Hur man justerar till skolan som överföringsstudent

Att delta i skolan kan vara en utmaning för många studenter. Men om du eller ditt barn är överför eleverna, kan du kämpa med övergången. Lyckligtvis kan de flesta utmaningar att överföra ditt barn till en ny skola lösas genom att kommunicera med ditt barn. Om du känner dig angelägen om att starta en ny skola själv, kan du hålla ett öppet sinne och positiv attityd hjälpa dig att anpassa dig till livet som en överföringsstudent.

Steg

Metod 1 av 3:
Justera akademiskt
  1. Bildbeteckningen blir involverad på ditt barn
1. Bestäm när du ska överföra. Om du kan bestämma när du överför skolor, försök att börja klasser i början av skolåret. På så sätt anpassas alla till det nya skolåret och klasserna samtidigt är du. Om du inte kan börja i början av året, försök åtminstone börja när en ny term eller period börjar.
  • Om du inte har någon kontroll över när du börjar och du måste börja under skolåret, försök att träffas med dina instruktörer. På det här sättet kan du ta reda på deras krav och om du behöver komma ikapp på vad klasserna redan har täckt.
  • Bild med titeln komma in i medicinsk skola steg 3
    2. Delta i orientering. Om du är en överföringsstudent är det oerhört viktigt att du besöker orientering. Orientering är din chans att träffa representanter från skolan, instruktörer och några medstudenter. Målet med orientering är För att minska din ångest, Få dig att känna dig välkommen och svara på frågor du har om att göra omkopplaren till skolan.
  • Skolor kan ha separata orienteringar för nya studenter och för överföringsstudenter. På det här sättet får du information som är specifik för din akademiska situation.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 22
    3. Tänk på dina mål. Du överför nog vissa akademiska krediter från din gamla skola. Kontrollera dina nya skolans akademiska krav så att du kan uppfylla krediter utan att upprepa kurser. Bestäm vilka studieområden du vill fokusera på och försöka anmäla dig till klasser som du verkligen skulle njuta av.
  • Du kanske vill göra en tidslinje för mål, speciellt om du vill examen inom en viss tidsram. Detta kan vara till hjälp när schemaläggning av klasser som har förutsättningar.
  • Bild med titeln vara en expert i matte steg 1
    4. Läs handboken. Din skola kommer att ge dig en handbok när du registrerar dig för klasser. Ta dig tid att läsa den så att du förstår skolanspolitiken på något från närvaro, tardiness, betygsskalor, till examenskrav. Om du är osäker på någonting i handboken eller fortfarande har frågor, prata med en guidningsrådgivare eller skoladministratör.
  • Handboken kommer också att lista viktiga datum för skolåret (som helgdagar, tentor och lärarmöten).
  • Bildbeteckningen är ett kommunistiskt steg 5
    5. Förbered dig för att lyckas. När du väl vet vilka klasser du tar, bör du ta reda på material du behöver innan du börjar klassen. Fråga instruktören vilka leveranser du behöver för klassen. Du kan till exempel behöva en lärobok, kompletterande avläsningar, konsttillbehör eller matematiska leveranser.
  • Om du inte kommer att kunna se instruktören innan du börjar klassen, försök att maila instruktören i förväg. På så sätt kan de berätta vilka leveranser du behöver omedelbart.
  • Metod 2 av 3:
    Justera socialt
    1. Bilden med titeln är politiskt korrekt steg 3
    1. Skapa ett supportnätverk. Ditt supportnät kan göras av någon du kan gå och prata med när du känner dig stressad. Detta kan innehålla gamla vänner, familj, nya klasskamrater och till och med vägledare. Att veta att du har människor att vända sig till kan minska stressen för överföring av skolor.
    • Det kan vara svårare att behålla befintliga relationer när du byter skolor, speciellt om den nya skolan är långt borta. Låt vänner och familj veta att du kommer att gå igenom en justeringsperiod med alla nya förändringar i ditt liv.
  • Bild med titeln vara en populär och vacker tjej i skolan steg 2
    2. Var aktiv i klubbar och aktiviteter. Dra full nytta av dina nya skolans resurser och möjligheter. Ta reda på om det finns klubbar, organisationer eller friidrott som du vill bli involverad i. Det här är ett bra sätt att göra vänner och känna att du är en del av skolsamhället.
  • Du måste presentera dig i klasser eller klubbar. Håll det kortfattat, men inkluderar något intressant om dig själv. Du kan nämna var du överförde från och vad du studerar för närvarande.
  • Bild med titeln komma in i läkarskolan steg 4
    3. Lev på campus om din skola har bostäder. Om du har möjlighet att bo på campus är det här ett bra sätt att snabbt träffa människor. Många skolor som erbjuder studenthem har bostadsalternativ speciellt för överföringsstudenter. Du kan till exempel vara tilldelad att leva med en annan överföringsstudent i en sovsal.
  • Även om du inte har samma klasser eller intressen som din rumskamrat, känner du dig mer involverad i skolan och du kommer fortfarande att dela gemensamma problem som överför studenter.
  • Bildbetaget blir en marknadsföringskonsult Steg 4
    4. Möt med din vägledare. De flesta skolor kommer att tilldela en mentor, vägledare eller akademisk rådgivare till dig när du börjar klasser. Den här personen kan eller kanske inte är en av dina lärare. Dra nytta av att träffa din rådgivare ofta. Prata om du kämpar för att passa in, behöver råd, eller bara vill prata om ditt liv eller karriärmål.
  • Din rådgivare är din allierad. De kommer att kunna hjälpa dig att planera klasser, berätta om aktiviteter som erbjuds genom skolan och skriv brev av rekommendation för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Justera din tankegång
    1. Bildbeteckningen är en framgångsrik student Steg 8
    1. Ha en positiv utsikt. Även om du kanske inte är glad över att överföra, försök att ha en positiv attityd om förändringen. Fokusera på de positiva aspekterna av förändrade skolor. Med tiden slutar du tänka på det så mycket och kommer bara att njuta av att vara på den nya skolan.
    • Så snart du tycker att du tänker på något negativt, ändra det till ett positivt uttalande. Till exempel, istället för att säga, "Detta kommer aldrig att fungera," säga, "Jag tror att jag måste närma mig det här annorlunda."
  • Bildbeteckningen blir en ära student steg 7
    2. Undvik att göra jämförelser. Om du är missnöjd med att behöva överföra skolor kan det vara lätt att bara se negativen i din nya skola. Försök att inte jämföra din nya skola till din gamla skola. Påminn dig om att du är på en ny plats och behöver en ny start med nya möjligheter. Att jämföra skolorna håller bara tillbaka dig.
  • Inse att din skolupplevelse kommer att vara unik för dig. En skola eller uppsättning erfarenheter är inte bättre än någon annan.
  • Bilden med titeln Gå in i läkarskolan Steg 21
    3. Ge dig själv tid. Precis som det tog dig tid att anpassa sig till din gamla skola, måste du också ge dig tid att anpassa sig till den nya skolan. För att hjälpa till med några av de små sakerna, försök att gå igenom skolan eller campus innan klasserna börjar. På det här sättet kan du räkna ut var dina klasser är i förväg.
  • Det kan också vara användbart att veta hur måltidsplaner fungerar, där du kan parkera (om du kör till skolan), och där huvudkontoren är (för vägledning, ekonomisk och akademisk rådgivning).
  • Bild med titeln Bli en marknadsföringskonsult Steg 2
    4. Få hjälp. Om du fortfarande kämpar för att hitta din plats i en ny skola eller du känner dig ensam eller isolerad, finns det resurser för dig. Besök din skolans vägledare eller överför supportcenter. Utbildade proffs kan prata med dig om dina bekymmer och hjälpa dig att anpassa sig till livet i en ny skola.
  • Din skola kan också sätta dig i kontakt med andra överföringsstuderande eller peer mentorer som går igenom liknande situationer som du.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande