Hur man nekar en arbetsintervju

Att ha många jobbintervjuer kantade är ett bra problem att ha. Men om du har för många intervjuer eller om du har en intervju med ett företag som du inte vill behålla, kan du behöva avvisa en intervju. Innan du avböjer en arbetsintervju, bör du se till att du verkligen vill avvisa den. Om du bestämmer dig för att avvisa intervjun kan du göra det genom att följa några enkla steg. Fortsätt läsa för att lära dig att avvisa en arbetsintervju.

Steg

Del 1 av 2:
Bestämma om du bör avvisa en arbetsintervju
  1. Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 1
1. Identifiera orsakerna till att du kanske vill avvisa intervjun. Om du tänker på att minska en arbetsintervju, har du förmodligen en eller flera anledningar som påverkar dig. Det är fortfarande en bra idé att identifiera dessa skäl och tänka på huruvida du verkligen vill avvisa intervjun eller inte. Några vanliga skäl för att vilja neka en arbetsintervju är:
  • Få ett jobbbjudande från ett annat företag
  • Har oro över pendling, lön eller förvaltning
  • Känsla som företaget är inte en bra passform för dig
  • Höra dåliga saker om arbetsmiljön
  • Har arbetat för företaget före och inte vilja återvända
  • Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 2
    2. Tänk på arbetsmiljön och andra bidragande faktorer i ditt beslut. Om du är på staketet om att acceptera en arbetsintervju, ta tid att väga alla de faktorer som påverkar ditt beslut att acceptera eller avvisa intervjun. Ett sätt att avgöra om ett jobb är en bra passform för dig är att göra en lista över fördelar och nackdelar.
  • Att väga fördelarna och nackdelarna, lista alla de potentiellt positiva aspekterna av att arbeta för företaget tillsammans med alla de potentiellt negativa aspekterna. Avgöra om proffsen uppväger nackdelarna. Om de inte gör det borde du noga avvisa intervjun.
  • Tänk på att du ofta kan förhandla saker som lön, timmar och andra aspekter av jobbet som inte är riktigt i linje med dina behov.
  • Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 3
    3. Lita på dina instinkter. Om du efter all din själsökning fortfarande tycker att det här jobbet inte är för dig och du vill avvisa intervjun, gör det. Chansen är att din tarmkontakt till ett företag, chef eller position är korrekta. Det enda undantaget skulle vara om dina instinkter berättar för att minska intervjun eftersom du är rädd för att bli avvisad eller om du är nervös om jobbintervjuer. I det här fallet bör du driva dig själv för att slutföra jobbintervju.
  • Del 2 av 2:
    Minskande en arbetsintervju
    1. Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 4
    1. Använd den mest lämpliga kommunikationsmetoden för din situation. Om arbetsgivaren kontaktade dig via e-post, ska du skicka ditt meddelande via e-post. Om arbetsgivaren har kontaktat dig via telefon, bör du hämta telefonen för att leverera ditt meddelande. Skicka inte ett fax eller brev via snigelpost, om du inte har kontaktats av arbetsgivaren med hjälp av dessa metoder.
  • Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 5
    2. Skriv ut ditt meddelande. Oavsett om du skickar ditt meddelande eller levererar det via telefonen, ska du skriva ut ditt meddelande. Se till att du inkluderar följande delar i ditt meddelande för att avvisa ett jobbintervju-erbjudande:
  • En hälsning som "kära ____", "
  • Tacksamhet för erbjudandet, som "tack för att du erbjuder möjlighet att lära dig mer om _______positionen i din organisation."
  • En kort förklaring till varför du sjunker intervjun, som "Vid den här tiden ångrar jag att jag måste minska eftersom jag har accepterat en position med ett annat företag."Om du hade en personlig situation, säg det. Du kan även säga att du inte känner att positionen skulle vara rätt passform för dig.
  • En begäran om bekräftelse på meddelande kvitto, till exempel "Vänligen svara / ringa tillbaka så att jag vet att du har fått mitt meddelande."
  • Ett kortslutningsmeddelande, som "Tack för din tid och övervägande."
  • Bild med titeln Avvisa ett jobbintervju Steg 6
    3. Avvisa intervjun så snart som möjligt. Medan du kanske inte vill ha positionen, finns det troligen många andra behöriga kandidater som kommer att vara stolta över att ta din plats. Se till att du svarar på företaget i tid så att rekryteraren kan ordna någon annan att intervjua i din ställe.
  • Det är viktigt att vara snabb med ditt svar om du planerar att avvisa en intervju. Ditt snabba svar kommer att uppskattas av rekryteraren, vilket hjälper dig att behålla ett gott rykte med företaget. Om du bestämmer dig för att du vill intervjua för en position med det här företaget i framtiden, kommer ett gott rykte att vara avgörande.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var ärlig och artig när du sjunkit en arbetsintervju. Det är viktigt att inte bränna några broar när du söker ett jobb, även om du verkligen inte gillar företaget. Ditt rykte kan vara skadat av ett oärligt eller ungroaktivt svar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande