Hur man blir en gaspassare

Gasmitterar är ett efterfrågat jobb med stora anställningsutsikter eftersom de installerar och reparerar naturgaslinjer. De kallas också gasingenjörer, gastekniker eller gasmokare. Eftersom gasmitterar alltid är efterfrågade, finns det stora möjligheter till arbetssäkerhet och tillväxt. Vill lära sig mer? Läs våra svar på de mest ställda frågorna om att bli en gasmatare.

Steg

Fråga 1 av 7:
Vad gör en gaspassare?
  1. Bildbeteckningen blir ett gaspassat steg 13
1. En gaspassare installerar naturgasrör och servicelinjer. Du kör till arbetsplatsen och följer ritningarna för att koppla upp gasledningar för byggnaden. Det betyder att du kommer att klippa rör, passa dem ihop och gå med i socklar och ventiler så att gassystemet är helt stängt och säkert. Du måste testa jobbet och hålla pappersarbete för att dokumentera vad du gjorde.
  • Vissa gasmitterar inspekterar och reparerar befintliga rörsystem, även om vissa stater kräver extra utbildning för detta.
Fråga 2 av 7:
Vilka kvalifikationer och färdigheter behöver gasmitterare?
  1. Bildtiteln blir ett gaspassat steg 1
1. Du måste vara minst 18 och ha en gymnasieexamen. Även om kvalifikationerna är olika för varje stat, behöver du en gymnasieexamen för att träna som gasfitter. Vissa stater tillåter dig att ha en GED eller högskoleekvivalent om du inte har en traditionell högskoleexamen.
  • Det är också viktigt att lära dig dina statens gaspassade krav eftersom vissa inte tillåter personer med kriminella domar att träna.
  • Du kommer noga med ditt körkort, eftersom du sannolikt kommer att köra till arbetsplatser.
  • 2. Gasmitterar behöver mekanisk, kommunikation och felsökning. Om du älskar att arbeta med borrar, sågar och svetslinjer, är du på rätt spår! Gasmontering är ett fysiskt krävande jobb och du måste vara skicklig i rörsystemskärningsrör, installera och reparera dem. Om du vill lära dig dessa färdigheter före en lärling, ta kurser på en yrkesskola. Eftersom du ska arbeta med kunder behöver du också bra kommunikationsförmåga - ta tid att lyssna och be om feedback när du arbetar med andra.
  • Du kan ta yrkeskurser online eller kontrollera ditt samhälle för yrkesskolor. Community Colleges kan också erbjuda kurser som lär dig färdigheter du behöver för gaspassning.
  • Kommunikationsförmåga är särskilt viktiga om du väljer att arbeta som en oberoende gaspassare. Du måste ge bud på jobb, skapa arbetsscheman och rikta din personal.
  • Fråga 3 av 7:
    Vilken utbildning och träning behöver du vara en gasmatare?
    1. Bildtiteln blir ett gaspassat steg 4
    1. Slutföra en lärling med ett gasföretag. Kontrollera online för lokala företag och kalla dem för att ta reda på om de accepterar lärlingar. Vissa kan till och med lista den här informationen på deras hemsida. Om det accepteras får du cirka 2000 timmars utbetalning på jobbet varje år i 4 till 5 år. Du får också instruktioner från företaget om säkerhet, regler och hur man studerar ritningar.
    • Vissa gasföretag arbetar med yrkesskolor där du lär dig den tekniska sidan och matematik, tillämpad fysik och kemi.
    • Ställ frågor medan du arbetar som lärling eftersom det här är det bästa sättet att hämta färdigheter och träning.
  • 2. Ta ytterligare kurser på en yrkesskola. Kontrollera dina statens utbildningskrav eftersom de varierar. Ditt tillstånd kan kräva att du kompletterar kurs på säkerhet och gasleverans, rördesign, med hjälp av svetsverktyg eller komponera arbetsrapporter, till exempel.
  • I vissa fall kommer ditt tillstånd att låta dig lära dig det som en del av din lärling, men det är en bra idé att först kontrollera statliga krav.
  • Kurser på gaspassning kan ta 1 till 3 år att slutföra.
  • Fråga 4 av 7:
    Hur får jag certifierad som en gasmatare?
    1. Bestäm dina statens krav och fyll i en ansökan. Kontrollera online-certifieringsportalen för ditt tillstånd eller land - det här är vanligtvis en statlig användning. Du kommer att fylla i en ansökan om en GASE GAS FITTER licens. Detta inkluderar din träningsinformation och pedagogisk bakgrund.
    • Vissa statliga applikationer kommer att be dig att skicka dokumentation som dina betyg.
  • 2. Passera ett statligt kvalificerat test. Namnet på licensprovet är annorlunda överallt. Vissa regioner driver testet genom en statlig myndighet medan andra administrerar dem via privata företag. Du måste betala en avgift som är vanligtvis runt $ 116 och du har 2 1/2 timmar att ta multipelvalsgeneralen online eller på en personlig testplats. När du har passerat, kommer staten att utfärda din gaspassning.
  • Testet täcker ämnen som hydronik, luftkonditionering, matematik, svetsning, verktyg och säkerhet.
  • För att klara testet måste du få betyg på 75% eller högre. Du kan återta testet om du inte passerar, men du måste betala testavgiften igen.
  • Fråga 5 av 7:
    Hur mycket gör gasmitterare?
    1. Median årliga inkomst för gasfitterar år 2020 var $ 56,330. Detta fungerar för att vara runt $ 27.08 en timme, även om lärlingsgasmitterar vanligtvis inte gör så mycket som erfarna heltidsgasmitterar.
    • De lägsta 10% av Turners gjorde mindre än 33,460 dollar medan de 10% av Turners gjorde mer än $ 98,990.
    Fråga 6 av 7:
    Hur landar jag ett gaspassat jobb?
    1. Bildbetatled blir ett gaspassat steg 11
    1. Ansök om en position hos verktygsföretag eller upphandlande företag. Börja med att fråga företaget som övervakade din lärling om de skulle vara intresserade av att anställa dig på heltid. Om de inte har några positioner öppna, se online eller ringa lokala gasföretag för att hitta möjligheter. Skicka in ditt CV och referenser för att ansöka.
    • Byrån för arbetsstatistik förväntar sig att efterfrågan på gasmitterare växer med 4% under de kommande tio åren.
    • Verktygsföretaget kan be dig att fylla i en onlineapplikation. Om de gör det, ring dem inom några dagar för att checka in och se om en intervju. Detta visar att du är intresserad av positionen.
    Fråga 7 av 7:
    Vad är den typiska arbetstiden för en gasmatare?
    1. Bildbetatled blir ett gaspassat steg 12
    1. Du kommer förmodligen att arbeta Standard heltidstimmar. Vissa gasmitterar fungerar också nätter och helger, så du måste träna ditt schema med din arbetsgivare. Gasfäste är också på uppmaning att svara på nödsituationer.
    • Om du är en egenföretagare, kan du ställa in dina egna timmar.

    Tips

    Gas montör är den gemensamma termen för positionen i Europa, Kanada och den norra delen av Förenta staterna. I andra länder och regioner kallas gasmitterar ofta gastekniker eller gasingenjörer.
  • Du kan fortsätta att tjäna certifieringar även som en erfaren gaspitterare. Du kan träna till jobbet på industriella system, digitala mätare eller komplexa pannor, eller du kan få din handledare certifiering så att du kan övervaka andra gasmitterar.
  • När du är certifierad som en Gas-gaspassare kan du arbeta självständigt. Om du vill tjäna Master Status, fortsätt träna och ta kurser att bli mer erfarna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande