Hur man blir en junior börsmäklare

Om du är inställd på aktiemarknaden kan du ha ansett en karriär som börsmäklare. Stockbrokers hjälper till att rådgöra med människor och företag om hur man investerar sina pengar baserade på deras ekonomiska förmåga och aktiemarknadens tillstånd. Att bli junior börsmäklare är det första steget i en karriärväg mot ledande börsmäklare och bortom. Vi har svarat på några av dina vanliga frågor om det här jobbet så att du kan komma igång med din karriär idag.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilken utbildning behöver du bli en junior stockbroker?
  1. Bild med titeln Bli en Junior Stockbroker Steg 1
1. En kandidatexamen i finans, företag eller ekonomi. Det finns ingen standardutbildning för en börsmäklare, men det hjälper till att ha erfarenhet av de 3 områdena. Du kanske vill ta en mängd olika klasser som matematik, statistik, redovisning, engelska och skrivning så du är mer rundad. Du kan också ta ett främmande språk som franska, ryska, kinesiska, spanska eller japanska för att hjälpa dig att handla med företag utomlands.
  • 2. Få en MBA att vara mer konkurrenskraftig på arbetsmarknaden. Det är inte nödvändigt, men en magisterexamen i affärer kan verkligen göra dig till en kvalificerad kandidat. Om du kan landa ditt första jobb utan en MBA, kan företaget betala din undervisning för att få din magisterexamenstid.
  • Fråga 2 av 8:
    Vilka färdigheter behöver du bli en junior stockbroker?
    1. Bild med titeln Bli en junior stockbroker Steg 3
    1. Kommunikation är nyckeln. Som en junior börsmäklare kommer du att träna för att arbeta med kunder och ge dem råd om hur man använder sina pengar klokt. Det är viktigt att du vet hur man återställer detaljer och finansiell information medan du fortfarande är professionell men ändå personliga medan du gör det.
  • 2. IT-färdigheter är ett stort plus. Informationsteknik (IT) är en stor del av finansbranschen. Eftersom allt är klart online, kommer du att känna dig om din väg runt en dator hjälpa dig mycket i ditt jobb. Du behöver inte vara en mästare vid kodning, men allmän kunskap om hur man använder online tradingverktyg kommer att vara till nytta.
  • Fråga 3 av 8:
    Hur hittar du jobbmöjligheter som junior börsmäklare?
    1. Bild med titeln Bli en junior stockbroker Steg 5
    1. Utveckla ett bra professionellt nätverk. Gör professionella kontakter genom dina praktikplatser, skolstudier och genom klubbar och aktiviteter. Nå ut till personer du känner på fältet och låt dem veta att du just har examen. Massor av jobb på marknaden är fyllda via munnen, särskilt börsmäklare jobb.
  • 2. Gå med i professionella föreningar och organisationer. Många yrkesorganisationer som Bolagsförbundet eller National Association of Securities-återförsäljare välkomnar eleverna att gå med i vem som är intresserade av aktiefält och finansiering. Detta kommer att hjälpa ditt nätverk, och kommer att ge dig resurser på jobb och karriärutbildning. Du kan besöka sina webbplatser för att lära dig mer om vad som krävs för att gå med och de resurser som de kan erbjuda dig.
  • 3. Delta i rekryteringshändelser och jobbmässor. Dessa kan vara på din skola eller i det omgivande samhället. Du kommer att träffa anställningschefer och ha möjlighet att diskutera dina kvalifikationer och karriärmål. Var villig att flytta någonstans i landet för rätt jobbmöjlighet.
  • Fråga 4 av 8:
    Hur får du ett jobb som en junior börsmäklare?
    1. Bilden med titeln Bli en junior stockbroker Steg 8
    1. Hantverk en bra resumé. Lista din arbetslivserfarenhet, pedagogiska krediter, ledarskapspositioner i klubbar och ditt karriärmål. Nämna dina analytiska färdigheter, din uppmärksamhet på detaljer, dina beslutsfattande färdigheter och dina matematiska färdigheter för att göra ditt resumé sticker ut.
  • 2. Hitta möjligheter online. Webbplatser som faktiskt, Monster, LinkedIn och Google jobb kan ge dig möjligheter att du kanske inte hittar någon annanstans. Du kan också ansöka om lärlingsor för att få din fot i dörren på ett företag innan du går upp till en heltidsposition.
  • 3. Betona dina människors färdigheter i intervjun. Företagen förväntar sig inte att Junior Stockbrokers har stor erfarenhet av fältet. Du kan dock nämna hur bra du är att prata med människor och använda försäljnings taktik. Mycket av vad en junior stockbroker gör är att sälja saker via telefon eller online, så försök att verkligen spela upp den kvaliteten när du landar en intervju.
  • Fråga 5 av 8:
    Behöver du en licens för att bli en junior stockbroker?
    1. Bild med titeln Bli en junior stockbroker Steg 11
    1. Ja, du behöver en licens via FINRA efter att du har ett jobb. När du väl har jobb på fältet måste du skicka en examen som heter Series 7 som är licensierad av den finansiella industrin, eller FINRA. Examinationen kommer att testa din kunskap om ekonomiska frågor och se till att du är kompetent nog att arbeta som börsmäklare. Du kan registrera dig för tentamen genom att besöka https: // finra.Org / Registrering-Exams-CE.
    Fråga 6 av 8:
    Hur går du fram din karriär som junior börsmäklare?
    1. Bild med titeln Bli en Junior Stockbroker Steg 12
    1. Håll dig uppdaterad på fältet. Läs papper som Wall Street Journal och Financial Times. Titta på CNBC och Bloomberg-tv och var uppmärksam på att bryta finansiella nyheter. Ju mer du vet om aktiemarknaden, desto bättre kan du ge råd till dina kunder.
  • 2. Hitta en mentor att arbeta med. En ledande börsmäklare kan lära dig mycket om tricks av handeln. Utveckla ett mentorförhållande med någon du respekterar för att lära dig mer och få nya färdigheter. Vissa företag kommer att tilldela dig en mentor, medan andra kommer att låta dig hitta en på egen hand.
  • 3. Ta ett certifieringsprogram. När du är licensierad börsmäklare kan du fortsätta din karriär inom finansindustrin genom att följa olika certifieringar. En certifierad finansiell planerare (CFP) certifiering ger till exempel rådgivning och ekonomisk rådgivning för sina kunder. Eller du kanske vill bli en analytiker och bedriva den högt respekterade befraktade finansiella analytiker (CFA) certifiering. Båda dessa certifieringar kräver en 12-veckors lång kurs och kostar cirka $ 1000 varje.
  • Fråga 7 av 8:
    Hur mycket tjänar en junior stockbrokoker?
    1. Bild med titeln Bli en junior stockbroker steg 15
    1. Mellan $ 40.000 och $ 60.000 per år. Betala varierar mycket om du arbetar och vilken typ av firma du arbetar för. Som en junior börsmäklare börjar du i nedre änden, men du kan få höjningar och kampanjer med mer erfarenhet.
    Fråga 8 av 8:
    Är en börsmäklare en döende karriär?
    1. Bild med titeln Bli en junior stockbroker Steg 16
    1. Nej, inte enligt presidiet för arbetsstatistik. Enligt deras rapporter förväntas Stockbroker karriärer växa 4% före 2029. Det är ganska genomsnittligt, och det är jämförbart med de flesta andra karriärer. Även om många människor kan köpa aktier online nuförtiden, tycker de fortfarande om att få råd från de professionella när det gäller att göra stora inköp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande