Hur man beräknar genomsnittlig tillväxt i excel

Thistaaches du hur man hittar den genomsnittliga tillväxttakten för en investering i Microsoft Excel. Genomsnittlig tillväxt är en finansiell term som används för att beskriva en metod för att projicera avkastningsgraden på en viss investering under en tidsperiod. Genom att factoring värdet av en viss investering i förhållande till perioderna per år kan du beräkna en årlig avkastningsgrad, som kan vara användbar vid utvecklingen av en investeringsstrategi.

Steg

Del 1 av 3:
Formatera dina data
  1. Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxthastighet i Excel Steg 1
1. Märk dina kolumner. Det första vi behöver för att skapa kolumntiketter för våra data.
  • Typ "År" in i A1 (den första cellen i kolumn a).
  • Typ "Belopp" in i b1.
  • Typ "Tillväxthastighet" in i c1.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxttakt i Excel Steg 2
    2. Lägg till åren för din investering till årets kolumn. Kolumn A ska innehålla en lista över varje år du har haft investeringen. I den första tillgängliga cellen i kolumn A (A2, strax under kolumneniketten), skriv "Ursprungligt värde" eller något liknande. Då, i varje efterföljande cell, lista varje år.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxttakt i Excel Steg 3
    3. Lägg till värdet på din investering per år till kolumnen Värde. Den första tillgängliga cellen i kolumn B (B2, strax under etiketten) bör innehålla beloppet för den ursprungliga investeringen. Sedan, i B3, sätt in investeringens värde efter ett helår och upprepa detta för alla andra år.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxttakt i Excel Steg 4
    4. Ange nummerformateringen för den genomsnittliga tillväxthastighetsräknaren. För att säkerställa att dina siffror visas korrekt måste du lägga till numerisk formatering till dina celler:
  • Klicka på kolumn A (brevet ovanför kolumnen) för att välja det och klicka sedan på Formatera knappen på fliken Hem. Det kommer att vara nära det övre högra hörnet av Excel. Klicka sedan Formatera celler På menyn väljer duDatum i den vänstra panelen och välj sedan ett datumformat i rätt panel. Klick OK För att spara dina ändringar.
  • För kolumn B vill du formatera beloppen som valuta. Klicka på "B" Över kolumn B för att välja den, klicka på Formatera knappen på fliken Hem och klicka sedan på Formatera celler på menyn. Klick Valuta På den vänstra panelen väljer du en valutasymbol och ett format till höger och klickar sedan på OK.
  • Kolumn C bör formateras som procentandelar. Klicka på "C" Över kolumn C, och igen, klicka på Formatera, och då Formatera celler. Välj Procentsats På den vänstra panelen väljer du antalet decimaler i rätt panel och klickar sedan på OK.
  • Del 2 av 3:
    Beräkning av den årliga tillväxten
    1. Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxt i Excel Steg 5
    1. Dubbelklicka på Cell C3. Anledningen till att du börjar med den här cellen är att A3 representerar det första färdiga året för din investering, och det finns inget att beräkna för det ursprungliga investeringsbeloppet.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxthastighet i Excel Steg 6
    2. Ange formeln för beräkning av den årliga avkastningsgraden. Du kan skriva detta i själva cellen eller i formelstången (FX) längst upp i kalkylbladet: = (B3-B2) / B2
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxt i Excel Steg 7
    3. Tryck ↵ Ange eller ⏎ returnera. Detta visar tillväxten för det första året av din investering i Cell C3.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxttakt i Excel Steg 8
    4. Applicera formeln till de återstående cellerna i kolumn C. För att göra detta klickar du på cellen som innehåller tillväxten för det första året (C3) en gång och dra sedan cellens nedre högra hörnet nedåt till botten av dina data. Du kan också dubbelklicka på den här cellens nedre högra hörnet för att uppnå samma uppgift. Detta visar tillväxten för varje år.
  • Del 3 av 3:
    Beräkna den genomsnittliga tillväxttakten
    1. Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxthastighet i Excel Steg 9
    1. Dubbelklicka på en tom cell i en annan kolumn. Denna cell är där den genomsnittliga tillväxten för din befintliga data kommer att visas.
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxthastighet i Excel steg 10
    2. Skapa en formel med den genomsnittliga funktionen. Den genomsnittliga funktionen berättar det genomsnittliga genomsnittet av en uppsättning siffror. Om vi ​​beräknar medelvärdet av de tillväxttakt som vi beräknat i kolumn C, hittar vi den genomsnittliga tillväxten för din investering. Kolonnen ska se ut så här:
  • = Medelvärde (C3: C20) (Byt C20 med adressen till den faktiska sista cellen som innehåller en tillväxtprocent i kolumn C).
  • Bild med titeln Beräkna genomsnittlig tillväxthastighet i Excel Steg 11
    3. Tryck ↵ Ange eller ⏎ returnera. Den genomsnittliga tillväxttakten för din investering visas nu i cellen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande