Hur man blir ett hotell receptionist

Hotell receptionistens roll är avgörande, eftersom de i huvudsak är organisationens ansikte, som är kundläge och ansvarig för bokning av bokningar. Att få Office Administration Erfarenhet och upprätthålla en professionell attityd kan hjälpa dig att landa ett jobb som ett hotell receptionist. Ta med gästfrihetskurser och lära sig ett nytt språk för att imponera på framtida arbetsgivare och visa potentiella chefer som du kommer att ge utmärkt kundservice genom att upprätthålla ett nätverk av kontakter som kan referera till dina färdigheter.

Steg

Del 1 av 3:
Lära sig om rollen
  1. Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 1
1. Förstå arbetsbeskrivningen. Medan arbetsuppgifterna varierar från hotell till hotell, finns det vissa ansvarsområden som alla hotell receptionister är skyldiga att hantera. Dessa inkluderar hanteringsbokningar och avbokningar, bearbetning av betalningar, svarar på gästernas frågor, tar meddelanden och svarar på telefonen.
  • Denna roll kräver att du kan hålla dig lugn under stressiga situationer. Öva både ditt tålamod och dina förhandlingsförmåga.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 2
    2. Förbered dig på att arbeta en mängd olika skift. Att arbeta som hotell receptionist kommer att kräva dig på arbetsdagar, nätter, helger, och ibland över natten. Var beredd att hålla ett flexibelt schema.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 3
    3. Få en välbalanserad utbildning. Ett minimum av ett gymnasiet kommer att krävas, och vissa högskolekurser eller examen i gästfrihet kommer också att hjälpa dig att bli ett hotell receptionist. Att lära sig ett andra språk, särskilt en som används av turister på den plats du vill arbeta med, kan vara fördelaktigt.
  • Ta engelska och kommunikationsklasser som ger dig möjlighet att kommunicera effektivt både muntligt och skriftligt.
  • Ta matematik och finansieringsklasser så att du är beredd att hantera betalningar och pengar.
  • Leta efter möjligheter att ta gästfrihetskurser. Många gemenskapskollegier och online skolor erbjuder klasser i resor, turism och hotellledning.
  • Del 2 av 3:
    Få erfarenhet
    1. Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 4
    1. Hämta erfarenhet i kontor och receptionsfunktioner. Arbeta som receptionist eller en kontorsassistent i en professionell miljö. Detta hjälper dig att lära dig färdigheter som krävs av ett hotell receptionist.
    • Få erfarenhet Hantera en reception kan göra dig till en värdefull kandidat för uthyrning. Förblir på goda villkor med tidigare arbetsgivare så att de kan ge dig en rekommendation.
    • Besvara telefoner, hälsningskunder, organisera papper och datorfiler och få erfarenhet av att hantera flera administrativa funktioner.
    • Upprätthålla ett nätverk av kontakter. Håll kontakten med högre upp och avsluta din anställning på goda villkor med din arbetsgivare så att de kan ge dig en personlig referens när du i slutändan är tillämplig på en receptionistroll.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 5
    2. Skärpa dina kundservice färdigheter. Arbeta som en clerk i en detaljhandel, eller ett callcenter ger dig den kundtjänstupplevelse som du behöver bli ett hotell receptionist.
  • Ge svar på frågor, lösa klagomål och upprätthålla en glad, positiv och professionell attityd när man arbetar med kunder.
  • Bildbeteckningen blir ett hotell receptionist steg 6
    3. Lär dig olika typer av datorprogram. Håll dig uppdaterad med teknik, eftersom du kan behöva lära dig nya datorprogram snabbt. Många hotell kommer att använda specifika databaser och online bokningssystem. Master en mängd olika program så att du kan förberedas för något mjukvarucenario.
  • Lär dig hur du använder Microsoft Office-sviten, inklusive Word, Excel, Access och Outlook. Bli bekant med att skapa ett kalkylblad av data, eftersom datainmatning kommer att vara en viktig del av ditt jobb.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 7
    4. Sätt ihop ett CV som speglar din utbildning och erfarenhet. Se till att du har en objektiv sektion, som lyfter fram ditt mål att bli ett hotell receptionist. Betona dina styrkor och alla relevanta färdigheter. Använd ett prov CV för att formatera dokumentet korrekt.
  • Var noga med att korrekturläsa ditt dokument för stavfel och var noga med att använda professionellt språk hela.
  • Del 3 av 3:
    Hitta ett jobb
    1. Bildbeteckningen blir ett hotell receptionist steg 8
    1. Leta efter jobbmöjligheter. Kontrollera webbplatser på nätet, som CareerBuilder, Monster och. Du kan utföra en sökning med specifika sökord som "hotellreceptionist" och välja den stad eller stat du vill arbeta i.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 9
    2. Samtal Hotell i ditt område. Ring receptionen och fråga om de anställer en receptionist. Du kan istället vilja besöka personen så att anställda kommer att kunna ansluta ditt ansikte med ditt namn.
  • Släpp av ditt CV på lokala hotell där du vill arbeta. Be om att prata med chefen och presentera dig själv. Detta ger dig chansen att visa din professionella och positiva attityd.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 10
    3. Ansök om jobbet. När du har hittat ett jobb, skicka ett CV och ett brev till anställningschefen. Ditt brev bör uttrycka varför du är intresserad av receptionistrollen, och vilka tillgångar du har som du skulle ta med rollen. Om du har tidigare erfarenhet av att arbeta som administrativ assistent eller receptionist, var noga med att nämna det i brevet.
  • Håll ditt brevbrev begränsat till en typad sida, eftersom arbetsgivaren måste läsa igenom många applikationer. Använd positivt och energiskt språk för att förmedla din personlighet hela tiden.
  • Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 11
    4. Intervju för rollen. Använd professionella kläder och notera vad deras nuvarande receptionist bär för att upprätthålla ett konsekvent utseende. Hotell värdesätter sin branding, så om hotellet använder specifika färger i logotypen och varumärket, bära de färgerna i intervjun. Var beredd att svara på frågor om dina tidigare erfarenheter och dina framtida mål med företaget.
  • Efter intervjun, skicka ett mail tack i intervjuaren för att ta dig tid att träffa dig. Förhoppningsvis kommer du att höra tillbaka inom en vecka eller två med nyheter som du har jobbet.
  • Tips

    Lära sig ett främmande språk. Att kunna kommunicera med internationella gäster hjälper dig att få jobb som hotell receptionist.
  • Prata med hotell receptionister om sina jobb. En professionell kommer att kunna berätta om sitt dagliga arbete, och kan ge dig några råd om hur man blir ett hotell receptionist, och vilka färdigheter och styrkor du behöver utveckla.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande