Hur man utvecklar goda studievanor för college

Effektiv studie är kritisk för framgång på college, Och många nya högskolestudenter finner snabbt att deras tidigare studievanor behöver stora justeringar. För att börja göra förändringen, hitta ett lugnt, organiserat utrymme att studera. Studera med en positiv attityd och specifika mål i åtanke. Om du behöver hjälp är det ingen skam när du frågar. Dina professorer och kamrater är det för att hjälpa dig att lära dig. Du kan utveckla utmärkta vanor som hjälper dig att navigera i svårigheterna med college.

Steg

Del 1 av 3:
Bli organiserad att studera
  1. Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 1
1. Skapa ett dedikerat studieutrymme. Hitta ett lugnt utrymme i ditt sovsal eller någonstans på campus där du kan fokusera. Studerar på samma plats varje dag tränar din hjärna för att associera en viss miljö med arbete. Detta hjälper dig att komma in i zonen när du börjar studera.
  • Välj en plats som är tyst och distraktion gratis. Källaren av din sovsal kan inte vara ett bra val om det är en vanlig plats för socialisering, men du kan istället studera på ditt skrivbord i ditt sovsal.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 2
    2. Hitta en vanlig tid för att studera. Om du studerar samtidigt varje dag, kommer din hjärna att bli prepped för att lära dig när du sätter dig ner. Granska ditt schema och se när du har ledig tid. Planera en timme eller två för att studera under dessa tider varje dag.
  • Du kan studera under luckor mellan klasser eller på kvällen efter att dina klasser är färdiga för dagen.
  • Förutom att hitta tider som fungerar, hitta tider när du är naturligt mer energisk. Om du tenderar att bli sömnig på eftermiddagen, gör något avkopplande för dig själv runt klockan två och planerar studietiden någon gång efter middagen.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 3
    3. Organisera dina material. Se till att du har allt du behöver för att studera i ditt studieutrymme. Om du studerar på ett ställe i ditt hem, behåll saker som dina böcker, pennor, pennor och skrot i det området. Om du går ut för att studera, investera i en bokväska med mycket fack och hålla alla dina studieleveranser lagrade där.
  • Det kan hjälpa till att sluta med en lokal kontorsmateriel för att få saker som bärbara datorer, penna lådor och andra lagringscontaptioner för att hålla dig organiserad.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 4
    4. Eliminera distraktioner. När du redovisar ditt studieutrymme är det viktigt att hålla det distraktioner gratis. Ta bort alla tekniker som tänker på ditt arbete, som din smartphone. Du kan även använda appar för att blockera distraherande webbplatser som Facebook medan du studerar, tvingar dig att fokusera på akademiska webbplatser istället.
  • Håll andra distraherande material, som utanför läsning, bort från ditt studieområde.
  • Om du går ut ur din sovsal eller lägenhet för att studera, ta inte något potentiellt distraherande. Hålla fast vid din skolmaterial och lämna saker som din iPod hemma. Men om du studerar i en högljudd plats, kanske du vill ta med dina hörlurar om musik hjälper dig att fokusera.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för högskolesteg 5
    5. Ta reda på dina behov via försök och fel. College handlar om experiment. Det kan ta ett tag att hitta ditt spår när det gäller att studera. I några veckor i början av terminen, experimentera med att studera vid olika tider och platser tills du räknar ut när och var du är mer produktiv.
  • Till exempel studera i din sovsal en dag och en kafé nästa dag. Notera vilken plats du känner den mest avslappnade och förlovade och göra en vana att studera där regelbundet.
  • Del 2 av 3:
    Med hjälp av bra studiettekniker
    1. Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 6
    1. Skapa ett mål för varje session. Din studie sessioner är mest effektiva om de har någon riktning. Bara blint studerar kan vara överväldigande och du kan slösa bort tid att fumla för att räkna ut var du ska börja. Före varje studieperiod, ta reda på vilka ämnen som är mest trycka och ställa in mål.
    • Till exempel, om du studerar för en mattefinal, fokusera på ett koncept varje dag. Du kan studera multiplikation en dag och saker som division nästa.
    • Du kan också ställa in mål baserat på veckodagar. Fokusera på dina matte- och vetenskapliga kurser på måndagar och onsdagar och dina humanistiska kurser på torsdagar och fredagar, till exempel.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 7
    2. Börja med svårt material först. Du kommer att vara mest energisk i början av din studieperiod. Därför är det meningsfullt att börja med att studera de mest utmanande materialen. Tackla de svåraste ämnena och ämnen först innan du riktar in dina starka punkter.
  • Till exempel, om du verkligen kämpar för att förstå ett koncept för en filosofi-klass, studera dina anteckningar och läsa på det konceptet först. Då kan du gå vidare till enklare ämnen.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 8
    3. Skriv om din anteckningar. Studier kräver mycket memorisering. Det kan hjälpa till att helt enkelt skriva om dina anteckningar och omformulera dem när du går. Läs över alla dina anteckningar för en session och sedan skriva om dem på ett separat papper. Detta kommer att tvinga dig att engagera sig med materialet och skriva det i dina egna ord igen, vilket ökar förståelsen och hjälper dig att komma ihåg vad du har lärt dig.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 9
    4. Använd minnesspel. Minnespel kan hjälpa dig att komma ihåg tuffa koncept och termer. Du kan använda visualiseringstekniker eller strängar ord som hjälper dig att komma ihåg koncept. Dessa kan vara mycket användbara för en tentamen.
  • Till exempel är en välkänd minnesenhet Kings Play-kort på platta gröna avföring, som används för att hjälpa dig att komma ihåg den taxonomiska ordningen som används för att klassificera arter (rike, phylum, klass, ordning, familj, släkt, art).
  • Du kan också använda visualisering. Till exempel försöker du komma ihåg Jeanette Rankin var den första kvinnan att tjäna i kongressen och du har en moster Jeanette. Bild din moster Jeanette pratar i kongressens golv för att hjälpa dig att komma ihåg.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 10
    5. Ta raster. Ingen kan studera i timmar i slutet utan att bli frustrerad och bränd ut. Breaks hjälper dig att koppla av, ladda och närma sig en situation med nya ögon. Göra en vana att studera i en timme och sedan ta en fem minuters paus för att göra något du tycker om, som att gå på sociala medier eller text en vän.
  • Ställ in en timer för att se till att du är på uppgift. Du vill inte studera för länge, vilket leder till frustration, eller ta en lång paus, vilket kan förstöra din koncentration.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 11
    6. Studera med en positiv attityd. Om du ser att studera som en chore, kommer du sannolikt att bli frustrerad och bränna ut. I stället för att se att studera som något du behöver göra, kolla på positiva. Tänk på detta som ett sätt att förbättra dina färdigheter och förmågor och få ut det mesta av din utbildning.
  • Studerar kan vara stressande, och det är viktigt att ta itu med och utmana stressiga tankar. Tänk till exempel inte, "Jag är en röra. Jag kommer aldrig att förstå detta." Tänk istället, "Jag är säker på om jag arbetar lite varje dag, kan jag räkna ut det här materialet."
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 12
    7. Ge dig själv belöningar. Att studera känns lättare om du har något att se fram emot när du är klar. Utveckla ett belöningssystem för dig själv så du är motiverad att komma igenom ditt arbete.
  • Till exempel, är överens om att om du studerar i tre timmar, kan du gå till cafeterian och ha något som glass eller pizza för en behandling.
  • Del 3 av 3:
    Söker utanför resurser
    1. Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 13
    1. Hänvisa till din kursplan efter behov. Det är viktigt att du förstår förväntningarna på din kurs som du studerar. Använd kursplanen som din guide om du känner dig överväldigad eller förlorad medan du studerar. Kursplanen kommer att skissera stora begrepp, betygsuppdelningar, och så vidare.
    • Till exempel, säg att du har blivit frustrerad att memorera åren av stora vetenskapliga genombrott för en vetenskapskurs. Kursplanen säger att målen för kursen ska hjälpa dig att få en bättre förståelse för vetenskapsteori. Det är viktigare för dig att förstå de övergripande teorierna än att veta de exakta datumen.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för högskolesteget 14
    2. Bilda en studiegrupp. Hitta kamrater som är svåra arbetare och gör det bra i kursen. Be dem att bilda en studiegrupp. Den rätta studiegruppen kan verkligen hjälpa dig att hålla dig fokuserad och förlovad och få en bättre förståelse för kursmaterial.
  • Välj rätt kamrater. Om din studiegrupp består av vänner kan studera att studera snabbt. Välj bra studenter som är verkligt engagerade i klassen.
  • Studsa av varandras styrkor. Om en klasskamrat är förvirrad på ett ämne är du skicklig på, och gör det bra i ett område som förvirrar dig, skulle de göra en bra partner. De två av er kan hjälpa varandra.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 15
    3. Gå till dina professorer med frågor. Det finns inget att vara generad om om du har frågor. Alla blir förvirrade ibland och behöver lite extra hjälp. Om du har frågor om ett koncept eller ämne, e-posta din professor eller gå till kontorstid. De kan kanske erbjuda dig tips och tricks för att bättre förstå materialet.
  • Din professors kontorstid ska anges på deras gröna blad, som de delade ut i början av terminen.
  • När du skickar din professor, ange din klassdag och tid i ämnesrubriken. Professorer lär ofta mer än en klass.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 16
    4. Gå till granska sessioner om de erbjuds. Vissa lärare har granskningssessioner varje vecka eller före en tentamen. Gör alltid en vana att gå om du har tid i ditt schema. Granskning sessioner kan hjälpa dig att få en bättre förståelse för kursmaterial. De kan också vara ett bra ställe att fråga professorer eller undervisningsassistenter.
  • Om din lärare inte erbjuder en granskningssession, fråga dem om de är villiga att göra det. Om tillräckligt många studenter är intresserade av en granskningssession, kan de skapa en.
  • Bild med titeln Utveckla bra studievanor för college steg 17
    5. Använd en handledare. Om din campus har handledningscentra, använd dem om du någonsin behöver hjälp. Du kan också leta efter en privat handledare i ditt område online. En liten en-till-ett-hjälp kan gå långt om du är förvirrad om ett ämne.
  • Inte alla handledare annonserar i handledningscentret på college campus. Vissa handledare lägger upp sina flyger på skolbulletinbrädet, tillsammans med andra flyger för bostads- och lärobokförsäljning.
  • Om du inte hittar några handledare, fråga dina klasskamrater. Några av dem kan vara villiga att hjälpa dig före eller efter klassen, och inte alla debiterar en avgift.
  • Community Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur ska en studentstudie?
      Ted Dorsey, MA
      Ted Dorsey, MA
      Magisterexamen, Utbildning, University of California Los Angeles
      Ted Dorsey är ett testprephandledare, författare och grundare av handledare, en lördag och handledningsservice baserad i södra Kalifornien. Ted tjänade en perfekt poäng på SAT (1600) och PSAT (240) i gymnasiet. Sedan dess har han förtjänat perfekta poäng på lagen (36), sat-ämne test i litteraturen (800) och sat-ämne test i matte nivå 2 (800). Han har ett AB på engelska från Princeton University och en MA i utbildning från University of California, Los Angeles.Ted Dorsey, MA
      Ted Dorsey, MA
      Magisterexamen, Utbildning, University of California Los Angeles
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      När du är på college är du ansvarig för att motivera dig själv att studera. På college får du mindre övervakning från dina överordnade, så du måste hitta sätt att studera på egen hand. Hela klassen för en kurs kan bara vara halvtiden och finalen, och om du inte har gjort det arbete som leder fram till det ögonblicket, kommer du att kryptera i slutet. Bryta upp din studie i bitar och schemalägga tid varje dag för att gå över materialet. Att bygga dessa vanor är en gåva till dig själv, för att de är praktiska färdigheter som kommer att betala i ditt vuxna liv.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 3
    • Fråga
      Hur kan jag betala min fulla uppmärksamhet på college, även om jag känner mig uttråkad?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Kom ihåg dina mål och försök att tillämpa dina lektioner i ditt liv.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 12helpful 110
    • Fråga
      Hur man studerar när du absolut kämpar för att koncentrera sig?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Prova en avkopplingsteknik. Letbe fysisk träning eller meditation, hjälper dig att slappna av först, och då borde det vara lättare att koncentrera sig. Ge dig själv mindre mål - som att arbeta i 20 minuter rakt, ta sedan 2-3 minuter av. Bygga upp till längre koncentrationsnivåer över tiden.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 17helpful 88
    Se fler svar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande