Hur man dribbar en basket

När du ser en NBA-spelare juke en försvarare ut med en blixten snabbt mellan-benen, bakom-the-back dribble, tittar du på kompetensen hos någon med många års övning. Om du är en absolut nybörjare på basket, kan även en grundläggande dribbel vara skrämmande först. Lyckligtvis, med övning och engagemang, kan någon bli en bättre bollhanterare!

Steg

Del 1 av 3:
Inlärning Dribbling Basics
1. Tryck på bollen med fingertopparna, inte din handflata. När du dribblar, vill du ha dina händer att ta kontakt med bollen på ett sådant sätt att du har bra kontroll över bollen och du behöver inte använda mycket armstyrka för att hålla bollen studsande. Av denna anledning, slapp inte bollen med din handflata. Snarare, försök att hantera bollen med fingertopparna. Sprid fingrarna ut över bollens yta för ett bredare, mer balanserat kontaktområde.
  • Inte bara kommer dina fingertoppar ge dig mer kontroll än dina palmer - du kommer också att kunna dribba snabbare. Oklahoma Citys spelare Paul George rekommenderar starkt mot Palm-to-Ball-kontakt, som den "saktar ner hela dribblingprocessen."
  • Bild med titeln Dribble ett basketsteg 2
    2. Få i en låg hållning. När dribbling är det inte smart att hålla en upprätt, upp och ner hållning. I denna hållning måste bollen resa hela vägen från din överkropp till marken och tillbaka igen när den studsar, vilket gör det öppet för en försvarare att stjäla. Innan du börjar dribba, få i en låg, defensiv ståndpunkt. Sprid dina fötter axelbredden ifrån varandra. Böj dina knän och släpp dina höfter tillbaka något (som om du satt i en stol). Få ditt huvud upp och din överkropp är mestadels upprect. Detta är en bra, balanserad grund - det skyddar bollen medan du ger dig gott om rörlighet.
  • Böj inte i midjan (som om du böjde över för att plocka upp något). Förutom att vara dålig för ryggen är denna ståndpunkt ganska obalanserad, vilket betyder att det är lättare att av misstag snubbla framåt, vilket, beroende på spelets situation, kan vara ett stort misstag.
  • 3. Studsa bollen av marken. Detta är det! Hantera bollen med fingertopparna, ta den i din dominerande hand och studsa den av marken. Studsa det ordentligt, men inte så svårt att du måste använda allvarlig armstyrka eller du har problem med att kontrollera det. Dricken ska vara snabba, men ändå stadiga och kontrollerade. Varje gång bollen återvänder till din hand, utan att ta bort den eller fånga det på något sätt, ta kontakt med fingertopparna och skjut den tillbaka med en kontrollerad rörelse av handleden och underarmen - igen, du borde inte vara tröttsam från dribbling. Bollen ska slå golvet på en plats något till sidan och före foten som är på samma sida av din kropp som din dribblinghand.
  • När du övar dribbling för första gången är det o.K. För att hålla ögonen på bollen när du dribble tills du hämtar saker. Men du bör byta till dribbling utan att titta på bollen så fort du kan. Det förväntas att du kommer att kunna göra det på nästan alla nivåer av spel.
  • 4. Håll handen på toppen av bollen. När du dribblar är det viktigt att hålla bollens rörelse under kontroll. Du vill aldrig att bollen ska komma ifrån dig, eftersom det här kan ge det andra laget besittning av bollen gratis. Försök att hålla handflatan direkt över bollen när du flyttar så att bollen, på sin "upp" Bounce, kommer att studsa rätt in i hands. Detta ger dig mer kontroll över bollen när du flyttar runt domstolen.
  • En annan anledning att fokusera på att hålla handen över bollen hela tiden medan dribbling är det tillfälligt "fångst" bollen på undersidan när som helst resulterar i ett straff som kallas a Bärvridning. För att undvika detta, behåll din handflata över bollen och vänd mot golvet när du dribblar.
  • 5. Håll bollen låg. Ju kortare och snabbare bollen studsar, desto svårare är det för din motståndare att stjäla. Ett säkert sätt för att få din bollskunna kortare är helt enkelt att studsa den närmare marken. Eftersom du redan är i din låga ställning (med knäna böjda och dina höfter sjönk tillbaka), det borde inte känna sig mycket onaturligt att flytta bollens uppslag till någonstans mellan ditt knä och höft. Att hålla knäna böjda, släpp din dominerande hand ner till sidan av ditt ben och dribbel med låga, snabba rörelser.
  • Du bör inte behöva böja till sidan för att dribba i en låg hållning. Om så är fallet, är du förmodligen dribbling för låg. Kom ihåg att, i din låga ställning, kan den högsta punkten på din studsa upp till din höft, samtidigt som de fortfarande håller de flesta defensiva fördelarna med en låg dribbling.
  • Del 2 av 3:
    Dribbling bollen runt domstolen
    1. Håll huvudet högt.När du först börjar dribbling och processen är inte intuitiv än, är det svårt att inte titta på bollen när du dribblar. Det är dock mycket viktigt att träna på något (och allt) annat.Under ett spel måste du leta efter dina lagkamrater, hålla ett öga på din försvarare och vara medveten om var korgen är, hela tiden dribbling. Du kan helt enkelt inte göra det om du spenderar mycket tid på att stirra på bollen.
    • Allvarlig övning är det enda sättet att bli verkligt säker på din dribbling förmåga. När du spelar basket kan du inte slösa bort tid med fokus på Minutiae av din dribblingteknik. Dribbling måste vara andra naturen - du måste kunna "förtroende" att bollen kommer tillbaka till din hand utan att titta på den.
  • 2. Vara medveten om var du dribbar bollen. När du dribbling under ett spel, så ska du dribba bollen byta baserat på andra aktörer och villkor runt dig. Om du är i öppen domstol (t.ex. om du flyttar bollen uppför domstolen efter det motsatta laget har gjort en punkt), kan du dribba boll framför dig, vilket gör att du kan springa så fort som möjligt. Men när du är nära försvarare (speciellt om man bevakar dig), studsa bollen på din sida (strax utanför och före din sko) medan du antar en låg, defensiv ståndpunkt. På det här sättet måste försvararen nå över hela kroppen för att komma i bollen, med en mycket svårare att nå den och möjligen rita en foul.
  • 3. Håll din kropp mellan din försvarare och bollen. När du är täckt av ett eller flera försvarare - det är, de följer dig och försöker stjäla bollen och / eller blockera dina skott och passera - försvara bollen med din kropp. Dribba aldrig din boll på samma sida av din kropp som försvararen är på. Placera dig själv så att din kropp är mellan din försvarare och bollen, vilket gör det svårt för försvararen att stjäla bollen från dig (kom ihåg - försvararen kan inte bara skjuta dig ur vägen eller slå på din kropp till Få bollen utan att riskera ett foul för hans lag.).
  • Du kan använda handen som inte är dribbling som en armstång. Höj din icke-dribbling arm och gör en näve, presentera sidan av din underarm till din motståndare. Var försiktig När du använder armstänger.Tryck inte på försvararen, slå försvararen med din näve, eller kör genom försvararen med din armstång som en kil. Använd istället en armstång (som du kan hålla en sköld) för att hålla utrymme mellan dig själv och den defensiva spelaren.
  • 4. Sluta inte. I basket får offensiva spelare bara starta och stoppa sina dribbles en gång varje gång de har bollen. När du är dribbling i ett spel, hämta inte din dribbling Om du inte vet vad du ska göra med basketen.När du slutar, kan du inte dribba igen, och om han / hon är smart, kommer din försvarare att kapitalisera på din oförmåga att flytta.
  • Om du slutar dribbling, är dina alternativ att passera bollen, för att skjuta bollen eller att ha bollen stulen från dig. Om du planerar att göra en av de två första, sluta dribbling och sedan göra det omedelbart - annars kommer försvaret att reagera och du kan få det tredje alternativet hända om du gillar det eller inte!
  • 5. Vet när man ska passera bollen. Dribbling är inte alltid det smartaste sättet att flytta bollen runt domstolen. Ofta är det bättre att passera. Ett bra passande spel är en av hörnstenarna av ett effektivt brott. Att passera bollen är snabbare än att flytta medan dribbling, kan användas för att misdirect det motsatta laget, och kan användas för att få bollen till en lagkamrat genom en del av domstolen som försvaras av försvarare. Var inte en bollhöna - om dribbling till bandet innebär att gå igenom flera försvarare, är det vanligtvis en bra idé att passera bollen till en lagkamrat som har en bättre chans att göra ett skott.
  • 6. Undvik dribbla överträdelser. Det finns vissa grundläggande regler som dikterar hur du dribble i basket. Känna till dessa regler! En slarvig dribbbling överträdelse kan leda till straff, stoppa ditt lags offensiva moment och ge det försvarande laget bollen gratis. Undvik att begå något av följande överträdelser:
  • Reser: Flytta med bollen utan dribbling. Resor inkluderar:
  • Tar ett extra steg, hoppa över, hoppa eller shuffling dina fötter
  • Bär bollen medan du går eller kör
  • Flytta eller ändra din svängfot (set fot) när den stationära
  • Dubbel dribbling: Detta straff hänvisar till två separata överträdelser:
  • Dribbling med båda händerna samtidigt
  • Dribbling, stoppar din dribbling (fånga eller håller bollen) och börjar sedan dribba igen
  • Bärande: Fånga bollen med en hand och sedan fortsätta att dribba (utan att stoppa dribblingsrörelsen). I en bär, får din hand kontakt med bollens botten, flisar sedan bollen över i dribblingens handling.
  • Del 3 av 3:
    Lärande avancerade bollhanteringstekniker
    1
    Öva "trippelhot" hållning. De "trippelhot" är en mycket mångsidig ståndpunkt som tas av offensiva spelare efter De får bollen från en lagkamrat i ett pass, men innan de börjar dribbling. Från Triple Threat-positionen kan spelaren passera, skjuta eller börja dribba. Stance tillåter spelaren att skydda bollen med sina händer och kropp medan han / hon bestämmer vilket alternativ att ta.
    • Trippelhotet håller bollen nära kroppen med den starka handen som griper den på toppen och den svaga handen griper den på botten. Spelaren antar en låg hållning och håller hans eller hennes armbågar tillbaka, böjde sig i nittio grad. Han / han lutar framåt över bollen något. Från denna ståndpunkt är det mycket svårt för en försvarare att stjäla bollen.
  • 2
    Öva "crossover" Metod. A "crossover" är en dribblingsteknik som används för att destabilisera och misdirect en försvarare. Spelaren dribbar bollen framför hans eller hennes kropp, överföring av den mellan händerna i en "V" form. Förbi "försäljning" Hans eller hennes rörelser, spelaren kan få försvararen att röra sig mot bollen medan den är i ena sidan, sedan korsa bollen över till den andra handen, så att spelaren snabbt kan dribba runt försvararen eller passera bollen medan han / hon är i obalans.
  • En användbar relaterad dribblingteknik är "In och ut dribbling." I huvudsak låtsar spelaren att han / hon kommer att crossover, men håller bollen i samma hand.
  • 3
    Öva dribbling bakom ryggen. När du är täckt av en försvarare som du bara inte kan skaka, kan du behöva byta ut några allvarligt snygga dribblar. Ett klassiskt drag för "jukning" En försvarare är att dribba bakom ryggen. Detta drag kräver allvarlig praxis, men det är värt det - när det är klart, kan en bakom ryggrörelsen lämna en försvararens huvudspinnning.
  • 4
    Öva dribbling mellan benen. Ett annat klassiskt bollhanteringsflyttning är att dribba mellan benen. Du har nog sett detta gjort av alla från Harlem Globetrotters till Lebron James, och av god anledning. En snabb, väl utförd mellan benen dribble kan flummet sova även de svåraste försvararna.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur kan jag lära mig att dribba en basket mellan mina ben?
      Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Ryan Tremblay är en basketboll och ägaren av National Sports ID och Stack Basketball. Med över 30 års erfarenhet är Ryan specialiserat på basketboll, social media marknadsföring och webbdesign. Ryan skapade National Sports ID som en plattform för att verifiera ålder / klass av ungdomsutövare och stackkorg för att inspirera unga idrottare att växa till mogna individer och basketspelare. Ryan var ett första team all-decade basketbollsspelare i Bergen County och slutade i de 20 bästa heltidsledande scorersna i länets historia med 1 730 poäng. Han gick vidare till Caldwell University på ett basketball stipendium där han var en del av tre mästerskapsteam. Ryan var en två-time all-storstads-, all-state och All-Conference Point Guard och All-Time Tre-Point Leader i skolans historia, landade honom i Caldwell University Athletic Hall of Fame.Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Expert svar
      Precis som med något annat, måste du träna mycket. Försök att göra det 50 gånger från vänster till höger, sedan 50 gånger från höger till vänster, och fortsätt bara med olika kombinationer och gör det om och om igen. Jag tycker det bästa sättet att göra det är att ha satser - kanske 5 uppsättningar av 10 eller 5 uppsättningar 20 om och om och försök att göra det i 30 minuter till en timme, bara fokuserad på att gå igenom benen. Det är den typ av arbete som det tar.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 3
    • Fråga
      Vilka övningar hjälper mig att bli bättre på dribbling?
      Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Ryan Tremblay är en basketboll och ägaren av National Sports ID och Stack Basketball. Med över 30 års erfarenhet är Ryan specialiserat på basketboll, social media marknadsföring och webbdesign. Ryan skapade National Sports ID som en plattform för att verifiera ålder / klass av ungdomsutövare och stackkorg för att inspirera unga idrottare att växa till mogna individer och basketspelare. Ryan var ett första team all-decade basketbollsspelare i Bergen County och slutade i de 20 bästa heltidsledande scorersna i länets historia med 1 730 poäng. Han gick vidare till Caldwell University på ett basketball stipendium där han var en del av tre mästerskapsteam. Ryan var en två-time all-storstads-, all-state och All-Conference Point Guard och All-Time Tre-Point Leader i skolans historia, landade honom i Caldwell University Athletic Hall of Fame.Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Expert svar
      Det största är bara att göra det om och överdriven gör perfekt. Dribbling handlar om den rytm som är inblandad. Också, dribbla två bollar medan du står på en plats är ett bra sätt att bygga upp båda händerna samtidigt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 3helpful 2
    • Fråga
      Hur kontrollerar jag bollen när jag är dribbling?
      Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Ryan Tremblay är en basketboll och ägaren av National Sports ID och Stack Basketball. Med över 30 års erfarenhet är Ryan specialiserat på basketboll, social media marknadsföring och webbdesign. Ryan skapade National Sports ID som en plattform för att verifiera ålder / klass av ungdomsutövare och stackkorg för att inspirera unga idrottare att växa till mogna individer och basketspelare. Ryan var ett första team all-decade basketbollsspelare i Bergen County och slutade i de 20 bästa heltidsledande scorersna i länets historia med 1 730 poäng. Han gick vidare till Caldwell University på ett basketball stipendium där han var en del av tre mästerskapsteam. Ryan var en två-time all-storstads-, all-state och All-Conference Point Guard och All-Time Tre-Point Leader i skolans historia, landade honom i Caldwell University Athletic Hall of Fame.Ryan Tremblay
      Ryan Tremblay
      Basketball tränare
      Expert svar
      Se till att du dribbling låg till marken. Det är lättare att dribba en basket under knäet än om det studsar hela vägen upp till din axel, för att du har mer kontroll över bollen.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 2
    Se fler svar

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Öva med en vän.
  • Krama en stressboll eller tennisboll när du inte är på domstolen.Det kommer att förbättra styrkan i dina händer och ge dig större kontroll medan dribbling och skytte.
  • När du blir riktigt bra på dribbling, använd inte alla dina svala rörelser i ett spel, bara de som du har behärskat.Så då kommer du inte att förlora bollen medan du visar dina drag.
  • Känn din basket. En standard mäns basket är 29.5 (tum i omkrets), medan en standard kvinnors basket är 28.5.Denna skillnad i storlek betyder, speciellt under dribbling och skytte.Dessutom är vissa basketballar utformade för inomhus eller utomhusbruk med tanke på detta i åtanke kommer att förhindra för tidigt slitage på din boll.
  • Ställ in en hinderkurs.Du kan använda koner eller papperskorgen eller till och med en sko.
  • Använd din off-hand!
  • Dribba med TVÅ basketbollar.
  • Om du just börjat spela, börja med de enkla drag som ett kors över och sedan komma in i hårdare drag.
  • Börja sakta.Börja med stationära övningar och arbeta dig upp till fulla domstolar.När du bygger förtroende kan du göra hinderkurserna mer utmanande eller få en vän att försvara dig.
  • Här är några bra bollhanteringsborrningar
  • Öva med en tennisboll.
  • Öva att ta stora steg i en layup.
  • När du gör en layup, träna dina steg från olika punkter, så du kan vara flexibel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande