Hur man hanterar pojkar

Att hantera pojkar kan vara stressiga. Att hålla din förskole son från att döda sig kan känna sig som ett heltidsjobb. Som lärare, försöker man hantera ett blandat klassrum av pojkar och tjejer kan tyckas som en omöjlig uppgift. Och vid tidpojkarna slår ungdomar, det kan känna som om du hanterar en varelse från en annan planet. Men om du är förälder eller en lärare, med lite kunskap och mycket tålamod, kan du också lära dig att hantera pojkar.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera unga pojkar som förälder
  1. Bild med titeln Deal med pojkar Steg 1
1. Förstå att unga pojkar alltid är på språng. När de är småbarn börjar pojkarna utveckla brutto motoriska färdigheter i snabbare takt än tjejer i samma ålder. Det innebär att de flesta unga pojkarna alltid rör sig, studsar, springer, sparkar och till synes försöker skada sig i alltmer uppfinningsfulla sätt. Kanal som energi i aktiviteter som sport, speltid och till och med hushållsarbeten.
  • Att säkerställa att din pojke får gott om möjligheter till motion, särskilt utomhusövning, kommer att hjälpa till att tröttna honom.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 2
    2. Ge möjligheter till kontrollerat kaos. Att utveckla barn behöver utrymme för att bli rörigt. De måste kunna sprida Lego-tegelstenar över golvet medan du bygger ett rymdskepp, eller för att göra ett kudde fort för att försvara sig från onda monster. Spelar bygger kognitiva och rumsliga färdigheter och främjar kreativt, flexibelt tänkande. Unga pojkar kan särskilt göra en röra när de spelar, men om du ger några markregler och lite flexibilitet kan du hjälpa ditt barn att lära dig att förstå världen runt honom säkert - om inte alltid snyggt.
  • Ge ett säkert utomhus lekområde med leksaker som en sandlåda eller treehouse för att ge honom utrymme att leka och springa runt. Acceptera att messor och smuts är en del av föräldraskap en ung pojke. Faktum är att forskning tyder på att att bli smutsig kan faktiskt stärka ditt barns immunsystem!
  • Du kan också tillåta ditt barn att build ett fort i sitt rum eller ett annat lågtrafikområde i huset.
  • Ställ in regler för att spela, till exempel att leksakerna måste hämtas och läggas bort före middagstiden eller den leriga brottningen kan bara hända utomhus.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 3
    3. Lär honom ansvar. Barn behöver lära sig självständighet och samarbete med andra. Det kan vara frestande att göra allt för ditt barn eftersom det är snabbare och lättare, men det är viktigt att låta ditt barn räkna ut saker på egen hand (under säkra, övervakade förhållanden). Håll dina förväntningar realistiska, dock. De flesta pojkens fina motoriska färdigheter utvecklas inte så fort som tjejer gör, så uppgifter som kräver mycket samordning kan ta extra tid och träna för din unga pojke att lära sig.
  • Ge ditt barn mer ansvar i steg. När han är väldigt ung, lägger bort leksaker och gör "låtsas" sysslor (som att leka med pannor medan du lagar mat eller torkar en dammduk längs möblerna) är bra. När han blir äldre kan ditt barn hantera ökat ansvar som att hålla sitt rum rena, hjälpa med disken och göra sina läxor utan så mycket hjälp.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 4
    4. Övervaka sitt fysiska beteende. Unga pojkar är benägna att visa av aggression, särskilt fysisk aggression. Mycket fysiskt spel som brottning och spelbekämpning är normalt och lämpligt för unga pojkar, och gör leksaksvapen som svärd och pistoler ute av bokstavligen vad de kan hitta är också mycket vanligt beteende. Men dessa beteenden bör främja positiva, vänliga interaktioner mellan ditt barn och hans vänner, så håll ett öga för att se till att ditt barn inte är engagerande i fientliga eller mobbningsåtgärder.
  • Om du märker att ditt barn skadar andra eller inte verkar förstå när man ska ringa en väktare medan du spelar, prata med honom om empati eller sätta sig i sina vänners skor. Precis som han inte vill bli sårad eller mobbad, borde han inte skada andra, och han borde förstå att det ibland inte skadar honom kan fortfarande skada någon annan. Dessa konversationer bör börja tidigt och kan hjälpa pojkar att utvecklas till friska, väljusterade vuxna.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 5
    5. Använd fasthet och vänlighet när han korrigerar honom. Eftersom pojkar tenderar att vara väldigt fysiska som barn, kan de tillgripa fysisk och verbal aggression för att få sin väg. Det kan vara mycket svårt för unga pojkar att förstå varför handlingar av föräldra aggression, som spanking eller svårskalning och skrik, är acceptabla medan deras egen aggression inte är. Faktum är att barn som upplever allvarlig straff som barn är mer benägna att bli aggressiva när de utvecklas. Istället, modell hur du vill att han ska interagera med andra genom att vara fast men snäll när du korrigerar ditt barn. Ange dina förväntningar på sitt beteende tydligt, och prata med honom om vad han gör fel. Lär honom hur man uttrycker sina känslor med hjälp av ord, till exempel uttalanden som "jag känner mig arg."
  • Till exempel, om du märker att ditt barn inte har lagt sina leksaker bort, berätta för honom ordentligt men vänligen att han behöver lägga dem bort. Ge honom en tydlig förståelse för sitt mål och konsekvenserna, så: "Vänligen lägg alla dessa leksaker på golvet i leksaken. Du kommer inte att kunna gå ut och spela tills de är borta."
  • Betona empati när det är möjligt. Förklara konsekvenserna av hans beteende på andra människor, och fråga din pojke att föreställa sig hur han skulle känna om någon gjorde detsamma för honom.
  • Var snäll och berömma honom när han gör det bra så att ditt barn vet att du är glad över hans goda beteende. Om du bara fokuserar på att korrigera negativa beteenden utan att förstärka positiva, kan du faktiskt sluta främja att agera ut.
  • Ignorera det när han whines. Whining är en form av maktkamp, ​​och samtidigt som det kan vara lättare på kort sikt, är det faktiskt skadligt för din auktoritet som förälder. Om han vill ha något han kan ha, berätta för honom vad han behöver göra för att få det - till exempel, "Om du vill titta på teckningar måste du lägga dina leksaker först."Om han vill ha något han inte kan, tydligt förklara varför:" Du kan inte ha glass just nu. Glass är inte bra för dig att ha vid frukost."
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 6
    6. Modell gott beteende för honom. Barn lär sig mycket om hur man interagerar med andra från sina föräldrar. Lär din unga pojke hur man interagerar med andra genom att modellera friska beteenden för honom, som att tala vänligt för andra och vara tålmodiga även i utmanande omständigheter. Belöna och berömma honom för att vara artig och snäll, liksom för gott beteende som att sätta leksaker bort och göra läxor.
  • Vara konsekvent - till exempel, om du inte vill att ditt barn svär, svär inte framför honom. Det blir nästan omöjligt för en ung pojke att förstå varför hans föräldrar kan säga "dåliga" ord men han kan inte.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 7
    7. Uppmuntra honom att uttrycka sina idéer och känslor. Pojkar, i synnerhet, ofta står inför starkt kulturellt tryck för att "inte vara en wuss" eller på annat sätt att uttrycka sina känslor. Men detta tryck är inte hälsosamt. Hjälpa honom att lära sig att uttrycka sig till andra med sina ord och handlingar utan att vara ovänlig eller skadlig. Alla blir frustrerade eller arga ibland, och så kommer din pojke - istället för att känna sig skyldig till dessa känslor eller förneka dem, hjälpa honom att lära sig att hans reaktioner mot dem kan hanteras på ett hälsosamt sätt.
  • Lär honom att han är ansvarig för hur han reagerar på de känslor han upplever. Han kan vara arg att någon annan tog sin leksak, men medan det är förståeligt att känna sig upprörd, är det inte acceptabelt att översätta den känslan i en åtgärd som namnuppringning eller slår.
  • Förstå att pojkar kan behöva mer tröstande än tjejer gör under stress eller frustration. Forskning tyder på att unga tjejer kan vara effektivare än unga pojkar på självtroande när de är upprörda.
  • Metod 2 av 3:
    Hantera Preteen och ungdomar som förälder
    1. Bild med titeln Deal med pojkar Steg 8
    1. Förstå sin tonårs hjärna. Tonårs hjärnan är väldigt annorlunda än en fullt utvecklad vuxenens hjärna. De områden i hjärnan som ansvarar för "mogna" beteende - som impulskontroll, långsiktigt tänkande och förskottsplanering - är bland de sista områdena i hjärnan att mogna, och de är också mogna långsammare i pojkarna. Det innebär att din tonårspojke bokstavligen inte kan vara kapabel att verkligen överväga konsekvenserna av hans handlingar.
    • Eftersom tonårs hjärnan är i ett konstant utvecklingsläge är det också den perfekta tiden för att lära sig positiva beteenden. De nya neurala nätverk som ständigt är etablerade betyder att din tonårsbarns hjärna är benägen att nyfikenhet, utveckling och experiment, som kan kanaliseras till användbara sysslor som sport, hobbyer och personliga relationer.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 9
    2. Kom ihåg att hans hormoner kommer att påverka hans förmåga att kommunicera. När de träffar ålder 10 eller 11, är Boys-system ständigt swamped med hormoner som testosteron, vilket främjar känslor av aggression och impulsivitet. Teenage-hjärnan upplever också känslomässiga svar på en mycket högre nivå av intensitet än små barn och vuxna, vilket kan betyda att din tonårspojke är mer benägna att känna av utbrott.
  • Försök att undvika att bli dömande när du interagerar med din tonåring. Tonåringar är extremt känsliga för kritik, så det finns stor skillnad mellan "Du kommer till skolan i det där?"Och" Jag föredrar att du inte bär det till skolan."
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 10
    3. Erkänna sina känslor. Eftersom tonåringar upplever de flesta känslor mer intensivt än vuxna är det särskilt viktigt för dig att erkänna din pojkes känslor som giltiga, även om de verkar blåst ur proportion eller helt främmande för dig. Experter föreslår att erkännande negativa känslor gör det möjligt för dem att sprida sig snabbare än att förneka dem, så om din tonårspojke känner sig ledsen eller arg (och dessa saker kommer att hända!), låt honom veta att du förstår att han upplever dessa känslor.
  • Till exempel, om din tonårspojke upplever en besvikelse som att du inte plockas för ett idrottslag, kan han känna sig arg och skadas om att inte bli vald. Snarare än att neka de känslor genom att säga något som "det är inte så dåligt, inte släckt om det," försök att berätta för honom att du erkänner sina känslor och sedan erbjuda uppmuntran: "Jag förstår att det verkligen var en besvikelse för att du inte skulle vara plockade för laget. Som verkligen suger. Det är störande just nu, men det kommer att finnas andra möjligheter i framtiden."
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 11
    4. Hjälpa honom att lära sig mognad. Känslor av uppror är mycket vanliga för ungdomar pojkar. Medan de kan orsaka betydande konflikt mellan dig och din son är det viktigt att förstå att dessa känslor är viktiga för ditt barn att utveckla sin egen moralkompass.
  • Försök att hålla Defiance i perspektiv. Om din tonårs pojke trotsar regler som är avsedda att hålla honom och andra säkra och friska, som inte textning medan du kör eller undviker alkohol på fester, är det dags att prata med honom. Men om hans uppror är inriktad på problem med personligt uttryck, som vilken musik han gillar eller vilka kläder han vill ha på sig, bör du förmodligen undvika att ingripa. Det är viktigt att tonåringar har ett säkert utrymme att räkna ut hur man blir vuxna.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 12
    5. Välj dina strider. Du kan och bör lägga ner foten om några saker med din tonårs pojke: till exempel alkohol och drogbruk, osäkert beteende som textning under körning och permanent kroppsändringar. Det är dock naturligt för tonåringar att rebellera mot sina föräldrar, särskilt i smak, så att du tillåter din tonårs pojke något utrymme för individuellt uttryck kommer faktiskt att gynna dig båda.
  • Om du är orolig för frågor som din pojke som mobbas av andra för sina uttryck, har en ärlig prata med honom. Dela dina bekymmer, men respektera också hans behov av att uttrycka sig och stödja icke-skadliga beteenden.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 13
    6. Prata med honom ärligt om sex. Teenage Boys tänker på sex. Mycket. Under och efter puberteten förändras deras kroppar och hormoner snabbt. Intresset för kön är helt normalt vid denna ålder, liksom önskan att utforska sexualitet på egen hand genom onani och pornografi och med andra genom sexuella aktiviteter. Utbilda din tonåring om ansvariga sexuella attityder och beteenden, som säkrare sexpraxis, och vara ärlig om dina egna känslor och regler om sex. Betona betydelsen av ansvar och respekt för både sig själv och andra.
  • Tillåt din tonårs pojke hans integritet. Det kan vara obekväma att veta att din son onanerar eller tittar på pornografi, men så länge som dessa aktiviteter görs ansvarsfullt och inte störa hans hälsosamma dagliga funktion, säger psykiska experter att de är helt normala.
  • Medan det ofta inte är ett problem, precis som med andra trevliga aktiviteter, kan pornografi bli en missbruk. Forskare noterar att tecken på en pornografi beroende innefattar tvångsmässig pornografi visning, eskalerande användning och störningar med dagliga aktiviteter och funktion. Om du märker dessa tecken, försök att prata med din son om hälsosam, ansvarsfull aktivitet. Om det misslyckas kan du önska att överväga att söka rådgivning.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 14
    7. Vara aktiv i sitt liv, men var inte överbärande. Det är viktigt att vara involverad i din tonårs pojke, även om det ibland verkar som om han inte vill att du ska vara. Försök att behålla öppen kommunikation med honom, träffa sina vänner och veta vad han är upp till. Sätta fast och rättvisa gränser och genomdriva dem så lugnt och konsekvent som möjligt. Ändå ge honom det personliga utrymmet som han behöver vara "cool" till sina vänner och förfölja sina egna intressen.
  • Var uppmärksam på hans intressen. Medan många tonårspojkar inte är intresserade av att chatta med sina föräldrar om de flesta saker, kan de ha intressanta områden som de kärlek att prata om. Försök att engagera mig när han uttrycker intresse för något.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 15
    8. Låt honom sova. Studier har visat att ungdomar som inte får sömnen de behöver inte göra i skolan och har en högre risk för bilolyckor. När det är möjligt, ge din pojke möjlighet att sova mellan 8.5-10 timmar per natt.
  • Uppmuntra din tonårs pojke att hålla sig till ett schema. Det kan vara väldigt frestande att stanna upp hela natten som spelar videospel, särskilt på helgerna, men att upprätthålla en vanlig sömncykel är nyckeln till att stanna i god mental och fysisk form.
  • Att upprätthålla ett elektronikutflykt kan också hjälpa din tonåring att få sömnen han behöver. Studier har visat att det blå ljuset som emitteras av saker som TV, tabletter och mobiltelefoner kan röra med sömncykler, så att man envarig en "inga skärmar efter 10 pm" regel kan hjälpa din tonårs pojke somna och somna.
  • Överdriven sömnighet, speciellt när din pojke får en hälsosam mängd sömn, kan vara ett tecken på andra hälsosjukdomar eller depression. Om dina tonårs sömnproblem kvarstår trots goda vanor, se en läkare.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 16
    9. Ge god näring. En av de svåraste sakerna om att hantera tonårspojkar är deras uppenbara förmåga att andas i stora mängder mat. Den tonåriga manliga kroppen kan växa mellan 3-4 tum på ett enda år, och det kräver mycket kalorier: ungefär 3,500 kalorier om dagen under tillväxtperioder. För att säkerställa att han får de näringsämnen som han behöver, ge din pojke med gott om högprotein, lägre kolhydratmat och massor av frukter och grönsaker.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera pojkar som lärare
    1. Bild med titeln Deal med pojkar Steg 17
    1. Förstå några fakta om pojkar i skolan. Eftersom pojkens brutto motoriska färdigheter utvecklas snabbare än tjejer när de slår före skolåldern, tenderar pojkarna att vara mer fysiskt aktiva och fidgety i klassen än tjejer gör. De kan också ha större uppmärksamhetsproblem. Dessa frågor orsakar betydande distraktioner i klassrummet, vilket framgår av följande statistik:
    • Pojkar är 4-5 gånger mer benägna att diagnostiseras med uppmärksamhetsunderskott hyperaktivitetsstörning (ADHD) än tjejer
    • Pojkar är 30% mer sannolikt än tjejer att inte slutföra gymnasiet
    • Pojkar utgör ⅔ av specialutbildningsstudenter
    • Pojkar utgör 85% av disciplinans hänvisningar
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 18
    2. Prata med föräldrarna. Om du märker konsekventa problem med dina manliga studenter, prata med sina föräldrar. Det kan hända att problem pågår hemma, eller det kan vara något så enkelt som pojken inte får tillräckligt med sömn. Närma inte dessa konversationer som punitive-istället, erbjuda och be om samarbetande sätt att hjälpa din elev att förbättra hans prestation och beteende.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 19
    3. Göra lärande mer fysiskt. Pojkar tenderar att lära sig bättre genom att flytta och använda sina händer, eftersom det utnyttjar sin naturliga energi än att tvinga dem att ignorera det. När det är möjligt, inkludera kinestetiska och praktiska aktiviteter i klassrummet.
  • Till exempel, med hjälp av manipulativ (vanligtvis hands-on fysiska objekt) i matematik instruktion har visat sig öka elevernas förståelse av matematiska koncept.
  • Att designa och bygga modeller, flytta eller klappa till rytmen medan du lär dig dikter, och delta i att agera ut scener för historia, engelska eller teaterklasser kan också vara till hjälp för att styra pojkens fysiska rörelse mot lärande.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 20
    4. Förstå vikten av prestationer. Pojkar lärs vanligtvis att konkurrenskraften är en positiv sak, och de upplever ofta mer "prestationsstressorer" (element som orsakar stress på grund av det tryck de orsakar) än tjejer gör. (Tjejer tenderar att uppleva fler interpersonella stressorer.) På grund av detta tryck för att konkurrera och uppnå är pojkar mer benägna att agera i klassen i hopp om att imponera på sina kamrater. Hävstång som måste konkurrera till akademisk prestanda genom att inrama klassrummet etikett som en prestation.
  • Strukturera dina lektioner som spel med nivåer och prestationer kan också hjälpa till med att engagera dina manliga studenter.http: // lärande.com / undervisning / 6-strategier-engagerande-boys-classroom /
  • Beteenden som motstånd och brist på engagemang kan också vara ett sätt för pojkar att hävda sin maskulinitet. Många samhällen privilege dessa beteenden hos vuxna män, så pojkar kan känna som om de behöver misshandla för att verka mer som "män."Hjälp dem att förstå att saker som engagerande i klassen och som fungerar bra med andra hotar inte deras stillamlig masculinity.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 21
    5. Uppmuntra lagarbete. Medan pojkar är i allmänhet mycket konkurrenskraftiga och ut för att visa sig för sina kamrater, bör de också lära sig vikten av samarbete såväl som konkurrens. Inklusive team eller gruppaktiviteter i dina lektionsplaner kommer att bidra till att uppmuntra dina manliga studenter att lära sig värdet av lagarbete - och att spela som ett team behöver inte vara begränsat till sportfältet.
  • Bild med titeln Deal med pojkar Steg 22
    6. Skapa enkla regler och tydliga konsekvenser. Pojkar i alla åldrar tenderar att vara lättare distraherade än tjejer. Tonåringar i synnerhet har svårt att tänka på långsiktiga konsekvenser och kan uppleva problem med impulskontroll. Dessutom kan kulturell och social konditionering uppmuntra dem att bortse från myndighet, särskilt kvinnlig myndighet - en svårighet som förenas av det faktum att det finns mycket mer kvinna än manliga skollärare. Ange tydliga förväntningar på beteende och upprätta tydliga konsekvenser för vad som händer när dessa förväntningar inte är uppfyllda.
  • Försök att hålla dina förväntningar rimliga. Till exempel, om du har en pojke i klassen som inte kan sluta fidgeting, ge honom lite utrymme så länge det inte är distraherande för andra studenter i din klass.
  • Tips

    Var öppen och ärlig i din kommunikation med pojkar. Ibland kan samhället främja budskapet att pojkar inte är så kontakt med sina känslor som tjejer är, eller att de ska prata med olika. Men pojkar upplever djupa känslor som tjejer gör, och behöver ofta hjälpa till att bearbeta dessa erfarenheter.
  • Försök att undvika att döma beteenden som verkligen är bara "pojkar är pojkar." Pojkar tenderar att vara mer röriga, höga och boisterous än tjejer är. Medan du borde hålla dem från att skada sig eller skada andra, ibland behöver pojkar bara smutsiga och springa runt igång.
  • Förstå att varje pojke är annorlunda. Medan biologi och hormoner påverkar många pojkens utveckling på liknande sätt, har varje pojke sina egna behov och identitet, och det kan skilja sig dramatiskt från vad som verkar "vanligt" till dig. Stödja honom för sig själv, och försök inte tvinga honom att vara något han inte är.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande