Hur man blir en fastighetsmäklare

Fastigheter kan vara en spännande och varierad karriär - du kan hjälpa en familj att hitta sitt första hem en dag, då hjälpa någon att sälja sin lyxiga lägenhet så att de kan segla runt om i världen nästa. De exakta kraven varierar beroende på stat, men vanligtvis kan du bli en licensierad agent i 4 till 6 månader. Här har vi sammanställt svar på dina vanligaste frågor om hur man blir en fastighetsmäklare.

Steg

Fråga 1 av 13:
Behöver du en högskoleexamen för att bli en fastighetsmäklare?
  1. Bildbeteckningen blir en fastighetsmäklare Steg 3
1. Nej, men att få en examen kan göra dig mer konkurrenskraftig. De flesta stater kräver att du tar flera timmar på kurser på college-nivå innan du kan ta licensexamen - men det är bara det minsta läget. Att få en examen ger dig ett större kunskapskunskap på fältet.
  • Många högskolor och universitet erbjuder 2- eller 4-åriga grader i fastigheter. Om en specifik stor i fastigheter inte är tillgänglig från skolans skola, överväga en affärs- eller marknadsandel.
  • Vissa fastighetsmäklare företag kräver en kandidatexamen om du vill arbeta för dem, även om det inte är tekniskt nödvändigt att ansluta sig till yrket. Detta är värt att titta på om du inte bestämmer om du ska få en examen innan du börjar din karriär.
Fråga 2 av 13:
Kan du bli en agent utan någon erfarenhet?
1. Ja, en ombud anses vara en fastighetsmäklare. Eftersom du behöver en licens för att fungera som fastighetsmäklare, kan du verkligen inte få någon erfarenhet som en agent tills du blir en agent. Du kan arbeta i ett fastighetsbyrå som sekreterare eller receptionist, men det är verkligen inte nödvändigt.
  • Efter att ha arbetat som agent i ca 3 år kan du ta kurser och sitta för en tentamen att bli licensierad som en mäklare. Mäklare kan äga sina egna fastighetsbolag och övervaka agenter och andra mäklare.
Fråga 3 av 13:
Hur kvalificerar du dig för att få en fastighetslicens?
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 1
1. Varje stat har sina egna krav relaterade till din ålder och bakgrund. Generellt måste du vara minst 18 och en juridisk bosatt i USA. Utöver det måste du också skicka licensprov, som testar din kunskap om fastighetsprinciper och övning. Besök https: // arello.org / index.CFM / Resurser / Regulatory-byråer / # REGION1 och bläddra ner listan för att hitta länken för din statens fastighetskommission.
  • Staterna kräver varierande antal timmar av utbildning för att kvalificera sig för en licens. Till exempel behöver du bara 60 timmars träning för att få din licens i Virginia, medan du behöver 135 timmar i Kalifornien.
  • De flesta stater kräver också att du passerar en kriminell bakgrundskontroll.
Fråga 4 av 13:
Vilka kurser är skyldiga att bli licensierade?
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 2
1. De flesta stater kräver slutförande av kurser på fastigheter på fastigheter. De specifika kraven varierar mellan stater, så kolla med din statens fastighetskommission för att se till att alla kurser du tar är godkända. Generellt behöver du kurser i följande ämnen:
  • Fastighetsprinciper, inklusive grundläggande fastighetslag
  • Fastighetspraxis, inklusive grunderna för att köpa och sälja egendom
  • Fastighetsfinansiering och ekonomi, inklusive hypotekslån
Fråga 5 av 13:
Hur ansöker du om att ta licensprovet?
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 4
1. Kontrollera webbplatsen för din statens fastighetskommission. Varje stat administrerar sin egen licensutexamen och har sina egna förfaranden för att ta provet. Starta i allmänhet processen ca 6 veckor innan provet är planerad så du får tid att få allt i ordning.
  • De flesta stater kräver att du passerar en kriminell bakgrundskontroll, så du måste få fingeravtryck som tas för det och skicka in dem till lämplig brottsbekämpningsbyrå. Du kommer sannolikt att betala avgifter för detta (vanligtvis mindre än $ 100).
Fråga 6 av 13:
Vad händer om du inte passerar licensprovet?
1. Varje stat har sina egna regler om hur man tar provet igen. Vanligtvis får du ett brev från din statens fastighetskommission som låter dig veta att du inte passerade. Det bokstaven innehåller information om vad du ska göra om du vill ta provet igen.
  • Vissa stater begränsar antalet gånger du kan återta provet, så var försiktig! Om du inte passerade första gången, det är ett tecken på att du behöver studera mer innan du försöker ta det igen.
Fråga 7 av 13:
Hur mycket kostar en fastighetslicens?
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 12
1. I allmänhet kostar det mellan $ 300 och $ 700 totalt för att få din licens. Avgifterna varierar mellan stater, men du kan förvänta dig att betala mellan $ 100 och $ 300 för att ta fastighetslicensprovet. Förutsatt att du passerar din tentamen kostar det $ 200 till $ 400 för att aktivera din licens.
  • Glöm inte att faktor i små avgifter för andra saker, som att få fingeravtryck som tagits eller en bakgrundskontroll avslutad.
  • Du brukar betala undervisning för förlicensieringskurser också. Finansiellt stöd i form av bidrag eller lån kan vara tillgängliga under vissa omständigheter, vanligtvis från utbildningsinstitutet som erbjuder kurserna.
Fråga 8 av 13:
Behöver du separata licenser för flera stater?
1. Ja, du behöver vanligtvis en separat licens för varje stat. Vissa stater har ömsesidighetsavtal som känner igen några av dina utbildning och kurser du slutfört för din licens i en annan stat. Men du måste vanligtvis sitta för provet och få en separat licens.
  • De flesta fastighetsmäklare behöver bara en licens i ett tillstånd, men om du bor nära en statsgräns kan licensiering i mer än ett tillstånd göra dig mer konkurrenskraftig.
  • Att bli licensierad i mer än ett tillstånd kan också vara till hjälp om du bor i ett stort storstadsområde där människor pendlar från andra stater. Till exempel kan en fastighetsmäklare i Charlotte, NC, dra nytta av att få en licens i South Carolina.
Fråga 9 av 13:
Var arbetar fastighetsmäklare?
  1. Bild med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 11
1. Fastighetsmäklare arbetar under en mäklare, vanligtvis på ett etablerat företag. Leta efter ett fastighetsbyrå med listor som speglar de typer av egendom och områden där du vill sälja. Om du bor i ett större storstadsområde kan stora fastighetsbolag ha flera kontor som specialiserar sig i synnerhet stadsdelar, bostads- eller kommersiell egendom.
  • Gör bakgrundsforskning om fastighetskontor innan du bestämmer vart du vill gå. Välj ett med ett sterling rykte som är väl respekterat i ditt område.
Fråga 10 av 13:
Gör fastighetsmäklare bra pengar?
1. Vissa fastighetsmäklare gör bra pengar, men intäkterna är extremt varierad. Medan de 10% av fastighetsmäklarna tjänade mer än $ 174,100 år 2020, fick den lägsta 10% mindre än $ 25,460. När du anser att de flesta fastighetsmäklare arbetar 40 timmar i veckan eller mer, betyder det att många fastighetsmäklare tekniskt tjänar mindre än minimilön.
  • Det är också viktigt att komma ihåg att inte alla fastighetsmäklare arbetar heltid (även om de flesta gör). Årliga inkomsttal står inte för antalet timmar varje agent fungerar.
  • Individuell inkomst kan också vara mycket varierad beroende på den allmänna efterfrågan på egendom i det område där du arbetar. Du kan ha 15 listor värd totalt 1 miljon dollar i provisioner för dig, men du gör bara pengarna när du säljer dessa egenskaper.
Fråga 11 av 13:
Hur får fastighetsmäklare betalda?
1. Huvuddelen av en agents inkomst kommer från provisioner om försäljning. Provisioner varierar dramatiskt beroende på vilken typ av egendom som säljs (kommersiellt eller bostäder) och dess värde. Kommissionen är typiskt en procentandel av det totala försäljningspriset, uppdelat bland köp- och försäljningsagenterna, mäklare och deras företag.
  • En agents kommission är typiskt cirka 5-6% av det totala försäljningspriset - även om denna totala procentandel ofta delas mellan köparens och säljarens agenter. Så, till exempel, om du säljer ett hem för $ 150,000, kanske du förväntar dig att tjäna var som helst mellan $ 3,750 och $ 4,500.
Fråga 12 av 13:
Hur kan du förbättra dina chanser att lyckas?
1. Gör anslutningar i ditt samhälle för att bygga ditt personliga nätverk. De flesta köper inte och säljer hem ofta. Om folk känner dig och som du, kommer de mer benägna att använda dina tjänster. Här är några sätt att skapa anslutningar och höja din stående i ditt samhälle:
  • Underhålla ett förhållande med klienter efter att transaktionen är klar (till exempel genom att skicka semester och födelsedagskort)
  • Volontär för ideella och gemenskapsprojekt
  • Lär känna din lokala marknad och hålla sig ajour med förändringar i zonering och andra lokala förordningar som påverkar fastigheter
  • Bli involverad i lokala aktiviteter och organisationer
  • Få din mäklicens, samt certifieringar eller beteckningar för särskilda specialiseringar, såsom inteckningar, bedömningar, bostadsfastigheter eller kommersiell egendom.
Fråga 13 av 13:
Vad är skillnaden mellan en agent och en fastighetsmäklare?
  1. Bilden med titeln Bli en fastighetsmäklare Steg 19
1. Realtors är medlemmar i National Association of Realtors (NAR). NAR är en branschorganisation med en strikt etisk kod. Medlemskapet är inte bara öppet för fastighetsmäklare utan även andra yrkesverksamma inom fastighetsbranschen, som fastighetschefer, bedömare och mäklare.
  • Villkoren "Fastighetsmäklare" och "fastighetsmäklare" är inte utbytbara. Du kan vara en fastighetsmäklare utan att vara en fastighetsmäklare (även om det inte är vanligt). Du kan också vara en fastighetsmäklare utan att arbeta specifikt som fastighetsmäklare.
  • Medlemskap i NAR kostar ungefär $ 200 per år. Med ditt medlemskap får du också tillgång till många resurser och hjälp som endast är tillgängliga för medlemmarna.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Framgång i fastigheter kommer ofta ner till hustle. Vara tillgänglig med kort varsel och går verkligen den extra milen för att göra försäljningen - dina ansträngningar kommer att belönas.

Varningar

Denna artikel diskuterar hur man blir fastighetsmäklare i USA. Om du bor i ett annat land, kan processen vara annorlunda.
  • Fastighetslicenser måste förnyas var 2-4 år. Många stater kräver att du slutför fortsatta utbildningskurser innan du kan förnya din licens.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande