Hur man klarar av en syskon som lämnar för college

Dormrum, läroböcker och finaler - oh min! Din syskon är på väg till college och lär sig att leva på egen hand, vilket kan vara både skrämmande och spännande. Men vad sägs om dina känslor? Du har också att göra med några stora förändringar, också. Med all uppmärksamhet på din syskon kan det känna att du blir kvar. Men oroa dig inte. Det finns gott om sätt att du kan hålla kontakten och hålla dig upptagen så att du klarar av dina känslor.

Steg

Metod 1 av 11:
Hjälpa dem att flytta in i sin sovsal för att hålla dig upptagen.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 1
1. Lindra övergången genom att distrahera dig själv. Att flytta in i en sovsal tar mycket arbete och du kan verkligen göra en skillnad genom att hjälpa din syskon med den rörliga processen. Lossa lådor, hjälp dem att ställa upp sina saker och dekorera utrymmet med dem. Plus, genom att hålla dig upptagen, kommer du inte att få tid att känna sig ledsen eller upprörd.
  • Det är också viktigt att vara respektfull för din syskones önskemål. Om de vill göra något på egen hand, försök inte tvinga dig in.
Metod 2 av 11:
Gör planer på att se varandra under semestern och semestern.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 2
1. Planera en rolig sommar eller julbrytning. Medan du kanske inte kan se din syskon varje dag eller varje helg, kommer de att ha raster och semester under hela året där de kan komma hem. Tänk på roliga saker du kan göra tillsammans och planera med din syskon för när de besöker hem.
  • Till exempel kan du ta reda på vilka filmer som kommer ut på vintern så att du kan göra planer på att gå till teatrarna med din syskon när de besöker hem för julbrytning.
Metod 3 av 11:
Planera regelbundna samtal för att hålla kontakten.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 3
1. Utnyttja kraften i modern teknik. Att hålla kontakten kan bli knepigt när din syskon rör sig ut för college. Du har ditt liv hemma och skolan, och din syskon blir anpassad till sitt nya liv på college. En enkel lösning är att schemalägga en tid för dig att ringa din syskon så både dig och de kan planera runt det.
  • Till exempel kan du ställa in söndag eftermiddag på 3 p.m. Som ett vanligt samtal med din syskon.
  • Du är inte begränsad till bara samtal och texter! Du kan använda appar eller program som Skype, Zoom eller Facetime till Video Ring din syskon och se dem när du pratar med dem.
  • Texter är super lätta att skicka och du kommer inte riktigt störa eller störa sin dag. Skicka dem en rolig meme som du tror att de ska vilja. Berätta för dem om något galet som hänt med dig. Håll kontakten med korta meddelanden som låter dem veta att du tänker på dem.
Metod 4 av 11:
Sätt upp bilder på din syskon i ditt rum.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 4
1. Att se din syskon kan hjälpa dig att hantera sin frånvaro. Hitta bilder av din syskon som du gillar eller ta några nya med dem. Skriv ut dem eller använd en fotoutskriftstjänst på ditt lokala apotek. Du kan också beställa utskrifter online från webbplatser som Shutterstock. Ramma bilderna och häng dem i ditt rum så att du kan se sitt ansikte varje dag.
  • Du kan också använda en digital fotoram, som cyklar genom flera bilder som du laddar upp till den.
Metod 5 av 11:
Prata med dina föräldrar när du saknar din syskon.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 5
1. Nå ut för hjälp om du kämpar. Dina föräldrar saknar din syskon också. Om du känner dig särskilt nere eller du bara tänker på din syskon mycket, försök att nämna det till dina föräldrar. Du kan prata om hur mycket du älskar och saknar din syskon och det kan få dig att må bättre.
  • Om du känner dig väldigt deprimerad och ledsen, prata med en terapeut eller rådgivare. De kan ge dig verktyg som kan hjälpa dig att klara dina känslor.
Metod 6 av 11:
Skicka dem en gåva som påminner dem om hemma.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 6
1. Överraska dem med lite behandling hemifrån. Vem älskar inte att få en överraskningsgåva? Hitta några lokala godsaker som du vet att de kommer att älska såväl som några av deras favorit godis. Förpacka dem och skicka dem till din Sibles högskoleadress. Berätta inte för dem att ett paket kommer så att de blir överraskade när de öppnar det.
  • Till exempel, om din hemstad är känd för sin jordgubbar sylt eller din syskon har ett speciellt märke av kaffe, kan du skicka det till dem för att ljusna sin dag och låta dem veta att du tänker på dem.
Metod 7 av 11:
Bli upphetsad över dina framtida högskolans planer.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 7
1. Du får en glimt in i framtiden. När din syskon går bort till college, är du faktiskt riktigt lycklig. Du får chansen att se vad som är potentiellt i butik för dig. Som kan göra dig ännu mer förberedd för upplevelsen än din syskon var. Tänk på hur spännande det blir när du får chansen att gå bort också. Det kan få dig att känna dig lite bättre om din syskon som lämnar.
Metod 8 av 11:
Bli involverad i nya aktiviteter för att hålla dig upptagen.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 8
1. Stanna upptagen för att hjälpa till att distrahera ditt sinne. Gå med i en ny klubb eller volontär på en lokal välgörenhet. Prova en ny sport eller börja läsa en ny serie böcker. Hitta aktiviteter som du tycker om det kan ha lite roligt och hålla dig ockuperat, vilket kan hjälpa dig att hindra dig från att känna sig ledsen eller ensam.
Metod 9 av 11:
Omfamna din nya roll i familjen dynamisk.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 9
1. Fyll i utrymmet kvar av din syskon. Ta mer ansvar runt ditt hem och fråga dina föräldrar om de behöver hjälp med hushållsarbeten. Om du har yngre syskon, försök att komma närmare dem så att de har någon att prata med och se upp till. Med din syskon gått till college, är det nu en bra tid för dig att gå upp och hjälpa till att fylla den ogiltig de har kvar.
Metod 10 av 11:
Fokusera på de positiva förändringarna av att syskon är borta.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 10
1. Det finns faktiskt många fördelar när din syskon lämnar hem. Du har ingen du måste dela ett badrum med eller slåss över en fjärrkontroll med. Dina föräldrar kommer att ha mer tid och uppmärksamhet åt dig. När din syskon flyttar ut, finns det också många fördelar och positiva förändringar som du kan njuta av. Försök att njuta av dem!
Metod 11 av 11:
Ställ in ditt rum om du får en ny.
  1. Bild med titeln Kope med en syskon som lämnar för college steg 11
1. Dekorera och fylla utrymmet. Om du delade ett rum med din syskon, eller om du får sitt sovrum när de flyttar ut, tänk på alla möjligheter! Du har lite extra utrymme och integritet. Ta lite tid att dekorera och ordna rummet precis som du gillar det.

Tips

Kom ihåg att din syskon också hanterar många nya ändringar. Försök att inte överväldiga dem med samtal och texter.
  • Texter är alltid en säker satsning eftersom de kan kontrollera meddelandet och svara när de får en chans.
  • Varningar

    Om du känner dig deprimerad, försök att prata med dina föräldrar, en rådgivare eller en terapeut för att få lite hjälp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande