Hur man tar upp ett gap i anställning

Oavsett vilken bransch du jobbar med, skapar ett CV som blir märkt är ofta en viktig del av jobbjaktprocessen. Ett av de problem som plågar många arbetssökande är hur man tar upp ett gap i anställning. Huruvida utrymmet mellan roller är en månad eller flera år, vet hur man förklarar din arbetslöshet på papper och under intervjun kan vara nödvändig för att maximera dina chanser för att få det nästa jobb.

Steg

Metod 1 av 4:
Adressera luckor medan de är arbetslösa
  1. Bilden med titeln Få ett steg 25
1. Ta en klass relaterad till din karriär. Detta kan vara ett bra sätt att visa att du var engagerad i att utveckla dig professionellt. Även om du har en examen, var inte rädd för att ta en klass i ett ämne som du tidigare studerat, som en uppfriskningskurs. Högskolor ger också ofta ett brett utbud av resurser till studenter som kan vara värdefulla verktyg för att hitta anställning.
  • Ta ett seminarium. Ett akademiskt seminarium är en intensiv studie om ett visst område. I drift, "seminarium" refererar ofta till en kommersiell träningshändelse. Båda kan vara användbara för att ta itu med ett anställningsgap.
  • Till exempel kan en lärare ta en klass på pedagogik.
  • Till exempel kan en mjukvaruingenjör ta en klass på ett nytt programmeringsspråk.
  • Bild med titeln vara en banker Steg 8
    2. Konsultera eller ta kontraktsuppdrag. Många väljer att göra arbete som entreprenör, eller att arbeta som konsult på projekt, mellan långsiktiga jobb. Detta kan vara ett utmärkt sätt att utveckla färdigheter som är relaterade till din karriär, liksom ge någon inkomst. Överväga rådgivning eller upphandling.
  • Bild med titeln Starta en matbank Steg 6
    3. Volontär i ditt samhälle eller för en stor organisation. Detta kan vara ett sätt att visa att även om du var arbetslös, arbetade du fortfarande i en mening. Vissa människor är lyckliga för att kunna frivilligt funtra, och det är inte troligt att räkna med dem. I stället kommer volontärarbete, speciellt om det kan anslutas till din karriär, sannolikt att se bra ut på ditt CV.
  • Bilden med titeln Få en Ph.D. I fysik steg 23
    4. Delta i professionella konferenser. Många organisationer håller professionella konferenser runt om i landet varje år. Dessa professionella konferenser är ofta bra sätt att utveckla professionellt. De kan också vara ett underbart sätt att nätverk med människor i ditt fält.
  • Metod 2 av 4:
    Adressering av arbetslöshet vid tillämpning
    1. Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 8
    1. Utvärdera omständigheterna. Tänk på hur länge du var arbetslös. Kommer det att bli adresserad i ditt brev? Dessa dagar är det inte ovanligt för sysselsättningssökningar att ta sex månader. Flera års arbetslöshet kommer att öka frågor. Många arbetsgivare kan frukta det här gapet är fängelsetid eller ett jobb som du inte kan lista på ditt CV på grund av grov oaktsamhet.
  • Bild med titeln Starta ett hem daghem Steg 7
    2. Bestäm om du behöver ta itu med det i ditt brev eller CV. Mindre luckor måste inte behandlas i detta skede. Om du har haft längre luckor mellan anställning, kanske du vill ta itu med dem i ditt brev eller lista tiden på ditt CV eller CV. Om du känner att du måste, se till att du gör det i korthet.
  • Bild med titeln Gör ett CV steg 4
    3. Ändra stilen på ditt CV. När det finns stora luckor av arbetslöshet, eller till och med mer än ett gap i anställning, kanske du vill välja ett annat CV-format. En funktionell CV-listor Arbetslivserfarenhet i skicklighet / positionsrelaterade kategorier, i motsats till kronologiskt. På så sätt markerar du arten av din arbetslivserfarenhet.
  • Skapa kategorier som "kundservice erfarenhet" och "ledarskapsupplevelse". Detta kommer att undvika att lyfta fram eventuella luckor.
  • Utelämna månader. Speciellt när du har jobbat i ett antal år kan det här ge dig lite av Wiggle Room runt början och slutet av anställning.
  • Listpositioner som hölls för den längsta tiden först. Detta kommer att visa upp ditt engagemang, och din förmåga att ansvarsfullt hålla ett jobb under långa perioder.
  • Metod 3 av 4:
    Intervjuer med sysselsättningsluckor i åtanke
    1. Bild med titeln Bli en sport advokat Steg 12
    1. Säg sanningen. Du kan få frågor om dina luckor i anställning. Det är bäst att berätta sanningen i dessa fall. När du gör det, se till att spela upp de positiva aspekterna, om du kan.Använd inte detta som ett tillfälle att säga negativa saker om din tidigare arbetsgivare. Du vill inte komma över som en klagare, eller som en person med en negativ eller giftig attityd.
    • Om din arbetsgivare frågar dig om tid i fängelse eller kriminella avgifter, måste du i många fall berätta sanningen enligt lag. Bakgrundskontroller kan eller inte användas, och dessa kommer sannolikt att avslöja fängelsetid. Genom att vara ärlig och kommande, etablerar du din integritet, du anger: "Du kan lita på mig".
    • Vara vag. Prata om arbetet i allmänhet. Hänvisa till den specifika uppgiften du gjorde, men till den allmänna industrin. Du kanske säger att du "hade en stint i underhållningsindustrin"
    • Utelämna. I det här fallet kanske du bara säger att du var arbetslös. Någon tidigare anställning kan återspegla dåligt på dig, och i sådana fall kan det vara nödvändigt att säga att du inte arbetade alls. Detta kan vara bättre än att förstöra dina chanser till ett uppfyllande jobb.
  • Bildbeteckningen blir en sport advokat Steg 7
    2. Uttrycka att det inte kommer att störa ditt arbete. Det sista du vill ha är för din arbetsgivare att tro att du kommer att vara sjuk igen, eller måste gå på semester, snart. Även om du kanske planerar en semester, vill du inte att det ska skada dina chanser på anställning. Se till att de känner att det inte kommer att vara ett pågående problem. Om du var på en utökad semester, prata om hur du är ivrig att känna produktiv och karriärdriven igen.
  • 3. Fokusera på färdigheter du förvärvade. Många har utsikt över det faktum att inte allt arbete måste betalas. Det finns många fall där luckor i anställning är anslutna till tider när en individ utvecklar nya färdigheter eller fortsätter att förbättra professionellt. Volontärarbete, ökning av barn och sabbats kan alla representera tiden tillägnad förbättring. Markera dessa aspekter när du diskuterar sysselsättningsgap under en intervju.
  • Metod 4 av 4:
    Adressera luckor efter att du har anställts
    1. Bild med titeln Stoppa avskärmningsförfaranden Steg 14
    1. Berätta för folk på behov - att veta, men var ärlig. Du kanske eller kanske inte känner att du måste prata om din tidigare arbetslivserfarenhet. Om du var ute av arbetskraften under lång tid kan det komma upp. I dessa situationer, säg bara så mycket som du känner dig bekväm med att säga. Se till att du ramar det i ett positivt ljus.
    • Om du känner att du behöver prata om det, gör en vän som du litar på.
    • Var ärlig, men reserverad när du frågas om din anställningsgap om du känner att det är ett känsligt ämne.
  • Bild med titeln Bli en professionell musikproducent Steg 5
    2. Hålla sig konsekvent. Om du har inramat din arbetslöshet på ett visst sätt, se till att du håller fast vid din berättelse. Efter en tid kan det vara möjligt att öppna eller ge mer information till medarbetare när du har blivit vänner, men tills dess, se till att din historia inte ändrar hela tiden.
  • Bild med titeln Få välfärd Steg 1
    3. Glöm det. Du har ett nytt jobb nu, och även om du kan känna lite stress, skuld eller brist relaterad till ditt gap i anställning, kom ihåg att du har ett jobb nu. Du kan släppa den tidigare kampen för anställning. Att släppa det förflutna kan hjälpa dig att hantera känslor du har relaterat till den här perioden.
  • Kom ihåg att din nuvarande prestation betyder mer än tidigare arbetslöshet.
  • Behandla dig om något trevligt. Detta kan hjälpa till att påminna dig om att du är anställd, och att du förtjänar att släppa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När du har skräddat ut ditt CV för att täcka sysselsättningsgapet så effektivt som möjligt, frivillig inte information eller ta upp ämnet själv. Vänta på de potentiella arbetsgivarna eller rekryterare att fråga om bortfall och först då ska du vara redo med information.

    Varningar

    Vissa arbetsgivare kommer att insistera på ett helt konto av varje månad i ditt liv från den dag du lämnar utbildning. Detta är att identifiera några perioder som spenderas i fängelse. Det är bättre att vara i förskott i dig är alls oroad över att en frihetsberövande kan påverka dina chanser att anställa.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande