Hur man justerar till en ny skola

Skolan är ett barns bas, där de lär sig att lyckas. Justering till en ny skola kan vara nerve-wracking och läskig. När du går till en ny skola kan du oroa dig för att du inte känner till någon eller att du inte passar in. Du oroar dig för att du kanske går vilse, eller om lärarna är strikta. När du kommer in i ditt skolarbete och efterskolans aktiviteter, hittar du att du gör vänner och livet blir lättare. Att veta om din skola, förbereda för den första dagen och veta hur man gör vänner kan göra denna övergång mycket enklare.

Steg

Metod 1 av 4:
Lär känna skolan
  1. Bild med titeln Justera till en ny skolsteg 1
1. Ta en rundtur i din skola. Innan du börjar skolan, gå med dina föräldrar för att besöka skolan. Ta reda på var ditt klassrum kommer att vara, liksom cafeteria, auditorium, gym och andra viktiga platser (inklusive badrummet!)
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 2
    2. Träffa dina lärare. Att träffa dina lärare innan du börjar skolan kommer också att hjälpa dig att göra en smidig anpassning till den nya skolan. Presentera dig själv och le. Att vara vänlig med dina lärare hjälper din övergång. Ta reda på några viktiga fakta om dem, till exempel vilket ämne de lär, där de undervisar, deras namn mm.
  • Bild med titeln Justera till en ny skolsteg 3
    3. Läs skolhandboken. Att veta skolans policy i förväg kommer att bidra till att det är lättare att passa in med skolkulturen. Få skolans handbok från skolan eller ladda ner den från skolans hemsida. Läs igenom det med dina föräldrar så att de kan förklara policyer som kan låta förvirra dig. Om din nya skola inte har en handbok, läs reglerna och skoldagboken för att vänja sig vid vad som förväntas.
  • Skolans handbok kan också ha några intressanta fakta om skolan, vilket kan hjälpa dig att bekanta sig med sin historia, eleverna och lärarna.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 4
    4. Känna till skolårskalendern. Det kommer att vara till hjälp att veta när semester / semesterdagar är planerade, såväl som halvdagar och speciella dagar som fältdagar eller karnevaler. Markera dessa datum på en kalender i ditt rum. Detta hjälper dig att förutse när du har en kort dag i skolan eller en ledig dag.
  • Metod 2 av 4:
    Förberedelser för den första dagen
    1. Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 5
    1. Gör en träning på din första dag. Före skolans första dag kan det hjälpa till att träna så att du vet hur länge det tar att gå, cykla eller köra till skolan. Då vet du exakt var du ska gå till din första klass.
  • Bild med titeln Justera till en ny skolsteg 6
    2. Få din skolmaterial tillsammans. Få en lista med obligatoriska skolmaterial från skolan eller skolans hemsida. Gå och handla för dina leveranser och se till att du har dem alla redo att ta till skolan.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 7
    3. Få en god natts sömn. Börja med din första dag i skolan med en god natts sömn. Att vara väl vilad kommer att bidra till att avvärja någon nervositet du kanske känner. Försök att få minst 8 till 9 timmars sömn om du är över 12 eller 10 till 11 timmars sömn om du är mellan 7 och 11 år gammal.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 8
    4. Ät en bra frukost. Du kan vara för nervös att äta mycket, men det är viktigt att du ger din kropp lite bränsle för att komma igenom till lunchtid. Ät något med protein, såsom jordnötssmörtrakt eller ägg.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 9
    5. Få din outfit redo. Lägg ut din outfit för den första dagen i skolan natten innan. Då kommer du inte att rusa runt för ett rent par byxor eller din andra sko på morgonen. Det hjälper dig att börja din dag lugnt när du kan tänka dig att gå i skolan med en viss outfit.
  • Om du har en skoluniform, se till att du får det tidigt och se till att det passar bra. Att ha på sig välpassade kläder hjälper dig att må bättre om att starta en ny skola.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 10
    6. Lämna tidigt för skolan. Se till att du lämnar mycket tid på morgonen för att komma till skolan. Du vill inte rusa in i ditt klassrum efter klockringarna. Anländer tidigt kan också ge dig chansen att chatta med några andra studenter och förhoppningsvis göra några nya vänner.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 11
    7. Prata med dina föräldrar om dina bekymmer. Dina föräldrar har gått igenom många övergångar och har deltagit i nya skolor. Fråga dem om hur de kände att göra nya vänner.
  • Kom ihåg att om du har flyttat till en ny stad, går dina föräldrar också genom en övergång och behöver anpassa sig till ett nytt jobb eller att göra nya vänner. Du kan också fråga dem om deras dag, och kanske till och med ge dem några tips på att anpassa sig till en ny situation.
  • Metod 3 av 4:
    Gör ditt bästa i skolan
    1. Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 12
    1. Lära sig skolans regler. Varje skola har sin egen uppsättning regler som hjälper eleverna att vara säkra och lära sig bra. Du kan behöva en hall passera för att använda badrummet under klassen, till exempel. Att lära sig skolans regler hjälper dig att justera och kommer att hålla dig ur problem.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 13
    2. Gör vad dina lärare säger. När du börjar en ny skola ska du följa dina lärares instruktioner mycket nära. Du behöver inte vara en brun nosare, men det går ett bra intryck med dina lärare, kommer att gå långt för att göra en positiv anpassning till en ny skola.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 14
    3. Gör dina läxor och försök att göra det bra i skolan. Att hålla upp med dina läxor och göra en solid ansträngning att göra bra i skolan hjälper till med din justering. Du är redan tillräckligt med stress med att justera till en ny skola som du inte vill lägga till mer stress med dåliga betyg.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 15
    4. Se till att du är placerad i rätt betyg. När du flyttar till en ny skola, bedöms din utbildning hittills och du är placerad i din betyg. Nästan hela tiden kommer det att innebära att du är placerad i den klass du förväntar dig (till exempel om du lämnade din gamla skola i 4: e klass och du rör dig under sommaren, börjar du i 5: e klassen).
  • Om du är i gymnasiet, träffa en skolrådgivare för att se till att du är på väg med förutsättningar och examenskrav.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 16
    5. Berätta för dina föräldrar om vad som gick bra i skolan. När du justerar till en ny skola kan du känna dig ensam eller blyg. Men varje dag finns det bra saker som händer, även om de är mindre. Att berätta för dina föräldrar om dessa saker kan hjälpa dig att inse att du blir van vid din skola.
  • Exempel är: Få en bra poäng på ett test, säger hej till någon ny, som gör ett mål i PE, och så vidare.
  • Metod 4 av 4:
    Få vänner
    1. Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 17
    1. Lär dig hur du presenterar dig själv. Introducerar dig själv och börjar en konversation med någon ny kan vara skrämmande, speciellt om du känner dig blyg. När du bryter isen, kan du dock hitta dig i mitten av en massa vänner. Välj någon att presentera dig själv. Le och säg hej. Prata om något som är relaterat till skolan, till exempel, "Vi är i samma engelska klass" eller "När är uppdraget förfaller?"
    • Repetera din konversation genom att öva med din förälder, syskon eller till och med ditt husdjur.
    • Du kan också tänka på andra sätt att starta en konversation, som att komplimangera någon på sina kläder eller märka en cool ny anteckningsbok.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 18
    2. Försök att träffa nya människor innan skolan börjar. Att göra en ny vän eller två innan skolan börjar kan vara till hjälp så att du inte känner dig så ensam när du går till skolans första dag. Gå till en park i skolan, eller gå med i ett sommarläger. Det kan vara till hjälp att se några välbekanta ansikten i ditt klassrum när skolan börjar.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 19
    3. Delta i aktiviteter. Registrera dig för aktiviteter som drama, sport eller schackklubb. Detta kommer att lägga dig i mindre grupper med personer som har liknande intressen som din.Detta kommer också att ge dig en chans att visa dina färdigheter på en viss sport eller annan aktivitet. Du kan till och med kunna lära några andra barn om hur man gör något.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 20
    4. Var dig själv. Det kan vara ansträngande att låtsas vara någon annan för att passa in. Försök ditt bästa att bara vara dig själv. Oroa dig inte för mycket om vad andra tycker.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 21
    5. Fatta bra beslut om att göra vänner. När du är i en ny skola, har du chansen att göra vänner med någon. Det kan vara frestande att försöka passa in med coola barn. Du borde dock spendera det mesta av din insats som gör vänner med människor som du är bekväm. Det går tillbaka till tanken på att vara dig själv. Vem är de människor som tycker om ditt företag på grund av vem du är? Vem är de människor som behandlar dig med respekt?
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 22
    6. Ange mål för dig själv. Genom att ställa in mål för dig själv varje dag eller varje vecka kan du se hur du anpassar dig till din nya skola på mycket verkliga sätt. Till exempel kan du säga, "Jag kommer att delta i ett klubbmöte i veckan", så att när du deltar på mötet vet du att du försöker att justera.
  • Ett annat mål är att försöka säga hej till 3 nya människor varje dag.
  • Bild med titeln Justera till ett nytt skolsteg 23
    7. Håll kontakten med dina gamla vänner. Bara för att du har flyttat till en ny skola betyder det inte att du inte kan få dina gamla vänner i ditt liv. Prata med dina gamla vänner i telefon eller skicka dem e-postmeddelanden.
  • Bild med titeln Gör skolåret gå snabbare Steg 8
    8. Starta en konversation med din sittmatte är det bästa sättet att göra en vän.
    Expertips
    Paige Bowen, MA, EDM

    Paige Bowen, MA, EDM

    Fysisk utbildning TeacherPaige Bowen är en fysisk utbildningslärare på Oconee County Primary School i Watkinsville, Georgien. Paige har över 20 års fysisk utbildning lärande erfarenhet. Hon tilldelades Oconee County Primary School Lärare på året för 2002-2003. Hon fick en b.S.Ed. i hälsa och fysisk utbildning från University of Georgia 1996 och en m.Ed. I tidig barndomsutbildning 2003 från samma institution.
    Paige Bowen, MA, EDM
    Paige Bowen, MA, EDM
    Idrottslärare

    Vår expert samtycker till: Använd uppmuntrande, vänlig konversation förrätter att skapa nya vänner. Till exempel kan du säga, "Jag gillar verkligen din tröja," eller "Du var riktigt bra på att spela basket i gym idag!"

  • Bild med titeln Gör skolåret gå snabbare Steg 9
    9. Att dela dina erfarenheter under din semester är det bra att göra din nya vän att känna dig bekväm.
  • Tips

    Syskon kan vara till hjälp när du anpassar dig till en ny skola. Prata med dina syskon om hur de anpassar och problem som de kan ha. Även vinkar på din syskon när du ser dem under skolan kan hjälpa dig att komma ihåg att du inte är ensam.
  • Om du har varit hemladdad och du går in i en ny skola för första gången, kolla ut teatronen, "Hur går det hemifrån skolan till gymnasiet."
  • Var tålmodig och positiv. Det kan ta lite tid att anpassa sig till en ny skola. Om det fortfarande är svårt efter 6 veckor, prata med dina föräldrar eller göra ett möte med skolrådgivaren.
  • Du behöver inte skynda på att göra vänskap, de kan ta lång tid att bilda och det är helt bra.
  • Prata med dina föräldrar om du är orolig för din Nee School
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande