Hur man är en bra studentlärare

Efter att ha studerat hårt, och med stor entusiasm för en lärarkarriär, kan det komma som en chock för ditt system för att prova dina färdigheter som studentlärare. Det är troligt att du hittar det tröttsamt, och ibland utmanande. Och det är ett nytt sätt att se klassrummet och vara en del av det från din egen tid som en klassrumspupil.

Steg

  1. Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 1
1. Läs allt material du har fått om studentundervisning Innan du kom in i klassrummet. Försöker vända det, utan planer som du tror på, eller att komma ikapp på olästa portioner, eftersom du inte kommer att hjälpa dig medan du faktiskt är i klassrummet.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 2
    2. Vara öppen för kritik. Som studentlärare, tänk det Att göra misstag är normalt- Så gör inte något av det. Tänk på att ingen är perfekt. Även experter får ibland spår när de är distraherade. Bara ge upp, kvarstår och du kommer att förbättra med träning.
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 3
    3. Gör din bakgrundsforskning för att ta reda på skolan i förväg. Lär dig regler och regler, inklusive någon klädkodsinformation (allt detta hjälper dig om studenter testar dig, försöker ta reda på hur mycket eller lite du är medveten om). Ta reda på vilka områden som beaktas "utanför banan" till studenter, ta reda på var personal hänger ut, och även om det är möjligt för dig att få en parkeringsplats klistermärke eller tillstånd. Varje liten sak betyder en smidig upplevelse.
  • Lär dig om skoldistriktet, skolbrädor (om det är relevant), förälderlärarföreningar och alla akronymer medföljer dessa saker.
  • Vet var formulär för studentbehörigheter, etc. och andra viktiga dokument är belägna.
  • Fråga om det finns några juridiska problem eller restriktioner som du behöver vara medveten om om du inte redan har lärt dem som en del av din lärarutbildning.
  • Sök online för resurser för att hjälpa nya lärare. Det finns platser med information som är lämpad för student och nya lärare, och du kan också hitta forum för att ansluta till andra i din position, för att dela historier och support.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 4
    4. Bara ca 5 eller 6 uppsatta regler - Resten är förfaranden och processer för varje aktivitet och situation, inte regler som sådan: Vändning på arbete, testande förväntningar, lab, fysisk, konst, hall, toalett, bibliotek, etc. Varje behöver förenklade förfaranden snabbt instrueras eller uppdateras på den händelsen (varje gång).

    Har dina grundläggande klassrumsregler sorterat innan Du står framför din klass för första gången (till exempel, höja händerna när du vill kommunicera, respektera andra, var beredd att lyssna mm.). Du kan då diskutera dessa med studenter från början.
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 5
    5. Prata med läraren som ansvarar för att övervaka vad du gör. Fråga vad hans eller hennes undervisning filosofi eller förväntningarna är tillsammans med att lära sig det förväntade undervisningsprogrammet för varaktigheten av din tid som arbetar med honom eller henne. Var noga med att ta reda på om du har gratis regering eller restriktioner för undervisningsmetoder, ämnen och andra relevanta problem. Syftar också till att ha en vanlig mötesdag för diskussion eller ställa frågor när du arbetar genom din studentlärartid.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 6
    6. Förvänta sig att vara nervös. När du först går in i klassrummet är det troligt att ditt huvud kommer att fyllas med alla de saker du har lärt dig om undervisning. Medan allt är viktigt, avsätta behovet av perfektion och koncentrera sig på att quelling dina nerver och rädsla. Eleverna väntar dig att visas självsäker, avslappnad och tillfreds. Som sådan, förfalska det tills du gör det! Och närma sig hela upplevelsen med en positiv attityd, förväntar sig att hitta upplevelsen en bra - och du är mer benägna att hitta detta som ett resultat.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 7
    7
    Vara naturlig. Det är viktigt att vara uppmärksam på detaljer men inte förvänta sig att vara perfekt i vad du tycker att en lärare ska vara. Undvik onödiga konfrontationer. Erkänna att du fortfarande är en student själv och inser hur en student som låtsas vara en hård lärare måste se! Eleverna kommer att skära dig lite slack, om du är vänlig, affable och approachable - firma men inte styv.
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 8
    8. Överdriv inte någonting. Det är viktigt att inte producera en karikatyr av en lärare. Din verkliga uppgift är att förmedla information till studenter, med dig som ledningen. Det är inte att övertyga studenter att du är en modelllärare. Det finns dock inget fel med att dela din passion för att undervisa med dem! Saker att överväga inkluderar:
  • Undvik att komma över som för skrämmande eller för strikt. Du är fortfarande en student, kom ihåg! Skulle du ha velat det, om dina lärare hade gjort det till dig? Visa de elever som du vet hur de känner, och att du är på deras våglängd. Acceptera nyheten av situationen för er båda.
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 9
    9. Flytta runt. Var gratis när du går, och du kommer att välkomnas och hjälpas av studenter. Vara en facilitator. ~ Sitt inte på ett ställe. Knä eller sitta, men inser att böjning låg kan lägga din bakre i någon utrymme - och hukta är besvärligt eller humoristiskt.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 10
    10. Gå mot en störning. Flex-float: säg, "Jag kommer tillbaka på en minut...", Om en student verkar rädd eller ilska av din uppmärksamhet. ~ Agera inte alltför bossig: bara vara faktum.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 11
    11
    Få respekt. Medan du kanske känner att detta strider mot de tidigare stegen är det möjligt att tjäna respekt utan att vara läskigt, för strikt - eller för chummy med eleverna. Gör det genom en självsäker upplevelse, och genom att överföra att du förväntar dig att det är enkla regler eller gränser. Dessutom, om något händer som kräver disciplin, klargör det att du inte är bortom att rapportera dåligt beteende för dem i kommandokedjan som har befogenhet att hantera det genom att faktiskt rapportera beteende. Det måste bara hända en gång för studenter att förstå att du inte är en pushover.
  • Försök hårt för att inte låta nervös. Om du är rädd för det här är det mer sannolikt att hända. Få ut det mesta av pauser och tar djupa andetag att återställa din lugn innan du talar. Leende. Var entusiastisk, men inte över det. Det finns inget behov av att rusa.
  • Frukta inte att vara ogillade. Vissa studenter kommer alltid att driva gränser och göra det verkar som de ogillar dig. Verkligheten är emellertid att de flesta studenter kommer att reagera långt mer respektfullt till en studentlärare som klibbar till väldefinierade gränser än att ge in, eller agera besviken över att du inte gillas. Du är inte där för att vara en kompis.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 12
    12
    Respekt studenterna. Tala med respektfullt och visa stöd (säg, "Tack för din uppmärksamhet." eller "Kan jag visa dig det här..." eller "Rätt!" eller "Bra idé. Försök också med det här."). Kritik arbetet, inte studenten. Respekt uppnådd är respekt som är bäst återvände. Undvik att använda din auktoritet som en maktresa som får dig att glömma att eleverna är också människor. Gå tillbaka till rötterna av varför du tog upp undervisning, om du känner att du förlorar någon känsla av perspektiv om eleverna.
  • Vara äkta. Visa verkligt intresse för din studerandes ansträngningar och berömma sitt arbete när du har möjlighet.
  • Bild med titeln vara en bra studentlärare Steg 13
    13. Organiseras och var beredd. Kom alltid till lektionen förberedd. Alla professionella lärare förväntas vara beredda, så det skulle vara ett misstag om du som studentlärare inte gjorde. Detta är utbildning för din framtida karriär - gör det mesta av det.
  • Planera en tidtabell För märkning och förberedelse av arbete. Det här är din första chans att uppleva den intensitet som är inblandad i undervisningen, där du måste vara närvarande mentalt hela tiden du undervisar, och sedan hitta en andra vind för märkning och förberedelse. Det här är en fantastisk tid att utvecklas tidsplanering och personliga organisationer färdigheter som sätter dig i gott skick för resten av din lärarkarriär.
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 14
    14. Hålla dina löften. Om du berättar för dina elever får du frågorna, speciella projekt eller läxor som kontrolleras nästa vecka, gör alltid som du har lovat. Ange ett exempel för dem att se och svara på - annars kan du inte förvänta dem att göra vad de ska!
  • Bildbeteckningen är en bra studentlärare Steg 15
    15. Framställa njut av Din studentundervisningserfarenhet. Att vara en studentlärare kan, och borde vara riktigt kul. Det är en chans att träffa nya människor (vanligtvis bara några år yngre än du), tjäna lite pengar eller krediter, och för att hitta din rytm. Använd din känsla för humor till den bästa fördelen att engagera andra och att göra ljus av några av de mer utmanande aspekterna - på det sättet, är du inställd på att njuta av din upplevelse mycket mer.
  • Blanda med de andra lärarna. Vara tidigt uppe. Sök information: Lyssna. Personalen kan vara en bra källa till information, support, idéer och framtida kontakter. Gör ditt bästa för att utveckla bra relationer med amibla fakultetsmedlemmar.
  • Gör goda vänner med föräldrarna. Att hålla kontakten med föräldrarna kommer regelbundet att skapa en utmärkt rapport, och det hjälper till att vidarebefordra något positivt att deras barn har gjort nu och då.
  • Om det är tillåtet, efter lektioner umgås på campus med dina elever medan du har en kaffe eller en chatt tillsammans. Var inte personliga kompisar. Detta kommer att bero på studentens ålder och typ av skola du undervisar på det kanske inte är lämpligt. Åtminstone delta i sociala funktioner som hålls för eleverna under termen, till exempel danser och sportevenemang.
  • När du minglar med de andra lärarna kan du göra goda vänskap med dem (förväntar dig inte för mycket, för tidigt) - döm inte dem eller dig själv - var inte snabb att sprida rykten eller skvaller som kan komma tillbaka till du och förstör dina relationer med dem.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Förvänta dig att vara trött. Det här är inte en lätt roll och om du också studerar eller arbetar utöver rollen som studentlärare, har du väldigt lite (om någon) tid till dig själv under hela studentlärarupplevelsen.
  • Hitta en bra vän att gråta eller ventilera när du känner att något har hänt det är för mycket för dig - det kommer att vara frustrerande och upprörande stunder, och ibland kommer din utmattning att påverka hur du ser saker. Att prata med någon neutral kommer att hjälpa dig att träna om det är en riktig fråga eller du är bara trött eller missförstårande saker. Undvik att ta ut dina frustrationer på studenter, föräldrar eller fler lärare. Ditt första år av undervisning är hårt arbete, så var försiktig på dig själv!
  • Klä på lämpligt sätt. Detta inkluderar inte att ha något alltför avslöjande, för dowdy eller alltför avslappnad. Kolla in klädstandarderna för andra lärare när du besöker skolan först och tar din cue från dessa observationer.
  • Håll inte tillbaka på att dela dina idéer och resurser du tror kommer att hjälpa - färska idéer är bra i utbildningen! Likaså, var inte orealistiskt om möjligheten för vissa lärare att se dig som en uppstart för att göra det, var noga med att ge dem utrymme och respektera sina bekymmer. Det här är inte annorlunda än någon annan arbetsplats när nya, fräscha människor kommer in och befintlig personal känner sig lite sidledd, diplomatisk och omtänksam i ditt tillvägagångssätt och begära deras Hjälp och idéer i sin tur!
  • Var alltid artig för att stödja personal- utan misslyckande! De kan vara dina bästa allierade, eller någon du önskar att du aldrig korsat. Tänk snälla och var snäll.
  • Läs upp på undervisning. Medan din lärarutbildning har introducerat dig till många bra saker, finns det alltid mer att lära. Några användbara böcker för studentlärare inkluderar: De första dagarna i skolan: Hur man är en effektiv lärare, En första års lärares guidebok, Första klassens lärare: Framgångsstrategier för nya lärare, Att lära sig att undervisa: inte bara för nybörjare, Undervisning med kärlek och logik: Ta kontroll över klassrummet, etc. Gör en sökning online för lämpliga böcker och material.
  • Skojar ofta backfires. Det kan ställa ett dåligt prejudikat (dumt, nonsens...). Eleverna skulle älska att distrahera dig från jobbet för att underhålla dem istället, då kan de he-haw, Guffaw och fortsätta ...
  • Var beredd att vara flexibel! Saker kan och kommer att gå fel - har backup planer för lektioner, och vara redo att snabbt ändra om något plötsligt händer som en brandborrning.
  • Varningar

    Var försiktig så att du inte låter din personliga intensitet på att göra det bra att korsa på föräldrarna för att förbättra sina barns prestanda. Kontrollera alltid var din Förväntningarna härrör från innan de stör en förälder om ett barns framsteg.
  • En lärares arbete är aldrig gjort. Om du känner att vara en student är dålig nog, kommer undervisningen inte att ändra den ständiga känslan av att ha saker i kö upp att göra alltid, Även under semestertiden! Lär dig att älska det för vad det är - en karriär du valde ut ur kärlek och passion.
  • Vara diplomatisk över alla, hela tiden. Du har inte etablerat din karriär ännu - så ta hand om lösa läppar och vara oklanderlig istället.
  • Ibland kommer du att vara i den mottagande änden av föräldra ilska. Var försiktig på dem och du är artig, lugn och respektfull och försök ditt bästa för att höra dem. Många gånger är det bästa du kan göra att lyssna på sina bekymmer. Om du också kan hitta en upplösning, så mycket desto bättre, men åtminstone lyssna.
  • Låt alltid huvudmannen veta om något negativt händer mellan dig och studenter eller studentens föräldrar. På det här sättet har du redan informerat huvudmannen om något blåser upp.
  • Saker du behöver

    • Läromedel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande