortsätter att pry i din personliga ekonomiska situation, kan det vara ett tecken på att företaget inte värderar privatlivet hos sina anställda, och du kanske vill överväga att ansöka om ett annat företag.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 7
    4. Ta upp ett nummer utan att det verkar som en förfrågan. Om någon med din utbildningsnivå och erfarenhet vanligtvis gör mellan $ 55.000 och $ 60.000 i positioner som den du ansöker om, kan du säga något som: "Enligt min forskning har jag upptäckt att människor med min erfarenhet är göra mellan $ 60.000 och $ 65.000."Att föra upp detta något högre lönesortiment lägger det högre antalet i hyreschefens sinne utan att det verkar som en direkt begäran från dig.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 8
    5. Citera ett högre konkurrerande erbjudande för att motivera din förfrågan om du har fått en. När du motiverar ett företags startlön erbjudande med ett högre antal av din egen, kan intervjuaren eller anställa chefen fråga dig varför. Om du fick ett högre erbjudande från ett annat företag, låt anställningschefen veta det så att din förfrågan verkar rimlig.
  • Om mer än 1 företag försöker anställa dig åt gången, var inte rädd för att höja dina löneförväntningar. Om ett företag inte kommer att erbjuda dig en högre lön, kan du alltid välja det konkurrerande erbjudandet.
  • Om du inte har ett konkurrerande erbjudande från ett annat företag, kan du referera till offentligt tillgänglig information för att förhandla om ett bättre erbjudande.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 9
    6. Fråga om alternativa fördelar om högre löner inte erbjuds. Även om din arbetsgivare inte kan erbjuda dig en högre lön, kanske de kan ge dig andra fördelar. Ett mer flexibelt arbetsschema, fler semesterdagar eller aktieoptioner kan vara upp för förhandlingar.
  • Till exempel kan du säga något som: "Eftersom en högre lön inte är ett alternativ, skulle det vara möjligt att ibland telekommute?"
  • Om din arbetsgivare erbjuder dig dessa medgivanden, var noga med att ta lite tid att överväga sitt erbjudande innan du godkänner det. Jämför värdet av dessa fördelar för din löneförfrågan och avgöra om avvägningen är värt det.
  • Medan det monetära värdet av en extra 5 dagars semestertid kan vara betydligt mindre än en extra $ 2 000 tackade på din årslön, kan den extra flexibiliteten göra skillnaden beroende på din situation.
  • Bild med titeln Fråga om lön Steg 10
    7. Tack arbetsgivaren oavsett om du accepterar erbjudandet. Efter att ha förhandlat på en lön är det viktigt att vara artig och tacka arbetsgivaren oavsett förhandlingens resultat. Om du inte kan få den lön du vill, men besluta att arbeta för arbetsgivaren, vilket är artig, kommer att hjälpa till att upprätthålla ett positivt förhållande. Om du bestämmer dig för att avvisa erbjudandet, kommer att delta på goda villkor att lämna ett gynnsamt intryck, och kan sätta dig i drift för en framtid, ännu bättre möjligheter hos företaget.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande