Hur man är flitig

Att vara flitig kan hjälpa dig att uppnå dina mål och bli mer framgångsrik, men hur exakt blir du en mer flitig person? Det finns faktiskt många enkla förändringar du kan göra till din dagliga rutin och hur du jobbar som gör dig mer flitig, och vi visar dig hur! Denna artikel kommer att gå igenom hur du kan odla mer flitighet i skolan, arbete och liv i allmänhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara flitig i skolan
  1. Bild med titeln vara flitig steg 1
1. Hålla en planerare. En planerare hjälper dig att organisera din dag och underhålla flitighet. Du måste skriva ner alla stora tentor och förfalla datum för en given term eller term. Du bör inkludera tilldelade tider för att studera och hålla fast vid dem. Du kommer vara glad att du har studerat all termin så att du inte behöver cram för tentor.
  • Bild med titeln vara flitig steg 2
    2. Overde inte dig själv med kurser och extrautbildade aktiviteter. Medan alla som vill få ut det mesta av college kommer att vilja ta sina pengar värda kurser och delta i några extrautbildade aktiviteter, se till att du inte har överbelastat dig med skyldigheter. Om du anmäler dig till mycket mer än minimum av krediter (eller till och med tar det maximala), och deltar i fler klubbar än du kan hålla reda på, kan du behöva ta lager och smala ner ditt schema så att du kan vara flitig I alla dina sysslor.
  • Du vill titta på Drop / Lägg till perioder för att du kan släppa en klass om det behövs.
  • Bild med titeln vara flitig steg 3
    3. Få en tidig start på projekt. Väntar till slutet av terminen till arbete på ett stort projekt kommer bara att göra dig mer stressad än du måste vara, särskilt när du också studerar för tentor. Istället, prata med din professor tidigt för att få en uppfattning om vad projektet medför, och vilka steg du kan göra när. Att få en tidig start kommer att ta en last när du swamped med att studera för tentor.
  • Det är inte en bra idé att starta ett projekt innan du har fått uppdragsbladet eller pratat med professorn. Du kan slösa mycket tid på att göra något annat än vad uppdraget verkligen handlar om.
  • Sprid ut ditt arbete på projektet också. Försök inte göra allt på en gång tidigt. Planera vanliga korta arbetssessioner över tiden och försök hitta ett sätt att generera en naturlig nyfikenhet om uppgiften att hjälpa dig att hålla dig motiverad.
  • Bild med titeln vara flitig steg 4
    4. Lär dig att vara flexibel. Ibland ingriper livet och gör det svårt eller omöjligt att nå ett mål när du vill, eller att avsluta ett projekt i tid. Du kan behöva omplanera, återarbeta och omvärdera dina mål. Detta är okej och en vanlig del av framsteg. Det är inte nödvändigt att vara svårt på dig själv när det händer.
  • Men förvirra inte riktiga skäl (som en plötslig allvarlig sjukdom i familjen eller förlusten av ett jobb) med ursäkter (din vän ringde och vill hänga när du har en deadline).
  • Se till att du kommunicerar med professorer och lärare när det händer. Du kanske vill kontakta din akademiska rådgivare eller vägledare.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara flitig på jobbet
    1. Bild med titeln vara flitig steg 5
    1. Ta bort distraktioner. För mycket tid på internet kan din telefon eller framför TV: n distrahera dig från dina mål. Det är lätt att ta av uppgift om din telefon går av eller du har sociala medier som är öppna på din dator medan du arbetar.
    • Det finns även appar som hjälper dig att ta bort distraktioner under vissa tidsperioder.
    • Du kan stänga av dina meddelanden på din telefon eller slå på "stör inte" läge.
  • Bild med titeln vara flitig steg 6
    2. Håll dig organiserad med att göra listor. Du kan göra separata listor för brådskande, högprioriterade och låga prioriterade uppgifter. Eller du kan göra listor efter datum. Till exempel kan du lista alla de uppgifter som behöver göras idag i en lista, och alla de saker som behöver vara imorgon på en annan lista. Genom att veta vad du vill åstadkomma kan du få mycket mer gjort. Att bryta större uppgifter i mindre steg kan hjälpa dig att se den totala tiden en uppgift kommer att ta och dess potentiella komplexitet. Du kan schemalägga tid för varje uppgift eller subtask. Att hålla listan till tre objekt kan hjälpa dig att fokusera och få saker gjort.
  • Bild med titeln vara flitig steg 7
    3. Prioritera. Att trycka tillbaka Andra saker av mindre betydelse kan hjälpa dig att fokusera på den uppgift som hjälper dig att nå dina mål. Deadlines kan hjälpa dig att bestämma vad som är viktigt, liksom effekterna av att slutföra eller inte slutföra en uppgift kommer att ha på dig och din arbetsgivare.
  • Till exempel kan du vänta med att svara på ett icke-brådskande email till en vän som du ser regelbundet när du arbetar på ett arbetsprojekt.
  • Om du är osäker på vad du ska prioritera, fråga din chef eller chef.
  • Bild med titeln vara flitig steg 8
    4. Använd tid effektivt. Göra en schema och att ha en plan för dagen hjälper dig att se hur du använder din tid. Här kan du ställa in deadlines, göra möten och schemaläggning. Kom ihåg att ge dig själv tillräckligt med tid för varje uppgift.
  • Metod 3 av 3:
    Att vara flitig i livet
    1. Bild med titeln vara flitig steg 9
    1. Fokusera din energi på ditt mål. Att hålla fast vid planen kan hjälpa dig att sätta din energi till att uppnå dina mål. Påminn dig om dina mål och varför du fokuserar på uppgiften till hands. Ibland verkar hängivenheten lätt, och andra gånger måste du driva dig för att behålla det.
    • Att göra och upprepa en mantra som "Jag kan gå ner i vikt" eller "Jag kan få köket ombyggd av Thanksgiving" kan hjälpa dig att hålla dina mål i åtanke när du är frestad att låta dem glida.
  • 2
    Utveckla din självmedvetenhet. Att vara självmedveten låter dig känna igen när du tar för mycket eller om du behöver ändra något om dina mål. Ta reda på hur saker går för dig regelbundet för att bestämma när något inte tränar och kan behöva en justering.
  • Om du till exempel märker att du har blivit överväldigad på senare tid, kan du dra nytta av att skära tillbaka på din arbetsbelastning eller ta en kort semester.
  • Var på utkik efter utbränning också. Om du börjar märka att du känner dig känslomässigt eller fysiskt uttömd, cynisk eller fristående, ineffektiv eller som om du inte fullbordar någonting, kan du uppleva utbrändhet.
  • Bild med titeln vara flitig steg 10
    3. Belöna dig själv för att stimulera motivation. Den typ av belöning beror på den milstolpe du har nått och den typ av mål du förföljer. Om du är avsikt med att gå ner i vikt, belöna du dig inte med en extra stor pizza när du förlorar ett pund. Du vill inte belöna varje liten sak, för belöningarna kommer att förlora sin mening. Snarare, fokusera på att belöna verkliga framsteg genom att ställa upp subgoaler och belöna dig själv när du har träffat dessa mål.
  • Bild med titeln vara flitig steg 11
    4. Inse värdet av hårt arbete. När du uppnår ett mål, innan du går vidare till nästa, se till att du tar dig tid att uppskatta dina prestationer. Varje steg bygger vanligtvis på föregående. Med tiden ser du hur ditt hårda arbete har betalat.
  • Bild med titeln vara flitig steg 12
    5. Hitta en ansvarspartner eller grupp. Detta borde vara en person som känner dig tillräckligt bra för att veta vad som kan komma i vägen. De kommer att vara till hjälp för att motivera dig att göra framsteg på dina mål. Ibland är allt du behöver är någon som arbetar med samma mål som du. Till exempel om du försöker gå ner i vikt, kan du prova en viktminskningsgrupp.
  • Bild med titeln vara flitig steg 13
    6. Var realistisk. Du kan behöva ompröva ibland. Du kan inse efter några veckor eller månader att driva ett mål som du behöver mer tid, ibland mycket mer tid. Var inte för hårt på dig själv när det händer. Var försiktig så att du inte förlorar hjärtat när du har nått ett hinder för ditt mål.
  • Bild med titeln vara flitig steg 14
    7. Inse när du ska ge upp. Detta är inte ett steg som ska tas lätt. Några mål som att gå ner i vikt eller få en höjning är helt nåbara för de flesta. Andra mål, å andra sidan, som att vinna en guldmedalj, bli president i Förenta staterna, eller att äga ett multinationellt företag kan vara uppnåelig av bara några personer. Det här är inte att säga att du inte ska försöka, men det som erkänner när man ska låta ett mål gå och börja något nytt kan bemyndigas när ett mål inte längre är möjligt.
  • Fråga dig själv om din körning för att driva ett visst mål negativt påverkar dina relationer med personer du älskar kan hjälpa dig att avgöra om man ska ge upp ett mål.
  • Tips

    Använd dessa tekniker med motion, studera, matlagning och rengöring.
  • Balansera din livsstil. Ägna tid till din känslomässiga och fysiska hälsa också. Ta dig tid att koppla av och ha kul.
  • Obsesse inte.Ge allt den tid som behövs.Ägna dig inte till sport och försumma dina studier.
  • Om du har något att göra, försök att göra det roligt, som ett spel. Belöna dig själv när du får saker gjort.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande