Hur man ansöker om ett kreditkort medan du är på college

En av de bästa tiderna att ansöka om kredit är under college så du har tid att bygga din kredit innan du gör stora inköp, till exempel en bil eller ett hus. Många fordringsägare är ivriga att få unga vuxna att anmäla sig till kort, och du kan vara överväldigad med dina alternativ. Läs noggrant villkoren och ta reda på om räntorna och avgifterna är konkurrenskraftiga innan du väljer ett kort.

Steg

Del 1 av 3:
Välja ett kreditkort
  1. Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 1
1. Delta i händelserna med fordringsägare på din college campus. Många större kreditkortsföretag sätter upp bås för att tillåta studenter att registrera sig lätt. De brukar ha representanter som kan svara på några frågor om sitt studentkreditkort.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 2
    2. Välj ett kort utformat för studenter. Många banker och kreditkortsföretag har kort specifikt för studenter. De erbjuder vanligtvis fördelar och har konkurrenskraftiga priser och avgifter. Vissa erbjuder även pengar tillbaka varje termin om din GPA är över en 3.0.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 3
    3. Jämför funktionerna på varje kort innan du ansöker. Vissa kreditkort gör att du inte bara bygger kredit på college, men skördar också andra fördelar. Cash Back, frekventa flyger miles och belöningspoäng är alla populära erbjudanden. Ett bra studentkreditkort bör ha minst en av dessa fördelar.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i högskolesteget 4
    4. Var uppmärksam på villkoren. Medan det typiska studentkreditkortet har en hög ränta, bör det inte vara skandalöst. Undersöka aktuella priser och ta reda på vad avgifterna är (e.g., för sena betalningar) innan du ansöker. Du kanske vill fråga dina föräldrar eller en bankförbindelse vad en acceptabel skattesats är för det året.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i högskolesteget 5
    5. Se till att kortet inte kräver att du har en cosigner. Många kreditkortsföretag kräver personer utan kredithistoria, som studenter, att ha en cosigner. Om inte dina föräldrar är villiga att ta på den här uppgiften, välj ett kort som inte kräver en cosigner.
  • Med en cosigner kan du få en lägre ränta, men nackdelen är att Cosigners kredit kommer att påverkas av några sena betalningar som du gör.
  • Del 2 av 3:
    Fylla i ansökan
    1. Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 6
    1. Ansök personligen eller online. Representanter på campus erbjuder vanligtvis pappersansökningar, som de tillåter dig att fylla i person. Du kan också besöka ett kreditkorts företags webbplats att ansöka, vilket kan erbjuda dig ett snabbare svar än en pappersansökan.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 7
    2. Var beredd att svara om du har ett kontroll- eller sparkonto. Den typiska ansökan om kredit frågar denna fråga. Du behöver inte ange kontonumren, men de flesta företag vill bara veta att du har minst en typ av bankkonto så att du kan göra de månatliga betalningarna.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 8
    3. Samla din personliga information. Du måste tillhandahålla standardinformation som ditt namn, adress, kön och födelsedag, liksom ditt personnummer och din mammas jungfru. Du kommer att bli ombedd av dessa av säkerhetsskäl, så var noga med att få den här informationen tillgänglig.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 9
    4. Sätt din permanenta adress om ansökan om kredit. Din permanenta adress är i allmänhet din föräldrars adress, inte ditt sovsal eller lägenhet nära campus. Du kommer sannolikt att använda kortet i flera år, och om du lägger din campusadress måste du då ändra adressen under sommaren och för framtida terminer, för att få uttalandet skickat till rätt plats.
  • Del 3 av 3:
    Använda ditt kort på ett ansvarsfullt sätt
    1. Bilden med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 10
    1. Håll koll på ditt kort. Att förlora ditt kort kan vara ett stort krångel. Du behöver inte bara begära en ny, men den som hittar ditt kort kan använda det. Du måste bevisa det kreditkortsföretag som du inte godkände avgifterna, och det kan ta ett tag för dem att bli omvända.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i högskolesteget 11
    2. Spendera inte mer än du kan betala tillbaka. Det kan vara lätt att racka upp massor av avgifter på ditt nya kort, speciellt om du inte är vana vid att hantera dina egna pengar. Men du borde verkligen ha pengarna på ditt bankkonto för att täcka alla inköp du gör. På det sättet kan du omedelbart betala av inköpen och undvika höga intresseavgifter.
  • Använd ditt kreditkort för att köpa matvaror eller få gas, sedan betala av balansen. Du kan också använda ditt kort för mycket tillfällig splurge, så länge du inte gör en vana med det.
  • Motstå frestelsen att köpa en ny plattskärms-TV med ditt kreditkort eller hämta fliken när din studiegrupp går ut till middag. Om du inte har råd att betala för det kontant, kommer du att sluta betala sätt mer än du spenderade på grund av intresse och avgifter.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 12
    3. Gör dina betalningar i tid. Det är viktigt att du gör varje enskild betalning i tid. Om du inte gör det, kommer du inte bara att betala en avgift, men det kommer att minska din kreditpoäng. Ange en påminnelse på din telefon om du befinner dig att glömma att göra betalningarna.
  • Du kan enkelt göra dina betalningar online eller ringa numret på baksidan av kortet.
  • Det är viktigt att hålla din kredit värdering så hög som möjligt, eftersom det används för att avgöra om du kvalificerar dig att hyra eller köpa ett hem eller en bil.
  • Bild med titeln Ansök om ett kreditkort medan du är i college steg 13
    4. Betala mer än minsta betalning. Om du bara betalar minsta betalning kommer du sannolikt att bara betala ränta och aldrig göra en dent i huvudbalansen (det belopp du debiteras i inköp) på ditt kort. Försök att betala mer än minsta betalning varje månad för att betala av kortet.
  • Till exempel, om din minsta betalning är $ 25 per månad, betala $ 35 varje månad, eller $ 50 om du har råd med det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande