Hur man blir låssmed

Låssmeder är professionella som installerar, reparerar och ändrar lås för kunder. Det kan vara rätt karriär för dig om du gillar att arbeta med dina händer, engagera sig i kreativ problemlösning och fascineras av säkerhetsteknik. För att bli låssmed, få ett gymnasiet diplom eller en GED. Sedan fyll i ett yrkesprogram eller ta en kort klass på låssmithing för att få den utbildning som är nödvändig för certifiering. Certifieringsprocessen varierar beroende på var du bor, så se kraven på nätet. Skicka in ditt certifieringspapper till den stat där du bor och hittar en postnivåposition i ditt område för att börja din karriär som låssmed.

Steg

Metod 1 av 3:
Få kvalificerad och slutföra träning
  1. Bild med titeln Bli en låssmed steg 01
1. Bli låssmed om du gillar att arbeta med dina händer och lösa pussel. Låssmeder är entreprenörer som gör, installerar eller reparerar lås. Det är en pålitlig karriärväg och är ganska kul om du gillar att arbeta med dina händer för att lösa komplexa problem. Många låssmeder jämför jobbet för att lösa pussel, eftersom det är ett intellektuellt stimulerande jobb som kräver mycket kritiskt tänkande.
  • Du måste vara minst 18 år och ha en ren kriminell historia om du kommer att bli låssmed.
  • Processen att bli låssmed kan ta var som helst från 3 månader till 2 år beroende på hur mycket träning du bedriver och vad kraven är där du bor.
  • Bild med titeln Bli en låssmed steg 02
    2. Tjäna ett gymnasiet diplom eller få din Ged. För att bli en kvalificerad låssmed måste du ha ett gymnasiet diplom. Anmäl dig till en GED-klass i ditt område och slutför kursen om du aldrig har slutat gymnasiet. Ta sedan slutprovet för att passera klassen och tjäna ditt certifikat.
  • Det kan vara lättare att hitta ett jobb om du har en högskoleexamen, men du behöver fortfarande bli certifierad.
  • GED står för allmän utbildning. I de flesta affärer uppfyller det kravet i en högskoleexamen.
  • Bild med titeln Bli en låssmed steg 03
    3. Delta i yrkesskolan om du vill ha formell träning på fältet. En yrkesskola är ett gymnasieskola som utbildar eleverna hur man utför en handel. Efter att ha fått ditt GED eller High School Diploma, se online för att hitta en yrkesskola nära dig med ett Locksmith-program. Registrera dig, betala undervisningen och registrera dig i dina klasser. Tillbringa de närmaste 1-2 års lärande om konstruktion, reparation och installation av lås. Locksmithing-program täcker vanligtvis andra säkerhetsfrågor, till exempel övervakning, stöldskydd och elektroniska lås.
  • Yrkesskolan kostar vanligtvis någonstans mellan $ 10.000 och $ 30.000.
  • Detta är det mest tidskrävande sättet att bli kvalificerad, men du får en extremt grundlig förståelse av fältet. De flesta yrkesskolor hjälper dig att bli certifierad och hitta arbete efter att du också har examen.
  • Om du bor i ett tillstånd som inte kräver certifiering, kommer yrkesskolorna vanligtvis att tilldela dig med en ackreditering som gör det lättare för dig att hitta arbete.
  • Bildbetatled blir ett låssmed steg 04
    4. Registrera dig för en Locksmith-klass för ett snabbare sätt att lära sig hantverket. Locksmithing klasser är vanligtvis värd av privata företag eller låssmithing företag. Titta på nätet för att hitta en klass nära dig om du vill lära dig båten och bli kvalificerad utan att spendera massor av tid och pengar i en yrkesexamen. Dessa klasser är vanligtvis mycket intensiva och kommer att fokusera specifikt på dörrar och hemlås. Dessa klasser tar vanligtvis 5-20 veckor att slutföra och kan ha ett test i slutet.
  • Om du fyller i en certifierad lockpicking-kurs, kommer du att bli tilldelad ett rekommendationsbrev som visar att du har slutfört sina kurser. Detta hjälper dig att bli certifierad i de flesta stater.
  • Locksmithing kräver praktisk erfarenhet, och det finns många oförskämda online-program. Registrera dig för en personlig klass om du kan.
  • Dricks: Om du inte vill ha en prekursorisk introduktion till hantverket, stör inte en klass som inte kommer att kvalificera dig för en certifiering där du bor. Leta upp kraven för ditt specifika tillstånd eller land för att ta reda på om en formell utbildning kan hjälpa dig att bli certifierad.

    Metod 2 av 3:
    Blir certifierad
    1. Bild med titeln Bli en låssmed steg 05
    1. Titta online för att hitta kraven för certifiering där du bor. Certifieringskraven för låssmeder skiljer sig beroende på det tillstånd och land du är i. Gå online och leta efter de krav där du bor. Sök på din statliga officiella hemsida för att säkerställa att du tittar på de lagliga kraven och inte en privat företags råd om hur man får certifierad.
    • Certifieringsprocessen kan ta 1-6 veckor beroende på var du bor.
    • I vissa stater är institutionen för konsumentfrågor ansvarig för låsningslicens. I andra stater reglerar Business Bureau Låssmith Certification.
    • I många stater får yrkesskolor certifiera studenter som examen. De kortare 5-20 veckoklasserna får sällan ge certifieringar, men.
    • Vissa stater och länder har inga certifieringskrav för låssmeder. I dessa stater kan vem som helst arbeta för en låssmed.
  • Bildtiteln blir ett låssmed steg 06
    2. Skicka in en individuell licensansökan för att starta processen. Nästan alla Locksmith-applikationer är färdiga online. När du har hittat regeringssidan där du kan ansöka om en låssmithing-certifiering, klicka på länken på sidan för att starta en individuell licensansökan. Ange ditt namn, adress och annan personlig information för att starta din ansökan.
  • Du kan också ringa din lokala myndighets konsumentfrågor för att ta reda på var du kan ansöka om låssmedcertifiering.
  • Du kommer normalt att ladda upp alla dina önskade dokument till en onlineportal. I vissa stater kan du behöva maila dessa dokument i.
  • Bild med titeln Bli en låssmed steg 07
    3. Skicka en kopia av din identifiering och eventuellt ytterligare pappersarbete. Skanna en kopia av ditt pass och statligt ID för att bevisa att du är vem du säger att du är. Sedan, ge kopior av din anställningshistoria och alla andra obligatoriska dokument som du behöver skicka in. Detta inkluderar vanligtvis andra arbetstillstånd, certifieringar och barnsupportdokument.
  • De flesta stater listar de dokument som de behöver på deras hemsida.
  • Bilden med titeln Bli en låssmed steg 08
    4. Fyll i en bakgrundskontroll online eller vid en testanläggning. Eftersom låssmeder har möjlighet att demontera komplexa säkerhetssystem, fyll i en bakgrundskontroll som mandat av ditt tillstånd. I vissa stater kan detta slutföras online genom att ladda upp ditt ID-ID och ange din personliga information. I andra stater, gå till en privat testanläggning och få dina fingeravtryck som tagits för att bekräfta att din bakgrund är ren.
  • Beroende på var du bor kan du fortfarande kunna ansöka om en låssmith-certifiering, även om du har en kriminell historia så länge du inte begått en brott eller våldsam brottslighet.
  • Bild med titeln Bli en låssmed steg 09
    5. Bevis att du är kvalificerad genom att tillhandahålla stöddokument. Om du examinerade från en yrkesskola, skicka en kopia av din examen och transkript. Om du deltog i en kortare klass som ägde rum under några veckor, skicka de rekommendationsbrev som klassen gav dig färdigställd. Detta visar att du har en förtrogenhet med handeln och kommer inte att kräva prekursorisk utbildning för att börja arbeta med lås.
  • I de stater där du inte behöver certifiering har du fortfarande en ganska svår tid att hitta en låssmedposition utan att slutföra yrkesskolan eller en låssmithing-klass.
  • Dricks: I vissa stater måste du slutföra ett test antingen förutom, eller istället för att tillhandahålla styrkande dokument. Detta test kommer att mäta om du kan diagnostisera problem med lås, förstå fältets terminologi och veta hur man utför Basic Locksmithing-tjänster.

  • Bilden med titeln blir ett låssmed steg 10
    6. Betala de nödvändiga avgifterna och vänta på din certifiering. När alla dina dokument har skickats in, tryck på knappen "Komplett" eller "Skicka" för att slutföra uppladdning av din portfölj. Du kommer att tas till en betalningssida för att betala avgiften i samband med din ansökan. Vänta sedan 1-6 veckor för regeringen att maila eller maila dig din certifiering.
  • Ansökan om din låssmedcertifiering kostar vanligtvis $ 50-300.
  • Det kan ta lite längre tid för att regeringen ska behandla din ansökan om de har en stor eftersläpning av applikationer.
  • På vissa områden måste en låssmedlicens vara parad med en oberoende entreprenörslicens. Om du inte redan har en entreprenörs licens måste du skicka in en separat ansökan och betala en extra avgift.
  • Förnya din licens varje 1-5 år genom att betala förnyelseavgiften.
  • Metod 3 av 3:
    Arbetar som låssmed
    1. Bilden med titeln Bli en låssmed steg 11
    1. Sök efter jobbannonser online för att hitta arbete som låssmed. För att hitta arbete som låssmed, börja med att titta på online jobbstolpar. Ladda upp ditt CV och skicka in program till Locksmith företag i ditt område. Vissa positioner kommer att specialisera sig i billås, medan andra företag kommer att betona hemsäkerhetssystem. Leta efter positioner som intresserar dig innan du ansöker om positioner.
    • Ditt CV spelar ingen roll så mycket som din certifiering och din intervju. Oroa dig inte om din jobbupplevelse inte helt anpassar sig till en karriär i låssmithing.
    • Du kan också ringa låssmed i ditt område för att ta reda på om de anställer. Om du bor runt mindre, äldre företag, får de inte lista sina tillgängliga positioner online.

    Dricks: Vissa låssmed fungerar som oberoende entreprenörer och uthyrer sina tjänster ensamma. Detta kräver en företagslicens, fastän. Du kommer också att kämpa för att hitta klienter utan att bygga ett rykte och få lite erfarenhet först. Få lite erfarenhet och lära sig handeln innan du försöker starta på egen hand som en oberoende entreprenör.

  • Bildtiteln blir ett låssmed steg 12
    2. Installera nya lås på bostäder, bilar och dörrar. Huvudskyldigheten för en låssmed är att installera nya lås. Visa upp till service samtal på nya konstruktioner, familjehem och parkeringsplatser för att installera lås för dina kunder. Följ anvisningarna för klienten för att möta deras behov när det gäller typen av lås och platsen för varje installation.
  • Bilden med titeln Bli en låssmed steg 13
    3. Reparera trasiga lås och låt dig vara låsta. Klienter kommer ofta att ringa en låssmed för att fixa trasiga lås eller låta dem till en byggnad som de har blivit låsta av. Visa upp till serviceanrop för reparationer eller låsningar så fort du kan. Förklara processen till kunden och kontrollera deras ID för att säkerställa att du ger rätt person tillgång till byggnaden. Fyll i arbetet och ge dina kunder nya nycklar som behövs för att slutföra jobbet.
  • De flesta låssmeder är konkurrenskraftiga genom att svara på nödsamtal. Dessa samtal kan komma sent på kvällen eller extremt tidigt på morgonen, så var beredd att förlora lite sömn varje gång i taget.
  • Om du ringde för att låsa upp en hemdörr för någon som låste sina nycklar inuti, kom ihåg att alltid kontrollera deras regeringens ID för att säkerställa att den person som ringer dig i adressen. Det är vanligtvis olagligt att låta någon i en byggnad om de inte kan bevisa att de bor där.
  • Bildbetatled blir ett låssmed steg 14
    4. Klipp nycklar och ge säkerhetsråd till konsumenterna. Många låssmeder erbjuder nyckelklippningstjänster för kunder. Om du arbetar för ett företag med en brick-and-mortar butik och har inga klientsamtal, kan du behöva arbeta bakom ett skrivbord i butiken och skära nycklarna. Använd klientens kopia för att skapa dubbla versioner. Detta görs vanligtvis med ett nyckelskärande datorprogram, men du kan behöva klippa nyckeln med hand med en skärmaskin. Konsumenterna kan också ha frågor om uppgradering av sina lås eller förbättra sitt hemsäkerhetssystem.
  • Vissa låssmeder går vidare i sitt fält genom att lära sig om kameraövervakning och larmsystem så att de kan marknadsföra dessa tjänster till kunder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande