Hur man beräknar en leasingavgift

Den typiska månatliga leasingbetalningen har 2 grundläggande komponenter: Avskrivningar och finansiering avgifter. För att hitta avskrivningen, subtrahera det belopp som bilen kommer att vara värt i slutet av hyresavtalet från det nuvarande klistermärket. Då, subtrahera det beloppet från det försäljningspris du förhandlat fram för att ta reda på hur mycket du betalar i avskrivningar. Multiplicera avskrivningar med räntesatsen får du den totala leasingbetalningen före moms. Om du betalar månatlig moms, multiplicerar du det beloppet med gällande moms skattesats för att få din totala leasingbetalning. Alla dessa beräkningar kan tyckas lite förvirrande, men när du bryter ner det kan du undvika att vara överladdad på ditt leasingavtal.

Steg

Metod 1 av 4:
Bestämning av avskrivningskostnad
  1. Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 1
1. Subtrahera din betalning och andra krediter från priset på bilen. Allt du betalar förhand, till exempel en betalning eller värdet av en inbyggd, kommer från det förhandlade försäljningspriset på bilen. Då skulle du lägga till några avgifter eller andra belopp, till exempel ett tidigare billån som återförsäljaren har gått med på att betala. Detta belopp kallas "Netto aktiverad kostnad."
  • Till exempel, anta att du vill hyra en bil med ett pris på 30 000 dollar som du har förhandlat ner till $ 26.000. Du har en betalning på $ 1000 och ett handelsvärde $ 3000. Din nettokapitaliserade kostnad skulle vara $ 22.000.
  • Om du också skyldig $ 5 000 på din nuvarande bil som återförsäljaren kom överens om att betala, skulle du lägga till det tillbaka till kostnaden, vilket ger dig en kapitaliserad kostnad på $ 27,000 istället för $ 22.000. Observera dock att $ 27,000 fortfarande är mindre än $ 30.000 klisterpriset för bilen.
  • Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 2
    2. Minska den nettokapitaliserade kostnaden av bilens restvärde. Den nettokapitaliserade kostnaden är vad du skulle betala för bilen om du köpte det direkt. Men du leasing, inte köper, vid denna tidpunkt. När ditt hyresavtal slutar, kommer bilen fortfarande att ha värde till återförsäljaren, känd som "restvärde." Subtrahera restvärdet från den nettokapitaliserade kostnaden berättar hur mycket du betalar i avskrivningar under leasingavtalet.
  • Till exempel, om du hyr en bil med en nettokapitaliserad kostnad på 22 000 dollar som har ett restvärde på $ 16.500, skulle du betala $ 5 500 i avskrivningar under hyresavtalet.
  • Återförsäljaren kan ge dig en procentandel snarare än en specifik dollarfigur. I så fall multiplicerar du bilens klistermärke i procentenheten för att hitta restvärdet. Till exempel skulle en bil med ett pris på 30 000 dollar och en 55% återstående procentandel ha $ 16 500 i restvärde.
  • Avskrivningarna är inte en rak linje. Typiskt avskrivs en bil mest under det första året, och sedan mer under de första 5 åren. De flesta bilar förlorar cirka 60% av deras värde i sina första 5 år.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalningssteg 3
    3. Dela upp den totala avskrivningskostnaden med antalet månatliga leasingavgifter. För att ta reda på hur mycket du ska betala i avskrivningar varje månad, ta numret du har när du subtraherade restvärdet från den nettokapitaliserade kostnaden och dela den med antalet leasingavgifter. Tänk på att det här är bara en av 3 delar av den totala leasingbetalningen, även om det vanligtvis är den största delen av din leasingavgift.
  • Antag till exempel att du hyr en bil i 3 år, eller 36 månader. Bilen har ett klistermärke på $ 30.000 och ett restvärde på $ 16.500. Du förhandlade fram klistermärkena till $ 26.000 och tillämpade $ 4000 i betalningar och krediter, vilket gav en netto aktiverad kostnad på 22 000 dollar. Under leasingavtalet betalar du $ 5.500 i avskrivningar, eller $ 152.78 per månad.
  • Metod 2 av 4:
    Beräkning av finansavgifterna
    1. Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 4
    1. Lägg till den nettokapitaliserade kostnaden och restvärdet. Den nettokapitaliserade kostnaden är det förhandlade försäljningspriset för bilen, minus din betalning och andra krediter, plus eventuella tidigare lånebalans som återförsäljaren har gått med på att betala. Det återstående värdet på bilen är det belopp som bilen kommer att vara värt i slutet av hyresavtalet. Finansiering baseras på en procentandel av summan av dessa 2-värden.
    • Till exempel, anta att du hyr en bil med ett förhandlat försäljningspris på 26 000 dollar. Du har en $ 1000-betalning och ett handelsvärde $ 3000. Subtrahera de 2 högskolepoängen från försäljningspriset ger dig en kapitaliserad kostnad på 22 000 dollar. Bilen har ett restvärde på $ 16.500. När du lägger till den nettokapitaliserade kostnaden för $ 22.000 och restvärdet på $ 16.500 får du $ 38 500.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 5
    2. Multiplicera med antalet månader i hyresavtalet. Börja med det belopp du fick när du lagt till den nettokapitaliserade kostnaden och restvärdet. När du multiplicerar det numret med antalet månader i leasingavtalet får du ett riktigt stort antal - men låt inte det skrämma dig. Detta är bara ett fungerande steg.
  • Antag att du till exempel hyr en bil i 36 månader med en nettokapitaliserad kostnad på 22 000 dollar och ett restvärde på $ 16.500. Lägga till nettokapitaliserad kostnad och restvärde får dig $ 38 500. När du multiplicerar $ 38 500 med 36 får du 1,386,000.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 6
    3. Använd det stora numret för att hitta "penningsfaktor" med en leasingavgift. Om du har en "leasingavgift" (kallas ibland också a "hyresavgift") I ditt leasingavtal berättar det det totala beloppet du betalar i finansiering över leasingperioden. Dela det numret med det nummer du fick när du multiplicerade summan av den nettokapitaliserade kostnaden och restvärdet med antalet månader i hyresavtalet. Resultatet är "penningsfaktor," som bestämmer din månatliga finansieringsavgift.
  • Till exempel hyr du en bil i 36 månader. Den nettokapitaliserade kostnaden är $ 22 000 och restvärdet är $ 16 500, för totalt 38 500 USD. Det numret multiplicerat med 36 är 1,386,000. Hyresavtalet anger en leasingavgift på $ 3,465. När du delar 3 465 med 1 386 000, får du 0.0025. Det är din "penningsfaktor."
  • Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 7
    4. Dela räntan med 2 400 för att hitta penningfaktorn. Om du får en årlig procentsats (APR) av återförsäljaren istället för en total leasingavgift, använder du fortfarande "penningsfaktor" För att ta reda på hur mycket du ska betala för finansiering varje månad. Men matematiken är lite enklare än det är om du har en total leasingavgift.
  • Antag till exempel att du hyr en bil på 6% APR. Släpp procenttecknet och dela helt enkelt 6 med 2 400. Resultatet är 0.0025, vilket är din pengar faktor.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 8
    5. Multiplicera summan av den nettokapitaliserade kostnaden och restvärdet av penningfaktorn. Gå tillbaka till det nummer du fick när du lade till den nettokapitaliserade kostnaden och restvärdet av bilen. När du multiplicerar den beloppet med pengefaktorn, får du reda på vad din månatliga finansieringsavgift kommer att vara.
  • Antag att du till exempel hyr en bil med en kapitaliserad kostnad på 22 000 dollar och ett restvärde på $ 16 500, för totalt 38 500 dollar. Pengefaktorn för hyresavtalet är 0.0025. När du multiplicerar $ 38 500 med 0.0025, du får $ 96.25. Detta är det belopp du betalar i finansiering för varje månad av hyresavtalet.
  • Metod 3 av 4:
    Att räkna ut den totala leasingavgiften
    1. Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 9
    1. Kombinera avskrivningar och finansiering för att få din baserad månadsbetalning. Avskrivningar och finansieringskostnader är de grundläggande komponenterna i en biluthyrning. Om du bor i ett område där du inte behöver betala månatlig moms, kommer det här beloppet att vara din faktiska månatliga betalning.
    • Till exempel, om du har en månatlig avskrivningsavgift på $ 152.78 och en månadsfinansieringsavgift på $ 96.25, din basmånadsbetalning skulle vara $ 249.03.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 10
    2. Beräkna varje månatlig moms. Kanada och de flesta amerikanska stater ålägger försäljningsskatt på bilhyror, som vanligtvis uttrycks i procent. Beroende på var du bor kan du beskattas på det totala värdet av hyresavtalet eller helt enkelt på dina leasingavgifter.
  • Om du bara beskattas på de månatliga betalningarna, ta din base månadsbetalning och multiplicera den med försäljningsskattesatsen. Antag att du måste betala en 7% moms och dina månatliga betalningar är $ 249.03. Om du konverterar 7% till ett decimaltal (0.07), multiplicera sedan $ 249.03 med 0.07, du får en månatlig skattebetalning på $ 17.43.
  • Vissa områden skatt baserat på det totala leasingvärdet. I det fallet skulle du lägga till den nettokapitaliserade kostnaden för hyresavtalet med den totala finansieringsavgiften och multiplicera sedan med moms. Till exempel skulle ett leasingavtal med en kapitaliserad kostnad på 22 000 dollar och en finansieringsavgift på $ 3,465 ha ett totalt leasingvärde på $ 25,465. Med en 7% moms, skulle detta innebära försäljningsskatter på $ 1,782.55 för det totala leasingavtalet (25.465 x 0.07), eller $ 49.52 per månad på ett 36-månaders leasingavtal (1,782.55/36).
  • Vissa stater kräver att moms ska samlas i sin helhet när du börjar leasingavtalet. Även om försäljningsskatt i dessa stater inte påverkar dina månatliga betalningar är det fortfarande en bra idé att veta hur det beräknas.
  • Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 11
    3. Lägg till den månatliga försäljningsskatten till din Base Lease Payment. Om du betalar månatlig moms, tar du det belopp du beräknat och lägger till den till basutbetalningen. Det här beloppet är din totala leasingavgift för bilen.
  • Till exempel, anta att din basmånaders leasingbetalning är $ 249.03 och du betalar 7% moms på det beloppet, eller $ 17.43 per månad. Detta skulle göra din faktiska leasingbetalning $ 266.46 per månad.
  • Metod 4 av 4:
    Förhandla den bästa leasingbetalningen
    1. Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 12
    1. Välj ett fordon med lägre avskrivningsgrad. Avskrivningsavgifter utgör en stor del av din månatliga leasingavgifter, så det är vettigt att om du hyr en bil med en lägre avskrivningshastighet, har du en lägre månatlig leasingbetalning. Om du handlar om ett leasingavtal, fokusera på hur mycket bilen kommer att avskrivas över hyresperioden snarare än bilens klistermärke.
    • Du kan ofta få en lägre leasingbetalning om du hyr en begagnad bil, särskilt en som kommer ut ur sin första leasingavtal. Kom ihåg att bilarna avskrivs mer i sitt första år - den lägre avskrivningsgraden på en äldre bil kan översätta till en lägre övergripande leasingavgift.
  • Bild med titeln Beräkna en leasingbetalning Steg 13
    2. Kontrollera din kreditpoäng innan du börjar shoppa för ett leasingavtal. Du har mer förhandlingsstyrka om din kreditpoäng, särskilt när det gäller att förhandla om finansräntan. De bästa priserna är endast tillgängliga för "välkvalificerad" Kunder som har poäng som är åtminstone i mitten-700-talet. Använd en gratis online-tjänst eller mobilapp, till exempel Credit Karma eller Wallethub, för att kontrollera din kreditpoäng.
  • Om du har dålig kredit kanske du inte kan få ett leasingavtal alls. Om du kvalificerar dig för ett leasingavtal, förvänta dig att räntan är så hög som 15%. Om du har stark kredit, kan du å andra sidan kunna få en kurs så låg som 2%.
  • Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 14
    3. Jämför återförsäljare. Olika återförsäljare kan erbjuda samma bil till olika priser eller har olika finansieringsavtal. När du har bestämt dig för en make och modell av fordon, handla runt och jämföra leasingavtal från minst 3 återförsäljare om möjligt.
  • Om du har en bil att komma in, få ett erbjudande på både fordonets pris och invärmningsvärdet. Annars kan en återförsäljare citera ett lågt försäljningspris på fordonet, då ta det beloppet på vad de annars har gett dig på inredningen.
  • Bild med titeln Beräkna ett leasingbetalningssteg 15
    4. Föreslå mer gynnsam prissättning och villkor för hyresavtalet. Även om du inte är förtjust i att göra det, är du förmodligen bekant med att förhandla om priset på en bil du vill köpa. Detsamma gäller för leasingavtal. Beväpnad med jämförelse citat från andra återförsäljare, starta förhandlingar genom att berätta för en återförsäljare de villkor eller månatliga pris som du föredrar för bilen.
  • Återförsäljare har ofta specialerbjudanden, särskilt när de vill minska sin inventering, till exempel när nya modeller anländer i september. Använd detta till din fördel för att pruta återförsäljaren ner på priset. Kom ihåg - Ju lägre försäljningspris, desto lägre är din nettokapitaliserad kostnad, som i sin tur sänker din månatliga leasingavgifter.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Denna artikel diskuterar hur man beräknar en leasingavtal i USA och Kanada. Om du bor i ett annat land kan bilhyror beräknas annorlunda. Be bilhandlaren att bryta ner sina beräkningar för dig så att du förstår din leasingavgift.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande