Hur man hittar värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer

Om du donerade icke-kontantvaror till en välgörenhetsorganisation har IRS etablerat flera sätt att beräkna det verkliga marknadsvärdet för dessa föremål. Fair Market-värde (FMV) är det pris där dina varor skulle sälja på en öppen marknadsplats. Generellt är mängden av ditt välgörenhetsbidrag (det belopp du kommer att hävda på dina skatter) det rättvisa marknadsvärdet på den egendom som du donerade när du gjorde donationen. Det finns flera sätt att beräkna det rättvisa marknadsvärdet på egendom, inklusive försäljningspriset för varumförsäljningen av jämförbara egenskaper - värdet av ersättningskostnad eller genom att söka en expertutlåtande. Du vill välja en metod som fungerar bäst för den egendom som du donerar och erbjuder dig ett stödbart belopp som dras av på dina skatter.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja en värderingsmetod för välgörande donationer
  1. Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 1
1. Tänk på kostnads- och försäljningspriset på objektet. En av de mest använda värderingsmetoderna är att bestämma på vilket pris din donerade egendom skulle eller faktiskt sälja. Vid beräkning av FMV baserat på försäljningspriset, säger IRS att den mest exakta representationen av värdet av ett föremål kommer från försäljningen på en öppen marknad. Denna typ av marknad kan innefatta frälsningsarmén eller goodwill, som är både välgörenhetsorganisationer som är kända för att återföra varor. Vid bestämning av FMV baserat på försäljningen av ditt föremål, överväga följande:
  • Om ditt föremål faktiskt såldes, såldes det relativt nära när du donerade dina varor? Om så är fallet finner IRS att värdet är en bra reflektion av FMV.
  • Var du involverad i återförsäljningen av objektet? Vid beräkning av FMV vill IRS återförsäljningen av den donerade egendomen vara på "armlängd", vilket innebär att den person som gör bidraget inte var inblandat i egenskapens återförsäljning.
  • Om ett objekt du donerat fortfarande kan köpas för samma belopp som du betalat, även om objektets värde är större än den kostnaden, kommer du bara att kunna hävda köpeskillingen. Till exempel köpte du varor på grossist för $ 5000 men återförsäljningsvärdet vid donationstidpunkten var $ 10.000. IRS tillåter dig bara att kräva $ 5000 som det verkliga marknadsvärdet så länge som föremålet fortfarande såldes någon annanstans till grossistpriser.
  • I vissa fall skulle du kunna ta det högre avdraget med lämplig dokumentation. Om det var en ökning av värdet av ett föremål, kan du hävda det ökade priset som din FMV, så länge du har en expert som förklarar varför detta var en unik situation. Till exempel köpte du en målning för $ 10.000 och vid donationstid, ett år senare var det värt $ 15.000. Eftersom detta var ett unikt föremål, till skillnad från grossistvaror, kan du hävda $ 15.000 som din välgörenhets donation. Du måste få en officiell bedömning som fastställer det nya priset.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 2
    2. Använd skatteprogram för att bestämma FMV. För att hjälpa dig att hitta försäljningspriset för donerade föremål, skapar skatteprogram som H & R Blocks Taxcut och Intuit TurboTax, givare med ett uppskattat värde av de föremål som de donerar. När du fyller i dina skatter med ett av dessa program, anger du en beskrivning av det objekt du donerat och programmet kommer att jämföra ditt föremål till försäljningen av andra liknande föremål online. Du kan sedan använda programmets värdering för FMV.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 3
    3. Använd försäljningen av jämförbar egendom som FMV. Det andra sättet att en person kan beräkna FMV för donerade föremål är att titta på det pris där egenskaper som liknar den donerade egendom som säljs. Om du till exempel donerar den första upplagan av en sällsynt bok, kan du kontrollera om några andra första utgåvor av den boken sålde nyligen sålda och till vilket pris. Om din bok är i ett liknande skick kan du använda försäljningspriset som din FMV.
  • När du använder den här värderingsmetoden måste du vara försiktig med att välja egendom som inte bara är i typen av egendom utan också i ett liknande tillstånd. Om du till exempel donerade en sällsynt bok som var lite skadad, kunde du inte använda försäljningspriset för samma bok i orörda skick som en jämförbar försäljning.
  • Du kan se online på platser som eBay eller besöka butiker som goodwill och frälsningsarmé för att bestämma försäljningspriset för jämförbara kläder och hushållsartiklar.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 4
    4. Använd värdet av ersättningskostnad som FMV. I vissa fall kommer FMV att återspeglas bäst i vad det skulle kosta att faktiskt ersätta, bygga eller tillverka den egendom du planerar att donera plus ett avdrag för avskrivningar. Om du till exempel planerade att donera en begagnad bil kan du börja din FMV-beräkning genom att bestämma hur mycket det skulle kosta för dig att köpa en liknande ny bil. När du hittat en ny bil skulle du subtrahera avskrivning av din begagnade / donerade bil från kostnaden för den nya bilen. Beloppet kvar skulle vara din FMV för din välgörande donation.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 5
    5. Få en expertutlåtande. För vissa typer av egendom måste du få en expertens åsikt att etablera det rättvisa marknadsvärdet av föremålet. Detta är särskilt sant för konstverk eller för värdering av sällsynta mynt. När du använder en expert för att ge FMV för ett objekt måste du överväga:
  • Om experten är kunnig och kompetent- och
  • Huruvida expertens åsikt är grundlig och stöds av fakta och erfarenheter.
  • En expert måste ge dig en skriftlig bedömning av fastigheten.
  • Metod 2 av 4:
    Värdering av kläder och hushållsartiklar
    1. Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 6
    1. Donera använde kläder som är i gott skick eller bättre. För att du ska ta en donation för begagnade kläder, kräver IRS att kläderna är i åtminstone bra skick. Medan IRS inte definierar vad det anser "gott skick" kan du titta på definitioner från välgörenhetsorganisationer som accepterar använda föremål.
    • Frälsningsarmén accepterar inte föremål som är sönder, smutsiga eller brutna.
    • Goodwill säger att om du skulle vara villig att ge objektet till en vän eller släkting är det i gott skick att donera.
    • Om du donerar ett begagnat objekt som är värt mer än $ 500, så gör IRS att objektet ska vara i mindre än gott skick.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 7
    2. Vet vad hushållsartiklar kan doneras. IRS placerar också begränsning av de hushållsartiklar som du kan göra anspråk på ett välgörande avdrag. Liksom kläder, måste använda hushållsartiklar vara i gott skick för att ta ett välgörande avdrag. Dessutom kan du bara ta avdrag om följande hushållsartiklar:
  • Möbler och inredning.
  • Elektronik.
  • Apparater.
  • Sängkläder, och andra liknande föremål.
  • Hushållsprodukter för välgörenhetsavdrag inkluderar inte: Matmålningar, Antikviteter och andra föremål för konstsmycken och pärlor samt samlingar.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 8
    3. Välj en värderingsmetod. När du väljer en värderingsmetod för begagnade kläder och hushållsartiklar bör du överväga att använda antingen kostnads- och försäljningspriset på objektet eller jämförbart försäljningspris. Eftersom använt kläder och hushållsartiklar är i allmänhet betydligt lägre än priset på nya objekt, bör du inte använda ersättningspostvärdet. Ett enkelt sätt att hjälpa till att bestämma försäljningspriset på dina varor är att använda ett värderingstabell från en välgörenhetsorganisation.
  • Välgörenhetsorganisationer, som goodwill eller frälsningsarmén, ger prislistor för saker som de säljer i sina butiker. Dessa listor kan användas för att beräkna FMV för dina donerade föremål.
  • Du kan se frälsningsarméns värdeguide på: http: // SalvationArmysouth.Org / ValueGuide-HTM /.
  • Du kan se Goodwills värdeguide på: https: // goodwill.Org / WP-Content / Uploads / 2010/12 / Donation_Valuation_Guide.pdf.
  • Metod 3 av 4:
    Värderande båtar, bilar och andra fordon
    1. Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 9
    1. Beräkna FMV för en begagnad bil. Vid beräkning av FMV av en begagnad bil måste du bestämma det aktuella värdet på din bil. Flera organisationer samlar den här informationen i det som kallas ett "blått bokfört värde."Dessa guider ger inte bara FMV-uppskattningar baserade på bilens make och modell, men hjälper dig också att göra justeringar för körsträcka, ovanlig utrustning eller kroppsskador.
    • Du kan hitta det genomsnittliga försäljningspriset på en bil på http: // kbb.com och http: // edmunds.com / tmv.html.
    • FMV av din donerade bil kan vara mindre än det belopp som anges på en av ovanstående webbplatser om din bil har motorns problem, hög körsträcka eller kroppsskador.
    • Om du donerar en bil som är värd mer än $ 500 till en välgörenhetsorganisation, kan du göra ett avdrag baserat på antingen bruttointäkterna för försäljningen av bilen av den välgörenhetsorganisation eller fordonets FMV på det datum du gjorde bidraget.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 10
    2. Bestäm FMV för båtar. Om du inte donerar en liten, billig båt, förväntar IRS att du kommer att konsultera en expert när du bestämmer båtens FMV. Eftersom båtens tillstånd är kritiskt till sin FMV, måste du behålla en bedömning från en marin landmätare eller annan expert på värdering av båtar.
  • För att få en allmän uppfattning om vad din båts FMV kommer att vara, kan du använda en online-värderingswebbplats för båtar. Du kan hitta den här värderingswebbplatsen på: http: // båtar.com / nada-guider /.
  • Du kan hitta en ackrediterad marinmätare genom Accredited Marine-landmätare på: http: // marinesurvey.org.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 11
    3. Beräkna FMV av ett flygplan. Du kan beräkna FMV av ett flygplan genom att behålla en expert eller genom att använda en flygplan BlueBook. En luftfartsexpert skulle vara i bästa möjliga ställning att överväga alla de faktorer som påverkar ett flygplanets FMV, inklusive: tillståndet för flygplanets historia - avskrivningar och andra tekniska faktorer. Du kan dock försöka värdera dig själv genom att använda en flygplan BlueBook. En bluebook bör hjälpa dig att faktor i ovanstående överväganden vid beräkning av FMV.
  • Du kan titta på ett flygplan BlueBook online på: http: // AircraftBlueBook.com / userguide.do?Produkt = ASR & Sektion = User_Guide & Page = Introduktion.
  • Metod 4 av 4:
    Donera föremål värda mer än $ 5000
    1. Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 12
    1. Grupp liknande artiklar av icke-kortfastigheter. Vid beräkning av värdet av ditt icke-Cash välgörande avdrag kräver IRS att du grupperar liknande föremål tillsammans och beräknar deras värde som en grupp snarare än som enskilda donationer. IRS definierar liknande föremål som egendomsartiklar som faller inom samma allmänna kategori, såsom: myntsamlingar, målningar, böcker, kläder, smycken, icke-offentligt handlade lager, mark eller byggnader.
    • Om det efter att ha grupperat dina liknande föremål för donation, överstiger koncernens totala värde på $ 5000 Du måste följa IRS: s speciella regler för att dokumentera värdet av donationer värda mer än $ 5000.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 13
    2. Har du värderade dina varor. När du söker ett välgörande avdrag för ett enda föremål eller en grupp av varor som värderar mer än $ 5000 men mindre än 500 000 dollar, kräver IRS att du får en skriftlig bedömning av en kvalificerad bedömare.
  • En kvalificerad bedömare är någon som har tjänat en bedömningsbeteckning från en erkänd professionell bedömningsorganisation och har visat kompetens att bedöma vilken typ av objekt som du söker en bedömning eller har uppfyllt vissa utbildnings- och erfarenhetskrav.
  • En kvalificerad bedömare förbereder och betalas för hans eller hennes bedömningar.
  • En kvalificerad bedömare måste visa genom en deklaration i den bedömning som han eller hon har erfarenhet av att värdera den typ av föremål som du söker bedömningen.
  • Appraiser kan inte ha varit förbjuden att öva före IRS för de tre åren före dagen för bedömningen.
  • Bedömningen måste innehålla värderingsmetoden, såsom inkomstinkomst eller marknadsdata. Och den särskilda grunden för värderingen, såsom specifika jämförbara försäljningsransaktioner.
  • Du måste få en separat bedömning för varje objekt eller en grupp av varor som värderas till mer än $ 5000.
  • Du kan hitta en kvalificerad bedömare på: http: // bedömare.org / hitta-an-appraiser.
  • Bild med titeln Hitta värden för objekt donerade till välgörenhetsorganisationer Steg 14
    3. Fäst IRS Form 8283 till din avkastning. När du har värderade dina varor måste du slutföra avsnitt B i IRS Form 8283 och bifoga formuläret till din avkastning. Denna blankett ger utrymme för dig att identifiera objekten och värdet för välgörande donationer värda $ 500 eller mer. Avsnitt B är speciellt för föremål värda mer än $ 5000. Formuläret begär att du tillhandahåller följande information:
  • En beskrivning av den typ av egendom som du donerade och dess fysiska tillstånd.
  • Det värderade rättvisa marknadsvärdet för varje objekt värt mer än $ 5000 eller grupp av liknande föremål.
  • Datum och sätt som fastigheten förvärvades av givaren.
  • Donorens kostnad för att förvärva varan.
  • Givarens signatur.
  • Bedömarens underskrift och deklaration om hans eller hennes kvalifikationer.
  • En bekräftelse som slutfördes av den Donee-organisation som säger att varan faktiskt donerades.
  • Om objekten i din grupp av liknande föremål donerades för att skilja välgörenhetsorganisationer måste du fylla i en separat formulär 8283 för varje välgörenhetsorganisation.
  • Du kan ladda ner blankett 8283 på: https: // IRS.GOV / PUB / IRS-PDF / F8283.pdf.
  • Förbereda och organisera välgörande donationer

    Provposter för donation

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provdonerat objektblad

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provbrev som begär donationer

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    För specialartiklar som konstverk eller sällsynta mynt måste du behålla en expert för att bedöma ditt föremål och bestämma det verkliga marknadsvärdet.
  • Du kan bara ta välgörande avdrag om du donerar dina varor till en kvalificerad organisation. Du kan kontrollera om en organisation är kvalificerad online via IRS på: https: // IRS.GOV / Välgörenhetsorganisationer - & - Ej vinst / Undantagsorganisationer-Välj-check.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande