Hur man är en bra högskolestudent

Så du är en första gången freshman på college. Du vill ha kul, men du vill att folk ska ta dig på allvar. Du måste tjäna bra betyg, speciellt om du är på stipendium, så du måste lära dig hur du balanserar ditt sociala liv med dina akademiker. Du måste se till att du förbereder dig för världen efter college också. Om det låter som ett stort ansvar och arbete, beror det på att det är. Lyckligtvis, med lite planering och know-how, kan du göra din college karriär en spektakulär framgång.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla nya färdigheter
  1. Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 1
1
Träffa nya människor. Det är helt normalt att känna sig överväldigad, speciellt om du är en freshman på ett stort college eller universitet. Låt inte den känslan hålla dig från att göra nya vänner. College är en plats där du kan träffa en mängd olika, unika människor. Omfamna nyheten. Kom ihåg: Du är förmodligen inte den enda personen som är lite nervös för att göra nya vänner.
  • Delta i blandare och sociala, särskilt de som specifikt för freshmen. Det här är bra ställen att träffa människor som ännu inte har hittat sin "uppsättning."Du kommer att känna dig lugn och träffa en massa människor i samma båt som du är.
  • Presentera dig själv för personer i din sovsal. Håll din dörr knäckt när du är i ditt rum för att uppmuntra människor att släppa och säga "hej."
  • Även om du bara vet en person, be honom eller henne att presentera dig för att vänner han / han tror att du kan komma överens med. Du kommer att bygga dina nätverk verkligen snabbt.
  • Gå med i en klubb eller samhälle. Att plundra en broderskap eller sororitet är ett vanligt sätt att bygga ett vännätverk snabbt, men det är inte det enda sättet. College är full av möjligheter att engagera sig i något du tycker om. Religiös organisation, klubbar, intresseföreningar, sportlag och akademiska grupper erbjuder alla möjligheter att lära känna likasinnade människor.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 2
    2. Volontär. Volontärarbete krävs ibland som en del av din läroplan på college, men även om det inte är, kommer du att träffa massor av nya människor på det här sättet. Som en extra bonus ser volontärarbete ut på ett CV och kan lära dig värdefulla färdigheter som du kan använda för ditt jobbjakt efter att du har examen.
  • Många högskolor har frivilliga samordnare eller kontor för "serviceinlärning" som kan ansluta dig med volontärmöjligheter som matchar dina intressen och färdigheter.
  • Volontärarbete kan också öppna dina ögon för nya möjligheter för karriärer och lustar. Till exempel kan du upptäcka genom volontärarbete på ditt lokala djurskydd som du har en passion för att ta hand om djur och vill bli en veterinär. Du vet inte förrän du försöker.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 3
    3. Hitta en passion. College är ett bra ställe att prova nya saker. Utforska de många möjligheter du har rätt till hands! Har du alltid velat agera? Audition för ett spel eller gå med i en förbättringsgrupp. Vill du hemligt lära mig flamenco dans? Gå en kurs. Kanske har du alltid trott att det skulle vara coolt att vara en författare. Gå med i en litterär tidning eller skoltidning.
  • Kom ihåg att du inte kommer att vara expert på allt du försöker, och det är okej! College är en underbar plats att omfamna sårbarhet och prova nya saker, även om du inte är bra på det.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 4
    4. Bygg din portfölj i skolan. Du kanske inte har någon aning om vad du vill göra för en karriär, och som en freshman, det är okej. Men ju tidigare du kan bestämma på en väg, desto snarare kommer du att kunna ge din högskoleupplevelse mot den. Det betyder inte att allt på college måste handla om dina framtidsplaner, men du borde hålla dem bakom ditt sinne när du gör val.
  • Välj klasser, till och med valfria, som ger dig kunskap och erfarenhet du kan använda i din karriärväg.
  • Var inte rädd för att vara öppen för nya erfarenheter. Visst, en poesi klass kanske inte verka Liksom det kommer att hjälpa dig med din annonsering större, men studerar poesi uppmuntrar kreativitet och uttryck - saker som du behöver för att lyckas med reklam.
  • Spara projekt eller papper som du är riktigt stolta över. Du kan använda dessa som bevis på färdigheter som du marknadsför, som tydliga kommunikationsförmåga eller förmågan att ta itu med komplexa problem.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 5
    5
    Välja en stor du älskar. Det är så mycket svårare att göra det bra på något som du inte bryr dig om. Att välja en major bör inte handla om pengarna eller dina föräldrars förväntningar. Du är en vuxen nu, och en del av det betyder att du gör viktiga beslut för dig själv.
  • Prata med en akademisk rådgivare eller rådgivare. Besök Career Center. Få tillräckligt med information för dig att veta vad din större medför och vilka typer av möjligheter du kan förvänta dig när du examinerar.
  • Det är tyvärr vanligt för människor att dölja humaniora eller arts majors (engelska, filosofi, teater, etc.) genom att säga "Du får aldrig ett jobb med det."De är felaktiga. En del av college lär sig bli en fullt utvecklad, väl avrundad människa. Humaniora och Arts Majors uppmuntrar viktiga färdigheter som kritiskt tänkande, kreativ problemlösning, analys, innovation och reflektion. Du skulle bli förvånad över de jobb du kan landa med färdigheter som dessa. (Kolla in inuti jobb "lista över" 100 karriärer för engelska majors "om du fortfarande är i tvivel.) Välj vad du älskar, oavsett om det är redovisning eller zoologi.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 6
    6. Lär dig att du inte har rätt. Vissa studenter går igenom college förväntar sig att de är berättigade till goda betyg eller viss behandling. De blir upprörd om de görs illa på en tentamen och skyller professorn för deras misslyckande istället för att undersöka vad de behöver göra. Var inte en av dessa studenter. Du har inte rätt till en "A" i en klass eller din första plockning av klasser eller ett schema som bara går från middagstid till 3 pm tisdagar och torsdagar.
  • Ta ansvar för dina egna handlingar. Äga upp till dina misstag. Arbeta med att förbättra och göra bättre nästa gång. Skyll inte på andra klasskamrater, vänner, din rumskompis eller din lärare - för dina egna handlingar.
  • Kom ihåg att dina instruktörer inte är skyldig dig speciell behandling. Även om du är en bra student i allmänhet är dina professorer inte skyldiga att "skära dig lite slack" för saknad klass eller gör dåligt på ett uppdrag. Beg inte dem att ändra din betyg eller göra speciella undantag från deras policyer för dig.
  • Ta inte vägran personligen. En instruktör eller någon annan som vägrar din förfrågan inte gör det eftersom han / hon har en vendetta mot dig. Du kommer ibland att be om saker du inte kan få. Detta är en del av att vara en vuxen (visserligen, en inte så kul del). Ta inte det personligen, och tryck inte när du har fått veta "Nej."
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 7
    7. Acceptera att misslyckandet är okej. Del av att bli a Framgångsrik högskolestudent accepterar att saker inte alltid kommer att fungera som du vill ha dem. Du kommer inte vara bra på allt du försöker. Du kommer att göra några misstag, även några stora. Du kommer att ha erfarenheter som helt bomb. Ser inte dessa som bevis för att du är "ett misslyckande."Se dem som möjligheter till tillväxt.
  • Dikta några perfektionistiska tendenser du har. Medan du kanske tror att de är ett tecken på ambition eller en stark arbetsetik, kan perfektionism faktiskt hålla dig tillbaka från framgång och lycka. Perfektionism kan härledas från rädslan för att visas svag eller sårbar. Det håller dig till orealistiska standarder och ber dig att tolka något annat än perfektion som "misslyckande."Det kan till och med leda till procrastination eftersom du är så rädd för att inte göra ett perfekt jobb. Ingen är perfekt. Inte Lady Gaga, George Takei, eller Neil degrasse Tyson. Och du är inte heller, och det är okej.
  • Reframe utmaningar och motgångar som lärande erfarenheter. Om du försöker för ett idrottslag och inte bli plockad, antar inte att det är för att du är ett misslyckande. Fråga tränaren om han / hon kan erbjuda lite feedback för dig så du vet var du ska utveckla dina färdigheter. Du kan lära av någon erfarenhet, oavsett hur obehaglig.
  • Del 2 av 3:
    Utmärkt i akademiker
    1. Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 8
    1. Överbelasta inte. För vissa studenter, maximera på kredit timmar varje termin är en stolthet. Det är också en hemsk idé. Har du hört talas om ordstävet, "Jack of All Trades, Master of None"? Om du sprider dig själv mellan en massa klasser, kommer du inte att ha energi eller tid att excel i någon av dem.
    • Ta 4-5 klasser varje termin. Om du verkligen vill ta mer, kontakta din rådgivare. Han / hon vet ofta vad arbetsbelastningen för kurser är och om du kan verkligen hantera en annan kurs.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 9
    2. Presentera dig själv för dina instruktörer. Inte bara kommer att lära känna dina instruktörer hjälper dig i din kurs, det kommer också att hjälpa till om du behöver fråga dem om rekommendationer senare. En instruktör kan skriva ett mycket bättre rec-brev om han / hon har fått känna dig lite.
  • Leta efter minst en instruktör eller fakultetsmedlem som kan fungera som mentor. (I vissa högskolor kan du tilldelas en mentor eller rådgivare.)
  • Du hittar det enkelt att ställa frågor och prata med dina instruktörer om du har introducerat dig själv.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 10
    3. Fråga om forskningsmöjligheter. Detta är särskilt viktigt om du är i vetenskapen. Det är aldrig för tidigt att komma igång, speciellt om du planerar att delta i grundskolan eller läkarskolan. Prata med dina instruktörer om eventuella möjligheter till undergraduates som vill bli involverade i forskning.
  • Du kan till och med hitta en betald position som labb eller forskningsassistent.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 11
    4. Gör dig själv a studera utrymme. Det är viktigt att ha en plats som är dedikerad till att studera. Att försöka göra allt ditt arbete i offentliga utrymmen eller din säng kommer inte att ge dig det fokus du behöver vara väldigt produktiv. Att ha ett dedikerat studieutrymme innebär också att du är mer benägna att studera när du är där, så du kan ha kul och släppa någon annanstans.
  • Om du inte har studerat men ett gemensamt utrymme, åtminstone blockera distraktioner. Använd buller-avbryta hörlurar eller lyssna på "vitt ljud" eller avkopplande, lyricfri musik.
  • Du kanske tycker det är bra att ha flera ställen att studera. Om du befinner dig att bli distraherad eller uttråkad i en, flytta till nästa. Goda val inkluderar tysta kaféer och biblioteket.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 12
    5. Bli organiserad. Detta kan inte betonas tillräckligt. Om du är på högskolan på heltid har du 4-5 klasser, var och en med egna uppdrag och förfallodagar. Du kan också ha andra ansvarsområden, som arbete, volontärarbete, sociala skyldigheter och friidrott. Vistas på toppen av allt tar lite arbete på förhand, men det lönar sig.
  • Få en planerare! Oavsett om det är lite anteckningsbok eller kalendern på din telefon, begå att lägga allt i din planerare så snart du lär dig om det. Med elektroniska kalendrar (som Google Calendars) kan du även ställa påminnelser om viktiga händelser. Du kan färgkoordinera efter kategori (Atletik, läxor, social händelse, etc.) om det hjälper. Att hålla allt som skrivs ner kommer också att hjälpa dig att veta om du har potentiella konflikter som du behöver ta itu med (till exempel ditt baseballlag spelar ett tomt spel på dagen för ett test).
  • Ordna ditt material efter klass. Ha en plats på din bokhylla eller skrivbord där du sätter de viktigaste att göra saker. Vet var dina böcker, papper, etc. är. Håll ett trevligt, snyggt bindemedel eller mapp för varje klass. Sätta uppdrag i sin lämpliga mapp / bindemedel så att du inte förlorar dem.
  • Om du tar en klass med online-komponenter, se till att du checkar in med online-plattformen regelbundet. Instruktörer skickar ofta meddelanden eller meddelanden online som du kommer att sakna om du inte kontrollerar.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 13
    6. Läs kursplanen för varje klass. Kursplanen är den heliga graden av information för varje klass. Det kommer att berätta vilka uppdrag du får, när de är förfallna, och vad de är värda för din betyg. Läs varje kursplan försiktigt den första veckan i klassen och överföra viktiga datum till din planerare eller kalender.
  • Om du inte är säker på något i kursplanen, fråga omedelbart. Det är väldigt bättre att rensa upp förvirring innan du spenderar en massa tid som gör något fel.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 14
    7. Gå till lektionen. Den här verkar som en no-brainer, men det kan vara frestande - särskilt i stora föreläsningskurser där närvaro inte alltid tas-för att hoppa över klasser. Gör det inte. Du kommer att sakna värdefull information och meddelanden om du hoppar över. Plus, du kommer till college för att få en utbildning: Vad är punkten om du inte stör att lära dig någonting?
  • Om du är i en mindre klass, kommer din instruktör att märka dina frånvaro, även om han / hon inte räknar dem mot dig. Om det verkar som om du inte är förlovad med kursen, kanske din instruktör kanske inte hjälper dig.
  • Om du behöver lite motivation, överväga att beräkna hur mycket en timme av klasstidskostnaderna. Låt oss säga att du är på Harvard, där undervisning och avgifter är $ 45 278 per år. Om du tar 5 klasser varje termin (en heltidsbelastning), det är $ 4,527.80 per klass. För en standard 16-veckors termin, det är $ 282.98 per vecka, $ 94.32 per klass timme för en 3x veckoklass. Är den eftermiddagen NAP verkligen värt nästan hundra dollar? Trodde inte det.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 15
    8. Gör läxan. Läxor kan verka som ett episkt slöseri med tid, speciellt om det inte är värt mycket till ditt övergripande betygsschema. Lärarna tilldelar dock inte läxor bara för skratt. Dessa läxa uppdrag brukar lära dig viktiga begrepp eller färdigheter som du behöver för större uppdrag, som tentor eller uppsatser. Göra dem.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 16
    9. Lär dig att ta bra anteckningar. Din förmåga att ta hjälpsamma anteckningar kommer direkt att påverka din förmåga att studera för tentor och lyckas i kurser. Att ta anteckningar kräver att du är en aktiv deltagare i klassen, lyssnar på vad som sägs och bestämmer vad som är viktigt och vad som inte är.
  • Du kan frestas att ta anteckningar på din glänsande nya bärbara dator, men studier visar att du är mer benägna att komma ihåg saker om du använder bra olycka och papper.
  • Skriv ner vad som din instruktör skriver på brädet - det är sannolikt att dyka upp senare. Var uppmärksam på vad din instruktör betonar eller spenderar mycket tid på.
  • Se om bilderna är tillgängliga online. Om de är, skriv ut dem i förväg och komplettera dem med dina egna anteckningar, istället för att försöka kopiera ut all bildinformation.
  • Stör inte med fullständiga meningar. Använd nyckelord och fraser för att få den stora idén. Se bara till att du inte använder så många förkortningar eller genvägar som du inte kan tolka dina anteckningar senare.
  • De flesta högskolor och universitet har något slags akademiskt stöd eller rådgivningscenter. Dessa centra erbjuder ofta utdelningar och klasser om att utveckla bättre notering och studiefärdigheter. Använd dessa resurser!
  • Om du kämpar för att fokusera i klassen, fråga din professor om du kan spela in sina föreläsningar. Du kan granska dina inspelningar när det är dags att studera för dina tentor.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 17
    10
    Studie. Du kan ha kunnat åka skridskor genom gymnasiet utan att studera för mycket, men högskolan är en annan värld. Om du inte utvecklar klokt studievanor, Du kan hitta dig överväldigad av din arbetsbelastning och misslyckas med dina klasser.
  • Använd din fritid klokt! Om du har en timme eller två mellan klasser, gå till biblioteket och studera för lite. Att bryta upp din studie gör det lättare än att försöka klämma på en gång, och du är mer benägna att komma ihåg materialet.
  • Ta reda på din studieform. Du kan vara en visuell elev, i vilket fall som gör flödesschema eller grafer, eller till och med ritning bilder, kan vara till hjälp när du studerar. Eller du kanske svarar bättre att lyssna, i vilket fall som lyssnar på föreläsningar eller pratar med dig själv om ämnen kan vara mer användbara för dig. Lär dig vad som fungerar för dig och använd dessa tekniker.
  • Du kan hitta lärande stilinventeringar gratis online. Ditt högskolans akademiska resurscenter kan också ha några som du kan ta.
  • Planera att studera 2 timmar per vecka för varje timme du spenderar i klassen. Om du är i klass 12 timmar i veckan (standard om du tar 4 klasser), måste du spendera omkring 24 timmar i veckan som studerar. Ja, det är arbete.
  • Kom ihåg att du faktiskt är där för att lära dig information och färdigheter. Din förmåga att få ett jobb kan bero på att du vet vad klasserna på ditt transkript säger att du vet. Det enda sättet att utveckla dessa färdigheter är att studera.
  • Om du behöver extra motivation, försök att studera med en vän eller grupp.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 18
    11. Dra nytta av extra kredit. Instruktörer är inte skyldiga att erbjuda extra kredit, men om din gör, dra nytta av det! Extra kredit kan vara ett bra sätt att öka dina betyg om du inte är riktigt säker på din prestation.
  • Kom igång tidigt. Vänta inte till den sista möjliga chansen att försöka för extra kredit. Du vet inte vad som kan komma upp för att få dig att sakna.
  • Om du verkligen är orolig för din prestation, prata med din instruktör om möjligheten att göra extra kredit för att få din betygsättning. Han / hon kanske inte är överens (och han behöver inte), men det gör inte ont för att fråga artigt.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 19
    12. Använd de tillgängliga resurserna. Högskolestudenter har en mängd resurser tillgängliga för att säkerställa deras framgång. Kolla för att se vilka supporttjänster och resurser du kan använda. Känn inte "svag" eller generad om du behöver begära hjälp! Det tar styrka och mod att erkänna att du har problem.
  • De flesta skolor har ett handledning och / eller skrivcentrum. Om du har problem med ett ämne eller behöver hjälp med någon typ av skrivning, använd dessa resurser! De är vanligtvis gratis, och handledarna specialiserar sig på att hjälpa människor som har problem, så de kommer inte att döma eller titta ner på dig.
  • Skolor har vanligtvis också ett karriärservicecenter. Dessa centra kan hjälpa dig att böja upp ett CV, öva dina intervjuförmåga, hitta anställning eller volontärmöjligheter och planera för din framtida karriär.
  • Glöm inte biblioteket! Bibliotekarier gör mer än bara hyllböcker hela dagen. De är utbildade på att identifiera användbara, trovärdiga forskningskällor och använda dem för dina projekt. Kontakta ditt bibliotek för att schemalägga ett samråd med en bibliotekarie. Du kommer att bli förvånad över de resurser som han / hon kan erbjuda.
  • Kolla in din skolas akademiska supportcenter. (Det kan ha ett annat namn på din skola.) Detta centrum erbjuder vanligtvis klasser, mentorskap, rådgivning, handledning mm. som kan hjälpa dig med saker som studiefärdigheter, notering, tidshantering, balansera din arbetsbelastning och många andra aspekter av studentlivet.
  • Del 3 av 3:
    Gör bra val
    1. Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 20
    1. Låna bara vad du behöver. Vissa rovdjur kommer att låna dig mer än du behöver. Medan det kan verka som "fritt pengar" nu, kom ihåg att du måste betala tillbaka varje öre som du lånar på college. Laddar inte dig med en stor skuld som du ska betala förrän du går i pension.
    • Du behöver inte acceptera hela beloppet av ett lån som erbjuds, antingen. Du kan justera numret för att täcka dina legitima kostnader utan att låna mer än vad som är nödvändigt.
    • Om du måste ta ut privata lån, handla om de bästa räntorna. Du kan upptäcka att du får en mer konkurrenskraftig ränta om du kan få dina föräldrar eller ett ansvarsfullt vuxen medskylt lånet, men var försiktig - en medsignare ansvarar för skulden om du slutar inte betala den.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 21
    2. Överväga att arbeta deltid. Inte bara kommer att ha ett jobb som hjälper dig att täcka utgifter utan att ställa upp studentlånsskulden, det kommer också att bidra till att öka ditt CV när du har examen. Fråga din skolas finansiella biståndskontor om du kvalificerar dig för arbetsstudie, vilket hjälper till att betala din undervisning i utbyte mot ditt arbete.
  • Om du kan, försök hitta ett jobb som har några överlåtbara färdigheter. Till exempel, fungerar inte som receptionist på din skola, men du kan använda några av dessa färdigheter, som organisation och programvara, i "vuxna" jobb.
  • Bildbeteckningen är en bra högskolestudent Steg 22
    3. Stanna ovanpå din hälsa. Med alla trycket på college kan det vara väldigt lätt att låta din känslomässiga, fysiska eller mentala hälsan. Låt inte ditt övergripande välbefinnande lida genom försummelse. Att hålla en hälsosam träningsregim, äta bra, sova nog, och söker rådgivning när du behöver det hjälper dig att hålla dig ovanpå ditt spel.
  • Att göra tid att träna kommer att hjälpa dig att känna dig frisk och positiv. Det kommer också att bidra till att avvärja den fruktade "Freshman 15."Syfte för minst 30 minuter med måttlig fysisk aktivitet varje dag. Kom ihåg små ändringar ADD UP: Välj trappan istället för hissen och gå runt campus istället för att ta tag i bussen eller körningen.
  • Äta hälsosamt. Med obegränsade matsalplaner och 24/7 cafeterior kan det vara frestande att äta inget annat än kycklingfingrar och milkshakes när du är på college. Välj en balanserad diet för att få den näring du behöver för att utföra bästa. Begränsa socker och högt bearbetade livsmedel, och se till att äta gott om färska frukter och grönsaker. Titta på dina snackningsvanor också - de kalorier är ofta tomma och de lägger till snabbt.
  • Utveckla hälsosamma sömnvanor. Undvik all-nighters genom att planera i förväg. Försök att gå och gå och gå upp i samma tider varje dag (yup, även på helgerna!). Undvik alkohol, koffein eller nikotin inom 4 timmar med sänggåendet. Och få tillräckligt med sömn: tonåringar behöver upp till 10 timmar per natt.
  • Få rådgivning när du behöver det. Ditt freshmanår kan vara en stressig, även läskig erfarenhet. Var inte rädd för att kolla in ditt college Counseling Center. En rådgivare kan lära dig tidshantering och stressförmåga, hjälpa dig med förhållande drama och lyssna på dig när du behöver ventilera. Vänta inte tills du känner dig överväldigad! Precis som dina tänder, kräver god mental hälsa förebyggande vård att hålla dig i toppform.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 23
    4. Överväga att lägga av pantsättningen. Om din skola har ett aktivt grekiskt samhälle, kanske du verkligen vill vara en del av det. Men berget för skyldigheter och tidtaganden kan sjunka en första termins freshman snabbare än det isberget gjorde för Titanic. Nationella forskningsstudier har visat att din GPA kan sjunka 5-8 procentenheter bara genom att plundra en sororitet eller broderskap. Vänta tills din andra termin eller till och med Sophomore år, när du har ett bättre handtag på ditt arbete / livsbalans.
  • Om du väljer att lova en sororitet eller broderskap din första termin, överväga en akademisk. Dessa är vanligtvis mer fokuserade på att studera och kan till och med vara specifika för ett akademiskt ämne, vilket kan vara användbart nätverk för din framtida karriär.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 24
    5. Lär dig att prioritera. Som en högskolestudent har du många konkurrerande skyldigheter, som alla kan verka super viktiga. Att lära sig att prioritera dina åtaganden och ansvar kommer att hjälpa dig att uppnå ett bra jobb / livsbalans.
  • Tänk på vad du behöver och vad som kommer att erbjuda den mest användbara fördelen för dig.
  • Ibland måste du prioritera att studera för en stor tentamen över att gå ut med dina vänner, för att du behöver den extra tiden som studerar. Men ibland kan du behöva en mental hälsa och spendera en timme eller två med ett videospel eller på en kafé med dina pals är precis vad du behöver för att uppdatera dig själv. Lär dig att berätta vad du verkligen behöver.
  • Bild med titeln vara en bra högskolestudent Steg 25
    6. Ge aldrig upp. Det är bra råd för college. Låt inte motgångar eller misstag hålla dig nere. Gå tillbaka och fortsätt att driva dina mål. Det enda surfire sättet att misslyckas är att sluta försöka.
  • Detta gäller för enskilda klasser såväl som livet i allmänhet. Om du inte gör det bra i en klass, kan din frestelse vara att bara sluta försöka. Inte! Visst, du kanske inte kan dra din betyg upp till en A om du har en C i mitten, men om du slutar försöka fortsätta att fortsätta att göra dåligt. Sätt i lite arbete och ansträngning, och du vet åtminstone att du inte kommer att flunk.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök ditt bästa för att få en hög GPA ditt freshman år. Det är lätt att sänka din övergripande GPA, men det är extremt svårt att lyfta upp det. Mest troligt kommer dina klasser att bli hårdare och du kommer att bli busier när du går in i junior och seniorår. Att starta dig med en hög GPA ökar din chans att vistas över genomsnittet när du examen college.
  • Lär känna dina professorer. Dina professorer är stora resurser och kan vara bra mentorer för dig. De är experter på det område du är huvudfull i, de har anslutningar, och de kan styra dig i rätt riktning. Men ännu viktigare, de är också människor. Många gånger skapar eleverna en vägg mellan sig och professorerna och bara associerar dem som någon som svarar på frågor och ger ut betyg. Men om du börjar se professorer utan den titeln, kan du bli förvånad över hur mycket du kan ha gemensamt. De är mer än bara en telefonsvarare. Lära känna dem.
  • Hålla fast vid en eller två praktikplatser. Även om det kan se imponerande ut att ha många arbetserfarenheter på många olika ställen, är arbetsgivare inte mycket imponerade av det. Istället, när du letar efter praktik, gäller för platser du ser dig själv efter att ha lämnat college. Då, när du ansöker om ett heltidsjobb efter examen, kommer de att komma ihåg dig och kommer sannolikt att anställa dig än andra som inte har haft någon erfarenhet av sitt företag / organisation.
  • Syfte för en bra balans av roligt och hårt arbete.
  • Om möjligt, få inte ett jobb ditt freshman år. Freshman Year är din tid att utforska klubbar, sociala grupper, och att bara ha kul! Spendera inte det på skolan cafeteria. Du kommer att ångra inte att spendera tillräckligt med tid med din nya BFF-filer.
  • Vara en styrelseledamot. Många gånger studenter kommer att ansluta sig till organisationer och klubbar, men kommer att sluta släppa ut eftersom de inte känner att de är involverade eller bidrar mycket till organisationen. Om du vill vara inblandad, ta en roll. Var en social media person, evenemangskoordinator eller en finans kille. Vad det än är, var inte en motståndare. Ta en roll och bli någon i gruppen.
  • Gå alltid till sängs när du gick och lägger dig som ett barn, det sättet kommer du att vara redo för någon klubb eller testa nästa dag.
  • Bor i en lägenhet så fort du kan. Off-campus bostäder är fantastisk. Så mycket som sovsalar är roliga och ett bra sätt att träffa människor, har ditt eget rum, ditt eget kök och ditt eget vardagsrum vinner händerna ner. Dina rumskompisproblem som du står inför i ditt freshman-år minskar avsevärt när du flyttar in i en lägenhet med ditt eget sovrum. Mer integritet, mindre problem. Om du är en sällskaplig person, behöver du inte leva i sovsalarna för att träffa människor. Du hittar dem och de hittar dig.
  • Varningar

    Undvik binge-dricka och använda droger. Dessa är mycket vanliga bland högskolestudenter. Denna typ av beteende kan orsaka betydande skada eller fara. De kunde till och med vara dödliga.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande