Hur man blir en dagislärare

Undervisning för dagis för att leva är en mycket givande karriär, men det kan vara knepigt att räkna ut hur man ska komma igång. Till skillnad från vissa Pre-K-instruktörer måste dagis lärare gå igenom en omfattande applikations- och testprocess innan de kan ansöka om ett jobb. Att förstå denna process är viktigt för att bli en dagislärare.

Steg

Del 1 av 3:
Slutföra dina studierGå till annonsen och stödja WikiHow
  1. Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 1
1. Tjäna en grundutbildning i tidig barndomsutbildning. Beroende på den skola du deltar, kan denna examen slutföras på cirka fyra år. Om du syftar till att undervisa dagis i en offentlig skolmiljö är det obligatoriskt att du har en grundutbildning. Privata skolsystem erbjuder ofta mer flexibilitet med referenser till potentiella lärare.
  • Några andra livskraftiga grundutbildningar för dagislärare är barnutveckling och grundutbildning.
  • Dubbelkontroll för att du har uppfyllt alla dina statens kursbehov. Medan många statliga skillnader kan strykas ut under testprocessen, kan det hjälpa till att ta en annan titt på vilka klasser ditt tillstånd kräver att du tar innan du kan certifieras.
  • Bild med titeln Bli en dagislärare Steg 2
    2. Komplett 1-2 terminer av studentundervisning för att utveckla klassrumsupplevelse. Early Childhood Education Program kräver i allmänhet att alla elever slutför ett förberedande undervisningsprogram. Detta program kan du få värdefull klassrumsupplevelse, som lektionsplanering och betygsuppdrag. Studentundervisning är en bra stepping sten som hjälper dig att vara förberedd för en heltidsposition som en dagislärare.
  • Studentundervisning ger dig mer praktisk lärarupplevelse än dina klasser kommer. Var inte rädd för att be om förtydligande från din lärarmentor om du är osäker på någonting.
  • Även om det är viktigt att ansluta till eleverna, se till att din primära roll i klassrummet är en lärare istället för en vän.
  • Bild med titeln Bli en dagislärare Steg 3
    3. Nätverk med andra lärare. Under din tjänst som studentlärare, var inte rädd för att nå ut till din lärarmentor, professorer och klasskamrater. Att veta en mängd människor i utbildningsområdet kan gå långt i din resa för att bli en dagislärare, speciellt när det gäller referenser avsnittet av ett CV.
  • Volontärarbete i andra pedagogiska roller (I.e, undervisningsassistent) kan också hjälpa dig att göra värdefulla anslutningar i fältet.
  • Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 4
    4. Anmäl dig till en mästare i undervisning (mit / matta) eller master av utbildning (m.Ed) program för att förfina ditt undervisningsfokus. Även om det inte krävs, kan du ställa dig ifrån sig som en dagislärare genom att anmäla sig till ett examensprogram. En mit / matta gör att du kan specialisera dig på ett visst ämne och betygsnivå, medan en m.ED tillåter dig att fokusera på olika aspekter av undervisning (I.e, läroplan).Det kan vara värt att anmäla om du känner att någon av dessa program kan förbättra din kvalitet på undervisningen.
  • I genomsnitt gör lärare med en examen bakgrund cirka 200 kronor per vecka än lärare med endast en grundutbildning.
  • Del 2 av 3:
    Tjäna din certifieringGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 5
    1. Bestäm vilka Praxis-tentor ditt tillstånd kräver att du tar och registrerar dig för dem. Beroende på var du bor, kommer dessa test att skilja sig. Du kommer sannolikt att behöva ta Praxis Core Academic Skills Exam, som testar dig på din allmänna undervisningskunskap. Övriga stater kan ha andra oberoende teståtgärder.
    • Beroende på vilket tillstånd du bor i kan du också ta ämnespecifika praxisprov. Till exempel krävs lärare i Pennsylvania för att ta Praxis Core Academic kompetens examen utöver två ämnesområde kompetensprov, medan lärare i Missouri måste ta Missouri Pedagog Gateway bedömningar.
    • Du måste betala en registreringsavgift för praxis tentor, som kan betalas elektroniskt.
  • Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 6
    2. Ansök om din undervisningscertifiering. Ansökningsprocessen varierar beroende på stat, men kräver i allmänhet en kandidatexamen, undervisningsupplevelse i klassen och färdiga praxisexamen. Kontrollera faq-sektionen på din statens utbildningsdepartement för att fortsätta med ansökan.
  • Endast offentliga skollärare måste ansöka om certifiering. Vissa privata skolor kräver inte det.
  • Ersättningsundervisning kräver i allmänhet inte certifiering.
  • Bild med titeln Bli en dagislärare Steg 7
    3. Utveckla en portfölj för att visa upp din undervisningsupplevelse. Även om detta inte är något som du måste göra på en officiell kapacitet för att få din certifiering, kan skapa en portfölj vara oerhört hjälpsamma när det gäller organisation. En undervisningsportfölj har i allmänhet en mängd pappersarbete, till exempel rekommendationsbrev och exemplifierande prover av ditt arbete.
  • Du kan också använda din portfölj som ett sätt att hålla kopior av ditt pappersarbete på ett ställe medan du väntar på att få din certifiering.
  • Del 3 av 3:
    Skaffar ett jobbGå till annonsen och stödja WikiHow
    1. Bild med titeln Bli en dagislärare Steg 8
    1. Ha ditt CV till hands. Innan du ansöker om några jobb, se till att du har både ett papper och digital kopia av ditt CV tillgängligt. PDF-filer är ett utmärkt format som ska användas när du skickar ditt CV digitalt. Du kommer att vilja inkludera en sammanfattning av din undervisningsupplevelse, samt tonvikt på grund och dagisutbildning.
    • Gör formatet för ditt CV som att engagera som möjligt, så att du sticker ut till potentiella arbetsgivare.
    • Dubbelkontroll för att se till att ditt språk är så informativt och kortfattat som möjligt.
  • Bild med titeln Bli en dagislärare Steg 9
    2. Sök efter jobb i området. Använd en sökmotor (i.E, faktiskt glasdörr, monster, etc.) Att söka efter jobb i ditt område. Det kan hjälpa till att bestämma hur långt du är villig att resa innan du söker jobb, eftersom det så småningom kan begränsa dina resultat.
  • Håll ett öga på arbetsplatsrecensioner, eftersom webbplatser på nätet ofta kommer att innehålla dem avseende olika arbetsgivare.
  • Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 10
    3. Skriv ett brevbrev. Arbetsgivare spenderar i allmänhet inte mycket tid på din ansökan, så du vill göra ditt brev så minnesvärt som möjligt. Skräddarsy ditt brev till en viss arbetsgivare, och tydligt förklara varför du skulle vara en bra passform som en dagislärare på skolan. Sammantaget är ditt mål att lämna ett bestående intryck i arbetsgivarens sinne.
  • Bilden med titeln Bli en dagislärare Steg 11
    4. Skicka flera jobbansökningar. Medan du kan ha ett drömjobb i åtanke, ska du skicka in mer än en arbetsansökan. Arbetsgivare kan variera om hur länge de kan ta för att komma tillbaka till dig, så det är viktigt att ha flera alternativ tillgängliga. Många online-jobbwebbplatser gör att du kan ansöka om jobb digitalt, vilket kan göra ansökan enklare.
  • Var inte rädd för att följa upp med arbetsgivaren! Om du inte har hört någonting om 1-2 veckor, skicka ett brev eller ett brev om din ansökan.
  • Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 12
    5. Förbered dig för jobbintervju. När du kommer att intervjua för ett jobb, var noga med att anlända tidigt. Du kan också tänka framåt genom att överväga vilka frågor som intervjuaren kan fråga dig och planera dina svar i enlighet med detta. Att visa korrekt förberedelse kan hjälpa till att lämna en bestående bild med din intervjuare.
  • Bildbeteckningen blir en dagislärare Steg 13
    6. Gå till kompletterande klasser efter behov. När du är anställd som en dagislärare kan du behöva ta extra kurser för att behålla din undervisningscertifieringsstatus. Dubbelkontroll med dina statens krav för att se om det finns några fortsatta utbildningskrediter som du behöver ta emot.
  • Om du är osäker på om du måste ta en tilläggskurs eller inte kontrollera och se om din Alma Mater har några resurser som kan hjälpa till.
  • Du kan ansöka om nationell styrelsecertifiering när du har undervisat i minst 3 år. Detta kommer att skilja dig som en framstående lärare och låter dig nätverk med andra nationellt certifierade lärare.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande