Hur man blir en fastighetschef

En fastighetschef är en person som ansvarar för uthyrning och drift av en fastighetsfastighet. Det handlar om olika uppgifter som att hitta hyresgäster, hålla reda på leasinginformation och samordna reparationer och annat grundläggande underhåll. Vissa chefer äger sina egenskaper, medan andra är anställda för att hantera fastigheter som ägs av fastighetsbolag. I båda fallen borde du ha en bakgrund i både fastigheter och företagsekonomi.

Steg

Metod 1 av 3:
Få utbildning och erfarenhet
  1. Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 1
1. Utöka din kunskapsbas. Högskoleplaner är inte allmänt utformad för specifika karriärer som fastighetsförvaltning. Baserat på din prestation och betyg i gymnasiet, överväga huruvida samhällskollegiet eller ett fyraårigt universitet är rätt för dig. Din fakultet och mentorer kommer också att kunna ge dig skräddarsydda råd för att börja en karriär i fastighetsförvaltning baserat på var du bor. En extra fördel med att ta klasser i högre utbildning är nätverk med människor som antingen arbetar i eller strävar efter fastighetsförvaltning.
  • Efter gymnasiet, ta kurser i ledning, redovisning, företagsekonomi, lag och finans. Dessa kurser ger dig en introduktion till goda affärsmetoder.
  • Diskutera dina karriärmål med en akademisk rådgivare. De kommer att kunna ge dig råd om de nästa stegen att ta. Olika stater har olika regler för fastighetsförvaltning, och din akademiska rådgivare kommer att känna till dem.
  • Tjäna en högskoleexamen, om möjligt. Du står en mycket högre chans att bli anställd som en fastighetschef om du har en högskoleexamen. Även en tvåårig grad kommer att placera dig bra för att komma in i världen av fastighetsförvaltning.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 2
    2. Få en certifiering i fastighetsförvaltning. Många stater kräver att fastighetschefer passerar ett certifieringstest, så det här är ett viktigt steg. Det kommer också att undervisa att du lär dig god fastighetsförvaltning, affärs- och redovisningsförmåga. Kontrollera med den nationella fastighetsförbundet för huruvida detta krävs i ditt tillstånd eller inte.
    Expertips
    Hannah Park

    Hannah Park

    Fastighet Agenthannah Park är en licensierad fastighetsmäklare som arbetar i Los Angeles, Kalifornien och är en del av Keller Williams, Larchmont. Hon fick sin fastighetscertifiering 2018 från California Bureau of Real Estate, och specialiserar sig nu som köparens agent och noteringsagent.
    Hannah Park
    Hannah Park
    Fastighetsmäklare

    Vår expert samtycker till: Om du vill hantera någon egendom du inte äger, behöver du en fastighetsmäklare licens.

  • Bildbeteckningen blir en fastighetschef Steg 3
    3. Överväg att gå med i en fastighetsmäklare eller fastighetsförvaltare. Detta hjälper dig att göra anslutningar med fastighetsmäklare och andra fastighetschefer som kan hjälpa din framtida verksamhet. Det är också ett bra sätt att öka din kunskap genom att anmäla sig till seminarier och workshops. Leta efter fastighetsförvaltning och realty-föreningar i ditt tillstånd såväl som nationellt.
  • Metod 2 av 3:
    Bli en fastighetschef för andra
    1. Bildbetaget blir en fastighetschef Steg 4
    1. Få ditt CV där ute. Innan du har det nödvändiga huvudstaden, anslutningar och erfarenhet att investera i dina egna egenskaper, måste du arbeta på ett jämnt jobb. Du kommer att dra nytta av detta genom att ha en handledare mentor, en stadig inkomst och uppleva en mängd olika fastighetsförvaltningsuppgifter. Det finns några vägar att gå för att hitta ett inbyggt jobb.
  • Bildtiteln Bli en fastighetschef Steg 5
    2. Kontakta Lokala fastighetsbolag. Det är ofta för tidskrävande för en fastighetsmäklare att dela sin tid mellan att sälja fastigheter och hantering av hyresfastigheter. En bra fastighetschef är nyckeln till korrekt hantering av en fastighetsuthyrningsfastigheter. Skicka ditt CV som lyfter fram dina färdigheter som gäller fastighetsförvaltning.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 6
    3. Ansök som assistentfastighetschef. Många lägenhetskomplex eller statliga bostadsanläggningar använder assistenter. Genom att ta på sig den här rollen lär du oss in och outs av jobbet utan att vara helt ansvarig för allt först. I stället för att vara den som ansvarar för att samla ut hyra och sena avgifter, kan du fungera som kontakt för underhåll eller vaktmästare.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 7
    4. Överväg att köpa egenskaper på vägen. Efter några år kan du hitta att du ackumulerar kapital och har tid att ägna åt att ta på sig extra arbete. På lång sikt skulle hanteringen av dina egna egenskaper sannolikt resultera i den största vinstmarginalen. Det kan också bli mer arbete än vad du förhandlat för, och nya företag kan ta många år för att få sig ut ur skulden. Tänk på riskerna och belöningarna innan de fattar några stora beslut.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera dina egna egenskaper
    1. Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 8
    1. Få erfarenhet att hantera andras egenskaper. En utbildning och rätt pengar är inte alla ingredienser i en framgångsrik fastighetschef. Du borde få en känsla för vardagslivet i en fastighetschef genom att arbeta som en för någon annan. Detta kommer också att utöka ditt nätverk av kollegor i branschen. Ju mer du förbereder dig för din karriär, desto mindre är inlärningskurvan senare på.
  • Bildbetaget blir en fastighetschef Steg 9
    2. Anskaffa kapital. När du har byggt upp lite erfarenhet och inkomst, hitta en bra tid att investera i fastigheter. Du behöver en betydande summa pengar, vilket sannolikt kommer att komma från någon annanstans. De två bästa sätten att höja dessa pengar är att antingen hitta investerare eller ta ett lån.
  • Ta ett lån. Bankerna är ett bra ställe att leta efter ett lån att köpa hus. Vissa banker specialiserar sig även i finansiering av fastighetsföretag. Samla din kreditinformation och träffa några banker för att se vad de letar efter, och vad de förväntar sig av dig.
  • Hitta investerare. Använda de anslutningar du gjorde, fråga om att se om någon är intresserad av att investera i en ny fastighetschef. När du gör platser till potentiella investerare, se till att du heter de specifika: vad de investerar i, som är inblandade, exakta finansiella tal, varför du gör en bra chef.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 10
    3. Leta efter tillgängliga egenskaper. Förutom de ekonomiska begränsningarna i ny fastighetsförvaltning, vill du inte sträcka dig för tunn medan du fortfarande går av träningshjulen. Titta på att köpa 1 eller 2 egenskaper och expandera därifrån, när du känner dig bekväm. Egenskaper är listade på olika ställen, såsom Internet, tidningar, eller till och med med din fastighetsmäklare.
  • Bildbeteckningen blir en fastighetschef Steg 11
    4. Hitta hyresgäster. Baserat på de egenskaper du äger kan vissa noteringsmetoder vara bättre för att hitta hyresgäster än andra. Hyresgäster i College Towns ser i allmänhet på internet först, medan familjer eller proffs kan kontrollera med fastighetsmäklare. Se till att du utvärderar sin förmåga att betala hyra i tid, renlighet och kredithistoria innan du godkänner att hyra dem fastigheten.
  • Om du hyr dig i semesteruthyrningsbranschen är det möjligt att locka hyresgäster via din egen hemsida, och / eller genom att annonsera dina egenskaper på portaler som bokning.com och homeaway. Beroende på antalet egenskaper som du hanterar kan du antingen kontakta portalerna direkt och hantera dina egenskaper genom sina extra nät, eller använda tjänster av en kanalhanterare som kommer att samordna hela annonserings- och bokningsprocessen för att spara betydande tid och resurser.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 12
    5. Håll noggranna finansiella poster. Nu när du inte har en chef att rapportera till, alla fördelar och nackdelar med fastighetsförvaltning faller på axlarna. Det finns många anledningar att hålla reda på din ekonomi, och de är alla otroligt viktiga för ditt företags välbefinnande. Upprätta ett system och en rutin för att hålla dessa poster och hålla fast vid det.
  • Skatteanledningar. Undvik överraskningar i framtida revisioner genom att hålla reda på dina nummer och rapportera dem exakt till regeringen.
  • Närmar sig investerare. Att veta specifika finansiella tal gör det lättare för dig att ge exakta presentationer till investerare, vilket kommer att imponera på dem.
  • Gör kloka investeringar. Bara genom att veta framgången med nuvarande och tidigare egenskaper kan du göra bättre investeringar i framtiden.
  • Driftskostnader och utgifter. En stor del av ditt jobb håller dina egenskaper. Att hålla reda på din ekonomi hjälper dig att bestämma vinstmarginalen för varje egendom.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 13
    6. Känna statliga och lokala lagar. Du är nu ensam ansvarig för att dina egenskaper uppfyller regeringens koder och föreskrifter. Du kommer sannolikt att ha lärt dig många av dessa under tidigare år, men hålla en kopia av koder och föreskrifter praktiska och göra dig medveten om nya utvecklingar. Det här hjälper inte bara att hålla dina egenskaper säkra och livliga för dina hyresgäster, men hjälper dig att undvika rättegångar och misslyckade inspektioner.
  • Se till att du känner till de lokala lagarna om icke-betalning av hyran, vanliga sena betalningar och reglerna för störande hyresgäster och hyresgäster som rutinmässigt orsakar skador.
  • Bildbetaget blir en fastighetschef Steg 14
    7. Överväg att använda ett mjukvaruföretag för att hjälpa till med din fastighetsförvaltning. Det finns ett växande antal mjukvarulösningar tillgängliga på marknaden, alla erbjuder olika funktioner och verktyg. Oavsett om du väljer en programvarueleverantör som är ny på marknaden eller en som har års erfarenhet, finns det ingen perfekt lösning för att täcka alla dina behov. Notera de väsentliga, specifika kraven för din byrå och titta på webben för några programvarueleverantörer som levererar de verktyg du behöver.
  • Att organisera en demonstration med programvaruleverantörerna tillåter dig att ställa frågor och se hur programvaran kommer att stödja dig, kör ditt företag och ta reda på funktioner och automationsverktyg som hjälper dig att minska kostnaderna och tiden för förvaltning av fastigheter, ägare, kunder och finansiella dokument, samtidigt som du ökar dina intäkter och bokningar. Demonstrationer kan ta en timme eller mer, så prioritera vilka företag som är mest intressanta.
  • Kolla in recensioner för Semesteruthyrning Programvara på Trusted Technology Review Sites för att se vilka andra kunder tänker och ta reda på deras erfarenheter. Detta hjälper dig också att ta reda på verktyg som kanske inte redan har täckts i demonstrationerna.
  • Vissa semesteruthyrningsprogramvaror inkluderar även en integrerad kanalhanterare, som skickar din fastighetsinformation direkt till globala och specialiserade portaler som Airbnb och HomeAway, för att öka antalet bokningar som du får för dina fastigheter. Alternativt finns det alternativ att välja en programvara som länkar till en extern kanalhanterare som kommer att ge dessa tjänster.
  • Bild med titeln Bli en fastighetschef Steg 15
    8. Behålla dina egenskaper. Den bästa fastighetschefen är en som förhindrar framtida problem med regelbundet underhåll. Du bör också vara mottaglig för dina hyresgästernas underhållsförfrågningar. Att vara snabb och artig är ett bra sätt att hålla kvalitetshyresgäster i dina fastigheter. Att hålla dina fastigheter underhållna kommer också att göra det möjligt för dig att hitta kvalitetshyrare när någon flyttar ut.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande