Hur man är en framgångsrik högskolestudent

College kan vara en överväldigande upplevelse, med så mycket att göra och till synes lite tid att göra allt. För att få ut det mesta av din tid på college måste du göra det bra i klassen, dra nytta av extracurricular möjligheter och förbereda dig själv efter examen. Att gå på college kan vara en rolig och spännande tid, speciellt om du är engagerad i vara framgångsrik.

Steg

Del 1 av 3:
Går bra i klassen
  1. Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 1
1. Gå till lektionen. Lita inte på en "magiskt nummer" av klasser du kan missa och gör det fortfarande bra. Varje missad klass representerar missat innehåll och missad diskussion. Vissa professorer väger deltagande i din slutkursberäkning. Även om närvaro inte är nödvändig kommer du dock att göra ett bra intryck på din professor och ta om du visar upp till klassen.
  • Bara fröken klass om du är verkligen sjuk - för sjuk för att få något som är värt ut ur föreläsningen.
  • Om du behöver lite incitament, överväga kostnaden för varje klass timme. Den genomsnittliga årliga kostnaden för undervisning på ett offentligt universitet är $ 9,139. Med tanke på en 15-veckors termin med 4 klasser varje termin betalar du över $ 25 per klass timme för privilegiet att bli undervisad. Att inte gå till klassen är i princip densamma som att ställa in tjugofem dollar i brand. Skulle du göra det?
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 2
    2
    Anteckna. Ditt minne är aldrig så bra som du tror det är. Det kommer förmodligen att finnas gott om saker som tar upp utrymme i ditt sinne medan du är i skolan. Tar bra anteckningar kommer att hålla dig engagerad i klassrumsaktiviteter (föreläsningar och diskussion) och ger dig en bra grund när du studerar för tentor.
  • För klasser som är organiserade runt klara, logiskt beställda ämnen, som historia eller biologi, Cornellmetod kan hjälpa dig att prioritera den viktigaste informationen.
  • Om notering och fokusering i klassen är inte dina starka kostymer, prata med din professor om möjligheten att registrera sina föreläsningar. På det sättet kan du granska varje klass när det är dags att studera för dina tentor.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 3
    3. Delta i klassen. Ställ frågor om dina instruktörer, ge svar om de ställer frågor och bidrar till diskussionssektioner. Att ta en aktiv del i klassen kommer att hålla dig involverad i materialet, och hjälpa dig att bättre förstå vad instruktören behöver veta.
  • Sitter framför, eller åtminstone inte i ryggen, gör det lättare att uppmärksamma och sätta dig fram och center för professorn att se.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 4
    4. Ta tid till studie. Framgång på college är beroende av att du förbereder dig utanför klassen, så spendera tid att granska dina anteckningar och läsa läroboken för varje session. När du studie, Hitta ett lugnt utrymme och avskurna utanför distraktioner. En bra tumregel är att spendera två timmar som studerar för varje timme du spenderar i klassen.
  • Studiegrupper som arbetar med andra studenter i din klass - kan vara till hjälp, men också gå på spår. Se till att du hittar en studiegrupp som granskar materialet och spenderar mest av sin tid som faktiskt studerar, snarare än att chatta.
  • Inte cram! En del av att vara en framgångsrik högskolestudent gör mer än att skicka test - det behåller den användbara informationen för den verkliga världen. När du cram, kanske du kommer ihåg tillräckligt för att klara din examen, men chansen är hög att du kommer att glömma det mesta av det på en dag eller två. När du spenderar tiotusentals dollar för att lära dig det här, kommer det faktiskt att komma ihåg det för senare en smart investering.
  • Spacing ut dina studie sessioner över några dagar är det bästa sättet att se till att du kommer ihåg materialet senare. I stället för att spendera en 9-timmars maraton som studerar för ett test, till exempel, starta några dagar tidigt och studera i 1-2 timmar varje dag i 3 eller 4 dagar i rad. Om du kan planera långt före tiden är det ännu bättre att rymma att du studerar över en period av veckor.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 5
    5. Undvik att förhasta. Ingen professor klagade någonsin om att hennes elever avslutade ett uppdrag tidigt. Att ställa bort tid för att slutföra en uppgift kommer att ge din stressnivå och gör det mer sannolikt att slutföra andra i tid.
  • Ibland kanske du behöver stanna upp hela natten för att avsluta ett uppdrag. Procrastinating kommer bara att göra det så mer sannolikt, och jobbar tidigt kan du hjälpa dig att få mer regelbunden sömn.
  • Ställ dig själv regelbundna prestationsmål, till exempel att skriva 200 ord om dagen på din uppsats eller studera sex matteproblem. Dessa små mål verkar lätt att göra så att du är mindre benägna att förhöra på dem. Men prestationerna kommer att stapla sig snabbt.
  • Försök att undvika att du är skyldig i ditt arbete. Extrinsisk motivation, som "Jag borde göra det så att mina föräldrar inte blir arg på mig," är inte lika stark som inneboende motivation, som "Jag vill göra det bra på den tentamen så att mina goda betyg hjälper mig att komma in i läkarskolan." Ställa in positiva mål för dig själv och påminna dig om att ditt arbete hjälper dig att uppnå dem kan hjälpa till att krossa procrastination.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 6
    6. Kommunicera med din instruktör. Dina professorer vill att du ska göra bra i klassen, så var god att ställa frågor om materialet. Varje professor har öppet kontorstid, så sluta med att presentera dig själv, fråga om klassen, eller diskutera dina betyg. Detta kan låta dem lära sig mer om dig, dina styrkor och svagheter och ge bättre feedback för att förbättra ditt arbete.
  • Glöm inte din tas. Många av dem är ganska kunniga om ämnet också. I en stor klass kommer det troligen att vara dem, inte professorn, som gör det mesta av betyget.
  • Det är bäst om du kan ställa in grunden för kommunikation tidigt. Om första gången din professor hörs från dig är natten innan din halvtidsexamen halvvägs genom terminen, får hon inte ta dig så seriöst som hon skulle ha om du skulle komma tidigt och ofta att ställa frågor.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 7
    7. Vara självsäker. De flesta elevernas inställning till en klass dikterar deras framgång. Tro att du kan lära dig materialet och lyckas, och du kommer att öka dina chanser att lyckas. Tänk inte på hur svåra saker är, men hur du kommer att övervinna dessa svårigheter.
  • Om du är naturligt blyg eller orolig för att dela dina åsikter i klassen, påminna dig om att din professor vill att du ska lära dig. I allmänhet är klassrummen a "säkrummet" För att människor ska dela sina åsikter, fråga frågor och ha diskussioner. Försök att inte oroa dig för att låta dumt om du frågar en fråga-chanser, har många av dina klasskamrater samma fråga men är för rädda för att fråga. Du kan vara trailblazer!
  • Del 2 av 3:
    Njuter av den sociala scenen
    1. Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 8
    1. Bli involverad i ett lag eller klubb. Du kommer inte alltid kunna följa dina lustar i klassrummet. Hitta grupper och aktiviteter som du tycker om, eller kanske involverar praktiska tillämpningar för ditt akademiska arbete. Dessa händelser är också ett bra sätt att träffa nya människor och göra vänner.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 9
    2. Delta i campus händelser. Högskolor har tillgång till nästan oöverträffad mängd kulturella, intellektuella och atletiska händelser som är tillgängliga för studenter. Dra nytta av dessa, och delta i skolans kulturella liv, varav några får du aldrig möjlighet att göra igen.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 10
    3. Organisera din tid. Till skillnad från gymnasiet kommer ingen att spåra dig och dina aktiviteter på college, så du måste göra det själv. Ge varje händelse och uppdrag en prioritet baserat på timing, och dess betydelse för att uppnå dina ultimata mål. Ditt schema bör inte bara handla om akademiskt arbete, så inkludera tid för personliga aktiviteter och intressen.
  • En sak du kan upptäcka är att ditt schema är för överbelastat mellan klass, arbete, sociala evenemang och andra aktiviteter. Organisera ditt schema kan ibland betyda att veta när man ska skära ut saker.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 11
    4. Skaffa vänner. Studier tyder på att vara en freshman är otroligt stressande. Det kan göra ett nummer på din mentala hälsa. Ett av de bästa sätten att se till att du lyckas på college är att göra vänner med en mängd olika mångsidiga människor - och att begå att hänga med dem.
  • Att göra ett starkt socialt nätverk på college är också kopplat till bättre arbetsprestanda senare i livet.
  • Det betyder inte att du ska spendera varje nattfiske och ditching klass och läxor. Istället sträva efter en sund balans. Du kan även få dina vänner inblandade i klass och andra skolaktiviteter, till exempel ett sport- eller debattlag.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 12
    5. Bestämma om (och när) ska delta i grekiskt liv. På många högskolor och universitet kan grekiskt liv - ett system av broderskap och sororities studenter gå med - är en stor del av studentupplevelsen. Medan det är en del av det grekiska livet kan det ha många fördelar, som socialisering och supportnät, kan det också innebära ett betydande tidsåtagande. Detta kan vara särskilt stressigt ditt freshmanår, när du redan anpassar dig till många nya erfarenheter. Vissa experter rekommenderar att du väntar tills ditt sophomore år till "rusa" eller gå med i en broderskap eller sororitet. På det sättet har du redan en fast akademisk grund.
  • Del 3 av 3:
    Förberedelser för examen
    1. Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 13
    1. Välj rätt klasser. Välj kurser som intresserar dig, och gör dig upphetsad att lära dig. Detta leder dig till intressant och givande arbete, snarare än att bara jaga lätt klasser.
    • Undvik att välja en major direkt. Om du inte är helt säker på att du vill gå in på ett visst fält, är det ingen nytta för att deklarera genast. Provklasser i olika fält och lär dig vilken typ av arbete varje större kräver.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent steg 14
    2. Håll reda på dina framsteg. Du vill ha examen i tid, så se till att du har uppfyllt alla krav på skolan och din major. Du måste ha tillräckligt med kredit timmar och tillräckligt höga betyg. Håll ett öga ut för icke-akademiska föremål som fysiska konditionskrav.
  • De flesta högskolor och universitet har en "graders framsteg" Kalkylator du kan hitta online, men om inte, prata med din rådgivare.
  • Bild med titeln vara en framgångsrik högskolestudent Steg 15
    3. Gå inte till "enkelt A." College bör vara svårt, och du bör vara beredd att hantera misslyckande, eller åtminstone inte lyckas så mycket som du gjorde i gymnasiet. Ditt liv efter college handlar inte om de betyg du har i skolan, men de sätt du lärde dig att hantera besvikelse.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 16
    4. Använd din skolas karriärkontor. Varje skola har en. Ta reda på vilka typer av arbetsgrupper från din skola och din major går in i. Dessa platser kan också ge hjälp med att skapa ett CV, fylla i jobbansökningar och andra användbara tips för vad som kommer nästa.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik högskolestudent Steg 17
    5. Hitta praktikplatser och annat professionellt arbete. Om möjligt, hitta något som låter dig tillämpa vad du lär dig i en arbetsmiljö. Du kan få värdefull professionell upplevelse för efteråt.
  • Tips

    Glöm inte att ta massor av raster och belöna dig själv under dina läxor och studieresessioner. Detta hjälper dig att vara motiverad.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande