Hur man hittar en bra fastighetsmäklare

Oavsett om du köper eller säljer en egendom, är en kvalitetsmäklare avgörande för att processen ska springa smidigt. Sök ut en agent med utmärkta referenser och referenser. Möt med en handfull agenter för att se till att några frågor du har besvarats. Se upp för potentiella röda flaggor. Agenter som tar ut mycket låga kostnader eller bara arbetstiden kanske inte är tillförlitlig.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en agent med rätt referenser
  1. Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 1
1. Leta efter någon som gör minst 1 eller 2 transaktioner varje månad.När du granskar en agents referenser, leta efter någon som har arbetat i försäljning, förhandlingar och kontrakt i minst fem år, helst i fastigheter eller fastighetsförvaltning. Fem års erfarenhet och en vanlig ström av transaktioner innebär att en agent sannolikt har en bra känsla för processen och kan hjälpa dig att hitta de bästa erbjudandena.
  • Agenter med mindre erfarenhet kan fortfarande vara ett bra val om de känner dig och området väl, särskilt om de demonstrerar en bra arbetsetik och starka kundservicekunskaper.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 2
    2. Hitta någon som arbetar i ditt område. Agenten du jobbar med borde veta det område där du letar efter att köpa eller sälja. Agenter som bor och arbetar i ditt område kommer att vara medvetna om de bästa stadsdelarna och trenderna av priser. En lokal agent kommer också att känna till små detaljer, som var de bästa skolorna är pendlar och så vidare.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 3
    3. Kontrollera agentens licens. Självklart vill du ha en agent som är ordentligt licensierad. Varje stat borde ha en lista över licensierade agenter på nätet. Medan du gör en lista över agenter att kontakta, kontrollera att varje agent du intervju har en laglig licens för att köpa och sälja fastigheter i ditt tillstånd. Du kan också se de fortbildningsklasser de tar som hjälper dig att veta vad deras fokus är.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 4
    4. Leta efter utmärkelser och hedrar för att begränsa dina val. Kontrollera en fastighets hemsida och återuppta för utmärkelser, heder och andra tecken på erkännande. Saker som a "Årets fastighetsmäklare" Award kan vara ett tecken på en kvalitetsmedel som sannolikt kommer att överträffa dina personliga behov. Men inse att det också kan indikera en mycket upptagen fastighetsmäklare som kanske inte är det rätta valet om du vill ha mer individuell uppmärksamhet och du kan behöva basera ditt beslut om andra indikatorer.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 5
    5. Fråga vänner och familjemedlemmar för hänvisningar. Om du känner någon som nyligen köpt eller sålt ett hem, nå ut till dem. Vänner och familjemedlemmar kommer sannolikt att ge dig ärliga bedömningar av deras erfarenhet med en viss agent.
  • Var dock försiktig med att välja en agent bara för att en vän eller familjemedlem rekommenderade dem. Dina fastighetsbehov och vad du önskar i en fastighetsmäklare kan vara annorlunda så se till att du förstår vad exakt dina vänner eller familjens mål var och vad de var speciellt gillade om deras fastighetsmäklare. Fråga om eventuella tvekan som personen har rekommenderat agenten också. På så sätt får du en känsla om agenten har några större brister som skulle vara en affärsbrytare för dig.
  • Del 2 av 3:
    Intervjuer fastighetsmäklare
    1. Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 6
    1. Fråga hur länge de har varit i affärer. När du intervjuar en fastighetsmäklare är en av de första frågorna att fråga hur länge de har hanterat försäljning, kontrakt och förhandlingar om kunder. De borde kunna svara på frågan snabbt och noggrant. Kom ihåg, medan fem års erfarenhet är idealisk, kan någon med mindre erfarenhet som annars uppfyller dina behov fortfarande fungera om du har utvecklat en bra rapport med dem.
    • Fråga också hur länge agenten har jobbat i ditt område. Ännu bättre, fråga om de bor nära området. En agent med stor erfarenhet kan inte vara det bästa valet om de inte är bekanta med ditt speciella område.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 7
    2. Fråga om de arbetar ensam eller i ett lag. Agenter som arbetar ensam är bäst om du vill ha mycket personlig kontakt med agenten. Agenter som arbetar på ett lag är bra om du gillar idén om specialister för varje steg. Agenten du anställer kan faktiskt vara en lagledare som sedan presenterar dig för en transaktionskoordinator, assistent eller köparens agent som hanterar de delar av transaktionen.
  • Agenter som arbetar ensam är mer benägna att gå igenom varje steg själva och mer benägna att nå ut ofta via telefon eller ens personligen.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 8
    3. Fråga om några planerade semester eller andra åtaganden. Fastigheter kräver ofta snabb åtgärd och svarstid. Om en fastighetsmäklare har en semester som planeras snart eller något annat engagemang som kan störa deras tillgänglighet, måste du bestämma om det kommer att påverka du köper eller säljer en egendom. Se till att de har någon att hjälpa dig om de kommer att ha en extendedabsens.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 9
    4. Fråga om vilka andra egenskaper de har sålt. Förutom att titta på aktuella egenskaper på nätet, har agenten att visa några av de andra egenskaperna de har sålt. Se till att dessa egenskaper liknar vad du vill köpa eller sälja. Det är viktigt att välja en agent som arbetar med rätt egenskaper för dina behov. Om agenten vanligtvis används för att arbeta med en högre eller lägre, prispunkt, kanske de inte förstår din speciella transaktion också.
  • Om du säljer ett hem, fråga var hemmet kommer att presenteras. De viktigaste ställena du behöver vara är på MLS och de stora online-webbplatserna (fastighetsmäklare.com, zillow, trinia, etc...). Andra platser, inklusive agentens personliga webbplats är inte lika viktiga. Var också försiktig med en agent som vill hålla ditt hus av MLS av någon anledning. Om du inte säljer ett lyxhem är MLS där de flesta köpare och deras agenter är. "Ficka" Annonser eller liknande föreslås generellt när en agent vill marknadsföra ditt hus först till sina egna investerarklienter eller till andra i sin mäklare, men att begränsa exponeringen är nästan aldrig ett bra alternativ för dig som säljare.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 10
    5. Kontakta deras senaste kunder. Be om en lista med referenser efter möte med en agent. En kvalitetsmedel kommer inte att tveka att ge dig en lista över de senaste klienterna för att du ska ringa för att fråga om deras erfarenhet. Ring några referenser för varje agent du intervjuar för att se till att de har stellar recensioner. Lägg inte för mycket lager i online recensioner. De flesta kommer att ge en 5-stjärnig recension i utbyte mot ett Starbucks presentkort och en enda dålig recension får inte berätta för hela historien (fråga agenten om du är orolig).
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 11
    6. Se till att du klarar av medlet. Kemi är viktigt i fastigheter. Om du arbetar med någon som du inte klarar med, kan det orsaka onödig spänning under en redan stressig process. Se till att du klickar med agenten och känner dig bekväm i deras närvaro.
  • Del 3 av 3:
    Titta på röda flaggor
    1. Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 12
    1. Undvik agenter som inte svarar på deras telefon eller retursamtal. En bra fastighetsmäklare anser att deras arbete ett heltidsjobb och vet att helger och kvällar kan vara de mest trafikerade tiderna. I fastigheter är varje dag en "arbetsdag" och om viktiga saker kommer upp på kvällar eller helger, behöver du en agent som du kan nå. En agent som inte är tillgänglig under hela dagen kanske inte är ditt bästa alternativ.
    • Om en agent inte svarar under "Regelbundna öppettider," Du kan ha en agent som gör fastigheter på sidan. Deras "dagjobb" får inte låta dem ge dig den uppmärksamhet du förtjänar.
    • Omvänt, en agent som inte svarar på kvälls- eller helgsamtal, eller sämre än, har en röstbrevlåda som säger något om "nästa arbetsdag," kan inte vara tillgänglig när du behöver dem.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 13
    2. Håll dig borta från agenter som inte känner till området. Om en agent inte fungerar i ditt område, eller inte lätt kan ge information om området, är detta ett dåligt tecken. En kvalitetsmedel ska snabbt kunna rattla saker som stadsdelar, allmänna prisområden, närliggande företag, och så vidare. Om en agent inte kan ge specifika detaljer om ett område, kanske du vill hitta någon som vet det bättre.
  • Bild med titeln Hitta en bra fastighetsmäklare Steg 14
    3. Kontrollera att lägre provisioner inte betyder färre tjänster. Typiska provisioner är vanligtvis mellan fem och sju procent. När Agent erbjuder en lägre provision, se till att de inte erbjuder dig mindre service än högre beställda agenter. Innan du skriver ett kontrakt, kontrollera att alla sina löften är skriftliga.
  • När du köper, behöver du vanligtvis inte oroa dig för kommissionen eftersom säljaren i allmänhet betalar båda sidor (köpare och säljare) så fokusera istället på kundservice och kontraktskunskap.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om fastighetsmäklare har en assistent, kan det innebära att de kommer att ha mer tid att fokusera på dina behov snarare än pappersarbete. Men se till att assistenten inte kommer att göra det arbete som du förväntar dig att ha gjort av din agent.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande