Hur man är orädd som en fotbollsmål

Som en fotbollsmål, är du ditt lags sista försvar. Ju mer orädd och aggressiv du är desto bättre är dina chanser att stoppa det andra laget från scoring. Den goda nyheten är att någon målvakt kan bli mer orädd med övning, och vi har sammanställt några tips som hjälper dig att komma igång. Använd stegen nedan för att ta din målvakt till nästa nivå den här säsongen!

Steg

Del 1 av 2:
Öva dina fotbollsförmåga
  1. Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 1
1. Stärka dina grundläggande fotbollsförmåga. Att bli en orädd målvakt börjar med att träna och perfekta grundläggande fotbollsspel, så att du är bekvämare på fältet. Som målvakten är du den sista försvarslinjen för ditt lag. Under din träning fokus på dina reflexer, reaktionstid, liksom din övergripande smidighet.
  • För reflexutbildning, har dina lagkamrater linje upp framför målet med sin egen boll. Har var och en av dem sparka bollen från olika avstånd och med olika hastigheter så att du har en mängd olika situationer att hantera. Detta kommer att få dig vana vid hög intensitetsspel, samt arbete på de reflexer som behövs för att vara en orädd mål.
  • Att öva din reaktionstid, få din tränare upp två rader bollar framför målet, en rad närmare målet än den andra. Din tränare kommer att sparka bollarna i målet (närmare kommer att komma från marken lite medan de längre kommer att vara lägre, vilket skapar ett oregelbundet mönster). Ditt jobb är att hålla alla bollarna från att komma in i målet.
  • Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 2
    2. Fokusera på handkoordinering. Som med de flesta sporter, håller ögonen på bollen nyckel. Vid träning, använd en mindre boll än din standardfotboll. Detta hjälper dig att fokusera bättre och göra det lättare för dig att fånga, blockera och manövrera den större fotbollen när du är i spelet.
  • Bild med titeln Var orädd som en fotbollsmålsteg 3
    3. Öva ditt fotarbete. Att ha snabba fötter är mycket viktigt för målvakten. Du måste kunna flytta fram och tillbaka, hoppa och flytta ut ur vägen väldigt snabbt. Se till att du behärskar de två vanligaste formerna av fotverk som används av målmodern, sida till sida och crossover.
  • Sida till sida. Tåg för denna typ av fotarbete genom att hålla bollen mellan fötterna och snabbt sparka den fram och tillbaka mellan dina fötter. En gång bekväm med den rörelsen börjar träna att bollen flyttas från sida till sida mellan fötterna medan du flyttar hela kroppen framåt och bakåt.
  • Crossover. Det handlar snabbt om att korsa en fot framför den andra för att få bollen. Att öva detta, studsa bollen från toppen av dina klämmer om knähöjd fram och tillbaka, och sedan till midjans höjd. Korsa ditt högra ben över bollen när det är fallande från midjans höjd och försök att fånga bollen igen med din andra fot.
  • Att mastera dessa fotbollsövningar under din träning hjälper dig att få förtroende för dina fotbollsspelande förmågor och förtroende leder till oräddhet!
  • Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 4
    4. Titta på spelarnas ståndpunkter. Titta på din motståndares huvud specifikt är nyckeln till att hjälpa dig att förutsäga var bollen kan vara på väg. Om spelaren tittar ner är det en 99% chans att bollen inte kommer att lämna marken. Om spelaren ser rakt fram, kan bollen komma ur marken lite, men kommer att komma på dig rakt och hårt. Om spelaren lutar sig tillbaka när de sparkar bollen, kommer bollen att lämna marken.
  • Var uppmärksam på positionen för din motståndares kropp och fötter om du närmar dig dem. De flesta är rättfotiga, och kommer sannolikt att sparka det till din högra sida. Försök att svänga din högra fot runt, med insidan av din fot mot bollen för att blockera den. Detta hjälper dig att förutse vad din motståndare sannolikt kommer att göra, med mindre rädsla för okända resultat.
  • Ingen gillar att bli slagen av en oväntad boll, med en bra uppfattning om var bollen kommer att komma till dig hjälper dig att stärka det och vara mindre rädda för att bli slagen av det.
  • Del 2 av 2:
    Att vara i kontroll över bollen
    1. Bild med titeln Var orädd som en fotbollsmålsteg 5
    1. Ha en stark och motståndskraftig tankegång om din position. Att vara målvakt är ett tufft jobb, står trivsamt med ditt huvud och axlar tillbaka. Håll dig lugn hela tiden och kom ihåg att det är okej att träffa bollen, så gå till varje skott! Det är lätt att bli avskräckt av saknade skott, så svett inte det. Tänk på hur viktigt ditt jobb är, och att allt du kan göra är att ge det din bästa ansträngning
    • Förstå att målvakten är en mycket hård position. Acceptera det faktum att du kommer att bli slagen, sparkade, och kanske till och med trampade, men det är allt en del av spelet. Mentalt förbereder sig för sannolikheten för fysisk skada hjälper dig att känna dig beredd på någonting som spelet kan kasta på dig, så du slösar inte tid på att tänka på möjligheten att bli skadad och kan fokusera på spelet.
  • Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 6
    2. Tillvägagångssätt motståndare aggressivt. Bli inte rädd och står där och väntar på din motståndare att göra ett skott. Om möjligt, attackera och ta kontroll över bollen, det kan hjälpa till att skryta dem istället! Du kan skrämma motståndaren genom att göra din kropp som ser större genom att flytta upp till motståndaren. Eller du kan göra ett roar medan motståndaren kommer till dig. Motståndaren kommer att ha en mindre chans att göra ett skott. Men får inte avskräcka om du gör det. Du kommer att visa din svaghet och din brist på förtroende kommer att påverka ditt spel-spel ännu värre, så håll ditt sinne rakt
  • Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 7
    3. Använd hela din kropp. Att vara målvakten innebär att du har fördelen av att använda dina händer och armar. Var inte rädd för att ge det hela. Dyka, lung och hoppa för att blockera bollen om du måste.
  • Om din motståndare framgångsrikt får bollen runt dig, kör och glider diagonalt mot sin högra sida. Om de försöker sparka det till höger, kommer dina fötter att blockera den. Om de sparkar det till vänster, sträck dina händer ut för att fånga det. Försök att hålla benen närmare din motståndare än ditt ansikte för att undvika skada. Att vara orädd betyder inte att du målmedvetet äventyrar din egen säkerhet för spelets skull.
  • Bild med titeln var orädd som en fotbollsmålsteg 8
    4. Sparka bollen bort från din motståndare. Försök aldrig att sparka bollen förbi en närmar sig motståndare, det lämnar ditt mål mer sårbart. Sparka alltid det bort från dem om möjligt.
  • Se till att du har en lagkamrat som kan ta emot bollen innan du sparkar eller slänger tillbaka den igen.
  • Bild med titeln vara orädd som en fotbollsmålsteg 9
    5. Bli en mästare på straffskott. Straffsbilder kan vara en av de mest skrämmande aspekterna av målvakt, mastering dem kommer att göra dig mindre rädsla för dem.
  • Vänta aldrig på straffskottet på dina klackar - stanna i mitten av målet på tårna hela tiden så att du kan reagera snabbare. Kom ihåg att spelaren kommer att ha en chans att springa upp till bollen så det är en bra chans att bollen inte kommer att stanna på marken.
  • Bild med titeln vara orädd som ett fotbollsmålsteg 10
    6. Dyka för straffskott. När du dyker för att blockera bollen, försök att hålla armarna utsträckta så långt du kan och förbli redo att ta emot bollen.
  • Stäng aldrig dina ögon när du lungar eller dyker för bollen.
  • Om du inte kan fånga bollen, ta det. Vara aggressiv och snabbt skopa upp innan det motstående laget närmar sig och försöker ett annat skott på målet.
  • Om du inte kan ta bollen heller, kan du avböja bollen genom att få en näve och stansa bollen ur målet, eller du kan använda dina palmer för att palm ut det. Men det tror du inte att du har räckhåll för att palm bollen, använd dina fingertoppar.
  • Även om fingertopparna har små avböjningar och om dina fingrar inte är låsta kan du sylta fingrarna, så använd handklockor för att stärka dina händer och fingrar. Det kommer att göra dina avböjningar mer effektiva under speltid.
  • 7. Gör din dykning säkrare. Det är viktigt att vara försiktig medan din dykning. Dykning tar tid att bli van vid det men det är inte nödvändigt att frukta.
  • Land aldrig på knäna. Dina knän kommer att börja värk och öm och det kommer att påverka dig under speltid
  • När du kommer ner från ett dyk, rulla till din sida för att bryta ditt dyk på höga dyk och låga dyk
  • Att dyka längre, lyft från benet din dykning av och starta dig av marken.
  • Tips

    Om du dyker för bollen, och det är på marken, ta det och håll det med "W" formation framför ditt ansikte. Detta bör skydda din kropp.
  • När du dyker om du har kuddar, se till att du landar på dem
  • Studs kan göra det lättare att dyka eftersom de gräver i marken vilket ger dig mer grepp, det hjälper dig att trycka på marken.
  • Om du verkligen tvivlar på att varje mål du sparar är precis som att göra ett mål för ditt lag.
  • När du får bollen, se till att du har full kontroll över det Låt inte bollen komma ut ur dina händer.
  • Om du sjunger en sång i huvudet i hela spelet hjälper det dig att gå på första instinkt och inte oroa dig så mycket om att bli skadad eller göra något fel.
  • Fokusera alltid på bollen och vara cool.
  • Se alltid till att du är beredd att hoppa eller dyka för bollen och om bollen är i din låda kör och dyk för bollen om det behövs.
  • Varningar

    Låt inte din ilska komma till dig, det kan orsaka mycket problem, men det kan också bemyndiga dig. Gör inte alltför våldsamt, du får ett kort.
  • Målvakt är en mycket smärtsam position att spela. Du måste ha mycket uthållighet och du kommer att bli skadad lite. Om du flyttar upp till högre spelnivåer kommer du att bli sparkad, slå, steg på och klippa öppen med klyftor. Det kan tyckas som målvakt är inte kul, men adrenalinen hjälper till att spara en boll medan du blöder en mycket givande och bemyndigande erfarenhet.
  • Känna till dina gränser. Om du har haft ditt huvud går upprepade gånger under ett spel (som kan hända) behöver du förmodligen komma från fältet.
  • Offullera inte meningslöst dig själv, det är helt värdelöst för ditt lag om du är skadad meningslöst, men om du blir skadad sparar ett mål, mer makt till dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande