Hur man bestämmer sig för din major

Att välja en major kan vara en skrämmande uppgift, speciellt när det verkar som alla runt dig har redan satt sina framtidsbilder i sten. Medan ditt val av major är inte permanent, kan du välja rätt huvudsakliga tidigt på att du kan spara mycket tid och pengar. Läs den här artikeln för att lära dig hur.

Steg

Del 1 av 2:
Tittar på de stora frågorna
  1. Bild med titeln Besluta om ditt stora steg 1
1. Tänk på dina lustar, intressen och värderingar. Dessa frågor är oerhört viktiga, men är alltför ofta förbisedda av studenterna. Istället tenderar folk att fråga sig själva: "Vilka jobb kan jag få med denna major?" "Vad kan jag do Med denna major?" Det är viktigt att komma ihåg att din major är nödvändigtvis en direkt väg till en framtida karriär. Även om du do Få det jobb du planerade på att få ditt freshman-år, det bästa sättet att säkerställa lycka och framgång i det jobbet är att göra något du bryr dig om. Och det börjar med din utbildning.
  • När du överväger dina lustar, tänk utöver hobbyer som sport eller musikinstrument. Tänk på vilken inverkan du vill göra på världen och det arv du vill lämna. Är du passionerad om affärer? Vill du rädda miljön? Är du en artist? Älskar du matematik? Vill du vara läkare?
  • Tänk på att inte bara dina intressen förändras under de närmaste fyra åren, men den tekniken och ekonomin förändras ständigt. När du examinerar, det jobb du planerade på att få kunde vara föråldrade, medan hundratals nya jobb som aldrig existerade tidigare kan ha uppstått.
  • Bild med titeln Bestäm på ditt stora steg 2
    2. Tänk på dina favoritämnen och klasser i gymnasiet. Även om du inte vet vad du vill vara "när du växer upp," Du kan fortfarande bestämma dina färdigheter och intressen genom att titta tillbaka på din akademiska historia. Tänk inte bara vilka ämnen du haft mest, men vilka ämnen du utmärkade på.
  • Vilka klasser var den mest spännande och inspirerande till dig? Var de vetenskapsklasser? Matteklasser? engelskalektioner? Kreativa klasser som konst eller teater?
  • Tänk på vilka klasser du utförde bäst i. "Enkelt A" Klasser räknar inte - tänk på utmanande och omfattande klasser där du utförde bra.
  • Bild med titeln Besluta om ditt stora steg 3
    3. Överväga arbetsutsikter, men obsessar inte över dem. Tänk inte på att välja en stor som att ansöka om ett jobb - tänk på det som att välja ditt livs väg. Jobb, praktikplatser och andra möjligheter som öppnar för dig som ett resultat av att följa din passion kommer andra. Å andra sidan, om din passion leder upp med dina karriärplaner, välj den stora som kommer att få dig det snabbaste. Om du vill vara en läkare och alltid ha velat vara en läkare, överväga att huvudämne i biologi.
  • Bild med titeln Besluta om ditt stora steg 4
    4. Bestäm vilken typ av grad du vill ha. Medan du fortfarande kan vara helt förlorad, kan du begränsa ditt beslut genom att bestämma mellan en kandidatexamen (BA) och kandidatexamen (BS). Kom ihåg att klassificeringarna för BA och BS kan variera mellan skolor, men i allmänhet gäller följande riktlinjer:
  • Ba Grillar inkluderar liberal konst och samhällsvetenskap majors som statsvetenskap, internationella relationer, engelska, konsthistoria, sociologi och kulturell antropologi.Denna major kan överföra dig till Graduate School där du kan fortsätta din utbildning för att få en magisterexamen eller ännu mer.
  • Bs grader inkluderar vetenskap och matte majors som teknik, biologi, evolutionär antropologi och ekonomi. Dessa grader är för personer som bedriver en kandidatexamen.
  • Del 2 av 2:
    Utforska dina alternativ
    1. Bildbeteckningen bestämmer dig för ditt stora steg 5
    1. Läs kurskatalogen på ditt högskola eller universitet. Om du redan har accepterats till en skola, läs sedan kurskatalogen för att lära dig om de olika majors, deras krav och de typer av kurser som är inblandade. Kom ihåg att ibland är titlarna av klasser vilseledande, så var noga med att läsa några av kursbeskrivningarna för mer information.
    • Var noga med att läsa en aktuell kurs katalog, som majors och deras krav förändras över tiden.
    • Ta hänsyn till antalet enheter du behöver ta, ämnet och arbetsbelastningen.
  • Bild med titeln Besluta om ditt stora steg 6
    2. Tänk på din skolans rykte. Specialiserar din skola i journalistik? Lantbruk? Medicin? Teknik? Om kvaliteten på den utbildning du får är av yttersta vikt för dig och du fortfarande är obesluten mellan majors, då överväga vilka avdelningar eller majors din skola är mest känd för.
  • Gör lite forskning på ditt högskola för att lära dig om vilka avdelningar som är mest ansedda, och vilka professorer som är mest uppskattade och erkända i det akademiska samhället.
  • Bilden med titeln bestämmer på ditt stora steg 7
    3. Ställ upp ett möte med en rådgivare. Oavsett om du är odefinierad mellan två eller flera majors, eller har absolut ingen aning om vad som är mycket att välja, sedan skapa ett möte med en rådgivare på din högskola. Om du inte har examen än, ställer du in ett möte med din gymnasierådgivare.
  • Kom ihåg att högskolor har rådgivare som specialiserar sig på olika avdelningar, så de kan fylla dig på några obesvarade frågor.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Slå inte av ditt beslut till sista minuten.De flesta högskolor ger dig ett år eller två för att deklarera en stor.Om du har svårt att besluta, fortsätt och ta så mycket tid som möjligt, men börja tänka på ditt val i början av ditt freshman-år - eller tidigare.College är hårt arbete (och mycket roligt), och det är lätt att fånga upp i din dagliga rutin, men du kan undvika mycket stress att välja en major genom att utforska dina alternativ i förväg.
  • De människor som gör den största skillnaden i världen är folket Vem älskar vad de gör.Plocka något inte på grund av pengar eller prestige ensam, men för att du älskar det.Om du gör det du älskar så kommer du att vara villig att arbeta långt hårdare än andra i fältet.
  • Var inte rädd att fråga. Be om erfarenhet från personer du vet och kanske är det inte så bra.
  • Låt inte dina föräldrar (eller någon annan) diktera vad din major ska vara.Det är bra att få råd från så många som möjligt, men när tryck kommer att skjuta, är det ditt liv, inte deras.Ta kontroll och gör vad du vill ha.
  • Kom ihåg att de flesta högskolor och universitet låter dig ändra dina stora flera gånger under din utbildning. Medan du verkligen inte vill förlita dig på det här alternativet, kan det ta något av trycket och låta dig utforska alternativ.
  • Titta på dina förebilder för råd. Finns det någon du ser upp till vem som har ditt drömjobb? Ställ upp ett möte med den här personen att fråga sina råd. Om du inte känner till den här personen, gör du lite forskning för att se hur de går där de är nu.
  • Din valda major kommer inte alltid "leda" till din ultimata karriär.Du kan hitta dig själv med din högskoleupplevelse som bakgrund men arbetar i ett annat område som du gillar eller älskar och kan göra det bra. Din examen kan vara mer (eller mindre) värdefull för din arbetsgivare, beroende på betydelsen av din majoritet för arbetet. En utbildad ingenjör var tvungen att vara i teknik, men en marknadsföring eller kundtjänst typ av karriär kan rymma olika högskolebakgrunder. Dessutom kräver medicinska skolor, lagskolor och några andra examensprogram ofta vissa kandidatexamen så länge som sökanden kan klara av examensprövningen och har tagit några relaterade kurser.Trots vad du kan höra, kommer ditt val av större förmodligen inte att göra eller bryta karriärer som inte är "enligt konstens alla regler" Inte heller kräver en avancerad examen.Vissa arbetsgivare gör på-arbetsutbildning och söker högskoleexamen helt enkelt för att de kan välja sökande som är litterära, ihållande, ha självkontroll, kan utbildas och kan växa till sin karriärmiljö.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande