Hur man bryter ett ägg

Att kunna spricka ett ägg är en praktisk köksförmåga. Cracking ett ägg är nödvändigt för att göra allt från ett grundläggande äggröra till mer komplexa rätter. Med hjälp av en fast yta kan du enkelt knäcka ett ägg och överföra innehållet Shell-free in i en skål.

Steg

Metod 1 av 3:
Spricka ett enda ägg
  1. Bild med titeln bryta ett ägg steg 1
1. Håll ägget i din dominerande hand. Det är bäst att använda din dominanshand när du spricker ett ägg. Ta tag i ägget ordentligt i handen så den långa sidan är vänd nedåt. Det finns inget exakt sätt att hålla ägget. Håll det bara på vilket sätt som är bekvämt för dig.
  • 2. Tryck på ägget på en fast yta. Tryck inte på ägget på sidan av en skål eller maträtt som skalet kan splittras och komma in i skålen. Istället ge den långa sidan några fasta kranar på en hård, platt yta. Din köksbänk ska fungera bra.
  • Bild med titeln bryta ett ägg steg 3
    3. Hitta äggets indragning. Vänd ägget för att titta på den sprick du gjorde. Det borde finnas en sidled spricka som går ner på ägget och en liten indragning nära crackens centrum.
  • 4. Dra skalet från varandra. Tryck på tummen mot indragningen på ägget. Säkra resten av ägget med dina återstående fingrar. Håll ägget över en skål, dra försiktigt ägget för att frigöra skalet i skålen.
  • Metod 2 av 3:
    Spricker två ägg på en gång
    1. Bild med titeln bryta ett ägg steg 5
    1. Ta två ägg i båda handen. Om du känner dig bekväm med din icke dominerande hand, kan du spricka två ägg på en gång. Säkra ett ägg i båda handen. Hålla ägget på vilket sätt som är bekvämt för dig, men se till att din pinky och ringfinger berör äggets botten.
    • Du kan behöva hålla ditt ägg något annorlunda i båda handen, vilket inte bör påverka processen att spricka ägget.
  • 2. Spricka ägg i dina händer. Tryck på antingen ägg mot en fast yta, som köksdisken. Några fasta kranar bör göra äggskalarna att spricka något. Spricka ägget samtidigt.
  • 3. Pry ägget öppnade. Håll ägget över en skål. Håll ditt index och pinky finger på äggets botten för att hålla det stadigt. Använd sedan dina återstående fingrar för att dra ägget ifrån varandra och släppa sitt innehåll i din skål.
  • Tekniken kommer att ta övning, eftersom det är knepigt att knäcka ett ägg med en enda hand. Du kan bryta några ägg i processen.
  • Metod 3 av 3:
    Felsökning av problem
    1. Använd din dominerande hand för det mesta. Om du inte vill spricka två ägg på en gång, använd alltid din dominerande hand. Det blir mycket lättare att manövrera ägget med din dominerande hand.
  • 2. Ta bort några bitar av skal. Även med den bästa tekniken kan skal fall falla i äggvitorna och äggula. För att åtgärda problemet, blöta fingrarna. Placera fingrarna i äggvitorna och yokes. Vattnet kommer naturligtvis att locka bitarna av skal.
    Expertips

    "Du kan även använda hälften av ett äggskal för att skopa ut äggskalsbitar som har gått vilse."

    Vanna tran

    Vanna tran

    Erfaren Cookvanna Tran är en hemkock som började laga mat med sin mamma i en mycket ung ålder. Hon har tillgodose händelser och värd popup-middagar i San Francisco Bay-området i över 5 år.
    Vanna tran
    Vanna tran
    Upplevt kock
  • 3. Undvik att bryta ägg på kanterna av skålar. Bryt aldrig ett ägg på kanten av en skål eller maträtt. Även om detta är den konventionella metoden är det inte effektivt eftersom det i allmänhet medför att ägget krossas.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande