Hur man bildar en studiegrupp

Studiegrupper är till hjälp eftersom dina vänner och klasskamrater kan hjälpa dig att förstå knepiga ämnen. Och du kommer att må bra när du får förklara något de har problem med! Men planera en grupp, hitta människor att gå med dig, och hålla alla fokuserade kan vara väldigt svårt. Ännu fortfarande, med lite kreativitet och genom att följa enkla etablerade riktlinjer, kan du bilda en produktiv grupp som gynnar alla.

Steg

Del 1 av 3:
Rekrytering av gruppmedlemmar
  1. Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 1
1. Fråga dina klasskamrater om de är intresserade av att bilda en grupp. Ta en titt runt klassrummet och ta reda på vem du vill vara i din grupp. Innan klassen börjar eller strax efter det slutar, fråga folk om dig om de skulle vara intresserade av att möta upp.
  • Var uppmärksam på dina klasskamrater "nivån av ansträngning i klassrummet för att avgöra om de skulle vara en bra medlem i gruppen. För ofta går studenterna med studiegrupper med hoppet att de kan kust medan resten av gruppen gör jobbet. Om de inte drar sin vikt i klassrummet, kommer de förmodligen inte att göra sin andel i din grupp.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 2
    2. Skicka i klassen om du har tillgång till allas adresser. Många gymnasiet, gymnasiet och högskolor använder online-lärandehanteringssystem som tavlan eller duk. Genom dessa platser har eleverna vanligtvis tillgång till ett budbärarsystem eller en lista över e-postadresser till andra studenter. Om du är osäker på hur du hittar dem, leta efter en "hjälp" eller "tutorial" -funktion på kurssidan, eller nå ut till din skolas jag.T. avdelning.
  • Bara e-post en eller två gånger om att starta gruppen. Det är bäst att inte alienera och irritera dina klasskamrater med flera e-postmeddelanden. Om de inte har svarat efter två förfrågningar är de förmodligen inte intresserade.
  • Dricks: En idealisk studiegrupp är bara cirka 4-5 medlemmar. Om för många svarar på din e-post, välj några för din grupp och anslut alla andra så att de kan bilda sina egna små grupper.

  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 3
    3. Begär att läraren gör ett meddelande om din grupp. Be läraren att göra ett tillkännagivande i början av klassen och också att skicka om det på din klassens online-meddelandekort, om tillgängligt. En förfrågan från läraren ger legitimitet till din förfrågan och du kan ha mer lycka till rekrytering av gruppmedlemmar på det här sättet.
  • Du kan också fråga läraren om du kan göra meddelandet själv. På så sätt vet eleverna exakt vem som ska se om de är intresserade av att gå med i din grupp.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 4
    4. Häng en flygblad utanför klassrummet som meddelar gruppen. Om du har en mycket stor klass, som College Freshman Survey, kan det vara effektivt att hänga en flygblad strax utanför klassrummet. För bästa resultat, behåll flygbladet enkelt och informativt. Ange bara att du bildar en studiegrupp, ange vilken klass och ge kontaktuppgifter. Mer än det och människor kommer sannolikt inte att läsa det.
  • Var noga med att känna till skolans regler för att skicka flygblad. Många högskolor och universitet tillåter bara flygblad att publiceras på dedikerade brädor. Kontrollera med läraren eller avdelningssekreteraren för att ta reda på var det är tillåtet.
  • Om du är i gymnasiet eller gymnasiet, fråga läraren om du kan hänga en flygblad på hörnet av brädet så det är ute, men fortfarande synlig för alla eleverna.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 5
    5. Meddela din studiegrupp på skolans morgonmeddelanden. De flesta skolor har meddelanden varje morgon som berättar eleverna om klubbar, sportevenemang eller andra skolrelaterade aktiviteter. Fråga din lärare eller någon på skolans kontor Så här får du din studiegrupp tillkännagav över högtalaren.
  • Förberedas genom att meddelandet redan skrivit upp. Håll det kort, entusiastisk och enkel. Berätta bara för dem att du skapar en studiegrupp, vilken klass det är för, och hur man kontaktar dig eller hitta dig.
  • Del 2 av 3:
    Strukturera gruppen
    1. Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 6
    1. Besluta om möten tider som arbetar med allas schema. För att få en effektiv studiegrupp, se till att du träffas i minst en timme varje vecka. Ta reda på en tid som fungerar för alla varje vecka och försök hålla fast vid det. På så sätt kommer alla att komma till vana att komma och kommer inte att glömma.
    • För en riktigt svår klass kanske du vill schemalägga 2 eller 3 timmars studie sessioner. Längre än 3 timmar och människor kan förlora fokus.
  • Bild med titeln Form en studiegruppsteg 7
    2. Välj en plats som har ljus belysning och ett bra samarbetsutrymme. När du väl vet vilken tid som alla kan träffas, måste du hitta ett ledigt utrymme. Leta efter ett utrymme som har bord tillräckligt stora för att din grupp ska samlas och sprida ut alla sina material. Bibliotekstudierum, kaféer eller gruppmedlemmar är stora platser.
  • Många universitet och kommunala bibliotek har studera rum som du kan reservera. Se bara till att du reserverar ett område där din grupp är fri att prata och inte störa andra.
  • Om du vill träffas i någons hem, överväga att byta upp bostaden varje vecka. På det här sättet känns ingen person med värd för gästerna varje vecka.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 8
    3. Ange ett ämne för varje möte i förväg. Vid det första mötet, eller till och med tidigare om du kan få alla tillsammans, ställa en grov översikt över ämnen du vill täcka till nästa tentamen. Använd kursplanen eller din lärobok för att ta reda på vilka grundläggande begrepp du kommer att täcka varje vecka.
  • Du behöver inte göra detta schema mycket detaljerat. Det hjälper bara till att gruppen ska ha en uppfattning om vilka ämnen som kommer att täckas varje vecka så att alla kan planera framåt.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 9
    4. Bestäm regler och riktlinjer för gruppens funktionalitet. De största problemen när man arbetar i en grupp uppstår från felkommunikation över roller och ansvarsområden. Innan koncernen till och med börjar träffas och studera, ställer du in riktlinjer som alla håller med om att för att hålla sakerna smidigt och för att undvika potentiell konflikt.
  • Reglerna beror på din grupp och dina behov, men du bör överväga att göra regler mot tardiness, som inte kommer att förbereda, hoppa över möten och vara respektlös mot andra gruppmedlemmar. Om någon av dessa frågor ska uppstå i en av dina studieresessioner, kommer gruppmedlemmarna att ha de överenskomna reglerna att använda för att lösa problemet.
  • Skulle någon i gruppen inte träna, kommer du att vara glad att du har gjort reglerna klart i början, så det finns inga överraskningar när den personen konfronteras.
  • Göra reglerna som en grupp. För att säkerställa att ingen känns som om du är bossig eller försöker styra koncernen, se till att varje gruppmedlem hörs och deras åsikter om reglerna är erkända.
  • Bild med titeln Form en studiegruppsteg 10
    5. Tilldela gruppledare till varje studieperiod. Varje session, en eller två gruppmedlemmar bör ta ledningen att planera sessionen och utföra de enskilda uppgifterna för den dagen. Att ha ledare att mildra diskussionen och hålla alla på uppgiften att se till att din grupp får maximal nytta av dessa möten.
  • Att ha två gruppledare i varje session skyddar gruppen om en av ledarna blir sjuka, kan inte göra det, eller är oförberedd.
  • Ett bra sätt att tilldela gruppledare är att alla anmäler sig till de veckor som de är mest intresserade av att leda. Använd den veckovisa ämnesplan du gjorde för att alla välja vilka veckor de skulle vilja vara ansvariga. Eller slumpmässigt tilldela veckor för att se till att alla ämnen är täckta och ingen känns som om de förlorade.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 11
    6. Ställ in en chattgrupp via budbärare eller sociala medier. En riktigt effektiv studiegrupp kommer att kunna kommunicera utanför studie sessioner själva. Ställ in en Whatsapp, e-post eller textgrupp som gör det möjligt för personer att ställa frågor, dela dokument eller planera extra studie sessioner.
  • Det är en bra idé att ställa regler för chattgruppen också. Ibland kan människor bäras bort med meddelanden eller memes och köra bort potentiellt stora gruppmedlemmar som inte vill ha den extra distraktion av konstanta telefonvarningar.
  • Del 3 av 3:
    Genomförande av studieresessioner
    1. Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 12
    1. Har friska snacks och drycker tillgängliga för att hjälpa alla att fokusera. Friska och inte oljiga eller röriga mellanmål är viktiga för att hålla alla fokuserade och på uppgift. Så att ingen person känner sig belastad av att alltid behöva ge snacksen, uppmana gruppledarna för varje session att ta med mat och dryck.
    • Välj fingermat med mycket protein och inte mycket fett. Välj saker som frukter, grönsaker, nötter, ost, hummus eller pretzels.
    • Pizza arbetar i en nypa för en sena nattstudie sessioner, men kom ihåg att det är oljigt och förmodligen kommer att få dig att känna sig full och trött efter att ha ätit det, istället för varning och fokuserad.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 13
    2. Skapa en agenda för varje session och hålla fast vid den. Gruppledarna bör ha till uppgift att göra och distribuera en plan för varje studieperiod. Det kan vara så detaljerat som ledaren behöver det vara att hålla alla på rätt spår. Det som är viktigt är att alla i gruppen har en grov översikt för exakt vad som kommer att täckas och i vilken ordning. Detta kommer att hjälpa till att hålla alla på uppgift eftersom de kommer att veta vad de behöver för att täcka.
  • Dagordningen bör börja med det svåraste materialet för att få det ur vägen medan allas hjärna fortfarande är vaken och vaken.
  • Strukturen bör bestämmas av gruppledarna och vad de tycker är mest meningsfullt för att täcka dagens ämnen.
  • Strukturen beror i stor utsträckning på klassen. För en matteklass kan du spendera ⅔ på läxproblem och ⅓ på begrepp, men för en historia klass, skulle du förmodligen spendera det mesta av din tid att diskutera huvudidéer.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 14
    3. Ta raster ofta så att ingen känns utbränd. Om din studieperiod är längre än 45 minuter, vill du definitivt schemalägga i pauser för att sträcka, med hjälp av toaletten, kontrollera din telefon eller bara chatta. Att ge intermittenta raster håller alla på uppgift när de ska fungera eftersom de vet att det är dags att komma när de kan komma undan.
  • Breakschemat bör ingå i dagordningen för dagen. Bestäm tillsammans som en grupp vad du tycker fungerar bäst. Vissa människor gillar att arbeta i 25 minuter och ta en paus i 5 minuter. Andra föredrar att arbeta längre sessioner och ta längre raster. Det spelar ingen roll så länge som alla håller med om.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 15
    4. Experimentera med olika studieformer för att maximera lärandet. Uppmuntra dina gruppledare att vara kreativa med hur de utför studierna. Det finns många webbplatser tillgängliga med idéer för effektiva studierande strategier. Prova dem och se vad som fungerar bäst för din grupp.
  • Människor lär sig annorlunda. Vissa är visuella elever, lite lärande genom att skriva, och vissa lär sig bäst genom att undervisa andra. Eftersom din grupp kommer att bestå av olika individer, var villig att prova olika metoder så att alla kan dra nytta av.
  • Vissa beprövade studieformer undervisar varandra materialet, som har debatter, tittar och diskuterar filmklipp, spelar trivia-spel och frågar varandra.
  • Bild med titeln Form en studiegrupp Steg 16
    5. Granska materialet i slutet av varje session. Ta minst 10 minuter i slutet av varje studie session för att gå över huvudidéerna igen. Låt också tiden för någon i gruppen ställa frågor om något material som de fortfarande inte förstår.
  • Även om du tror att du känner till materialet, kommer du att dra nytta av att höra det igen eller svara på frågor från dina gruppmedlemmar.
  • Tips

    Under tentamen sammanfogar med en annan studiegrupp för enstaka studie sessioner där du antingen fokuserar på att gå igenom ett tidigare papper eller speciella begrepp. Detta kan vara ett bra sätt att få några olika perspektiv på materialet.
  • Spela mjuk bakgrundsmusik om du försöker studera i ett utrymme med yttre distraktioner. Många människor hittar klassisk musik eller naturljud för att vara riktigt effektiv. Kom bara ihåg att hålla det tyst nog att din grupp fortfarande kan behålla fokus.
  • Studera med människor som har liknande kompetensnivåer som du, annars kan en person göra mer av arbetet och en annan person kan känna sig kvar.
  • Varningar

    Respektera din lärares akademiska integritetspolicy om vilka uppdrag som ska slutföras individuellt. Om du arbetar tillsammans utan tillstånd kan du göra en 0 eller bli föremål för disciplinära åtgärder. Även i en gruppinställning borde alla göra sitt eget arbete.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande