Hur man bestämmer var du ska bo

Beslutar var att leva är ett stort beslut. Gör det inte lätt - men kom också ihåg att ditt val inte behöver vara slutgiltigt. Ta dig tid att tänka på vad som är viktigast för dig. Väg dina idealer mot dina realiteter. När tiden kommer: gör valet som känns mest rätt och ta språnget!

Steg

Metod 1 av 3:
Utforska dina alternativ
  1. Bild med titeln Skriv en RAP-vers Steg 2
1. Gör en lista. Skriv ner städerna, stater, nationer eller regioner som flyter till toppen av ditt sinne när du tänker på var du kanske vill leva. Din lista kan vara mycket kort eller mycket lång. Om du inte redan har några platser i åtanke, måste du göra mer forskning för att bättre förstå vad du letar efter.
  • Bild med titeln Skriv och publicera en bok Steg 2
    2. Forskning. Kör en webbsökning, prata med människor och läsa guideböcker för att lära dig mer om varje plats som hittar sig på din lista. Läs om historien, kulturen, landskapet, ekonomin. Försök att sticka ner vad det är, exakt, som drar dig till denna plats.
  • Fråga dina vänner. Om du överväger att flytta till en stad, och du känner någon som har bott i den staden innan: Var noga med att fråga den här personen för deras perspektiv. Tänk på att det som fungerar för en person fungerar inte alltid för en annan!
  • Bild med titeln Hyr en lägenhet Steg 5
    3. Lägg märke till trenderna. Leta efter de vanliga faktorerna mellan de platser du överväger att leva. Använd sedan dessa mönster för att hjälpa dig själv att förstå vilken typ av plats, allmänt, du letar efter: urban, landsbygd eller förortskust eller västkusten eller västkusten. När du har identifierat några liknande alternativ, försök att analysera de mer subtila skillnaderna mellan dessa platser.
  • Om du listade San Francisco, Portland och Seattle, anser att det här är alla relativt unga, välbärgade, tekniska städer längs USA: s västkust. Kanske letar du efter en viss typ av energi som du identifierar med dessa speciella urbana centra. För att begränsa ditt beslut, undersöka skillnaderna mellan dessa städer.
  • Om du listade Montana, Alaska och Colorado, vill du förmodligen leva någonstans bergig, utomhus och relativt knäckt. Det finns många likheter mellan dessa tre stater, men det finns också många skillnader. Forskning varje stat för att bättre förstå skillnaden.
  • Bild med titeln Hyr en lägenhet Steg 16
    4. Besök. Om du är fascinerad av tanken på en plats, försök att kolla in det i person innan du fattar några allvarliga beslut. Ta några tillfällen som du får besöka området, prata med folket och föreställa dig att du bor där. Försök vistas där på semester om du kan, hyra tillfälligt boende för att få en riktig känsla av livet på önskad plats.
  • Om du funderar på att flytta relativt i närheten, kan du besöka på en helg eller en ledig dag. Om du funderar på att leva någonstans långt borta, se till att du har tid och resurser att komma dit och tillbaka.
  • Metod 2 av 3:
    Utvärdering av estetik
    1. Bild med titeln Choreograph En danssteg 15
    1. Tänk på kulturen. Lär dig om musikscenen, festscenen, matplatsen - allt du tror skulle förbättra din livskvalitet. Försök att förstå de kulturella idiosyncrasies som gör varje plats unik. Läs om förhållandet av yngre människor till äldre människor och försök att se trenderna i varför människor flyttar till en viss plats.
    • Kanske är ditt favoritband eller en älskad författare från en viss stad. Kanske har du hört att en stad har en notoriskt aktiv och outdouds befolkning.
    • Att bo runt andra som är i samma socioekonomiska konsol kan vara bekvämare än att leva bland människor som gör betydligt mer eller mindre än dig själv. Oavsett om du ska hyra eller äga ett hem i ditt nya område, försök att rådgöra med en fastighetsmäklare för att få en bättre uppfattning om grannskapet.
  • Bild med titeln Behåll Romance Steg 3
    2. Se romantiken på ett ställe. Det är viktigt att fatta ett välgrundat och praktiskt beslut, men du bör också hitta en anledning att vara entusiastuserad om den plats du ska leva. Skapa en mental bild av vad livet skulle vara här, och sedan utvärdera om livet är något du vill ha.
  • Bild med titeln Håll dig cool under sommaren Steg 2
    3. Förstå vad klimatet är som. Bestäm om du vill bo någonstans varm, kall, våt, torr - nära kusten eller i bergen. Grundläggande forskning på en stad eller region bör ge dig en bra uppfattning om vädermönstren. Tänk på de effekter som ett annat klimat (säger, en mycket regnig plats, eller någonstans som fryser över på vintern) kommer att ha på din livsstil och dina mål. Tänk på temperaturen, den genomsnittliga nederbörden, luftföroreningen och säsongens flöde.
  • Vissa människor lider av säsongsbetonad sjukdom (ledsen), vilket är ett cykliskt depressionsmönster som är relaterat till förändringen av årstiderna. Människor befinner sig ofta mest nere på vintern eller regnsäsongen, när himlen är kalla och mulet.
  • Om du är osäker på klimatet i ett visst område, den nationella oceaniska och atmosfäriska administrationen (NOAA) har utmärkta data på allt från temperatur till luftföroreningar.
  • Bild med titeln ConsyndernaturalDisaster Steg 3
    Bild med titeln ConsyndernaturalDisaster Steg 3
    4. Lär dig om risken för naturkatastrofer. Detta kan också hjälpa till att svänga ditt beslut, även om det kanske inte är det mest viktiga problemet. Vissa områden står inför en hög risk för orkaner och tornador, medan andra områden får mycket jordbävningar. Vissa områden är benägna att torka, och andra till mäktiga stormar. Informera dig om faran så att du kan göra ett medvetet val.
  • Metod 3 av 3:
    Blir praktisk
    1. Bild med titeln Hyr en lägenhet Steg 12
    1. Ta hänsyn till pengar. Flytta till en plats som du har råd, men det ger dig också de möjligheter du vill ha. Dina pengar kommer att gå mycket längre i vissa regioner än det kommer i andra. Å andra sidan kommer de jobb som du hittar i ett dyrare område också att betala dig mer. Detta är dilemmaet: platser med mest möjlighet är ofta den dyraste att leva, och de mest prisvärda platserna är ofta mindre bidrar till att bygga en karriär.
    • Låt inte pengar vara den enda avgörande faktorn. Ja, du borde flytta till en plats där du kommer att kunna stödja dig själv och din familj. Först och främst bör du dock vara upphetsad över var du går.
  • Bild med titeln utveckla ett bra arbetsetik Steg 13
    2. Tänk på arbete. Faktor din nuvarande och framtida karriär i ekvationen. Överväga Söka efter jobb I potentiella nya städer bara för att få en idé för vad som finns där ute. Leta efter områden som har många jobb i ett fält som intresserar dig.
  • Om du planerar att behålla ditt nuvarande jobb, kanske det inte är möjligt att flytta någonstans som innebär en långvarig pendling.
  • Bild med titeln Motivera ditt barn Steg 7
    3. Gör det rätta valet för dina barn. Om du kommer att flytta med barn eller vänja barn, då forskning som områden har de bästa möjligheterna till utbildning. Föreställ dig hur kulturen och möjligheterna för ett visst område kommer att påverka det sätt som ett barn är uppvuxen. Välj en plats som ger en vård och stimulerande miljö för dina barn att ringa "Hem."
  • Tänk på det slags supportsystem som kommer att finnas tillgängligt. Det kan vara mycket lättare att höja barn, både ekonomiskt och logistiskt, om du bor nära ett nätverk av familj och nära vänner.
  • Om du är homeschool ditt barn, se till att titta på homeschooling grupper för ett visst område. Vissa regioner är mycket mer vänliga för homeschoolers då andra.
  • Tips

    Gör din forskning enligt prioritering. Tanken är dock att begränsa dina alternativ från en bred bank av val till en liten grupp realistiska alternativ.
  • Gör en lista över vad som är viktigast för dig. Många faktorer som kunde svänga någon är inte listad här.
  • Länkarna här är avsedda för dem som bor i USA, men idéerna kan förmodligen tillämpas oavsett var i världen någon är.
  • Varningar

    Planera vägen före tid. Om du flyttar på ögonblicket, kan du förlora pengar, ägodelar, ett jobb du kanske har kunnat överföra till det nya området. För mer information om hur du flyttar, se de relaterade wikihowsna.
  • Flytta kan vara dyrt, så överväga om du verkligen behöver flytta alls.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande