Hur man blir en home health aide

Om du letar efter ett jämnt jobb på det medicinska fältet där du verkligen kan göra skillnad i människors liv, kan en hemhälsa Aide (HHA) vara perfekt. Som ett hha är du utbildad att ta hand om privata hem och bostadsanläggningar. Det betyder att du förmodligen har flexibla timmar och uppgifter, så varje dag är lite annorlunda! För att få en bättre uppfattning om hur man blir en HHA, läs några av de vanligaste frågorna.

Steg

Fråga 1 av 7:
Vad gör Home Health Aides gör?
  1. Bild med titeln Bli en Home Health Aide Steg 1
1. Du kommer att besöka en patients hem och hjälpa dem med grundläggande vårduppgifter. Din arbetsbeskrivning kommer att vara annorlunda för varje patient du ser efter. Till exempel kan du tillbringa en timme eller två i sitt hem medan du badar dem eller arbetar med dem för att förbereda en måltid. Du kan till och med tvätta sin tvätt eller hjälpa dem att göra övningar och du kommer förmodligen att behöva behålla en detaljerad vårdpost, speciellt om du ger syre eller medicinering.
  • Som ett HHA kan du vara heltid, deltid eller på samtal beroende på vad dina patienter behöver.
Fråga 2 av 7:
Vilka är kraven?
  1. Bildbeteckningen blir en Home Health Aide Steg 5
1. En högskoleexamen är stor, men inte nödvändig. Några gymnasier erbjuder även grundläggande hälsovårdskurser som kan hjälpa dig att förbereda dig för att bli en HHA. Kontrollera med din statens omvårdnad för statliga specifika krav. I stället för att kräva en medicinsk eller avancerad utbildningsgrad behöver du vanligtvis bara hemhjälpsträning.
  • 2. Slutföra minst 75 timmars hemhjälpsträning. Även om statliga krav varierar, kräver federala riktlinjer minst 74 träningstimmar. Hälften av HHAS gör sin utbildning på lokala gemenskapskollegier, även om hemhälsobyråer också erbjuder utbildning.
  • 3. Ta Medicinska Aide Certification Exam (MACE). Vissa stater kräver att du passerar maken för att vara en HHA. Denna nationella tentamen är en datorbaserad examen med flera val och det täcker information du borde ha lärt dig under din träning. Specifikt kommer det att testa din kunskap om dina HHA-uppgifter, hur man korrekt ger medicinering, hur man rapporterar en patients hälsotillstånd och etiska problem som omger vård.
  • Kontrollera med testwebbplatsen för att se om du kan ta provet online hemma. Om du inte kan, ska din träningsanläggning ge dig testdatum och platser.
  • Du måste betala en $ 120 examensavgift när du registrerar dig för att ta provet.
  • Fråga 3 av 7:
    Hur lång tid tar det för att bli en aide?
    1. Bildbeteckningen blir en Home Health Aide Steg 4
    1. Du måste logga mellan 75 och 180 timmars träning beroende på ditt tillstånd. Federal föreskrifter sätter utbildning på minst 75 timmar, även om vissa stater som Alaska och Maine kräver mellan 140 och 180 timmar. Av träningstiderna måste minst 16 av dem övervakas och du måste logga 12 timmars fortlöpande utbildning varje år.
    • Du kan välja att anmäla dig i ditt lokala community college om de erbjuder en hemhälsahjälpskurs. Dessa brukar vara 1 sikt och täcka säkerhetsfrågor (som hantering av kroppsliga vätskor), hur man ger hemvård och tillhandahåller specialiserad vård. Eftersom dessa ofta är praktiska klasser, kommer du att träna i hem och lärande i klassrummet.
    Fråga 4 av 7:
    Vilken typ av praktiska färdigheter behöver jag?
    1. Det mesta av ditt jobb kommer att ge fysisk vård till en patient. Detta kan innebära att de klädde eller hjälper dem att bada, till exempel. Som ett hha kommer du också att erbjuda känslomässigt stöd. Du kanske pratar med dem så att de känner sig mindre ensamma eller hjälper dem att få dem ut ur sitt hem för en promenad. Det betyder att du behöver bra kommunikationsförmåga och har medkänsla, speciellt om din patient kämpar eller behöver extra stöd. Till exempel kan du ta kurser om att bry sig om äldre patienter eller patienter med kroniska sjukdomar så att du har en bättre förståelse för vad de går igenom.
    • Eftersom du förmodligen har några patienter om dagen, måste du hantera din tid väl och organiseras.
    • Du kanske tycker att du också kommunicerar med patientens familj. De kan diskutera vårdalternativ med dig och du måste fungera som ett mellan med dem och hemhälsovårdsbyrån.
    Fråga 5 av 7:
    Vad är skillnaden mellan en CNA och en HHA?
    1. Bildtiteln Bli ett hemhälsa Aide Steg 3
    1. En CNA arbetar i organiserade sjukvårdsinställningar och kan inte ge medicinering. Även om CNAS och HHAS ger grundläggande vård som badning, dressing och grooming patienter, arbetar CNA på sjukhus eller vårdhem medan HHAS vanligtvis arbetar i en patients hem. Det innebär att du som ett HHA kan hjälpa till på andra sätt på gång på promenader med patienten eller mataffären för dem, till exempel. Eftersom de inte är i en vårdanläggning, kan du behöva ge dem medicinering eller omsorg för sår som läkning.
    • Till exempel kan du tvinga och ta hand om en patients fötter om de har komplikationer från diabetes.
    • Vissa stater kräver att du blir en CNA innan du blir en HHA så kontrollera dina statens föreskrifter.
    • Om du föredrar att arbeta med andra vårdpersonal, kanske du gillar CNA-jobbet eftersom du är på ett sjukhus eller vårdhem. HHAS spenderar mer tid ensam eller med patienter.
    Fråga 6 av 7:
    Gör ett CNA eller HHA mer pengar?
    1. Vanligtvis betalas en CNA mer. I allmänhet är 2018 medianlönen för CNA runt $ 30 800 per år medan 2018 medianlönen för HHAS är $ 24 200 200. Detta beror på att CNAS ofta anställs av kliniker eller privata praxis som kan betala mer än ett hälsovårdsbyrå.
    • Det finns vanligtvis fler HHA-jobbmöjligheter än CNA-positioner så att du kanske har bättre lycka till att du börjar som en hha.
    Fråga 7 av 7:
    Hur hittar jag ett jobb som hemhälsa?
    1. När du är kvalificerad, kolla din lokala tidning eller kalla en Home Health Agency. Institutionen för hälsa och mänskliga tjänster avslöjade att de flesta HHA fann sina jobb genom att kontrollera annonser i tidningen, på TV eller på radion. Du kanske också vet om potentiella HHA-jobb om du arbetar i en annan sjukvårdsinställning. Glöm inte att familj och vänner kan veta om möjligt HA-jobb också.
    • Om en hemhälsabyrå inte anställer, kolla tillbaka i en annan vecka. Nya jobb öppnar ofta i fältet Hemhälsovård så det lönar sig att kontrollera.
  • 2. Fyll i en applikation och ge ditt CV att markera positionen. Byrån kan rikta dig för att fylla i ett online-program eller du kan släppa en av tillsammans med ditt CV. Om du inte hör något från byrån inom några dagar, ring dem och fråga om att skapa en intervju. Detta visar att du är ivrig och vill ha jobbet.
  • Dina chanser att få ett HHA-jobb är bra om du har slutfört din träning. Presidiet för arbetsstatistik prognoser 34% tillväxt i HHA jobb inom de närmaste 10 åren.
  • Om du är kallad för en intervju, ska du vara detaljerad om vilken erfarenhet du fått under träning. Du behöver förmodligen ge specifika exempel på vård som du gav till någon i sitt hem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande