Hur man blir en pediatrisk sjuksköterska

Pediatriska sjuksköterskor väljer att möta de unika utmaningarna och fördelarna med att arbeta med barn. Oavsett om du redan har en examen i omvårdnad eller du börjar bara din utbildning, är pediatrisk omvårdnad en bra väg att gå ner. Vi har svarat på dina frågor om det här jobbet så att du kan lära dig vilket program att ta och vilka certifieringar som ska börja arbeta i ditt valfritt område.

Steg

Fråga 1 av 8:
Vilken utbildning behöver du bli en pediatrisk sjuksköterska?
  1. Bildbeteckningen blir en pediatrisk sjuksköterska Steg 1
1. En associerad examen eller en kandidatexamen i omvårdnad. I U.S., Du kan välja mellan en Associate of Science i Nursing (Asn) grad, som normalt tar 2 år, eller en kandidatexamen i omvårdnad (BSN), som vanligtvis tar 4 år. Om du får en 4-årig grad är arbetsgivare lite mer benägna att anställa dig, men det är upp till dig hur länge du skulle vilja vara i skolan.
  • Medan du kan fortsätta för att driva en masters eller doktorsexamen i vårdpraxis, är det inte nödvändigt att bli en pediatrisk sjuksköterska. Om du vill få en ännu högre utbildning kan du vara kvalificerad att bli en pediatrisk sjuksköterska-utövare.
Fråga 2 av 8:
Vilka licenser behöver du bli en pediatrisk sjuksköterska?
  1. Bild med titeln Bli en pediatrisk sjuksköterska Steg 2
1. Du måste bli en registrerad sjuksköterska (RN). När du har avslutat din examen måste du ta National Council Licensure Examination (NCLEX) examen för att få din officiella status som sjuksköterska. Examinationen erbjuds av National Council of Nursing (NCSBN), och det tar cirka 6 timmar att slutföra. Att anmäla sig till tentamen, besök https: // ncsbn.Org / NCLEX-applikation-och-registrering.htm.
  • 2. Du kan behöva bli en certifierad pediatrisk sjuksköterska (CPN). Vissa stater kräver att du kommer till CPN-status innan du börjar arbeta som en pediatrisk sjuksköterska. För att bli en CPN måste du redan vara en RN och har minst 1800 timmar dokumenterad erfarenhet i barnkedjor under de föregående 2 åren. Du måste också skicka en tentamen för att bli en CPN via Pediatric Nursing Certification Board (PNCB).
  • Även om ditt tillstånd inte kräver CPN-status är det en bra idé att få det ändå. Det visar sig att du är kunnig inom ditt fält och det kan ställa dig bortsett från dina kamrater.
  • Fråga 3 av 8:
    Behöver du några speciella licenser eller certifieringar?
    1. Bildbeteckningen blir en pediatrisk sjuksköterska Steg 4
    1. De är inte nödvändiga, men de kan hjälpa till att fördjupa din karriär. Det finns många specialiserade certifieringar tillgängliga för pediatriska sjuksköterskor, och de brukar innebära någon form av kurs och passerar en undersökning. I vissa fall kan extra certifiering innebära fler arbetstillfällen eller förmågan att arbeta på egen hand.
    • Om du har en mästare i omvårdnad kan du välja att bli en klinisk sjuksköterskespecialist (CNS) genom att fylla i kraven, som inkluderar en nationellt administrerad tentamen. CNSS är speciellt utbildade för att ge ett familjecentrerat tillvägagångssätt för att bry sig om och ge en ökad kompetens inom patientsamråd och utbildning, bland annat särskiljande aspekter.
    • Du kan också söka certifiering som en pediatrisk sjuksköterskans utövare (PNP). PNPS har avancerad diagnostisk och behandlingsutbildning, och har befogenhet att förskriva medicin i alla femtio U.S. stater. I vissa stater är PNP också tillåtna att öva självständigt.
    Fråga 4 av 8:
    Vilken erfarenhet behöver du bli en pediatrisk sjuksköterska?
    1. Bildbeteckningen blir en pediatrisk sjuksköterska Steg 5
    1. Få 2 års erfarenhet av att arbeta med barn som en RN. När du har blivit licensierad och övar RN kan du söka jobb som sätter dig i kontakt med barn. Vanligtvis skulle detta vara på en barnläkares kontor eller i barnens avdelning för ditt lokala sjukhus. Du kan också ansöka om praktikfyllda program som erbjuder nya sjuksköterskor som är speciellt för pediatrik eller volontär i den lokala sjukhusets pediatriska vinge.
    Fråga 5 av 8:
    Vilka färdigheter behöver du bli en pediatrisk sjuksköterska?
    1. Bildbeteckningen blir en pediatrisk sjuksköterska Steg 6
    1. Lyssna och kommunikation. Som en pediatrisk sjuksköterska arbetar du med och pratar med barn större delen av dagen. Det är viktigt att lyssna på vad de måste säga, även om de inte har ordförråd att artikulera det bara. Du måste nog också kommunicera med föräldrar och vårdnadshavare som kan vara oroliga för sina barn.
  • 2. Empati och medkänsla. Som en pediatrisk sjuksköterska kan du stöta på sjuka barn eller barn som är i smärta. Det är viktigt att sätta dig i sina skor och gör allt du kan för att göra dem bekväma. Försök att inte bli frustrerad eller otålig och se till att du behandlar varje patient som om de är ditt eget barn.
  • Fråga 6 av 8:
    Är en pediatrisk sjuksköterska hårt?
    1. Bildbeteckningen blir en pediatrisk sjuksköterska Steg 8
    1. Ja, det kan vara. När du arbetar med barn kan du stöta på mycket sjuka eller till och med terminalpatienter under hela ditt jobb. Det kan vara ledsen, stressigt och till och med frustrerande att se barnsjuka eller i smärta. Om du väljer att driva en karriär i pediatrisk omvårdnad, se till att du tar tid för dig själv och prata med dina medarbetare som kan förstå vad du går igenom.
    Fråga 7 av 8:
    Hur lång tid tar det för att bli en pediatrisk sjuksköterska?
    1. Bild med titeln Bli en pediatrisk sjuksköterska Steg 9
    1. Var som helst från 2 till 5 år. Det beror mycket på din utbildning och hur mycket du arbetar när du når RN-status. Vanligtvis kan människor bli pediatriska sjuksköterskor ungefär 4 år efter att de examen gymnasiet.
    Fråga 8 av 8:
    Hur mycket gör pediatriska sjuksköterskor?
    1. Bild med titeln blir en pediatrisk sjuksköterska steg 10
    1. Runt $ 75.000 per år. Löner varierar i olika stater, men de flesta gör runt det eller ovanför. När du får mer erfarenhet kan du kanske börja tjäna mer inom ditt fält.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande