Hur man väljer en lämplig arbetsposition

Oavsett om du letar efter arbete eller arbetar i en säker position, gör det aldrig ont att överväga jobbpositioner som är rätt för dig. På en tid då du nästan säkert förändrar karriärer innan du går i pension, är denna utvärdering faktiskt en smart idé. Välja rätt position kokar ner för att utvärdera din personlighet, bedöma dina kvalifikationer och utforska jobbförteckningar. När du börjar, ser du hur lätt processen är. Du kan till och med hitta det ganska roligt!

Steg

Del 1 av 3:
Utvärdera din personlighet
  1. Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 1
1. Bedöm dina livsstilsbehov. Tänk på hur viktigt arbetslivets balans är för dig. Fråga dig själv om du kan acceptera regelbunden övertid på bekostnad av tiden med dina nära och kära. Tänk på hur mycket kontroll du vill ha om beslut om ditt arbetslivsbalans. Tänk på vad du behöver bo bekvämt. Reflektera över om du måste vara välbärgad eller om du bara behöver grunderna.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 2
    2. Utvärdera dina lustar. Att hitta ett jobb du tycker om kan göra underverk för din produktivitet. Tänk på de uppgifter du njöt av tidigare betalda eller frivilliga jobb. Fråga dig själv om du föredrar att arbeta med människor eller saker. Tänk om du föredrar att tänka eller skapa. Tänk på de branscher som vädjar till dig.
    Expertips
    Elizabeth Douglas

    Elizabeth Douglas

    VD för WikiHowelizabeth Douglas är VD för WikiHow. Elizabeth har över 15 års erfarenhet av att arbeta inom teknikindustrin, inklusive roller i datateknik, användarupplevelse och produkthantering. Hon fick sin BS i datavetenskap och hennes Master of Business Administration (MBA) från Stanford University.
    Elizabeth Douglas
    Elizabeth Douglas
    VD för WikiHow

    Tänk på vad som verkligen talar till dig. Elizabeth Douglas, VD för WikiHow, säger att det är viktigt att driva vad som exciterar dig. Hon säger, "När du tittar på jobbannonser, lyssna på ditt hjärta om vilka som hoppar ut på dig, eller att du fortfarande tänker på 2 dagar senare. Prata också med människor för att ta reda på vad de älskar och inte älskar om sina jobb. Ta reda på vilka historier som resonerar med dig och få dig att känna att du skulle passa in."

  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 3
    3. Ta ett personlighetstest. Titta på alternativ som Riasec / Holland Ränteskala eller Myers-Briggs Type-indikatorn (MBTI). Du kan hitta många gratis versioner på webben. Riasec-skalan kommer att avgöra om du är realistisk, undersökande, konstnärlig, social, företagande eller konventionell. MBTI hjälper dig att räkna ut om du är introverad (blyg) eller extroverted (utgående).
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 4
    4. Upptäck din motivationstyp. De två vanligaste motivationstyperna är främjande-fokuserade och förebyggande fokuserade. Du är främjande-fokuserad om du är kreativ, impulsiv och njut av att prova nya saker. Tänk på snabba och utvecklande fält som sociala medier och teknik sektorn. Du är förebyggande fokuserad om du föredrar att planera i förväg och alltid uppmärksamma detaljer. Tänk på ett jobb med fastställda timmar i fält som lag eller dataanalys.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 5
    5. Undersök dina långsiktiga mål. Gör en lista eller skriv en journalinmatning detaljering där du vill vara om 10 år. Detta hjälper dig att bestämma mellan två eller flera jobbbjudanden. Till exempel kan du få ett jobbbjudande med hög lön som inte är riktigt med din 10-åriga plan. Ett annat erbjudande kan betala en lägre lön men var rätt upp din grändsignal. Om du verkligen tänker på lång sikt, bör du ta det andra erbjudandet.
  • Del 2 av 3:
    Bedömning av dina kvalifikationer
    1. Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 6
    1. Skriv ner din arbetslivserfarenhet. Om du redan har skapat en anpassad Résumé har du listat din mest relevanta upplevelse anpassad till en arbetsöppning. Försök att komponera en mästare Résumé som listar varje jobb du har haft. Chansen är att du kommer att kunna hitta anslutningar du inte tänkte på förut. Du kan till och med upptäcka kvalifikationer du aldrig trots att du hade.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 7
    2. Undersök din utbildning. Stanna inte bara i din examen eller professionella certifikat. Tänk på de transferrablesKills du perfekterade som student. Kanske utmärkde du på argumenterande skrivning eller upptäckt en dold talang i en studio konstklass. Kanske deltog du i extrautbildade aktiviteter som honade dina ledarskap. Ta med dig hela akademiska erfarenheter.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 8
    3. Få hjälp från proffs. Dessa dagar finns det många konsulter och tränare som kan hjälpa dig att analysera dina kvalifikationer. Leta efter proffs som specialiserar sig på det område du är intresserad av. Sök online för gratis webinars skräddarsydda för personer med din bakgrund. Många högskolor och universitet erbjuder gratis jobbsökningshjälp till sina alumner. Om du bor nära din Alma Mater, gör ett möte på Campus Career Center.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 9
    4. Söka möjligheter att få mer färdigheter. Även om du redan har ett jobb, kan du använda fritiden för att öka din know-how. Fråga din arbetsgivare om det finns några utbildningsmöjligheter på jobbet du kan dra nytta av. Volontär för en lokal välgörenhet eller verksamhet några timmar i veckan. Ta natt eller helgklasser på ditt lokala community college.
  • Del 3 av 3:
    Utforska jobbförteckningar
    1. Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 10
    1. Filtrera dina sökningar efter plats. De flesta jobbsökningswebbplatser gör att du kan välja en eller flera platser för att begränsa din sökning med. Ta reda på det maximala runda avståndet du är villig att resa varje dag. Överväga om du är villig att flytta, speciellt om ditt drömjobb är i en annan stat / provins eller land.
    • Var uppmärksam på resekraven om du är ensamstående förälder eller vaktmästare. Överväga vem som kommer att ta hand om ditt barn, förälder eller kroniskt illamående djur om du måste resa ofta.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 11
    2. Väga vikten av fördelar. Oavsett din ålder bör du ta med sjukförsäkring och pensionspaketet. Fördelar som är beroende av dina personlighets- och motivationstyper inkluderar utökad semestertid, flexibla arbetsdagar och telekommunikation. Om du är främjande-fokuserad kan du njuta av flexibla timmar. Å andra sidan, om du är social, kanske du föredrar att undvika telekommunikation.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 12
    3. Leta efter möjligheter till framsteg. Läs din 10-åriga plan mot företagets beskrivning. Forskning om bolaget har ett mentorprogram eller erbjuder professionella utvecklingsverkstäder. Möjligheter som dessa gör att du kan förbättra dina färdigheter på jobbet och bättre förbereda dig för framtida in-house öppningar som kan möta dina framtida mål.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 13
    4. Var uppmärksam på ansvaret. Ditt ansvar på jobbet ska maskera med dina färdigheter och / eller utbildning, åtminstone till viss del. Till exempel, om du är frisk av lagskolan, kommer du förmodligen inte att göra partner ännu. Du vill dock inte vara en papperspusher, antingen. Å andra sidan, om du har varit i fältet ett tag, borde du förvänta dig att ditt ansvar är högre upp den professionella stegen.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 14
    5. Undersök arbetsmiljön. Ta reda på om det är kompatibelt med dina personlighets- och motivationstyper. Till exempel kan du vara en förebyggande fokuserad introvert. Fråga dig själv om en boisterous, snabbmästad miljö av en punkt.com Startup är värt den potentiella konflikten med vem du är.
  • Bild med titeln Välj ett lämpligt jobbposition Steg 15
    6. Bedöm arbetssäkerhet. Forskning företaget. Titta på sin finansiella stabilitet och rykte, eftersom dessa vanligtvis indikerar hur länge det kommer att vara runt. Tänk på din motivationstyp i din bedömning. Till exempel, om du är förebyggande fokuserad, bör du ansöka om ett jobb som kommer att vara där för lång sikt. Å andra sidan, om du är främjande-fokuserad, kan du förutse att du letar efter ett nytt jobb efter ett par år.
  • Tips

    Oroa dig inte om dina kvalifikationer inte är en "exakt" match för en jobblista. Skräddarsy ditt brev och din résumé till de styrkor du har och fokuserar på att wowing din potentiella chef.
  • Glöm aldrig den viktiga rollen att överföra färdigheter i din jobbsökning.Du kan ta en mycket begränsad utbildning och göra underverk med den. Å andra sidan kan du ta den bästa utbildningen som pengar kan köpa och göra ingenting.
  • Om du för närvarande är arbetslös, överväga att arbeta för ett tempbyrå. Du kan prova olika arbetsmiljöer och kanske till och med förvärva några nya färdigheter längs vägen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande