Hur man bryter en biluthyrning

De lägre månatliga betalningarna och uppkostnaderna för en bilhyresavtal kan ha lockat dig initialt, men din situation kan ha förändrats sedan du undertecknade det leasingavtalet. Kanske kan du inte längre ha råd med betalningarna, bilen var skadad eller stulen, eller du hittar att du behöver en annan typ av bil för företag eller personliga skäl. Om du måste bryta ditt leasing tidigt kan du slösa bort det sparkningsmöjligheter du såg i början. Du har dock möjlighet att bryta ett leasingavtal förutom att bara ge bilen tillbaka och betala mycket pengar i tidiga uppsägningsavgifter.

Steg

Metod 1 av 3:
Överföring av biluthyrningen
  1. Bild med titeln Bryt en biluthyrning Steg 1
1. Granska ditt leasingavtals bestämmelser om överföring. En leasingöverföring gör att du kan hitta någon annan som vill ha bilen och är villig och kunna göra de månatliga leasingavgifterna.
  • Om du kan överföra ditt leasingavtal kan du komma ur de månatliga betalningarna utan att betala tidiga uppsägningskostnader. Du betalar fortfarande några hundra dollar för att överföra hyresavtalet.
  • Omkring 80 procent av leasingavtal har inga eftertransporter, men de övriga 20 procenten kräver att du tar ansvar för framgångsrik betalning och underhåll av fordonet. Även om den allmänna trenden i leasing gynnar öppen överföringspolitik, behåller vissa leasingagenter och bilföretag som BMW och Infiniti efterförpliktelser.
  • Om ditt leasingavtal innehåller postöverföringsskyldigheter, är du fortfarande på kroken för betalningar även efter överföringen. Det betyder att om den person som tog över ditt leasingavtal inte gör betalningarna kommer leasingföretaget att komma efter dig.
  • Vissa bilföretag begränsar också tidsramen när du kan överföra ditt hyresavtal. Till exempel tillåter Nissan inte att du överför ditt hyresavtal om du har färre än sju betalningar kvar.
  • Ditt leasingföretag kan kräva att du betalar en avgift för överföring och bearbetning av ansökan, även om du kan skicka dessa avgifter till din köpare. Till exempel tar Ford Motor Credit Company en $ 75 kredit ansökningsavgift.
  • Överför aldrig ett leasingavtal utan hyresbolagets godkännande. Gör det så kommer det att resultera i betydande böter.
  • Bild med titeln Break en biluthyrning Steg 2
    2. Hitta leasingöverföring företag online. Företag som CarlesasePot.com, swapalease.com och leasetrader.com specialiserar sig på leasingöverföringar och hanterar överföringsprocessen genom att arbeta direkt med ditt hyresbolag.
  • Jämför avgifter och tjänster från flera leasingöverföringsföretag och läsa kundrecensioner. Se till att du har läst och förstått detaljerna för alla avgifter och rutiner innan du väljer en att använda.
  • Medan varje företag gör samma sak kan avgifter för olika aspekter av processen skilja sig, eller du kan hitta att du föredrar ett företags hanteringsmetoder till en annan.
  • Bild med titeln bryta en biluthyrning steg 3
    3. Annonsera din leasingöverföring. När du betalar annonseringsavgifterna lägger leasingföretaget din annons på sin online-marknadsplats.
  • Forskningsskäl Människor tar över bilhyror. Att ta över ett leasingavtal har många fördelar, inklusive förmågan att begå en kortare tid och undvika noggrann betalning. Om du hittar anledningar som verkar passa din bil kan du rikta in din annons mot de människor för bättre svar.
  • Till exempel gillar vissa människor att byta bilar ofta och prova nya saker, så om din hyrda bil är en särskilt trendig eller sportig bil, kanske du vill skräddarsy din annons för att locka den typen av köpare.
  • Intresserade parter svarar på dig via e-post eller via ditt konto på leasingöverföringsföretagets hemsida.
  • Bild med titeln bryta ett biluthyrning steg 4
    4. Reagera på förfrågningar från berörda parter och förhandla överföringsvillkor. Ange detaljer och dokumentation avseende fordonets tillstånd, underhåll och olyckshistoria så snart som möjligt.
  • Vanligtvis betalar den nya hyresgästen för alla nödvändiga fordonskontroller och transport samt eventuella överföringsavgifter som är belastade av hyresbolaget.
  • Beroende på din situation kanske du vill lägga till ett incitament för den person som kommer att ta över ditt leasingavtal. Ett typiskt incitament är en stipendium som minskar de månatliga betalningarna för leasingköparen, och kan sträcka sig från $ 500 till $ 5000.
  • Vid överföring av ett leasingavtal till någon som bor i ett annat tillstånd kan leasingföretaget hjälpa till att ordna fordonskontroller eller transport av fordonet.
  • Bild med titeln bryta en biluthyrning steg 5
    5. Överför ditt hyresavtal. Antingen kommer leasingföretaget eller ditt ursprungliga leasingföretag att göra en kreditkontroll för att se om den berörda parten är berättigad att anta hyresavtalet.Det kan finnas en avgift för detta.
  • När köparen är godkänd betalar du en bearbetningsavgift till leasingföretaget och ger leasinginformationen till överföringsbolaget.
  • Leasingöverföringsprocessen tar vanligtvis flera veckor att slutföra. När överföringen är i ordning, kommer du att underteckna dokumenten från det ursprungliga leasingbolaget och överföringsföretaget och vända om bilen.
  • Metod 2 av 3:
    Köpa din hyrda bil
    1. Bild med titeln bryta en biluthyrning steg 6
    1. Ta reda på om du kan köpa ditt hyrda fordon. De flesta leasingavtal inkluderar ett "payoff" eller "buyout" -pris. Betala detta belopp kommer att frigöra dig från ditt leasingavtal och passera ägandet av bilen till dig.
    • Priset på buyout är normalt mer än bilen är faktiskt värt, och skillnaden kan sträcka sig från hundratals tusentals dollar. Kontakta Kelley Blue Book För att ta reda på din bils värde innan du väljer köpoptionen.
  • Bild med titeln Break en biluthyrning Steg 7
    2. Hitta en köpare för din hyrda bil. Om du kan skära en affär med en köpare som har kontanter till hands kan du minska din övergripande förlust genom att sälja bilen omedelbart efter att du köpt ut leasingavtalet.
  • Skicka din bil till salu online på webbplatser som bilar.com eller autotrader.com. Alternativt kan du sälja din bil det gammaldags sättet. Sätt ett tecken i fönstret och lämna det parkerat på ett ställe med mycket trafik.
  • Leta efter en enskild köpare snarare än en återförsäljare. Bilhandlare kommer att erbjuda grossistpriset eftersom de behöver tjäna pengar på bilen - det är vanligtvis inte tillräckligt för att få dig ut ur ditt leasingavtal. En privatperson vill köra bilen själv och kan vara villig att betala mer.
  • Var ärlig med potentiella köpare. Berätta för dem så snart som möjligt varför du säljer bilen - speciellt om du behöver betalning fram.
  • Om du behöver få pengarna från köparen innan du fyller i buyouten kan köparen känna sig bekvämare som betalar pengarna direkt till ditt leasingföretag istället för att betala dig först och har du avslutat transaktionen.
  • Bild med titeln bryta ett biluthyrning steg 8
    3. Överväga skatter och avgifter. Beroende på försäljningsskattlagarna i ditt tillstånd kan du behöva betala skatter när du säljer din bil. Det kan finnas andra avgifter att ta hänsyn till, till exempel titelöverföringsavgifter eller registreringsavgifter.
  • Metod 3 av 3:
    Vänder din bil i
    1. Bild med titeln bryta ett biluthyrning steg 9
    1. Läs det fina trycket. Bli bekant med villkoren i det tidiga uppsägningsklausulen i ditt leasingavtal innan du kontaktar leasingföretaget. Tänk på att dessa klausuler är vanligtvis utformade för att skydda finansbolaget, inte gynna dig.
  • Bild med titeln Bryta en biluthyrning steg 10
    2. Kontakta hyresbolaget. Ta reda på exakt hur mycket tidig uppsägning kostar dig, och vilka extra avgifter är inblandade. Många företag tar ut en väsentlig tidsavgift som är ungefär lika med att göra alla återstående leasingavgifter på en gång. Dessutom klickar de på förutbestämda straffavgifter eller andra avgifter för "återställning" eller "bearbetning."
  • Bild med titeln Break en biluthyrning Steg 11
    3. Arbeta med ditt leasingagent. Om din enda anledning att behöva ut ur hyresavtalet är en finansiell, kan ditt hyresbolag ha hjälpprogram för personer med verifierbar ekonomisk belastning.
  • Om du har förlorat ett jobb eller upplevt en död i familjen, kan det vara möjligt att få en övertygelse om dina betalningar. Du förväntas göra skillnaden vid ett senare tillfälle, men det kan hjälpa dig under tiden.
  • Vissa företag kommer att låta dig "handla" ditt leasingavtal. Till exempel, om du hyrde en dyrare bil och vill spara pengar, kan du handla i din lyxiga sedan på en billigare ekonomibil.
  • Insatser kommer ofta med extra avgifter, och en inbyggd anses fortfarande fortfarande vara en tidig uppsägning av hyresavtalet för kreditrapporteringsändamål.
  • Bild med titeln Bryt en biluthyrning steg 12
    4. Betala de nödvändiga avgifterna och returnera bilen till återförsäljaren ren och i gott skick. Vissa leasingföretag kommer att bedöma ytterligare avgifter för kroppsskada eller allmänt förfall.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande