Hur man bygger upp ett cv på college

College är den perfekta tiden att börja bygga upp ditt CV. När du har examen behöver du ett bra CV när du ansöker om praktikplatser, jobb, och forskarskolor. Stå ut från andra sökande med ett CV som visar att du är väl avrundad och har redan relevanta färdigheter. Gör ditt CV bra genom att gå med i klubbar, studera utomlands, och få jobb och praktik när du är på college.

Steg

Metod 1 av 3:
Få erfarenhet
  1. Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 1
1. Få en praktikplats. Det här är det bästa du kan göra för ditt CV. Arbetsgivare i varje bransch söker studenter med förbinder erfarenhet. Praktikplatser lär dig hur det är att arbeta i ditt fält. Du kommer att lära dig allt från hur man klär på vad en genomsnittlig dag är som.
  • Nätverk och arbeta hårt under din praktik. Om du visar att du är bra på jobbet kan du få ett referensbrev från din handledare. Också, om du imponerar på de personer där du praktiserar, kan de erbjuda dig ett jobb i framtiden.
  • Anslut med personalen på din campus karriärcenter och praktikplats på campus. Arbetsgivare begär ofta direkta hänvisningar från dessa kontor. Om personalen är känner dig, kan de referera till dig. De kan också låta dig veta om praktikplatser för vilka du kan tjäna klasskredit.
  • Tala med dina professorer om möjliga praktikplatser för studenter i din avdelning eller skolan och fråga sina råd om inbi. De kan erbjuda dig hjälpsamma kontakter. Om du har ett litet fokusfält, var inte rädd för att nå ut till din idealiska arbetsgivare direkt för att låta dem veta om dina färdigheter och intressen.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 2
    2. Skaffa ett jobb. Leta efter jobb som kommer att lära dig karriärfärdigheter. Ansök på jobbet i områden som intresserar dig, som atletisk avdelning eller biblioteket. Du kommer att göra bra kontakter, lära dig om att arbeta i en professionell miljö och utveckla specifika färdigheter som du kan lista på ditt CV.
  • Prata med dina professorer. De vet ofta om jobb Studenter får på campus. Många anställer också redaktionella, forsknings- och laboratorieassistenter.
  • Det är en bra idé att få ett jobb relaterat till dina studier, till exempel som en handledare eller laboratorieassistent.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 3
    3. Leta efter möjligheter att volontär. Volontärarbete är ett bra sätt att lära sig nya färdigheter som du kan lista på ditt CV. Leta efter möjligheter som kommer att relatera till dina studier eller karriärintressen. Som Interning kan volontärarbete visa dig vad som arbetar i ditt fält är verkligen som.
  • Många ideella organisationer har frivilliga positioner som kräver yrkeskunskaper, som redovisning, översätta eller arbeta i miljövetenskaper.
  • Nätverk med olika personer i organisationen där du frivilligt och visar att du är en bra arbetare - din volontärposition kan leda till praktik eller ett jobb.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 4
    4. Studera utomlands. Att studera utomlands kan hjälpa ditt CV att stå ut till arbetsgivare. Leta efter möjligheter som relaterar till dina studier eller karriärmål. Försök hitta program som kommer att utmana dig eller lära dig att uppskatta nya perspektiv och kulturer.
  • Leta efter serviceinlärningsprogram som organiserar volontärarbete i samhällen utomlands. Du lär dig spännande nya färdigheter och det kommer att se fantastiskt ut på ditt CV.
  • Ansök om finansiering genom prestigefyllda stipendier, som Boren, Gilman, eller kritiska språk Stipendium. Dessa kommer att se väldigt imponerande ut på ditt CV och du kommer att lära dig viktiga förslag som skriver färdigheter.
  • Metod 2 av 3:
    Lära sig nya färdigheter
    1. Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 5
    1. Ta intressanta kurser. Du kan lära dig relevanta karriärkunskaper i college kurser. Ta reda på vilka specifika färdigheter som kan krävas i jobb som intresserar dig och leta efter relaterade klasser. Till exempel, om du vill bli advokat, kanske du vill ta klasser i retorik.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 6
    2. Lär dig ett nytt språk. Språkkunskaper ser väldigt imponerande ut på ett CV. I en alltmer globaliserad värld kommer att hjälpa ett främmande språk att hjälpa dig att sticka ut till potentiella arbetsgivare. Arbetsgivare vet att arbetstagare som kan prata ett främmande språk har en fördel när man arbetar med globala partners.
  • Om du är intresserad av att arbeta i internationell affär eller bank, överväga att studera mandarin, japanska eller tyska.
  • Om du vill arbeta i utländska relationer kan du studera en av de officiella FN-språk, som ryska, arabiska eller spanska.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 7
    3. Bli involverad i extracurricular aktiviteter. Extracurricular Activities hjälper dig att bygga ditt ledarskap och lagbyggnad, lära sig tidshantering och stärka din arbetsetik. Arbetsgivare letar efter studenter som har ledarskapsförmåga och som kan visa att de fungerar bra på ett lag. Dessa aktiviteter är också ett bra sätt att lära dig mer om ditt campusgemenskap och hitta annat jobb, interning och volontärmöjligheter.
  • Om du är atletisk kan du gå med i ett lag eller spela intramural sport. Om du har en speciell talang, använd den: agera i ett spel, skriv för skoltidningen, eller illustrera årsboken.
  • Leta efter klubbar som passar din major. Till exempel, gå med i biologi klubben om du är en biologi major.
  • Starta din egen klubb om du har en bra idé. Denna nivå av initiativ och ledarskap kommer att se bra ut på ditt CV.
  • Metod 3 av 3:
    Sätta ditt CV tillsammans
    1. Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 8
    1. Rådfråga med karriärtjänster. Karriärcenterrådgivare är dedikerade till att hjälpa dig att förbereda CV. De har flera mallar och kan styra dig i hur du skriver ett CV för specifika fält och industrier. De kommer att ge dig feedback och råd som du skriver olika utkast i ditt CV.
    • College Career Centers erbjuder ofta CV-skrivande workshops.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i college steg 9
    2. Gör lite forskning. Innan du skriver ditt CV, titta på jobbposter för att se hur arbetsgivare beskriver positioner som intresserar dig. Hitta deras nyckelord och listor över kvalifikationer. Använd de nyckelord och kvalifikationer när de är relevanta för din erfarenhet.
  • Till exempel, om du ser att många arbetsgivare letar efter "en mycket resursfull lagspelare", kan du använda det i din sammanfattande sektion. Du kan också använda fraser som "demonstrerad hög resurs" eller "framgångsrikt samarbetat på ett lag" för att beskriva en av dina erfarenheter.
  • Inkludera specifika arbetsansvar som du har gjort, som "sammanställer och analyserar finansiell information för att förbereda generella ledgesposter" på ditt CV.
  • Använd den här informationen för att skräddarsy ditt CV till vad som helst jobb du ansöker om.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i högskolesteget 10
    3. Organisera ditt CV. Hitta en mall Det hjälper dig att betona din utbildning, färdigheter och erfarenheter. Det finns online-mallar tillgängliga från många universitets karriärcentra. Börja med den viktigaste informationen på toppen så att arbetsgivare inte kan missa det. Håll läsarens intresse genom att beskriva dina färdigheter och erfarenheter med Action-verb.
  • Vissa sektioner som visas i studenthöjningar är: Sammanfattning eller objektiv, utbildning, relaterad erfarenhet, relaterade kurser, aktiviteter / ledarskap, heder och utmärkelser, färdigheter.
  • Vissa yrken har fältspecifika mallar eller förväntningar avseende CV-formatering. Till exempel har grafiska designers ofta kreativa återupptagningar som går utöver vanlig text. Titta över prov återupptas från ditt fält för att få en uppfattning om den gemensamma organisationen.
  • Bild med titeln Bygg upp ett CV i högskolesteget 11
    4. Använd ett professionellt format. Arbetsgivare kommer att uppskatta ett rent, professionellt utseende. Håll ditt CV till en sida och använd 1 tum (2.5 cm) Marginaler så det är lätt att läsa. Markera viktiga informations- och sektionsrubriker med hjälp av kursiv eller fetstil. Gör det enkelt att skumma genom att organisera information med Bullet Points istället stycken.
  • Håll det kortfattat eftersom du bara har en sida.
  • Korrekturläsning det mycket noga. Du kan också fråga en professor eller någon i karriärtjänster att göra en slutgiltig recension.
  • Använd ett vanligt teckensnitt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande