Hur man blir en elektriker i storbritannien

Elektriker är super viktiga - de är de som håller ljuset på, trots allt. Tro det eller inte, det finns faktiskt en brist på elektriker i många delar av Storbritannien, så det är en bra tid att komma igång om du har tänkt på att bli en elektriker. Det är inte heller så svårt som du kanske tror. Med dedikerad tid och studie kan du bli en kvalificerad elektriker i så lite som 2 år. För att hjälpa ditt beslut lite lättare har vi svarat några av de vanligaste frågorna som människor har om vad som krävs för att bli en elektriker i Storbritannien.

Steg

Fråga 1 av 5:
Vad är kvalifikationerna att vara en elektriker i Storbritannien?
  1. Bild med titeln Bli en elektriker i Storbritannien Steg 1
1. Du kan börja som en lärling och tjäna dina kvalifikationer. En lärling är det traditionella och mest populära sättet att bli en fullt kvalificerad elektriker. Hitta ett elektriskt företag som sponsrar lärlingar och arbetar tillsammans med en helt licensierad elektriker medan du studerar en nivå 3 och nationell yrkeskvalificering (NVQ) kurs. Du får jobbupplevelsen medan du lär dig ins och outs av att vara en elektriker i klassrummet också. Du kan då ta en tentamen för att bli en helt kvalificerad elektriker i din egen rätt.
  • Att arbeta heltid och ta kurser kan vara svårt och tidskrävande, men det är det snabbaste sättet att bli en fullt kvalificerad elektriker.
  • 2. Ett annat alternativ är att driva ett diplom eller ett tekniskt certifikat. Du behöver inte arbeta som en lärling för att bli en elektriker. Du kan studera för att tjäna ditt nivå 2-diplom och sedan din nivå 3 examensbevis på ett college eller träningscenter. Du kan också studera för att tjäna ett tekniskt examensbevis på ett träningscenter. Du behöver inte arbeta som en lärling medan du studerar och du kan gå med i ett elföretag eller bli en egenföretagare, när du tjänar ditt examensbevis eller certifikat.
  • Detta är ett bra alternativ om du inte kan få en lärling, men du vill fortfarande komma igång på din resa för att bli elektriker.
  • 3. Du kan också ta en inhemsk installationskurs. En installations elektriker kan arbeta på olika jobb på bostäder och företag, inklusive montering av kraftsystem, brandskydd och säkerhets- och datanätverkssystem. Genom att ta en inhemsk installatörskurs kan du bli kvalificerad för att slutföra bostadsjobb som att återvända ett hem eller installera ljusarmaturer och komma till jobbet tidigare.
  • Du anses inte vara fullkvalificerad elektriker efter att ha slutfört en inhemsk installationskurs.
  • En inhemsk installationskurs tar ungefär en månad att slutföra. Det är en bra utgångspunkt om du inte har någon elektrisk upplevelse men du vill komma igång på en karriär som elektriker.
  • Du kan också träna som elektriker genom att gå med i armén eller kungliga flygvapnet.
  • Fråga 2 av 5:
    Hur lång tid tar det att bli en elektriker i Storbritannien?
    1. Bild med titeln Bli en elektriker i Storbritannien Steg 4
    1. Det beror på vilken väg du bestämmer dig för att ta. Elektriker kan arbeta på en mängd olika projekt i hem, företag och olika branscher. En inhemsk installationskurs tar drygt en månad för att slutföra, men det kan ta år av studier att tjäna ett nivå 3-diplom. På grund av den kunskap och erfarenhet du behöver för att arbeta som licensierad elektriker, kan det ta mellan 2 och 4 år att bli en fullt kvalificerad elektriker.
    • Till exempel kommer någon som deltar i en handelsskola att studera för att bli en elektriker att vara kvalificerad tidigare än någon som tar en deltidskollegium.
    Fråga 3 av 5:
    Gör elektriker betalas bra i Storbritannien?
    1. Bilden med titeln Bli en elektriker i Storbritannien Steg 5
    1. Elektriker i Storbritannien tjänar mellan £ 18,000-£ 42,000 per år. Din årliga inkomst blir lite lägre när du bara börjar. Men över tiden, som du får erfarenhet (och eventuellt flyttar upp i ett företag), tjänar du mer.
    • Elektriker arbetar i allmänhet mellan 30-40 timmar i veckan också.
    Fråga 4 av 5:
    Är elektriker i efterfrågan i Storbritannien?
    1. Bild med titeln Bli en elektriker i Storbritannien Steg 6
    1. Ja! Faktum är att det finns brist på elektriker i mer än hälften av Storbritannien. Det kan faktiskt vara super lätt för dig att få jobb i ett elföretag eller hitta arbete som egenföretagare i Storbritannien. Om du letar efter en bransch med arbetssäkerhet i Storbritannien, kan en elektriker passa räkningen för dig!
    Fråga 5 av 5:
    Kan du bli elektriker vid 40?
    1. Bildbeteckningen blir en elektriker i Storbritannien Steg 7
    1. Det är aldrig för sent att starta en karriär som elektriker. Medan vissa människor går direkt till att studera för att bli en elektriker så snart de examinerar skolan, finns det gott om folk som börjar senare i livet. Oavsett om du tänker göra en karriärbyte eller du vill tjäna lite extra inkomst, kan du komma igång som en elektriker när du vill!

    Tips

    Kolla in några elektriska kurser som erbjuds på ditt lokala högskola eller ett träningscenter. Du kanske kan anmäla dig till heltids- eller deltidskurser och komma igång på att bli en elektriker just nu!

    Varningar

    Försök aldrig försöka elektriskt arbete som du inte har utbildat för eller lärt sig om. Du kan skada dig själv eller andra.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande