Hur man undviker att fråga dåliga intervjufrågor

Intervjuer är svåra för både intervjuare och intervjuade, och det kan vara stressigt att komma med bra frågor och undvika olämpliga. Om du är en intervjuare kan det vara svårt att tänka på sätt att testa dina intervjuade utan att vara påträngande, och om du är en intervjuad kan det vara svårt att göra rätt intryck med dina frågor. Om du någonsin har känt ängslig eller osäker på hur man undviker dåliga intervjufrågor, stressa inte! Det finns enkla och enkla sätt att undvika att fråga dåliga frågor, oavsett vem du är.

Steg

Metod 1 av 2:
Undviker dåliga frågor som en intervjuare
  1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 8
1. Skriv en sammanfattning av dina anställningsmål. Detta hjälper dig att begränsa vilka frågor som ska fråga.
  • Du kan kula punkt tre saker du letar efter i en intervjuad för att komma igång.
  • Bild med titeln Survive High School Steg 13
    2. Planera relevanta frågor att fråga. Skriv en lista med intervjufrågor baserat på dina anställningsmål och hålla dem samma över alla dina intervjuer.
  • Till exempel, fråga alla intervjuade vad de skulle göra i en situation. Du kan säga: "Tänk dig att du behöver budget för en IT-avdelning. Du har löner, övertid, datorer och teambyggande roliga och middagar att överväga, så hur skulle du strukturera en budget?"
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 11
    3. Be den intervjuade att förklara deras CV till dig. Fråga den intervjuade att förklara sina färdigheter i sina egna ord visar dig hur bra de förstår de jobbkrav du anställer för. Du kommer också att se hur de hanterar en ostrukturerad konversation med dig.
  • Till exempel kan du fråga, "Varför tror du att du skulle vara bra på det här jobbet?"Eller" Jag ser att du har drake surfing som en hobby här, berätta lite mer om det."
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 8
    4. Undvik olagliga intervjufrågor. Fråga inte om en intervjuas civilstånd, barn, kriminalregister, religiösa praxis, sexuell läggning, dricksvanor, medicinsk historia, första språk, nationella eller kulturella ursprung eller personlig ekonomi. Dessa frågor är olagliga och kan också göra människor mycket obekväma.
  • Bild med titeln Delegate Steg 5
    5. Undvik förspända intervjufrågor. Tillåt inte dina personliga synpunkter eller preferenser att störa intervjun - hålla sig professionellt objektiv och anställa den bästa intervjuade för jobbet.
  • Som ett exempel skulle det anses vara partiskt och i vissa länder och stater olagligt att inte anställa en intervjuare eftersom de är en man eller en kvinna, snarare än på grund av sina kvalifikationer.
  • Bild med titeln Delegate Steg 11
    6. Ange ett realistiskt intervjuschema. Många företag intervjuar tiotals och ibland hundratals människor under en rekryteringsdrivning, så schemalägga intervjuer för att ge dig tid att ta pauser, äta lunch och inte bli utmattad.
  • Överväg att schemalägga intervjuer du kan komma igenom i en enda åtta timmars arbetsdag. Om du blir för trött kan du glömma dig själv och fråga olämpliga frågor.
  • Metod 2 av 2:
    Undviker dåliga frågor som en intervjuad
    1. Bild med titeln Gör en kriminell bakgrund Kontrollera steg 2
    1. Läs arbetsbeskrivningen noggrant. Förstå vad kraven i jobbet är och skriv en lista med nyckelfärdigheter du behöver.
    • Du kan skriva en lista över de fem viktigaste färdigheterna för jobbet som hjälper dig att förstå, eller söka online för liknande jobbbeskrivningar.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 3
    2. Granska ditt CV och skriv en lista över frågor. Fokusera på positiva frågor som spelar till dina styrkor och visar ditt intresse för företagets framtid att lämna ett bra intryck med intervjuaren.
  • Till exempel kan du fråga, "Vad är din favorit del av företagskulturen här?"Eller" Vad tycker du är det mest intressanta tillväxtområdet här?"Eller" Vad är en genomsnittlig dag på kontoret som?"
  • Bild med titeln Delegate Steg 12
    3. Undvik att fråga negativa intervjufrågor. Ställ inte frågor som är inriktade på dig snarare än företaget. Dessa kan komma över som en besvikelse för intervjuaren och föreslå att du inte är seriös och professionell på jobbet.
  • Ställ inte frågor som: "Hur tidigt kan jag lämna kontoret på en fredag?"Eller," Hur snart innan semestern kan jag gå på semester?"Dessa kan komma över som självcentrerade och till och med själviska.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 14
    4. Undvik att ställa frågor om din lön. Förhandla en lön händer efter att ett företag gör ett erbjudande eller efter den första intervjun. Fråga om din lön i intervju kan komma över som negativ och girig.
  • Bild med titeln vara mogen steg 15
    5. Undvik att argumentera med din intervjuare. Håll dig lugn och professionell när du ställer frågor, även om din intervjuare inte svarar på dig. Intervjuer har ofta skäl att inte svara på frågor omedelbart.
  • Som ett exempel gillar vissa intervjuare att testa intervjuade genom att försöka frustrera dem och se om de är lugna.
  • I vissa fall om du ställer en fråga som kommer över som personlig eller påträngande kan intervjuaren bara ändra ämnet.
  • Bild med titeln Välj ett rekryteringsbyrå Steg 12
    6. Undvik olagliga eller olämpliga frågor. Fråga inte intervjuaren om hans civilstånd eller familj, barn, religion, sexuell läggning, kulturellt eller nationellt ursprung, personlig ekonomi, dricks- eller drogervanor, medicinsk historia, kriminalregister eller annan påträngande personlig information. Det är olagligt att ställa dessa frågor i många länder och stater och kommer att stöta på som super olämpligt.
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän steg 12
    7. Lyssna på din intervjuare och vara redo att improvisera. Var uppmärksam så att du inte ställer frågor som redan har besvarats, och så att du kan ändra din lista med skriptfrågor om de inte fungerar längre.
  • Till exempel, om din intervjuare talar om någon riktigt framgångsrik tillväxt förra året, så kan du fråga vad han eller hon tycker var bakom det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var noga med att börja tänka på frågor några dagar före en intervju. Oavsett om du är en intervjuare eller intervjuare, betyder det att du har mycket tid att komma med intelligenta och relevanta frågor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande