Hur man väljer rätt karriär

Att välja rätt karriär kan vara svårt, men att ha en definierad karriärriktning hjälper dig med skaffar ett jobb. Men med lite hårt arbete, någon planering, och någon allvarlig självreflektion, kan du ställa dig på en väg mot en fruktbar, som uppfyller karriär som kan ge dig och din familj.

Steg

Del 1 av 4:
Utvärdera dina intressen
  1. Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 1
1. Tänk på din drömkarriär. Det finns ett gammalt ordstäv att om du försöker välja en karriär, bör du tänka på vad du skulle göra om du inte behövde jobba. Om du hade en miljon dollar och du kunde göra någonting, vad skulle du göra? Ditt svar på den frågan, kanske inte bokstavligen det bästa karriärvalet för dig, kan ge dig inblick i vad du ska göra.
  • Om du vill vara en musikstjärna, överväga att gå in i ljudteknik eller musikkomposition. Dessa karriär är enklare att fortsätta och du kommer att vara mycket mer benägna att lyckas och ge dig själv i framtiden.
  • Till exempel, om du vill vara en skådespelare, överväga att gå in i media sändning. Du kan få en examen i kommunikation eller arbeta dig upp på kedjan av kommando i en lokal nyhet eller annan tv-studio.
  • Till exempel, om du vill resa världen, överväga att bli ett flygbolag eller stewardess. Detta är ett bra sätt att leva och driva din dröm om att resa världen.
  • Om du vill bli en cto, Du måste tjäna en kandidatexamen i ett relevant stamfält. Det kräver också en grundlig förståelse för alla aspekter av verksamheten.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 2
    2. Bedöm dina hobbyer. Det är väldigt lätt att vända dina hobbyer eller något du älskar att göra i en framtida karriär. Många hobbyer motsvarar verkliga världsbehov och positioner. Tänk på vad du gillar att göra och hur det passar in i en karriär. Förbli ödmjuk när du arbetar mot ditt mål. Du kanske vill arbeta deltid som du får hänvisningar och erfarenheter i din önskade karriär.
  • Till exempel, om du gillar att spela videospel, överväga att bli en videospeldesigner, programmerare eller qa-specialist.
  • Om du gillar teckning eller konst, överväg att bli en grafisk designer.
  • Om du gillar sport, överväga värd ett sportläger eller bli en assistent tränare.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 3
    3. Tänk på vad du tycker om eller haft i skolan. Akademiska ämnen översätter väl till framtida karriärer men kan kräva mer skolgång än andra typer av karriärer. Din favoritklass i gymnasiet kan mycket väl starta dig i din framtida karriär, men du måste vara villig att arbeta för det.
  • Till exempel, om du älskade kemi, kan du se fram emot en framtida karriär som en labtekniker eller en apotekare.
  • Om du gillade engelska klass, överväga att bli en redaktör eller en copywriter.
  • Om du åtnjöt matte, överväga att bli en aktuari eller en revisor.
  • Del 2 av 4:
    Bedömning av dina färdigheter
    1. Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 4
    1. Tänk på vad du är eller var bra på skolan. Tänk på de ämnen du utmärkte i skolan. Även om det kanske inte är din favorit sak att göra, att välja en karriär baserad på något du är skicklig på kan hjälpa dig att excel och ge dig en säker framtid.
    • Titta på exemplen från föregående steg om du behöver idéer.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 5
    2. Tänk på vilka färdigheter du excel i. Om du är särskilt bra vid vissa färdigheter, som att fixa saker eller göra saker, kan det här ge dig en bra framtida karriär. Skolning kan eller kanske inte vara nödvändig, men skickligt arbete är ofta efterfrågan och du kommer att hitta det ganska lätt att hitta arbete.
  • Till exempel, snickeri, auto reparation, konstruktion och elektriskt arbete, alla nytta av människor som är bra på att fixa saker eller arbeta med sina händer. Dessa tenderar också att vara stabila, välbetalda jobb.
  • Andra färdigheter, som en färdighet för matlagning, kan också enkelt bli en karriär.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 6
    3. Bedöm dina interpersonella färdigheter. Om dina färdigheter ligger mer i att hjälpa och kommunicera med andra människor, finns det också jobb för dig. Människor som kommunicerar och interagerar med andra väl kan enkelt få karriärer som socialarbetare eller i marknadsföring och liknande affärspositioner.
  • Om du är mer den typ som ska ta hand om andra, överväga omvårdnad eller arbete som administrativ assistent eller kontorschef.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 7
    4. Fråga någon om du inte vet. Ibland är det svårt för oss att se områdena i livet där vi excel. Om du inte tror att du är bra på någonting, fråga dina föräldrar, andra familjemedlemmar, vänner eller lärare vad de tror att du skulle vara bra på. Deras idéer kan överraska dig!
  • Dina vänner och familj kan också hjälpa dig att nätverk och få dig i kontakt med personer i ditt valda fält. Du kan också gå med i en möte för att träffa andra som är inblandade i det arbete du hoppas göra.
  • Del 3 av 4:
    Med tanke på din nuvarande stat
    1. Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 8
    1. Utforska dig själv. Att räkna ut vad du borde göra med ditt liv kan ibland kräva att du kommer att lära känna dig bättre. Om du vill ha en karriär som verkligen kommer att göra dig lycklig, måste du ha en mycket bra förståelse för vad du vill ha och vad du tycker om. För vissa människor betyder det att du tar lite tid att bestämma vad som är viktigt för dem.
    • Det är inget fel med det här, så känner inte dåligt. Det är viktigare att du räknar ditt liv så tidigt som möjligt, snarare än att få knä djupt i en karriär som gör att du hatar ditt liv.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 9
    2. Tänk på din ekonomiska situation. Din förmåga att driva eller ändra karriärer kan gå på din ekonomiska situation. Vissa karriärvägar kräver speciell skolgång och det är ibland dyrt. Men du borde inte känna att det är dåligt begränsar dig från att få den utbildning du vill ha.
  • Det finns många regeringsprogram för att hjälpa dig att betala för skolor, liksom stipendier, bidrag och lärlingsprogram.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 10
    3. Tänk på den utbildning du kommer att ha när du går in i en karriär. Det är viktigt att överväga vilken utbildning du redan har eller kommer att ha som du börjar förfölja en karriär. Om finanserna kan hindra dig från att driva mer skola, kan du behöva överväga vad du redan har. Det kan också vara nödvändigt att hålla fast vid din befintliga högskole- eller högskoleexamen om det finns tidsbegränsningar eller andra begränsningar.
  • Om du upptäcker att du är begränsad till jobb som gäller den grad du redan har, kontakta en karriärrådgivare för att ta reda på vilka alternativ som är tillgängliga för dig.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 11
    4. Bestäm om du vill gå till skolan. Om begränsningar inte bar dig från att driva mer skola, kanske du vill överväga det här alternativet. Inte alla utmärker sig i skolan eller behöver en traditionell högskoleutbildning, men de flesta karriärvägar har tillhörande utbildning som du kan göra och hjälper dig att gå vidare snabbare.
  • Tekniska högskolor, till exempel, kan vara ett bra alternativ för dem som föredrar att inte driva en traditionell utbildning.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 12
    5. Gör mer forskning. Om du fortfarande är förvirrad, överväga att göra mer forskning om detta ämne. Du kan hitta Mer hjälpsam information här Eller kontakta din rådgivare eller valfrihet.
  • Del 4 av 4:
    Överväger din framtid
    1. Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 13
    1. Tänk på karriären du har enkel tillgång till. Tänk på vilka karriärmöjligheter som är tillgängliga för att du enkelt kan flytta in. Dessa skulle vara karriär där du har både nödvändiga färdigheter och en "i."
    • Exempel skulle fungera för samma företag som en av dina föräldrar, som arbetar för ett familjeföretag, eller arbetar för en vän. Om dina alternativ är begränsade, väljer du en karriär där du snabbt kan ange kan vara ditt bästa alternativ.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 14
    2. Undersök din framtida ekonomiska säkerhet. En av de viktigaste sakerna att tänka på är om karriärvägen du väljer kommer att ge dig en acceptabel nivå av ekonomisk säkerhet. Med andra ord, kommer du att kunna göra tillräckligt med pengar för att stödja dig själv och din familj?
  • Gör matte för att ta reda på vad din hemlön måste vara. Ta hänsyn till dina sjukförsäkring och pensionsalternativ också. Du kanske vill se en finansiell rådgivare innan du fattar några beslut.
  • Kom ihåg att det inte behöver vara mycket pengar eller tillräckligt med pengar av någon annans normer. Allt som är viktigt är att det räcker för dig och vad du vill ha för ditt liv.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 15
    3. Granska din framtida jobbstabilitet. Jobbmarknaderna fluktuerar som samhället behöver olika saker vid olika tidpunkter. Vissa jobb är också alltid efterfrågade eller oftast instabil. Du måste överväga om den karriär du väljer är stabil nog för dig och dina önskningar för framtiden.
  • Till exempel gick många människor nyligen i lagskolan och rackade ofta över $ 100.000 i skuldskuld eftersom de trodde att de skulle göra en mycket hög lön i framtiden. Lagpositioner är emellertid inte efterfrågade så mycket de senaste åren och nu har de människor stora skulder och inget sätt att betala dem.
  • Ett annat exempel arbetar som författare eller någon karriär baserad på frilansarbete. Du kan ibland ha gott om jobb men det kan finnas år när du har nästan ingenting. Arbeta på detta sätt kräver en viss bestämning och disciplin och är inte för alla.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 16
    4. Titta på Accuration Outlook Handbook. Ett sätt för dig att mäta om ett karriäralternativ är en bra idé att se upp det i Accuration Outlook-handboken. Det här är en guide som sammanställts av byrån för arbetsstatistik, som tittar på vilken typ av utbildning som krävs för olika jobb, hur mycket människor i dessa karriärer gör i genomsnitt, och hur mycket efterfrågan på det jobbet kommer sannolikt att öka eller minska.
  • Bild med titeln Välj rätt karriär Steg 17
    5. Göra en drömbräda. En drömpension är ett underbart verktyg för att organisera dina ambitioner. Det kan också hjälpa dig att hålla dig ansvarig när du arbetar mot att nå dina mål. Hitta bilder online eller i tidskrifter och klistra in dem på affischbräda. Välj inspirerande citat och lägg till prydnadsföremål, om så önskas.
  • När ska jag kontakta en ledarskapscoach?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Amy WongAmy Wongleadership & Transformations coach

    Tips

    Människor vet sällan omedelbart vilken karriär de borde vara i och det tar de flesta människor flera år att bosätta sig i vägen de kommer att följa. Känn dig inte som om du är bakom!
  • Om du inte gillar din karriär, ändra den! Ibland tar det mer arbete, speciellt om du är äldre, men det är möjligt för någon.
  • Det är inte slutet på världen om du väljer en karriär som inte är något du drömde om att göra ända sedan du var liten. Om du har ett jobb som inte gör dig eländig men som säkert ger din och din familjs framtid, kommer du att bli förvånad över hur glad du känner om ditt liv och karriär.
  • Lyssna på ditt hjärta.
  • Du vet aldrig vad du är bra på! Spendera bara mer tid med dig själv och lära känna dig själv.
  • Ju bättre du känner dig själv, desto bättre val.
  • Varningar

    Får inte drog in i ett ponzi-system eller någon annan liknande con. Dessa kan landa dig i skuld eller till och med fängelse.
  • Var försiktig med jobb som erbjuds utomlands. Forskt undersöka något företag innan du reser för att ta ett jobb. I bästa fall kan du få conned...i värsta fall, död.
  • Var försiktig med något jobb som lovar enkla pengar. Det finns sällan någon sådan sak.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande