Hur man fångar någon som är otrogen online

Dagens teknik tillåter människor att ansluta och dölja sina aktiviteter lättare än någonsin tidigare. Att kolla på en partners aktiviteter innebär nästan alltid övervakning av något slag, allt från att noggrant observera sina handlingar och beteenden för att övervaka sina aktiviteter på nätet. Din partner kan komma åt Internet från en dator, surfplatta eller mobilenhet, vilket kan göra det svårare för dig att övervaka vad de gör. Det är alltid bäst att prata med din signifikanta andra än att spionera på dem, dock. Om du letar efter information om att fånga studenter som fuskar online, se s artikel, Hur man upptäcker plagiering.

Steg

Metod 1 av 6:
Observera din partners beteende
  1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 1
1. Se hur de agerar annorlunda. En fusk make kan agera annorlunda på ett antal sätt, inklusive att vara fysiskt avlägsna eller ointresserade i sex-artigt avlägset - fientlig, kritisk eller medelvärde eller frånvarande. Var uppmärksam på deras onlineaktivitet, vilket också kan indikera försök att dölja något: de stänger webbläsarfönster så snart du går in i rummet - de kräver integritet när du använder datorn - de spenderar mycket tid på nätet när du går till sängs- och de startar nya e-postkonton, bland andra aktiviteter.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 2
    2. Bekräfta att de inte gör något annat. Någon som verkar avlägset eller konstigt får inte fuska - de kan vara upptagna med arbete eller en familjeproblem. De kan också vara engagerande i andra skadliga aktiviteter, som att köpa eller sälja droger eller spel online. Det här är allvarliga problem som dramatiskt kan påverka ett förhållande och de ska behandlas av dig med hjälp av ett professionellt och ditt supportnätverk.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 3
    3. Håll en journal av din partners verksamhet. Hålla reda på sina rörelser så mycket som möjligt, inklusive internetaktivitet, resor, sena nätter på jobbet, ATM-uttag, telefonsamtal, e-postmeddelanden och så vidare. Detta hjälper dig att hålla reda på detaljer, vilket kommer att bli viktigt om din make försöker täcka upp något.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 4
    4. Förbered dig på vad du kan hitta. Ha en plan för vad du ska göra i händelse av att du upptäcker att din partner är fusk. Att ta reda på denna information kan förstöra relationer - inte bara förhållandet mellan dig och din partner, men mellan andra familjemedlemmar, barn och vänner. Det kan också ha ekonomisk inverkan på dig. Ta reda på var du står med otrohet och var du ritar linjen. Vilken nivå av fysisk engagemang räknas som fusk för dig?
  • Ha en förtroende. Välj en nära vän eller familjemedlem som kommer att bli en bra ljudbräda för dig. Om möjligt, välj någon som inte kommer att bli missuppfattad som en romantisk partner i dina egna relationer kan genomgå noggrann granskning i processen.
  • Säkra ett stödnätverk av familj eller vänner som kan hjälpa dig genom situationen. I en situation där en person är fusk, tycker familjer och vänner ofta slitna. Till vem ska de vara lojala? Tänk på vem som kommer att vara de mest stödjande människorna i ditt liv.
  • Kontakta en familj eller äktenskapsadvokat. Du kommer också troligen att behöva råd från en familje advokat om du är gift eller om du delar resurser eller ekonomi med din partner.
  • Besök en rådgivare eller terapeut. Om dina misstankar är korrekta kan du hitta dig själv som behövs för att göra livsförändrande beslut. Detta är också mycket känslomässigt traumatisk och en professionell kan hjälpa dig igenom. Få hänvisningar från betrodda vänner för att hitta en rådgivare som passar dig. Det kan ta besök med några olika rådgivare innan du hittar rätt passform.
  • Metod 2 av 6:
    Övervaka din partners onlineaktivitet
    1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 5
    1. Kontrollera deras Internethistorik. Detta hjälper dig att räkna ut vilka webbplatser de ofta besöker. Varje webbläsare har en historikfunktion. Om din partner är verkligen bekymrad över att bli ut, kan de radera webbläsarhistoriken, vilket gör det svårare att fastställa vilka webbplatser de har besökt.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 6
    2. Kolla deras email. Om du har din partners e-postadress och lösenord kan du kontrollera sina meddelanden. Alternativt kan du försöka logga in på sitt e-postkonto om deras lösenord har sparat i webbläsaren. Vara bekant med statens lagar om elektronisk integritet, eftersom staterna tolkar den här aktiviteten annorlunda.
  • Aktivera cookies på deras dator. Om din partners e-postlösenord inte sparas i sin webbläsare, kanske de inte har kakor aktiverade på sin dator. Gå in i webbläsarinställningarna för att aktivera cookies, som kan lagra information och lösenord. Datorn är då klar för din make nästa internet-session, och lösenord och annan information kommer att lagras.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 7
    3. Försök att engagera dig online med din partner med hjälp av ett alias. Om du tror att din partner besöker vissa chattrum eller andra diskussionsforum på nätet, kan du också gå in i de forum som använder ett alias. Att prata och flörta med din partner eller på annat sätt engagera sig i en online-konversation kan dra ut tips om senaste aktiviteter och locka dem i otrohet.
  • Vissa människor har skapat falska Facebook-konton för att spionera på sina partners, även om du bör fortsätta med försiktighet på detta tillvägagångssätt, eftersom det kan vara extremt skadligt för förhållandet och något förtroende du har för varandra.
  • Bild med titeln fånga någon som är otrogen online steg 8
    4. Installera ett keyloggerprogram på din partners dator. Keylogger-program används för att spåra all tangenttrycksaktivitet på en dator. De kan användas för att spåra din egen datoranvändning och också att spåra andras användning av datorn. Detta kommer också sannolikt att berätta vilka inloggnings-ID och lösenord som kan hjälpa dig att komma åt din partners e-post eller andra konton. Dessa typer av program varierar i kvalitet - vissa är tillgängliga för gratis nedladdning, till exempel gratis keylogger Pro, medan andra är betaltjänster, till exempel alla i en keylogger, den bästa keylogger eller total spion, som ligger i pris från $ 35 till $ 80 eller mer.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 9
    5. Använd övervakningsprogram på din partners dator eller mobiltelefon. Det finns många program, allt som varierar i grader av rykte, kostnad och effektivitet, som kan köpas och installeras på en dator eller mobiltelefon. Dessa program, som Webwatcher, Stealth Genie eller Spector Pro, kan spåra alla användningsaktiviteter såväl som exakta platser (i fallet med en mobiltelefon). Många program har social media övervakning, e-postinspelning, chattinspelning och andra funktioner, och de kan sträcka sig i pris, med många som börjar cirka $ 90 till $ 100.
  • Var noga med att förstå hur din stat behandlar elektronisk övervakning och integritet innan du börjar på den här typen av aktivitet.
  • Metod 3 av 6:
    Kontrollera din partners mobiltelefonaktiviteter
    1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 10
    1. Ta reda på var okända telefonnummer kommer ifrån. Om din partner har ett telefonnummer på sin telefon som du inte känner igen kan du göra ett omvänd telefonnummer. Du kan också göra en online-omvänd e-postsökning.
  • Bild med titeln Fånga någon som är otrogen online Steg 11
    2. Kolla in din partners texter. Om det finns suggestiva texter som inte är mellan dig och din partner, kan det vara att de fuskar med någon annan. Undersök historien om texter för att bestämma hur länge det har pågått. Det är dock möjligt att din partner raderar texter som kommer att eliminera texthistoriken.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 12
    3. Installera GPS-spårningsprogram på din partners telefon. Mycket ny teknik och programvara spårar den fysiska platsen för en telefon via GPS. Du kan spåra din partners resväg och exakt aktuell plats om de har sin telefon med dem. Jämföra sina rörelser med vad de säger att de gör det. Om det finns skillnader kan du ha fångat dem i en lögn.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 13
    4. Använd övervakningsteknik som aktiverar en fjärrmikrofon på telefonen. Vissa tekniker och programvara kan slå på en mikrofon på telefonen så att du kan höra och spela in ljud från telefonen. Telefonen arbetar i huvudsak som en mini-mikrofon och kommer att spela in en konversation eller andra ljud som händer i närheten av telefonen.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 14
    5. Bestäm om din partner använder mer än ett SIM-kort. Olika SIM-kort kommer att hålla annorlunda information, inklusive olika listor över kontakter, men gör det möjligt för en person att fortsätta använda samma telefon och därmed inte göra misstanke.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 15
    6. Kontrollera din partners surfhistorik. Om din partner har en smart telefon, kommer de att ha en webbläsningshistorik. Detta hjälper dig att räkna ut vilka webbplatser de ofta besöker. Varje webbläsare har en historikfunktion. Om din partner är verkligen bekymrad över att bli ut, kan de radera webbläsarhistoriken, vilket gör det svårare att fastställa vilka webbplatser de har besökt.
  • Metod 4 av 6:
    Forskning av okända personer online
    1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 16
    1. Ta reda på var okända e-postmeddelanden kommer ifrån. Om din partner har ett mail från någon du inte känner igen kan du göra en omvänd e-postsökning. Du kan också göra en online omvänd telefonsökning.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 17
    2. Sök efter namn i online-sökmotorer för att lära dig mer om dem. Om du misstänker att din make fuskar på dig med någon i synnerhet, eller du har kommit över namnet på någon, kan du ofta hitta mer information om den personen genom att söka på nätet.Detta är också användbart att försöka fastställa vilka intressen den andra personen kan ha, vad deras jobb är, vad deras familjesituation är och hur mycket pengar de kan ha.
  • Bild med titeln fånga någon som är otrogen online steg 18
    3. Betala för en online bakgrundskontroll. När en enkel Internet-sökning inte visar mycket information kan du betala för att få en mer omfattande bakgrundskontroll. Dessa kan vara mycket prisvärda, allt från $ 15 till $ 40 eller mer. Några av dessa tjänster är mer ansedda än andra, så gör lite forskning om tjänsten för att se vilken feedback det är mottaget.
  • Metod 5 av 6:
    Anlita en privat utredare
    1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online Steg 19
    1. Bestäm om du är den typ av person som ska anställa en privat utredare. Vissa personlighetstyper är bättre att lämna denna typ av arbete till en professionell. Du kanske tänker på att låta någon annan kolla på din partner om du har några av följande egenskaper: du är känslomässigt osäker - du är en naturligt avundsjuk person - du är paranoid - du har en överaktiv fantasi- eller du tenderar att överreagera i vissa situationer.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 20
    2. Hyr en professionell tjänst för att observera din make online och personligen. Se till att du anställer en licensierad privat utredare som praxiserar inom lagens gränser. Om du behöver gå till domstol med bevis som samlats av denna utredare, måste bevisen tillåtas i domstol. Detta kan vara särskilt viktigt om bevis samlas från onlineövervakningstagar kring elektronisk integritet kan omväntas, och en privat utredare kan ha mer erfarenhet av och förståelse för dessa lagar. En professionell kommer också att ge opartiska observationer, som kan hjälpa dig att göra ett utbildat beslut om dina nästa steg.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online Steg 21
    3. Vara redo att betala. Privata utredare är inte billiga och ladda timmeavgifter på $ 75 till $ 200. Var tydlig om hur mycket tid du vill att de ska spendera på ditt fall. Tänk också på hur du vill betala för den här tjänsten. Behöver du hålla det hemligt? Att hålla en sådan stor avgift hemlighet från din partner kan vara svårt om du har ett gemensamt bankkonto.
  • Bild med titeln Fånga någon som lurar online steg 22
    4. Sänka dina utgifter genom att göra en del av undersökningen själv. Samla några av informationen om din partners aktiviteter online, till exempel övervakning av Internethistorik eller kontrollera e-post. Ge utredaren grundläggande fakta och bakgrundsinformation, vilket gör det möjligt för dem att spendera mindre tid att räkna ut det här och mer tid att komma till roten till problemet.
  • Metod 6 av 6:
    Konfrontera din partner
    1. Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 23
    1. Konfrontera din make för att se om de fuskar på dig. Ett av de mest raka sätten att avgöra om någon är otrogen är att fråga dem direkt. Inte alla kommer att komma rena, men de kan fortsätta att berätta lögner. Spionera på dem online kan bidra till fientliga känslor mellan er två och kan ytterligare försvaga något förtroende som fortfarande finns.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 24
    2. Välj en bra tid att ha en konversation. Försök att välja en tid när du både kan vara tillgänglig och kunna ägna tid åt samtalet. Du kanske vill hindra din partner i lagen, men det kanske inte är den mest produktiva vägen.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 25
    3. Var inte aggressiv eller anklagande med dina frågor. Närmar sig konversationen på ett allvarligt men lugnt sätt kan leda till en mer ärlig konversation än om du är aggressiv, krävande var din partner har varit eller vem de har varit med.
  • Bild med titeln Fånga någon som fuskar online steg 26
    4. Föreslå till din partner att du ser en äktenskapsrådgivare tillsammans. Få hänvisningar från betrodda vänner eller från den amerikanska föreningen av äktenskap och familjeterapi. Inte varje äktenskapsrådgivare kommer att vara den mest lämpliga eller den bästa passformen för dig och din partner, och det kan ta besök med mer än en rådgivare för att hitta den rätta. Var tålmodig med din partner genom denna process, särskilt om de har erkänt fusk på dig. Om du är skyldig att göra förhållandet, måste du båda vara öppna för förlåtelse och kompromiss.
  • Varningar

    Åtkomst och läsning av partnerens e-postmeddelanden är potentiellt olaglig, beroende på arten av din verksamhet och lagarna i ditt tillstånd. Var noga med att förstå hur din stat behandlar elektronisk övervakning och wiretapping (lyssnar på samtal, inspelad personligen eller via telefon) innan du börjar på den här typen av aktivitet. Domstolar skiljer sig i sin tolkning om en makas "rimliga förväntningar om integritet", så vissa jurisdiktioner kan vara strängare om att skydda mot spional spionage än andra.
  • Om du spionerar på din make eller partner riskerar du att förlora sitt förtroende, särskilt om du inte upptäcker något fel.
  • Var försiktig med att ladda ner spionering eller annan övervakningsprogramvara på din dator eller på din partners dator. Många av dessa program bär virus och kan skada eller förstöra datorns hårddisk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande