Hur man spricker din käke

Hantera käftsmärta kan vara grov.Många gånger, käftsmärta eller Käftklickning orsakas av TMJ eller temporomandibulär gemensam syndrom.Vissa människor finner lättnad från käftsmärta genom att knäcka sin käke, medan andra hittar stretching och masserar det för att ge mer lättnad.Dessutom kan du ändra dina dagliga beteenden och vara medveten om saker du gör som kan förvärra ditt tillstånd kan hjälpa dig att hantera käftbehovet.Käftsmärta kan vanligtvis hanteras utan professionell behandling.Men om du upplever konsekvent, har svår smärta eller din käke låst i ett läge, kan du behöva läkarvård.

Steg

Metod 1 av 3:
Läpande smärta genom att spricka din käke
  1. Bild med titeln spricka ditt käke steg 1
1. Koppla av din käke.Vissa människor finner att försök att knäcka sin käke hjälper till att lindra smärta från TMJ eller andra käftproblem.Att göra det, slappna av din käke och låt det falla så att din mun är öppen något.
  • Bild med titeln Crack Ditt käke Steg 2
    2. Placera dina palmer platt mot sidan av din käke.Placera dina palmer platt mot varje sida av ditt ansikte.Din tumme och pekfinger ska göra en "du" form runt ditt öra när du gör det här.
  • Bild med titeln Crack Ditt käke Steg 3
    3. Tryck mot din käke, växla mellan sidorna.Tryck på din Palm mot din käke, flytta den till ena sidan och sedan den andra.Målet är att vinkla din käke fram och tillbaka tills du kan få det att spricka eller pop tillbaka på plats.
  • Bild med titeln Crack ditt käke Steg 4
    4. Flytta din käke i olika riktningar.Förutom att flytta din käke sida till sida kan du också försöka flytta den framåt, bakåt, upp och ner.Alla är annorlunda så att du kanske måste experimentera med vad som fungerar för att du ska kunna knäcka din käke.
  • Metod 2 av 3:
    Sträcker din käke
    1. Bild med titeln Crack Ditt käke Steg 5
    1. Titta på din käke anpassning i en spegel.Sträckning av din käke kan också hjälpa till att lindra smärta.Börja med din käke i en avslappnad och centrerad position, men låt inte dina tänder röra.Använd spegeln för att se om din käke är centrerad.
    • Du kan ha spänning i din käke utan att inse det.Om så är fallet kan din käke flyttas till ena sidan eller den andra.
    • När munnen är stängd och i ett neutralt läge, ska läpparna stängas, men tänderna ska inte vara i kontakt.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 6
    2. Öppna munnen så bred som du bekvämt kan.När du öppnar din mun, föreställ dig att din käke släpper till marken och att den drar din mun öppen.Du borde känna att dina käftmuskler sträcker sig, men borde inte vara i någon smärta.
  • Var försiktig så att du inte översträckt, lederna i nacken och käken är små och kan lätt irriteras.Det finns inget behov av att öppna din mun förbi obehagets punkt.
  • Håll den här positionen i fem sekunder. Medan du gör det, se uppåt mot taket.Om det finns spänning i dina kinder, börjar du känna musklerna slappna av när du sträcker och håller den här positionen.
  • Bild med titeln Crack ditt käke Steg 7
    3. Stäng din mun långsamt.När du börjar stänga din mun, ta med dig blicken till centrum.Var noga med att din käke återvänder till ett centrerat och neutralt läge. Använd spegeln för att kontrollera justeringen av din käke.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 8
    4. Sträck din käke till vänster.Skjut din käke så långt till vänster som du bekvämt kan samtidigt vara försiktig så att du inte kan låta dina tänder komma i kontakt eller slipa.När du sträcker din käke till vänster, se till höger.Du kan känna spänning i ditt tempel när du gör det här.
  • Håll dessa positioner i fem sekunder.Kom ihåg att hålla ögonen till höger när du håller den här sträckan.Du kan känna spänning i den motsatta hörnen av din käke.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 9
    5. Återgå till ett centrerat och neutralt läge.Efter att musklerna kan slappna av, stäng långsamt i munnen och ta med dina läppar.Ta med dig blicken till centrum.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 10
    6. Sträck din käke till höger.Upprepa sträckan, men den här gången, mot motsatt sida.Kom ihåg att se motsatt sätt att sträcka och var försiktig med att dina tänder inte slänger.
  • Håll i fem sekunder.Låt musklerna slappna av innan du återvänder din käke till en neutral position.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 11
    7. Upprepa hela processen.När du känner din käke börjar strama upp, utför den här sträckningsrutinen tre till fem gånger.
  • Metod 3 av 3:
    Ändra ditt beteende och söker behandling
    1. Bild med titeln Crack ditt käke steg 12
    1. Bära en bit splint på natten.Smärta i käften orsakas ofta av att slipa dina tänder, även kända som bruxism eller sätta spänning på musklerna runt käften medan du sover.En bit splint, som du kan få från din tandläkare, är en avtagbar skyddsanordning som täcker tänderna och tandköttet medan du sover.Att ha på sig en bit splint på natten kan hjälpa till att minska denna spänning och lindra därför smärtan i din käke.
    • Symtom på bruxism kan innefatta platta, platta, lösa eller flisade tänder, slitna tandemalj, ökad tandkänslighet, huvudvärk med ursprung i templen, smärta som känns som en öronvärk och indragningar på tungan.
  • Bild med titeln Crack ditt käke steg 13
    2. Kontrollera din käke för täthet hela dagen.Det blir inte lätt, men träna din hjärna för att sluta göra beteenden som förvärrar dina käftproblem kan hjälpa till att lindra smärtan du känner.Till exempel, uppmärksamma när du knyter din käke.Du kan hjälpa till att träna din hjärna för att känna igen när du knyter din käke genom att kontrollera det för täthet när du utför vissa aktiviteter.
  • Till exempel, kolla din käke för täthet varje gång du går genom en dörröppning, stäng ett webbläsarfönster eller gå på toaletten.Välj åtgärder du vet att du utför flera gånger dagligen.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 14
    3. Undvik att öppna din mun för bred.Att öppna din mun för bred kan också få din käke att dyka upp ur plats.För att förhindra att detta händer, håll din mun stängd så mycket som möjligt när du gör saker som gäspning, prata eller äta.
  • Bild med titeln Crack ditt käke steg 15
    4. Undvik mat och godis som kräver överdriven tuggning.Du bör också göra ett försök att hålla sig borta från mat som kräver överdriven masticering.Att behöva tugga mer än normalt kan orsaka smärta i din käke. I allmänhet vill du hålla dig borta från saker som gummi, solrosfrön, tjuv godis och ischips.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 16
    5. Implementera en masseringsrutin. Sträckning och massera din käke kan hjälpa till att lindra smärta och slappna av musklerna.Börja med att massera din käke en gång om dagen före sängen.Om du upplever mer smärta än vanligt, lägg till en andra session på morgonen tills smärtan har minskat och återvänder till att massera det bara en gång om dagen.
  • För att massera din käke, placera fingertopparna på din nedre käke och flytta dem, tryck på huden medan du gör det här.När dina fingrar når din hårbotten, ta bort dem och starta rörelsen igen från din underkäke.Gör det i ca 2 minuter.
  • Bild med titeln Crack Ditt käke Steg 17
    6. Gå till doktorn eller tandläkaren för svår, konsekvent smärta.Mest käftsmärta kommer att gå iväg på egen hand eller genom självmassage och sträcka.Om du har konsekvent, svår smärta, bör du dock söka professionell hjälp.Du bör också besöka en professionell om du har problem med att svälja din mat eller om det gör ont för att öppna och stänga din käke.Din tandläkare eller läkare kan både diagnostisera TMJ och vägleda dig om vilken behandling som är bäst för din situation.
  • Bild med titeln spricka ditt käke steg 18
    7. Gå till ett sjukhus eller akutrum om käften är låst på plats.Om din käke är låst i antingen ett öppet eller stängt läge, ska du gå till sjukhuset eller akutrummet för att få hjälp. För att behandla en låst käke, kommer läkaren att lugna dig till en bekväm nivå och sedan manipulera käften tills den återgår till rätt läge.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande