Hur man blir en ridinstruktör eller tränare

Om hästar är din första kärlek, kan det vara en licensierad ridinstruktör eller coach vara det perfekta sättet att kanalisera din passion till en karriär. Det kan vara svårt att veta var man ska börja, eftersom det inte finns någon standardiserad uppsättning krav du måste uppfylla för att vara kvalificerad att undervisa andra. I de flesta fall innebär intjäning av titeln på ridinstruktör som söker någon typ av certifiering genom ett nationellt erkänt certifierande organ. Din certifiering visar att du har den kunskap och erfarenhet som behövs för att vidarebefordra dina färdigheter till en ny generation av ryttare.

Steg

Metod 1 av 3:
Få kunskap och erfarenhet
  1. Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 1
1. Bygg upp så mycket erfarenhet som möjligt innan du går för din certifiering. Som en ridinstruktör måste du veta insatserna av ryttare tillräckligt bra för att säkert lära dem till andra. Det är en bra idé att fokusera på att polera dina egna färdigheter innan du ens börjar utforska dina olika certifieringsalternativ. Det kommer inte bara att öka dina chanser att framgångsrikt passera din obligatoriska tentamen, det kommer också att göra dig en bättre instruktör på lång sikt.
  • För att göra det som en ridinstruktör eller tränare måste du ha stor kunskap när det gäller ridning, träning, grooming och omtänksam för hästar. Du måste också kunna tänka kritiskt, kommunicera effektivt och förklara begrepp på ett sätt som nya studenter kan förstå.
  • Det finns inget exakt antal timmar du måste sätta in för att vara berättigad att bli en instruktör-certifieringstest är den enda metoden som används för att avgöra om du har den nödvändiga upplevelsen eller inte.

Dricks: Prata med din instruktör om de steg de tog för att få var de är, liksom vilka färdigheter de använder och värderar mest i sitt yrke.

  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 2
    2. Begär mer ansvar på din ridskola. Om du för närvarande är inskriven på en ridskola, fråga din instruktör eller stabil chef om det finns något du kan göra för att ta en mer aktiv roll i dina lektioner. Till exempel kan du frivilligt visa färdigheter, kontrollera nya elevernas utrustning, ställa in kurser eller stanna sent för att hjälpa till och städa upp efter hästarna.
  • Att bli involverad på din ridskola ger dig en närmare titt på en instruktörs dagliga arbetsuppgifter samtidigt som du bygger upp förtroende mellan dig och dina lärare.
  • Om din instruktör är imponerad av din arbetsetik, kan de till och med erbjuda dig en position när du har slutfört din certifiering.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 3
    3. Bekanta dig med lagarna som gäller hästar i ditt land. Alla länder har djurskyddslagar som reglerar ägande, vård, transport och mänsklig behandling av hästar och andra djur. Det finns inget behov av att bli expert i hästlag, men du kommer sannolikt att stöta på en handfull juridiska frågor på din certifieringsexamen.
  • Se till att du gör din forskning för att se om det finns några andra stora djur- eller boskapslagar som är specifika för din stat eller territorium. Dessa lagar kan påverka hur saker som utbildning, utbildning och verksamhet utförs där du bor.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 4
    4. Bli en instruktörs lärling som ett alternativ till certifiering. Vid vissa ridskolor hoppas studenterna bli instruktörer kan delta i lärlingsutbildning eller praktikprogram för att sätta dem på vägen för att undervisa sig. Som en del av ditt program förväntas du tjäna i minst 6 månader och / eller logga minst 60 timmars direktinstruktion under din mentor, som också måste vara licensierad instruktör eller coach.
  • Vissa ridskolor erbjuder assistentinstruktörsprogram för att betala studenter. Dessa program uppfyller i allmänhet samma krav och annonserar samma fördelar som en formell lärling eller praktik.
  • Tänk på att du inte garanteras samma slags möjligheter med en lärling som du skulle ha med en nationell certifiering, eftersom många arbetsgivare kommer att leta efter den stämpeln från Cha eller Aria.
  • Ett undantag från föregående tillvägagångssätt är om du avslutat din lärling med en prestigefylld ridademi, som den portugisiska skolskolan eller den kungliga andalusiska skolan.
  • Metod 2 av 3:
    Tjäna din instruktörscertifiering
    1. Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 5
    1. Slå upp organisationer som erbjuder certifieringsutbildning eller testning i ditt område. Kör en sökning efter "ridning instruktör certifiering", följt av namnet på din stad, stad, stat eller territorium. För närvarande finns det bara 2 organisationer i U.S. Med certifieringar erkända rikstäckande: Certified Horsemanship Association (CHA) och American Riding Instructors Association (Aria). Du kan dock också upptäcka mindre lokala organisationer som erbjuder generella certifieringar.
    • Ett CHA, Aria, BHS eller ABRS-certifiering kommer att betraktas som de bästa uppgifterna på någon ridskola eller stall du kan sluta med att ansöka om.
    • Du kanske inte har något annat val än att resa om det inte finns en fysisk plats för din valda certifierande kropp nära dig. Distansutbildning eller korrespondensutbildning och testning kan vara ett annat alternativ. Dessa möjligheter varierar beroende på organisation.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 6
    2. Välj en disciplin för att få din certifiering i. Ridkunsten är mycket komplexa och specialiserade. Av den anledningen tilldelas certifieringar oftast för ett enda område eller ridning. För att undervisa grundläggande färdigheter är allt du behöver är en fritidscertifiering. Andra discipliner du kan överväga inkluderar distans ridning, dressyr, reining och stabil hantering. Det finns även certifieringar för saker som Side-Saddle Riding, Show Hoppning och Jakt med Hounds!
  • De viktigaste certifierande organisationerna erbjuder 3 separata certifieringsnivåer baserat på ålder och expertis: Nivå 1 är för instruktörer i åldrarna 18 och upp i grundläggande utbildningsnivå II tillåter instruktörer 21 år eller äldre att ta på nybörjare-till-mellannivå studenter - Nivå III kvalificerar instruktörer över 25 års ålder för att undervisa avancerade färdigheter.
  • Ju fler certifieringar du har under ditt bälte desto bredare är din mängd kunskap och mer attraktiv du kommer att vara som instruktör.
  • Att definiera dina mål som instruktör kan hjälpa dig att begränsa vilken disciplin att fortsätta. En grundläggande instruktörscertifiering är allt som krävs för att lära dig rekreationsåkare, till exempel, medan du så småningom behöver söka certifiering i mer avancerade färdigheter om du hoppas på en dag med konkurrensutsatta idrottare.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 7
    3. Ta och skicka en certifieringsexamen. Tentor är typiskt en dag som kan slutföras om några timmar. De flesta följer ett skriftligt format som är utformat för att testa din förståelse av färdigheter, etikett, terminologi och säkerhetsprocedurer. Testning kommer antingen att hållas på plats på det certifierande kroppens huvudkontor eller på en tredje part, som ett testcenter eller ett privat konferensrum. Läs igenom testpolicyn för den certifierande kroppen du har valt att lära dig mer och ta reda på hur du planerar en tentamen.
  • Din rida instruktörscertifieringsexamen kan bestå av sant / falskt, multipelval, fylld-in-blank eller korta uppsatsfrågor, beroende på organisationen som ger den.
  • Vissa tentor kan också innehålla andra komponenter, såsom en verbal quiz eller hands-on-del som utförts i en inställning av klassrumstyp.
  • Dricks: Se om organisationen du söker certifiering genom erbjudanden övningstest eller liknande studiematerial som hjälper dig att förbereda dig för din tentamen. Om inte, ta lite extra tid att borsta upp på grunden för ridning, grooming och användningen av ridutrustning.

  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 8
    4. Delta i ett träningsprogram eller seminarium om din certifiering kräver det. I vissa fall kan potentiella instruktörer tjäna sin undervisningscertifiering genom intensiv utbildning i stället för traditionell testning. Utbildningskurser kan varas var som helst från en helg till flera veckor, och är strukturerade för att hjälpa eleverna att lära sig vitala ridkunskaper och principer. När det är allt sagt och gjort, borde du ha alla de verktyg du behöver för att skicka dig certifieringsexamen med flygande färger.
  • Ring eller besök webbplatsens certifieringsorganisation för mer information om kursbehov, tillgänglighet, tider och platser och andra detaljer.
  • Dessa typer av program har en begränsad kapacitet och tenderar att fylla snabbt, så var noga med att reservera din plats så långt i förväg som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 9
    5. Var beredd att betala upp till $ 600 i certifieringsavgifter. Detta är vanligtvis en engångskostnad att alla potentiella instruktörer måste betala för sin första certifiering. Om du bara sitter för en tentamen, kommer du i huvudsak att betala för kostnaden för testet och resulterande certifiering. Om du har valt att delta i en kurs eller seminarium, kommer dina avgifter att täcka allt du behöver för att slutföra din träning, inklusive logi, måltider, utrustning och animaliska underhåll.
  • Entréavgiften för ditt träningsprogram, kurs eller seminarium kan eller kanske inte inkludera kostnaden för testning efteråt.
  • Om du bestämmer dig för att söka ytterligare certifieringar genom samma organisation senare, betalar du en reducerad avgift (vanligtvis runt $ 300) för var och en du tjänar.
  • Metod 3 av 3:
    Förvärva andra användbara kvalifikationer
    1. Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 10
    1. Rack upp andra certifieringar för att lägga till i ditt CV. När du har fått din grundläggande rida instruktörscertifiering, överväga att återvända till en annan färdighetsnivå eller disciplin. Medan flera certifieringar inte är en nödvändighet kommer det att låna dig till extra distinktion i ditt fält, vilket kan ge dig ett ben när det gäller att hitta anställning och ta på sig nya studenter.
    • Du kan gå ut för en bareback ridning, körning eller händelsecertifiering för att bygga på din grundläggande ridkunskap.
    • Att ta den snabbaste och enklaste vägen till certifiering, hålla med samma certifierande kropp som utfärdade din första certifiering. Du kommer redan att känna till deras krav och procedurer.
    • Uppföljningscertifieringar kan vara bra möjligheter att bli officiellt behöriga i mer specialiserade discipliner när du utökar din skicklighet och utvecklas som en instruktör.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 11
    2. Söka möjligheter till fortsatt utbildning. Håll ett öra till marken för att ta reda på ridningskurser, workshops och seminarier som äger rum i ditt område och agerar snabbt för att säkra din plats när du hittar ett program som intresserar dig. Fortsatt utbildning ger dig möjlighet att skärpa dina befintliga färdigheter, bli mer självsäker i dina lärarförmåga och hämta nya tricks av handeln.
  • Var villig att resa för att delta i exklusiva fortsatta utbildningsmöjligheter. Kurser som leds av anmärkningsvärda siffror i ridindustrin kan göra imponerande tillägg till din lista över referenser.
  • Cha kräver också att deras instruktörer skickar bevis på minst 25 timmars fortbildning i slutet av varje 3-årig förnyelseperiod.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 12
    3. Förnya dina certifieringar var 1-3 år efter behov. De certifieringar som utfärdats av de stora certifierande organen är endast giltiga under en begränsad tid. I slutet av varje period skickar organisationen dig en förnyelseformulär, som du behöver fylla i och skicka tillbaka, tillsammans med några tillhörande avgifter. När du har gjort det, blir du bra att gå i ytterligare 1-3 år.
  • Årliga certifieringsförnyelseavgifter tenderar att bara vara ca 25-30 dollar, i genomsnitt. Den totala kostnaden kan vara mer under längre perioder.
  • Det finns inget behov av att genomgå ytterligare testning eller tillhandahålla bevis på eventuella ytterligare kvalifikationer (bortsett från dina fortsatta utbildningskrediter) när du har tjänat din certifiering.
  • Bildbeteckningen blir en ridinstruktör eller tränare Steg 13
    4. Ansök om professionell ansvarsförsäkring. Åtminstone behöver du en grundläggande kommersiell hästansvarspolitik. Det kommer också att vara till hjälp att ha en vård, vårdnad och kontrollpaket om du tror att du kanske vill hjälpa till med att styra andras hästar. En bra försäkringsplan skyddar dig i den olyckliga händelsen att en av dina elever eller djur är skadad.
  • Du kan hitta mer information om equine ansvarsförsäkring på nätet eller på baksidorna i dina favoritrenspublikationer.
  • Varning: Undervisning utan professionell ansvarsförsäkring kan lämna dig sårbar för kostsamma rättegångar, skador, domstolsavgifter och andra kostnader.

    Tips

    Innan du registrerar dig för ett visst program eller kurs, se till att du förstår dess syfte och där det kan leda dig i branschen. Inte alla discipliner öppnar dörren för samma möjligheter.
  • När du har tjänat din körinstruktörscertifiering kan du börja ansöka om positioner på områdets ridskolor, lever och stall. Du har också friheten att ta på sig enskilda studenter som frilansinstruktör.
  • Om du har problem med att hitta en konsert, försök annonsera dina tjänster på landsbygden och städer med blomstrande hästturismhandel. Det kommer inte heller att skada för att lägga ordet ut på sociala medier, populära hästwebbplatser och forum och klassificerade sidor som Craigslist.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande