Hur man undviker att gå vilse på en college campus

Steg på en college campus kan vara skrämmande och läskig. Campus är stora, med massor av byggnader, riktningar och vägar. Man kunde lätt komma igång medan man försöker hitta sin väg. Fret inte, navigera på en college campus, stor eller liten, är möjlig när du har hittat din väg, och det finns ingen att stoppa din resa.

Steg

Metod 1 av 4:
Navigera runt campus
  1. Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 1
1. Boka en campus turné. Kontakta College Admissions Office och begär ett datum och tid att turnera campus.
  • Om du redan har haft en campus turné, kanske innan du bestämmer dig för att anmäla, är det ingen skada i att göra en annan. Denna turné skulle vara mer hjälpsam att verkligen lära känna området och fråga mer specifika frågor om personalen, till exempel de bästa vägarna att ta från sovsalarna eller hur lång tid det tar att komma till cafeterian från biblioteket.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på ett college campus Steg 2
    2. Ladda ner en karta över kollegiet eller universitetet. När du har fått grunderna ner från en formell campus turné, få en campus karta. Du kan begära en från antagningskontoret eller ladda ner en från din skolas huvudwebbplats.På högskolans hemsida hittar du sökfältet - det är vanligtvis högst upp på sidan. Inne i sökfältet skriver du ordet "Karta."Sökresultatet ska dra upp en länk till campus-kartan.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på ett college campus Steg 3
    3. Utforska campus. När du har en gratis dag, helst innan klasserna börjar, gå runt campus och lära känna byggnaderna och landmärkena. Ta en separat anteckningsbok för att göra anteckningar av var alla de viktigaste byggnaderna är, som biblioteket, studenten gemensamt område, gym och cafeteria. Dessa platser kommer i allmänhet att ha en karta över campus som ligger inuti som kan hjälpa dig att hitta din väg om du går vilse.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 4
    4. Skriv ner nyckelbyggnader och vanlig väg. När du har ditt klassschema, ta tid att hitta varje klass och hitta den bästa vägen för att komma till och från var och en. Observera hur länge varje rutt tar så du vet hur du förbereder dig för varje dag.
  • Campuskartor är i allmänhet lätt att läsa och navigera. De kommer att visa en guide på vilka symboler som står för, som byggnader och stigar, och generellt ger bilder.
  • För högskolor eller universitet som har flera campus, sök efter den specifika campusen och sedan söka efter "karta" i sökrutan. Till exempel har Florida International University två huvudsakliga campuser: Modesto Maidique Campus och Biscayne Bay Campus. En snabb Google-sökning kan ge huvudsidan för varje campus och där en snabb sökning efter campuskartan ska visa exakt vad du behöver.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 5
    5. Återgå dina steg. Övning ger färdighet. När du har gjort din första utforskning och gå runt med nyckelbyggnader och landmärken, återställer du dina steg tillbaka till din ursprungliga plats, till exempel din sovsal eller från parkeringsplatsen. Detta kommer att hjälpa till med att begå byggnaderna och vägarna till minnet samt fylla i eventuella luckor eller hål du kanske har haft på den första resan.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 6
    6. Fråga om vägen. I händelse av att du går vilse, (hej, kan kartor vara knepiga), fråga någon för vägbeskrivning. De flesta på en college campus är vänliga och alltid villiga att peka dig i rätt riktning om du ber om hjälp.
  • Metod 2 av 4:
    Komma runt campus
    1. Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 7
    1. Forskning på högskolans parkeringsregler. Om du planerar att köra till skolan, ta reda på hur parkering fungerar. Vissa högskolor har utsett parkeringsplatser för studenter och besökare, medan andra har begränsat eller ingen parkering för studenter. Om parkering är begränsad till studenter, ta reda på det bästa sättet att förbättra dina chanser att ta emot det.
    • Ta reda på var du kan få en parkeringskort om man är nödvändig. Om din skola tillåter parkering på campus, de flesta debiterar en avgift så ta reda på hur mycket parkeringskostnader. De flesta gånger kommer denna avgift direkt ut ur dina studierekostnader.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 8
    2. Forskning på högskolans intertransportsystem. Vissa skolor har sin egen transport för studenter att komma runt i hela campus, eller från campus till campus, om de har flera campus som ligger långt ifrån varandra. Skolor kan ha ett system av bussar, bilar eller golfbilar. Medan du tar campusturen kan du också fråga på de olika sätten att eleverna kommer runt campus.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på ett college campus Steg 9
    3. Forskning på kollektivtrafiksystemet. Om du planerar att ta kollektivtrafik till och från skolan, ta reda på lämplig buss (eller tåg) -väg som kommer att få dig till skolan på det snabbaste och mest effektiva sättet.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta viktiga platser runt campus
    1. Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 10
    1. Hitta studentcentret. Leta reda på huvudstudentcentret där många viktiga uppgifter och resurser kan hittas. Här är det vanligtvis en helpdisk för att hjälpa studenter och besökare att hitta det område de letar efter, eller att ge annan vanlig information. De kan också ge dig en campuskarta.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på ett college campus Steg 11
    2. Hitta bokhandeln. Hitta bokhandeln på campus. Bokhandeln är ett nav av resurser tillgängliga för studenter, särskilt första timers. Här kan du ladda ner ett schema för dina klasser, köpa alla dina önskade böcker och alla skolmaterial du kan behöva.
  • Vissa campus, beroende på storlek, har flera bokhandlar. Hitta den närmaste till dig, till exempel den som är närmast din bostadshus eller parkeringsplatsen som du parkerar för att komma till klassen.
  • Förbered ditt schema. När du har alla dina klasser, behåll en kalender för att hålla reda på alla tider och platser för dem för varje dag. Du kan göra en vanlig kalender (manuell ingång) eller håll en på din dator.
  • Om du behöver hjälp med att besluta på en kalender, prova Google Calendar. Med Google Calendar kan du skriva in dina klasser bara en gång och det gör att du kan välja ett repeteringsalternativ så att du inte behöver fylla i kalendern för hela terminen. Du har möjlighet att mata in klassens starttid, klassplats och andra användbara anmärkningar som du behöver. Du kan också synkronisera kalendern med din telefon för att skicka meddelanden om när klassen börjar.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 12
    3. Hitta campusbiblioteket. Biblioteket kommer att vara ditt hem hemifrån. Det har fördelen av att ge dig en lugn och studious atmosfär medan du studerar för klasser och tentor. De flesta bibliotek har också en liten cafébutik där du kan köpa kaffe, snacks eller andra energitack för att hålla dig fokuserad och vaken när du studerar.
  • Metod 4 av 4:
    Umgås runt campus
    1. Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 13
    1. Prata med din bosatta assistent. Om du bor i studenthuset är din utsedda bosatta assistent en bra resurs. RA är en upperclassman och har varit på campus i minst en term längre än du. Hitta din Ra och fråga dem den bästa vägen för att komma till din klass eller någon annan byggnad på campus.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på en college campus Steg 14
    2. Göra en vän. Börja befriending andra studenter du ser i din sovsal och klass. Genom att göra vänner har du mindre chans att gå vilse för att du sannolikt kommer att vara på samma plats. Detta är också fördelaktigt eftersom om du går vilse, kommer du inte vara själv.
  • Bild med titeln Undvik att gå vilse på ett college campus Steg 15
    3. Presentera dig själv för professorn. Om du är i förväg som dina professorer kommer att vara, skicka dem ett mail som introducerar dig själv. Detta kommer att göra ett bra intryck med professorn och i händelse av att du går vilse och hamnar sent till klassen den första dagen, kommer de att vara mycket mer förståelse.
  • Tips

    Öva din dagliga väg tills du känner dig bekväm nog att inte behöva din karta eller anteckningsbok. Men alltid ha det praktiskt bara om du behöver referera till det en dag.
  • Var alltid medveten om din omgivning och eventuella ändringar som du märker runt campus. De flesta campuserna är ständigt att bygga och utveckla så låt inte en ny byggnad få dig frazzled och kastas av din memorerade väg.
  • Varningar

    Öppna inte på natten. Att gå vilse på en campus kan vara lite skrämmande och stressigt, se till att du är bekant med campus under dagen.
  • Det är okej att sluta och fråga någon för hjälp, var bara försiktig och se till att de verkar vara student, fakulteter eller personal.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande