Hur man kommer in i den höga skolan av ditt val

Om du är i 8: e klass, kan du vara redo att ansöka om gymnasiet. Detta är det första steget att förbereda dig för din framtida karriär, så det är ett ganska viktigt beslut. Du kan dock se till att du har en bra chans att komma in i skolan av ditt val genom att plocka skolor som passar dina mål, sätter ihop en stark applikation och gör det bra i skolan och på standardiserade test.

Steg

Metod 1 av 3:
Plocka dina potentiella skolor
  1. Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 1
1. Kontrollera vilka skolor du kan delta baserat på var du bor. Vissa stater kräver att varje skola accepterar ett visst antal studenter från det omedelbara omgivningen, som staden eller staden. Försök att prioritera applikationer till skolor som finns i din stad, och gäller för några andra skolor utanför din stad om du vill.
  • Vissa skolor får acceptera studenter utanför det omgivande området, medan andra inte är. Var noga med att kontrollera reglerna i ditt område.
  • Bilden med titeln Kom in i den höga skolan av ditt val Steg 2
    2. Delta i en högskole mässa om det finns ett i ditt område. Ta med en mapp och en penna till mässan, och kom med en lista med 10-12 skolor som du vill lära dig mer om. Medan du är på mässan, prata med antagningsrepresentanterna på skolorna där du tänker på, och fråga dem frågor om att ansöka om skolan och vad livet är som en student.
  • I vissa städer, som New York City, är utbildningsdepartementet en stor mässa med alla gymnasiet i staden. Vissa områden har till och med ytterligare mässor för enskilda städer och byar.
  • Bilden med titeln Gå in i den höga skolan av ditt val Steg 3
    3. Besök alla skolor som du är intresserad av att delta. Kontrollera skolans hemsida och planera en turné för potentiella studenter med antagningskontoret. Vissa skolor kan till och med ha speciella dagar där de erbjuder turer för alla de potentiella studenterna på en gång.
  • Om du inte kan schemalägga en turné, försök att delta i en händelse på skolan, som ett sportspel eller en musikal, för att få en bättre förståelse för skolan och eleverna.
  • Tänk på att vissa skolor överväger om du kom till en turné i sina antagningsbeslut. Om du tror att de kanske är bäst att spela det säkert och ta en turné.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 4
    4. Samla en antagning rubrik från varje skola som du besöker. Medan du är på din turné, var inte rädd för att ställa frågor. Om en anställd ger turnén, vänta till slutet, och fråga om de har en antagning rubrik för potentiella studenter. Detta kommer att skissera hur de bestämmer vem som kommer in i skolan och kommer att berätta vad de tycker är de viktigaste delarna av din ansökan.
  • I vissa stater kan varje skola ha sina egna antagningsrubriker. Men vissa stater har en allmän rubrik för alla gymnasier.
  • Om du har några frågor, var inte rädd för att maila antagningsrådgivaren och fråga.
  • Metod 2 av 3:
    Fylla på dina applikationer
    1. Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 5
    1. Ansök till så många skolor och program som möjligt för att öka dina chanser. Beroende på var du bor kan du kunna ansöka om ett obegränsat antal skolor, eller du kanske bara kan välja några. Försök att ansöka om så många skolor som möjligt för att öka dina chanser att bli accepterade. Välj en mängd olika skolor, inklusive konkurrenskraftiga skolor, lokala skolor och specialprogram.
    • Till exempel, i New York City, kan du ansöka på upp till 12 skolor. Försök att ansöka om dina 12 bästa skolor, även om du inte älskar dem alla. Kom ihåg att rangordna dem i ordning från din favorit till minst favorit på din ansökan.
  • Bilden med titeln Gå in i den höga skolan av ditt val Steg 6
    2. Fyll i online- eller pappersansökan för skolan. Beroende på var du bor, kan det finnas en onlineapplikation för alla skolor i området, eller varje skola kan ha en annan applikation. Var noga med att svara på alla frågor i ansökan och inkludera alla nödvändiga material för programmet så att skolan inte diskvalificerar dig.
  • Beroende på din plats kan du vara skyldig att skicka testresultat, göra en intervju, be om rekommendationer eller svara på skriftliga frågor.
  • Om du inte är säker på hur du får tillgång till ett online-program eller inte vet hur du hittar en pappersansökan, fråga din lärare, en förälder eller en vägledare som hjälper dig.
  • Var noga med att skriva ner ditt användarnamn och lösenord för dina online-program så att du kan logga in och arbeta på programmet när du behöver.
  • Bilden med titeln Gå in i gymnasiet av ditt val Steg 7
    3. Acceptera hjälp från dina föräldrar eller vårdnadshavare för att skapa en stark applikation. Dina föräldrar kan behöva hjälpa dig att skapa din profil för applikationerna, inklusive frågor om var de betalar skatter och annan information som du kanske inte vet. Om du inte förstår någon del av programmet, var inte rädd att fråga en förälder för hjälp.
  • Studier visar att eleverna har en bättre chans att komma in i mer konkurrenskraftiga skolor när deras familjer är inblandade.
  • Om dina föräldrar inte kan svara på en fråga som du har, kan du fråga en lärare eller vägledare som hjälper dig att hitta ett svar.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 8
    4
    Fråga dina lärare Att skriva positiva rekommendationsbrev för dig om det behövs. Försök att välja lärare och andra medarbetare som du har haft bra erfarenheter med eller som du lärde dig mycket av. Ca 1-2 månader innan din ansökan är skyldig, gör ett möte för att prata med dem om dina mål så att de kan skriva dig den bästa rekommendationen som är möjlig.
  • Till exempel kan du närma dig din lärare, säger "Hej, fru. Bradley. Jag kommer att skicka in min ansökan till McKinley High School nästa månad, och jag undrade om du skulle känna dig bekväm att skriva en positiv rekommendationsbrev för mig? Jag har verkligen haft din klass och är stolt över det faktum att jag fick en bra betyg. Kan du träffa mig efter skolan den här veckan för att prata om min ansökan?"
  • Vissa skolor kräver att du har en rekommendation från en lärare, en administratör eller båda.
  • Även om du inte var väldigt pratsam i klassen, om du gjorde det bra och arbetade hårt, kommer din lärare troligen att ha trevliga saker att säga om dig.
  • Bilden med titeln Gå in i gymnasiet av ditt val Steg 9
    5. Skicka in dina ansökningar enligt skolans tidsfrist. Kontrollera skolans hemsida för att se tidsfristerna för olika program och studenter. För att skicka online, är det i de flesta fall allt du behöver göra klicka på "Skicka" eller "Bekräfta ansökan". För en pappersansökan, var noga med att adressera och stämpla kuvertet och placera det i posten minst 1 dag före tidsfristen.
  • Vissa stater har en allmän ansökningsfrist för alla skolor i staten. De flesta skolor kommer att ha den här deadline som publiceras på deras hemsida.
  • Om du ansöker sent, finns det en chans att din ansökan inte kommer att ses på.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 10
    6
    Öva för intervjun Om du ansöker om en privat skola. Be en förälder eller lärare att hålla en övningsintervju med dig några veckor före din riktiga intervju. Klä upp i dina intervju kläder, skaka sin hand och svara på deras frågor som om det var din riktiga intervju. Detta kommer att hjälpa till att bli av med någon av din nervositet före den faktiska intervjun.
  • Till exempel kan du få dem att fråga dig frågor som "Vad är ditt favoritämne och varför?"" Varför vill du komma till den här skolan?"Och" Hur planerar du att vara en bra student på vår skola?"
  • Efter intervjun, prata med din förälder eller lärare om vad du gjorde bra och var du kan förbättra för din riktiga intervju.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 11
    7. Håll dig positiv när du väntar på dina resultat. Det är lätt att bli nervös medan du väntar på att höra tillbaka från dina bästa skolor. Försök att hålla dig upptagen genom att fokusera på skolarbete eller andra hobbyer. Kom ihåg att du kan lyckas oavsett vilken skola du går till, så länge du försöker din hårdaste och fortsätta att få bra betyg.
  • När du väl accepterad i en skola, försök att låta dem veta så snart som möjligt om du kommer att kunna gå.
  • Om du inte kommer in i skolan som du ville, kontrollera om du kan ansöka om en andra omgång av antagning eller överklaga skolans beslut. Annars, försök att acceptera en plats på den bästa skolan där du blev accepterad i.
  • Metod 3 av 3:
    Möta akademiska krav
    1. Bilden med titeln Gå in i den höga skolan av ditt val Steg 12
    1. Få bra betyg i dina klasser på 3-4 år före gymnasiet. De flesta skolor tittar på betyg från 5: e klass till 8: e klass, så se till att du försöker din hårdaste i alla dina klasser. Försök att sträva efter som och BS i alla dina klasser för att komma in i bästa möjliga skola.
    • Använd en planerare och kalender för att hjälpa dig att hålla reda på alla dina uppdrag.
    • Vissa skolor accepterar inte någon med en klass av C eller lägre.
    • Om du har en låg betyg, kan du ibland bifoga en kort uppsats till din ansökan som förklarar varför du inte gjorde bra i klassen. Kom ihåg att vara ärlig och prata om hur det hjälpte dig att växa som student.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 13
    2. Ta övning tentor att göra bra på standardiserade test. Ladda ner övningstest och studiehandböcker för din statliga tentamen från Internet, eller köp ett träningsbok på bokhandeln. Arbeta genom problemen på testen och cirkla något som ger dig problem. Gå sedan tillbaka och granska dessa färdigheter och räkna ut problemet.
  • Om du har problem med många av problemen, överväga att fråga dina föräldrar att skicka dig till en handledare eller anmäla sig till handledningen efter skolan.
  • De flesta stater kräver ett standardiserat test eller ett test för skolan för studenter som ansöker om gymnasiet.
  • Ibland ges dessa test under klasstiden, men andra gånger måste du registrera dig för att ta dem utanför klassen. Kontrollera din statens regler för mer information.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 14
    3. Delta i hela din klass för att visa ditt engagemang för att lära dig. Vissa skolor tittar på hur många klasser du har missat under de senaste 3-4 åren. Kom ihåg att gå till alla dina klasser om du inte är sjuk eller har en annan giltig ursäkt. Om du har en giltig ursäkt, prata med dina lärare eller rektor om att få frånvaron borttagen eller "undantagna" från din närvaro.
  • Om frånvaron är "undantagen" kommer gymnasiet att kunna se att du missade en skola, men det kommer att bli en anteckning att frånvaron var för en godkänd anledning.
  • Bilden med titeln Gå in i högskolan av ditt val Steg 15
    4. Bli involverad i aktiviteter utanför klassen. Konkurrenshögskolor letar efter studenter som har många olika färdigheter. Visa dem alla dina talanger genom att lära sig att spela ett instrument, agera i en musikalisk, spela på ett idrottslag eller gå med i en annan typ av klubb på din skola. Om du är väldigt passionerad om något, var inte rädd att prata med dem om det i din ansökan!
  • Om du till exempel är intresserad av datavetenskap och vill gå till en vetenskapshögskola, kan du gå med, eller ens börja, ett robotikslag på din skola.
  • Om du spelar ett instrument och vill gå till en scenskola, visa dem att du är intresserad av en mängd olika typer av prestanda genom att utföra i skolspelet eller sjunga med kören.
  • Tips

    Om du inte är säker på en skola, försök att prata med några av de studenter som åker dit. Fråga dem hur de gillar skolan och om de känner att de lär sig mycket.
  • Var alltid ärlig i din ansökan. Om du ljuger är det mycket troligt att skolan kommer att ta reda på någon gång, och de kan ta tillbaka din acceptans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande