Hur man blir en fastighetsmäklare i louisiana

Att bli en licensierad fastighetsmäklare i Louisiana är inte så lätt som de många fastighetshower kan göra det verkar. Faktum är att du behöver göra lite arbete för att bli licensierat innan du kan börja notera och sälja, delvis för att du behöver lära dig ins och outs av listning och försäljning. Också anser det som en fastighetsmäklare, fungerar du som medlare mellan köparna och säljarna, som kommer med ett antal etiska konsekvenser. Därför måste du få rätt certifiering och utbildning från Louisiana fastighetskommissionen. Du måste slutföra flera timmar av klassarbete och skicka statens licensprov. Även om det kan tyckas överväldigande, kommer du att vara på väg att bli en fastighetsmäklare.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för licens
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 1
1. Se till att du uppfyller de allmänna kvalifikationerna. I Louisiana-staten måste varje fastighetsförsäljare vara minst 18 år och har fått ett gymnasiet eller motsvarande grad. Du måste också kunna skicka en kriminell bakgrundskontroll.
  • Om du har en arrestering eller övertygelse i ditt förflutna kan du fortfarande begära tillstånd från Louisiana fastighetskommissionen (LREC) för att sitta för licensundersökningen.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 2
    2. Hitta en sponsring fastighetsmäklare. För att få en licens måste du sponsras av en fastighetsmäklare. I huvudsak är det mycket som att hitta en mäklare som att ansöka om ett jobb. Du letar efter listor på arbetsplatser, då kontaktar du lokala fastighetsmäklare med ditt CV. Som ett jobb kan du eller kanske inte ringas tillbaka för en intervju.
  • Tekniskt sett kommer du inte att vara "sponsrad" Fram till efter att du tar provet, men de flesta fastighetsmäklare hjälper dig med processen att få din licens. Då kommer de att sponsra dig om du passerar provet.
  • Faktum är att många fastighetsmäklare kommer att sponsra din utbildning, vilket innebär att de erbjuder stipendier som hjälper dig att betala för skolan.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 3
    3. Fyll i den nödvändiga förlicensutbildningen. Innan du ansöker om en säljare, måste du slutföra 90 timmars fastighetsutbildningskurser, inklusive de som gäller fastighetsprinciper och praxis, Louisiana fastighetslicensrätt och civilrätt av fastigheter.
  • Övriga kurser som behövs för det förlicensierade utbildningsbehovet inkluderar kurser om reglerna och bestämmelserna i Lrec och byråns lag, en fastighetsrelaterad stadga.
  • Klasser kan tas på statliga certifierade fastighetsskolor, högskolor eller universitet. Många mäklare har en föredragen skola eller rekommendationer för dig, men du kan kolla på program på dina lokala högskolor och universitet. Många kommer att ha fastighetsprogram.
  • Vissa krediter kan vara tillgängliga för kurser som är färdiga i andra jurisdiktioner än Louisiana. Kontakta Lrec för mer information.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 4
    4. Ansök om en licens med LREC. Förutom att skicka pappersarbetet som intygar att du har slutfört de förlicensiella utbildningsklasserna måste du slutföra informationen som möjliggör den kriminella bakgrundskontrollen. Dessutom måste du betala en avgift på $ 90 till Lrec att ansöka..
  • Din slutförda ansökan och avgift kan skickas till Louisiana Fastighetskommissionen, PO Box 14785, Baton Rouge, LA 70898-4785.
  • När din ansökan har godkänts får du godkännande för att ta licensprovet. Vid den här tiden kommer du att få en examensbehörighetsformulär, som är effektiv för 90 dagar från utfärdandedatumet.
  • Metod 2 av 3:
    Tar licensprov
    1. Bildbeteckningen blir en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 5
    1. Planera din tentamen. LREC kontrakt med ett företag som heter PSI för att administrera fastighetsexaminer. För att schemalägga, skicka in dina registreringsmaterial och avgift ($ 85 för en säljare, mäklare eller instruktörsexamen) till psi. PSI kommer då att skicka ett bekräftelsemärke som anger att du kan schemalägga din tentamen. Du kan då ringa PSI för att göra ett möte för att ta provet.
    • Tentamen erbjuds på testplatser i hela staten (Metairie, Baton Rouge, Lafayette, Lake Charles och Shreveport) på tisdagar via lördagar.
    • Inloggningsregistrering för testdagen är inte tillgänglig.
    • Om du måste omplacera din examen när du har gjort ditt möte måste du ge PSI till minst två aktuella arbetsdagar före det schemalagda testdatumet för att få en avgiftsbefrielse.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 6
    2. Använd skissen för att förbereda provet. Säljespersonen består av 135 frågor, 80 för den nationella delen och 55 för den statliga delen. Den nationella delen innehåller ämnen som sträcker sig från framstående domän och fastighetsskatt till olika typer av lustar och mineralrättigheter. Samtidigt har den statliga delen av tentamen frågor om specifika lagstadgade krav, intressekonflikter och Louisiana Civil Law System.
  • PSI-webbplatsen innehåller en uttömmande kontur av varje sektion av tentamen.
  • Skissen är ett bra studieverktyg eftersom det hjälper till att du studerar allt som tentamen kommer att täcka.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 7
    3. Studie för tentamen. Förberedelser för tentamen är nyckeln, eftersom du måste få en betyg på minst 70 procent på den nationella delen av tentamen och minst 73 procent på den statliga delen av tentamen.
  • Planera för flera studie sessioner på 45 till 60 minuter, istället för att knyta i timmar i dagarna före din tentamen. Du kommer att lära dig materialet bättre om du studerar det över tiden.
  • När du går igenom testkonturen, markera varje sektion när du behärskar materialet. När alla objekt har markerats, schemalägga din tentamen.
  • Ta anteckningar medan du studerar eller markerar material är bra sätt att markera objekt att granska i dagarna före tentamen.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 8
    4. Studera med kollegor och kamrater. Ett utmärkt sätt att förbereda sig för tentamen är att prata med människor du vet. Till exempel, mäklaren som sponsrar dig kommer sannolikt att ha några experter som kan sitta ner med dig och erbjuda några tips om att studera för tentamen. Var noga med att använda det som en resurs.
  • Försök dessutom att konfigurera studiegrupper med personer som är / var i samma klasser som du. Att studera i en grupp kan hjälpa dig att alla behålla informationen bättre, så länge du är fokuserad. Plus, någon annan kan förstå ett koncept bättre än du gör, precis som du kanske förstår något de inte gör det.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 9
    5. Ta din tentamen. På dagen för din schemalagda tentamen, se till att du anländer minst 30 minuter tidigt och har rätt legitimation med dig. Du behöver två former av identifiering med din signatur på dem, varav en måste innehålla ett fotografi. Du behöver också den ursprungliga kopian av din examensbehörighetsformulär.
  • Om du anländer efter att tentamen har börjat, får du kanske inte komma in på testplatsen.
  • Efter avslutad examen ser du att din poäng visas omedelbart på datorskärmen. Om du inte passerar får du en diagnostisk rapport som varnar dig för ämnen som du bör granska för nästa gång.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 10
    6. Få fel och försummelser försäkringar. När du har passerat provet måste du ha fel och försummelser försäkringar innan din mäklare kommer att sponsra dig. I grund och botten är denna försäkring fokuserad typ av ansvarsförsäkring som täcker dig (och företaget) när du gör ett dyrt fel. Du kan ansöka om denna typ av försäkring med de flesta större försäkringsbolag, även om du är mäklare kan ha ett föredraget företag.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 11
    7. Slutför din sponsring. Nu när du har gått, kan du officiellt sponsras av ditt mäklareföretag. Din sponsringsmäklare bör meddelas dina poäng på tentamen. Du måste också tillhandahålla bevis på din försäkring till ditt företag. Därefter bör din mäklare vara villig att acceptera dig.
  • Metod 3 av 3:
    Fortsatt dina studier
    1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 12
    1. Fyll i din efterlicensutbildning. Inom 180 dagar efter att ha godkänt säljaren i säljaren måste du slutföra 45 pedagogiska timmar. Lrec-webbplatsen har en lista över utbildningsleverantörer som hjälper dig att uppfylla detta krav.
    • Louisiana har fem godkända fortbildningsleverantörer. De är BIR Brooks School of Real Estate och Insurance, Inc. (personligen eller avstånd), Burk Baker School of Real Estate and Appraising, LLC (avstånd), Donaldson Educational Services, LLC (avstånd), Proeducate (distans) och Gardner Realtors® (Live). Kontakta skolan direkt för mer information om kurserna.
    • Du kan ta klasser personligen eller online, beroende på vad som fungerar bäst för dig.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 13
    2. Fortsätt med dina fortbildningskrav. Lrec kräver att alla licenstagare slutför 12 timmar per år med fortsatt utbildning, varav 4 timmar måste vara i det årliga obligatoriska ämnet. Dessa timmar måste slutföras innan du skickar in din licensförnyelse.
  • Fortsatta utbildningsklasser kan tas antingen i person eller genom distansutbildning. Lrec-webbplatsen erbjuder länkar till godkända utbildningsleverantörer.
  • Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare i Louisiana Steg 14
    3. Driva en mäklicens. När du har fått din säljare, kan du vara intresserad av att bli en mäklare. Behörighet för mäklicensen omfattar aktivt licensierad som en fastighetsförsäljare i minst fyra år och framgångsrikt slutföra 150 klassrumsundervisning som godkänts av LREC. Du måste då skicka mäklarens tentamen.
  • Tips

    LREC gör att du kan vara befriad från den nationella delen av tentamen om du tillhandahåller bevis på att ge en motsvarande licensundersökning inom fem år efter ansökningsdagen för licens i Louisiana.
  • Många människor drar nytta av att ta fastighetsprovprep kurser tillsammans med den nödvändiga utbildningen.
  • Se till att fastighetsskolan och kurser du väljer är godkända för staten Louisiana.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande