Hur man blir danslärare

Om du älskar att dansa, blir en danslärare är ett roligt och givande sätt att göra din passion till en karriär. Dans är en mycket konkurrenskraftig industri, så att bli en danslärare kan ta mycket engagemang. Först behöver du dansutbildning i din favoritgenre. Sedan, fortsätt den certifiering som krävs av organisationen eller skolan där du vill undervisa. Om du är passionerad och du jobbar hårt kan du lyckas!

Steg

Del 1 av 3:
Tjäna dina referenser
  1. Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 1
1. Börja med träning som dansare. Du kan inte lära dig vad du inte förstår, så hitta en genre du älskar och arbetar hårt för att lära dig det. Ta dansklasser och privata lektioner och överväga att delta i tävlingar, föreställningar och dansintensivanden för att ständigt förbättra dina färdigheter. Dessutom är dansen fysiskt krävande, så ta hand om din kropp genom att äta bra, övar korrekt form med en instruktör och veta när vi ska vila.
  • Det kan ta år av träning innan du är redo att lära andra. Många professionella dansare börjar dansa som småbarn, även om vissa inte tar sin första lektion till mycket senare.
  • Prova några olika dansstilar för att se vad du gillar. Några av de mest populära genrerna av dansen inkluderar: ballett, kran, balsal, jazz, hiphop, liturgisk och modern dans.
  • Fortsätt audition Om du vill dansa med en produktion, som en back-up-dansare för en musiker eller en scenutställning. Detta hjälper dig också att nätverk, vilket kan hjälpa dig senare i din karriär.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 2
    2. Slutföra ditt gymnasiet eller Ged. Du behöver minst ett gymnasiet diplom om du vill arbeta som danslärare. Ditt examensbevis visar att du har kommunikation, läsning och skrivförmåga som krävs för att kommunicera med studenter, föräldrar och leverantörer. Om du redan har lämnat skolan kan du kanske få ett certifikat som motsvarar ditt examensbevis, känt som GED eller allmän utbildningsutveckling.
  • Vissa undervisningsställen kräver att du slutför mer utbildning.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 5
    3. Fortsätta en danslärarcertifiering för att undervisa på en privat studio. Många individuellt ägda studior har sina egna krav för lärare. Om det finns en dansstudio nära dig där du vill lära, kontakta ägaren och fråga dem vilken certifiering du skulle behöva jobba där. De kan erbjuda ett certifikatprogram genom skolan, eller de kan få dig att bli certifierad via en oberoende organisation.
  • Vissa studior kommer att ha strängare krav än andra. I vissa fall kan studion bara vilja att du visar din dansupplevelse, speciellt om du ansöker om deltid eller assistentposition, eller om det är en icke-konkurrenskraftig lokal dansstudio.
  • I Storbritannien kommer du sannolikt att behöva en specialiserad kvalifikation från rådet för dansutbildning och utbildning.
  • I USA varierar programmen. Några populära danslärarcertifieringsgrupper är Kungliga Dansakademin, American Ballet Theatre, National Dance Lärare Association of America, och den amerikanska Tap Dance Foundation.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 7
    4. Tjäna en träningscertifiering om du vill undervisa dans på ett gym. Lärande dansklasser på ett gym är ett bra sätt att hjälpa andra att lära sig om fitness medan de uttrycker sin kreativitet. Dessa klasser växer i popularitet, och de är roliga sätt att hjälpa barn, seniorer och alla däremellan vara friska och aktiva.
  • Populära dansfitsprogram inkluderar Zumba, Barre och Jazzercise.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 6
    5. Fortsätta en kandidatexamen i dans för avancerade möjligheter. Om du vill undervisa i en offentlig skola eller några av de mer konkurrenskraftiga dansstudiorna måste du slutföra ett dansprogram på ett högskola eller universitet. Det finns ett antal skolor som erbjuder grader i dans, även om du också kan vara större i scenekonst eller till och med din föredragna dans av dans om du kan hitta en skola som erbjuder ett program.
  • Det är troligt att det är lättare att hitta en skola som erbjuder program som är specifika för klassiska stilar av dans, som ballett, än modernare stil som hiphop. En generell dans- eller scenekonstgrad är emellertid vanligtvis tillräcklig om det inte finns ett program för din dansstil.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 6
    6. Bli licensierad i ditt tillstånd om du vill undervisa i offentliga skolor. När du har tjänat din kandidatexamen måste du få en undervisningsskyld om du vill lära dig dans till offentliga skolstudenter. Kraven på att vara licensierade varierar vanligtvis baserat på var du bor, så kolla med utbildningsdepartementet eller liknande institution för ditt skolsystem.
  • Dessa certifieringar är vanligtvis baserade på den betygsnivå du vill undervisa, vare sig det är elementära eller grundskolestudenter, mellersta eller junior hög och gymnasiet.
  • Du kanske inte behöver en undervisningsskort för att arbeta på en privat dansskola.
  • Beroende på var du går till skolan kan du bli certifierad via ditt högskoleprogram. Kolla med din skolans karriärrådgivningsavdelning för mer information.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 8
    7. Tjäna en MFA eller doktorand i dansutbildning för de mest prestigefyllda jobben. Om du vill arbeta någonstans som ett universitet eller en danskonservatorium, eller om du vill arbeta som tränare för professionella dansare, behöver du åtminstone en examen i dans, men för vissa positioner kan doktorsexamen i dans vara nödvändig. Dessa grader kan ta år att uppnå och programmen kan vara svåra, men du har en prestigefylld utbildning när du är klar.
  • Dessa program kommer att täcka danstekniker, koreografi, kinesiologi, danshistoria och mer.
  • Din magisterexamen kan vara i utövande konst, konst, dansutbildning, eller en specifik genre som ballett. Du kommer sannolikt att fungera som studentlärare under programmet, vilket ger dig värdefull pedagogisk erfarenhet.
  • Typiskt är en doktorsexamen centrerad på dansutbildning.
  • Del 2 av 3:
    Hitta ett undervisningsjobb
    1. Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 10
    1. Sätt ihop en dans CV. Precis som alla andra återuppta, Ett dans CV bör lyfta fram alla dina relevanta färdigheter och erfarenhet, tillsammans med några referenser. Du bör dock också inkludera var du tränade, vilka koreografer eller företag du har jobbat med, och alla branschrelaterade utmärkelser eller standout roller du tjänat.
    • Kom ihåg att ange din kontaktinformation längst upp på sidan så att arbetsgivaren kan kontakta dig om du är vald för positionen!
    • Håll ditt CV kort - det ska bara ta upp ena sidan av ett pappersark. Om du har mer erfarenhet än du kan passa på ett ark, fokusera på den erfarenhet som är senaste och mest relevant för den position du vill ha.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 9
    2. Arbeta som assistent eller co-koreograf om du vill ha ett inbyggt jobb. Det kan ibland vara svårt att hitta ditt drömjobb när du börjar, eftersom många positioner är listade för någon som redan har erfarenhet som danslärare. Ett bra sätt att tjäna den erfarenhet du behöver är att hitta en position som arbetar under en annan dansprofessor. Till exempel håller många studior assistentlärare på personal som hjälper den primära instruktören genom att arbeta en-till-ett med studenter.
  • Du kan också choreograph rutiner, leda nybörjare-nivå klasser och hjälp med administrativa uppgifter.
  • Om du inte vill lära på en studio, försök hitta en koreograf eller danslärare i ditt område som letar efter en personlig assistent. Till exempel, om du vill lärait liturgisk dans, kan du nå ut till lokala kyrkor för att se om det finns några dyrkans ledare som kan använda hjälp.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 11
    3. Ansök om heltidsjobb på lokala dansstudior, skolor och samhällsorganisationer. För att hitta heltidsarbete, leta efter dansöppningar på jobbforum och i klassificerade annonser. Du kan också fråga dina dansanslutningar - underskatta inte potentialen för munnen i munnen! När du hittar en öppning, skicka ditt dans CV tillsammans med a Personligt brev Förklara varför du skulle vara en bra passform för positionen.
  • Fokusera på studior och organisationer som undervisar din föredragna dansstil, om möjligt. Till exempel, om du dansar hiphop, skulle du ansöka på studior som lär modern dans, medan om du är en ballettdansare, kan du välja studior som fokuserar på klassiska dansstilar. Vissa studior kommer att täcka flera dansstilar, så gör lite forskning för att ta reda på vad de är mest skickliga i.
  • Beroende på dansgemenskapens storlek där du bor kan du behöva överväga att flytta för möjligheter.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 11
    4. Hitta ett deltidsundervisning jobb om du behöver flexibla timmar. Om du redan har ett annat jobb, eller om du inte vill arbeta heltid, överväga att arbeta deltid istället. Du kan lära dig några efterskolor varje vecka, till exempel, eller du kan lära dig privata lektioner på helgerna. På det sättet kan du fortfarande njuta av att dela din passion för dans utan att begå en heltidskarriär.
  • Du kan även göra säsongsarbete. Till exempel kan du arbeta några veckor ut ur årets undervisning på sommarläger, festivaler eller workshops. Det här kan vara bra om du föredrar en mindre populär dansstil, som tolkans dans eller en kulturdans som inte har publiken för året runt klasser.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 12
    5. Lär dig privata lektioner om du gillar att arbeta en-till-ett med studenter. Privata lektioner är ett bra sätt att hjälpa en annan dansare att ta sina hantverk till nästa nivå. Du kommer att kunna ge dem personliga råd, korrigera sin form och teknik på plats istället för efter en stor gruppsession.
  • Du kan annonsera online eller med munnen för att hitta studenter som vill ta lektioner. Du kan också hitta privata lektionsmöjligheter genom en dansstudio.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 2
    6. Växa ett följande på sociala medier om du är bekväm med teknik. Sociala medier gör att du kan nätverk, publicera videor, och du kan även erbjuda online lektioner. Att bygga ett följande, skicka konsekvent, erbjuda hjälpsamma danstips, och erbjuda bakom kulisserna tittar på dansindustrin.
  • YouTube och Instagram är båda bra plattformar för att bygga en online efterföljande.
  • Följ andra dansare och danslärare i din dansgenre för att hjälpa dig att odla ditt följande. Du kan även följa musiker. Till exempel, om du är en hip-hopdansare, kan du följa hip-hop-artister, rappare och producenter att få en idé för vad som händer i branschen.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 14
    7
    Öppna din egen dansstudio Om du vill arbeta för dig själv. När du väl har jobbat som lärare i några år kan du bestämma att du vill äga ditt eget företag. Skriv ut en detaljerad affärsplan, hitta en plats för din studio och använd dina dansanslutningar för att hitta studenter.
  • Om du öppnar din egen studio är chansen att det blir din tur att ge upp och kommande danslärare ett skott!
  • Del 3 av 3:
    Att vara en bra danslärare
    1. Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 15
    1. Bestäm vilken åldersgrupp du är mest bekväm med. Medan vissa danslärare arbetar med en mängd olika åldrar, från små barn till seniorer väljer många lärare att fokusera på en viss åldersgrupp. Det finns olika utmaningar för olika åldrar, så genom att specialiserar dig kan du stärka din undervisningsstil för att vara mest effektiv för den grupp du vill arbeta med.
    • Du kan till exempel arbeta med barn som börjar från 3 års ålder tills de är ca 10-12, du kan välja att undervisa tonåringar från åren till 13-18, eller du kanske föredrar att hålla klasser för vuxna åldrar 19 och uppåt.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 16
    2. Erbjud dina elever konstruktiv kritik. Det kan vara svårt att låta någon veta när de gör något fel, men det är viktigt som lärare. Du måste vara bekväm att korrigera din elevernas form, och det kommer att vara upp till dig att uppmuntra dem när de behöver jobba lite hårdare. Men kom ihåg att bygga upp dem genom att lova dem när de gör ett bra jobb och försök att hålla dina klasser kul.
  • Dans är mycket konkurrenskraftig, så du måste driva dina elever om de vill bli framgångsrika.
  • Att ha bra form är en viktig del av att undvika skador, så det är avgörande att du kan kritisera dina elever.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 17
    3. Kom upp med kreativ koreografi. När du skapar en dansrutin, som för ett skäl eller en tävling, försök att tänka på roliga och innovativa sätt att synkronisera dansarnas rörelser med musiken. Använd dansen för att visa upp din egen stil och personlighet, liksom skickligheten hos dina dansare.
  • Många koreografer föredrar att lyssna på en musikstuga om och sedan skapa en dansrutin som går med rytmen, harmonierna och känslan av sången.
  • Överväg att inkorporera element från olika genrer i din dans. Till exempel kan några jazzflyttar liv upp en balsal rutin, medan en ballettspinn kan lägga till nåd till en hip-hop-rutin.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 18
    4. Mentor dina elever på och utanför dansgolvet. Som danslärare måste du och dina elever ofta spendera mycket tid tillsammans. Ibland kanske du måste vara där för en student som går igenom saker utanför klassen, speciellt om du lär dig privata lektioner eller små klasser. Om du märker att en student har svårt att koncentrera sig eller de verkar tunghjärtade, överväg att ha dem att stanna en extra minut eller två efter klassen om de vill prata om det.
  • Naturligtvis, som lärare måste du också skilja dig från dina elevernas problem,. Var där som ett lyssnande öra, och erbjuda tankeväckande råd, men kom ihåg att du inte alltid kan lösa problemet.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 3
    5. Var beredd på dansföräldrar om du lär dig unga studenter. Eftersom dans är en mycket konkurrensutsatt miljö tenderar dansföräldrar att vara mycket motiverade och passionerade. De vill ha det bästa för sina barn, vilket ibland kan leda till ökade känslor om de har starka åsikter som strider mot dina undervisningsmetoder.
  • Tänk på att föräldrarna till dina elever är vanligtvis välvilliga och försöker hålla en trevlig men auktoritativ ton när du talar med dem.
  • Bildbeteckningen blir en danslärare Steg 20
    6. Kom ihåg varför du kom in i den här karriären. När du arbetar för att bli danslärare kan det finnas tider när du känner dig frustrerad, överväldigad eller undervärderad. Dansvärlden kan ibland vara en högtrycksmiljö. Men om det här är vad du verkligen är passionerad om det, håller du med det och arbetar hårt, och det blir värt det.
  • Försök alltid komma ihåg att varje karriär har sina svårigheter, och det var din kärlek till dans som ledde dig ner den här vägen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande